Saab i alkoholbranschen - Praktisk erfarenhet

Tisdag

19: 30 pm Tredje tisdag i månaden. Detta innebär regelbundet möte med Saab-vännerna, även om min dotter gifter mig imorgon i Köln. Efter att jag nämnde det förresten, var det en stor hej till kamraterna och en omgång prydde mitt lock. Hur som helst, jag har bara en dotter. Du kan bli full när hon gifter sig.

Saab Biopower. Alkohol operation?
Saab Biopower. Alkohol operation?

22: 55 klocka Men nu måste jag verkligen gå. Min bror från Berlin och hans fru med sin metallblå 9-5I har länge anlänt till mitt hem. Vi vill fortsätta tillsammans imorgon före middagen till bröllopet.

Onsdag

0: 55 O'clock Har dragit in ännu, vår mysiga runda. Alla mina vänner är nu borta med taxi. Jag betalar min faktura med några gröna anteckningar och lämnar, drivs av värden, restaurangen wavering. Dörren är låst bakom mig omedelbart, ljuset går ut. Jag står ensam i mörkret på parkeringsplatsen. Den friska luften är bra, tror jag, men den måste stödja mig på väggen. Jag vill ringa min fru för att hämta mig. Jag packade min mobiltelefon i min jacka med min plånbok.

1: 05 är förvirrad, jag inser att jag inte har någon kappa på. Jag inser att jag tyvärr glömde det i restaurangen. Drizzle sätter in. Jag fryser och måste pissa.

1: 15 klocka Så det skulle bli gjort. Jag tänker på vad jag ska göra. Ingen taxi att se.

1: 25 Watch Det förekommer för mig att jag har min nyckel i min ficka och spelar med den. Plötsligt blinkar min mörkblå 9-5. Varför är bagageutrymmet öppet? Jag lät huven nere och klämmer i min vänstra hand, eftersom jag måste luta mig på stötfångaren för att hålla min balans. Jag måste sitta i rädsla. Så jag trycker på mittlåsningen, öppnar dörren och går in.

3: 10 klocka Jag vaknar och tänker på var jag är. Schreck! Min styrhjul är vägen! Åh ja, jag har en högra körning (nästan den enda skillnaden med min brors bil) och har förmodligen fått fel (vänster) sida. Jag tittar i handskfacket för pepparmynta, för jag får reda på manualen. Jag känner mig i fotvågen, hitta den öppen. Jag läste den lite skrymmande texten:

"Din Saab kan också arbeta med max. 85 vol% alkoholdriven. "

Inte en dålig idé! Jag försäkrar dig att jag har högst 2 per tusen alkohol, vilket förmodligen är mycket mindre. Men det finns ingen lägre gräns.
3: 20 klocka Jag har arbetat på (höger) förarsätet och letat efter nyckeln i fickan.

5: 30 Klocka Jag mår bra igen. Varför hittar jag nyckeln i den tomma pepparmyntspåsen?

5: 35 klockan Natten är helt tyst. Ingen mänsklig långt och brett. Jag börjar. Nu kommer du bara ut ur parkeringsplatsen utan krångel.

5: 50 klocka Phew, det var nära, men nu är jag borta.

5: 51 Watch Saab drar inte ordentligt. Varför bara? Är det alkoholen? Nej, på handbromsen på. Jag löser det. Nu drar han.

5: 52 PM Varför rar min Saab så här? Är han i alkoholläge om högre? Varför bara? Åh, jag måste byta. Nu trycker turboen.

6: 05 klocka Hihi, jag visste inte att kurvan i stadshuset trots trafiksön med 90-100 är lätt att skapa. Om några minuter är jag äntligen hemma.

6:06:16 AM skit skit! En röd murslev från tävlingsledningen tvingar mig att stanna vid en busshållplats! Var lugn! Jag sänker (vänster) passagerarfönstret och hör (talas i det tomma mörker, tack vare Nattpanelen): "Allmän trafikkontroll, körkort och fordonslicens snälla, dricker du alkohol - va ... var är du egentligen ???"

6: 06: 22 PM Jag tror att han vill krossa min dag. Varför bara?

6: 06: 22,0003 klocka Utan ett ord, accelererar jag och slår av. Plötsligt är jag nykter. Vid körning har killen faktiskt saknat mig med den dumma trowellen en skrapa. Ingen respekt för en Saab! I strävan efter den gamla Passat väntas inte ha någon chans, jag är ute.

6: 11 Kom hem, jag inser att min bror är parkerad framför mitt garage. Han ligger i vardagsrummet på soffan, har slukat framför TV: n medan han väntade på mig. I några få meningar förklarar jag för honom varför det måste vara väldigt snabbt nu. Han är lyckligtvis nykter, förstår omedelbart. Han når sin jacka, vi byter nycklarna. Utanför byter vi ut (tack vare den moderna skylthållaren) inom några få minuter märkena, som vi skulle göra varje dag tio gånger.

