Saab litteratur och Saab datum

I helgen landade ett vadderat kuvert på mitt skrivbord. Saab stämpel på den, avsändaren Detlef Zielke. Brev och paket med Saab-avsändare är alltid som jul och påsk på en dag. Särskilt om de kommer som en överraskning och du har ingen aning om innehållet.

Knuth - En bilbiografi
Knuth - En bilbiografi

Den som är positivt infekterad med Saab kan förstå hur jag känner mig då. Överraskningen: Detlev Zielke, Saab-partner från Lübeck och Saab-världen, har skrivit en bok. Självklart i ämnet Saab. Det handlar om en gammal 96 V4 som heter Knuth. Han står på en skymning och skulle faktiskt ha kommit till slutet av gatan.

Om han var en "normal" bil.

Men han är bara en Saab och som sådan bekantar han Tim, som passerar av skymningen. Faktum är att demontera en del av 96. Men då berättar Knuth sin livshistoria och det utvecklar en vänskap ...

Naturligtvis var jag tvungen att läsa boken omedelbart. Det är humoristisk billitteratur, 126-sidor full av kärlek till Saab och samtidigt en virvling genom historien. Om du gillar märket och läsningen, förvänta dig inte en tung diet, det är rätt. "Knuth - A Car Biography" är tillgänglig för mycket rättvisa 4,90 € + 1.45 € fraktkostnader Bilhandlare Zielke i Lübeck.

Saab Zielke
Saab Zielke

För helgen stämmer två intressanta Saab att markera:

10. Övre frankiska Saab Stammtisch

Saab ryttare från den frankiska regionen kan gå med i 11. Notera ner i mars. Till 20.00 klockan hittar 10. Upper Franconian Saab Stammtisch höll. Mötesplatsen är 95496 glasbruk i Hax'nwirt i Opels Country Inn, Bayreuth gatan 21.

Välkommen är alla Saab fan och prospekt.

Information finns tillgänglig från Gunther Knopf, Tel: 0921-69799.

Saab på Techno Classica i Essen

Techno Classica har blivit något av en tradition för mig. Med en bra vän besöker jag regelbundet showen i Essen. Även i år visar Saab närvaro där. 1-tillståndet, Tyska Saab-klubbar vi hittar på den traditionella platsen i hall 9.1 bås 140.

Naturligtvis finns det ett speciellt motto. Allt kommer att kretsa kring camping. Fokus ligger på en sällsynt Saabo-husvagn, och fordonet ska också vara väldigt spännande. Vi följer Saab-fansen i sitt arbete och det stora engagemanget för varumärket igen. Bilder på uppställningen, en förhandsvisning av båsen kommer att finnas tillgänglig före showen på bloggen, ett personligt intryck av båsen på mässan lördag.

Techno Classica äger rum från 06.04. - 10.04.2016 (06.04. "Happy View Day / Preview" från 14: 00 klocka) istället. Medlemmarna i 1. Tyska Saab-klubbar ser fram emot många besökare och bra Saab-samtal.

2 tankar om "Saab litteratur och Saab datum"

  • Ditto. Jag beställde också boken omedelbart och fick ett omedelbart svar. Pengarna överfördes i helgen, och jag ser nu fram emot leveransen av Schmökers. Också tack för tipset Tom.

  • Jag beställde boken omedelbart och har redan fått ett svar.
    Ser fram emot det. Tack Tom för tipset.
    Alla Saab-vänner en trevlig helg.

Kommentarer är stängda.