Saab 9-3 EV ny registrering i Sverige

Den som nu gnuggar sina ögon i förundran eller ser hårt i riktning mot kalendern ... Vi skriver varken den 1 april eller lanserar inte en falsk rapport. Fakta är baserade på statistiken från Bilsweden för februari 2016. En ansedd och - förmodligen från grunden - humorlös myndighet.

Saab 9-3 EV. Nytt godkännande 02 / 16 i Sverige.
Saab 9-3 EV. Nytt godkännande 02 / 16 i Sverige.

Förra månaden var 2 Saab 9-3 (NEVS) nyregistrerade för vägtrafik. Överraskning, det finns inga förbränningsmotorer från 2014 års produktion som fortfarande fanns hos återförsäljaren eller i hallarna. Det är en ny Saab 9-3 EV. Den separata statistiken för "Supermiljöbilar", fordon klassade som särskilt miljövänliga, leder två Saab -elbilar från Stallbacka.

Tyngdpunkten ligger på dessa fyra bokstäver: SAA B.

Aldrig mer Saab?
Aldrig mer Saab? Sista (falskt) meddelande från Autobild Klassik

Det finns denna oerhört långa diskussion om varumärkesrättigheter. Beroende på dagens form och medium kommer det att bli gjort (NEVS kan inte) eller deklareras öppet (NEVS kan tillåtas). Det sista meddelandet var i nuvarande Autobild Klassik. Inga fler Saabs, och China Electric Saab kommer först 2020. Som fläkt behöver den en tjock kappa. Men vi har det.

Den svenska myndigheten verkar ha beslutat om detta ämne. Officiellt finns det 2016er Saab EV`s, med NEVS som ett tillägg. Slutlig förtydligad, du borde fortfarande inte se frågan, även om det finns statistiken. Låt oss hålla henne vänlig så öppen.

Vad händer i Sverige? De är förmodligen prototyper för EV, baserat på 9-3, som kommer att säljas i Kina från 2017. Eventuellt även testfordon av nästa generation, som ska byggas i Trollhättan från och med 2018. Rum för spekulation och önskemål.

I nästa artikel kommer vi att vara nere på jorden. Det finns många nyheter från Paul, vår Saab-projektbil.

7 tankar om “Saab 9-3 EV ny registrering i Sverige"

 • blank

  Wouw .. 2 Neuzulassungen .. ok stor startade små. Vänta vad som kommer.

 • blank

  Intressant anekdote och väldigt roligt skrivet!

 • blank

  Mycket intressant !!!! Se hur det går vidare här.

 • blank

  Ett tecken på livet, trots allt. Men det är för tyst för min känsla

 • blank

  Har jag fel, eller finns det också 2 för januari, så helt och hållet 4 nya SAAB? ? ?

  Jag ser fram emot Paul News och även på en körrapport, som vi lovade i samband med den sista WE.

  • blank

   Är det bara 2 Saabs ... Paul kommer i början i morgon, körrapporten kommer senast nästa vecka!

Kommentarer är stängda.