6: 14 klocka Han är redan vid ratten i min Saab, på vägen till motorvägen till Köln. Jag kan fortfarande se den tjocka repen i vänster bakdörr.

6: 17 klocka Jag har precis avklädd när det ringde storm. De är fixa! Jag kan bara kasta mig på sängen, för min fru är vaken. Hon öppnar oroliga. Jag gnuggar mina ögon, lägger på en badrock och följer henne sömnig. Två seriösa tjänstemän ute vill veta när jag senast flyttade min bil. Jag skickar min fru tillbaka till huset. "I natt, efter middagen" svarar jag dåsigt. Du är inte nöjd med svaret, undersök med en ficklampa på vänster sida av fordonet på repor, men hitta ingenting. De känner sig på huven. "Öppna!" Jag hör i kommandotonen. "Ruuuuhig, Brauner, vad händer?" Jag svarar så coolt som aldrig tidigare. "Vi har en mörk Saab, förmodligen med din skylt okej ... förlorad." Motorn är kall för min tur. Du vill fortfarande ta en titt i mitt (tomma) garage, så drar de äntligen bort.

8: 00 klocka Efter en kall dusch kallar jag min vän B. i Leverkusen. Han har många Saab stående i sin skymning. Lyckligtvis också en blå 9-5. Genom telefonsamtal väcker jag min bror och leder honom till Leverkusen. Den använda dörren kan bytas där omedelbart.

8: 10 Watch Min svägerska kommer ut ur gästrummet och saknar sin man. Jag förklarar för henne att vi bara såg varandra en stund, att han redan hade lämnat för Köln att göra något.

9: 00 klocka Vi är på väg till bröllopet. Som alltid klättrar min fru in och finner ett ratt helt oväntat. Jag ser henne i ögat och håller henne nyckeln. Min svägerska märker inte. Min fru går.

11: 00 klocka Vid bröllopet träffar jag min bror igen. Allt fungerade, den använda dörren passar perfekt. Vi byter skyltar och nycklar vid rätt tidpunkt i Rathaus tunnelbanestation. Jag tackar honom djupt.

12: 00 klocka Fortsätt att äta: Min fru är den här gången rätt och finner, återigen helt överraskande, en ratt. Jag ser henne i ögat och håller henne nyckeln. Min svägerska märker inte. Min fru går.

Lördag

10: 00 klocka Efter en polsk ser du verkligen ingen skillnad längre.

10: 40 Clock Postaren blir officiell. Utredningsmyndigheten skriver mig: Jag borde demonstrera min bil för jämförelse av färgprov.

Måndag

15: 00 klocka Den här gången kontrollerar de även VIN. Ruffian med trowel är också där, ser misstänksamt ut, jag visar inte den för mig.

Resultatet: ingen ommålning. Inga repor. Ange procedur.
Det var ett trevligt bröllop. Min bror har något bra för mig!

Slutsats: Med lite lycka och goda vänner kan du använda sin Saab ganska bra med alkohol.

Tack till Jörg för sin Saab-berättelse! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi ser fram emot det!

11 tankar om “Saab i alkoholbranschen - Praktisk erfarenhet"

 • blank

  Ja: Kära barn, snälla, efterlikna inte!

 • blank

  Trevligt skrivet, men förhoppningsvis fiktivt ..
  Ska något kopieras?
  Flera brott nämns här ...
  Jag hoppas att jag och min familj aldrig träffade en alkoholiserad förare, även om han kör Saab.

  • blank

   Ja, det återstår att hoppas ...
   men om din familj sitter i SAAB och "den andra parten som är inblandad i olyckan" också är i SAAB, är alla inblandade SÄKER skyddade av SAAB ... 🙂 och det är bra.
   Medlidande är möjligt: ​​2 SAABs mindre
   Olycksfri körning i SAAB är bäst för båda parter!

  • blank

   Naturligtvis, som hans tidigare artikel, uppfunnen av författaren ... Borde vi ha publicerat en ytterligare varning?

 • blank

  Eftersom jag var tvungen att tänka rakt på berättelsen, som kära fru 20x fick driva Saab och hade visat sig i slutändan, var historien uppfinnd fritt. På något sätt hoppades jag hemligt att det var detsamma här. Ring mig en filistinska.

 • blank

  LOL, vilken stor historia, Tom. Jag hade mycket roligt.

 • blank

  Jag föll nästan från min stol nu (skratt, ingen alkohol) ...

 • blank

  Underbar historia. Om inte av misstag läsa polisen med?
  INTE alkohol på hjulet !!!

  • blank

   Oroa dig inte, Jan, jag ger det vid nattklubb endast alkoholfri vete eller te.

   • blank

    Då kan jag säkert sova natten, tack och lov! 🙂

 • blank

  Bra! Även när du läser den här berättelsen trycker turbo ... 🙂
  DAAANKE!

Kommentarer är stängda.