Saab, som vi inte vill köpa.

Det är dags att prata om vår projektbil. Stödet från våra läsare gör det möjligt för första gången - vi kommer att ha ett projekt Saab på bloggen. En bil ”tillverkad av Trollhättan” som kommer att finnas hos oss i 12 månader. Det bör flyttas inte bara av bloggare, utan också av läsare. Vilken typ av Saab köper vi?

Nej. Det är inte Paul. Garanterat.
Nej. Det är inte Paul. Garanterat.

Frågan är svår. Eftersom det finns frestelser. Vi har haft 9000-serien de senaste månaderna, CC kommer fortsätta att vara med oss, men en annan 9000 utesluter nästan sig själv. Vad då då?

Jag är en stor fan av 9-3 I. Den sista kompakta hatchbacken av Saab, möjligen som en coupe, som en Aero, eller som en konvertibel? Kör öppning nästa sommar. Turbolägena, solen skiner, vinden blåser genom håret. Det skulle vara en dröm. Eller?

Ärligt talat, glöm det ...

Och helt. Det skulle vara för lätt, för bekvämt, för vackert. Vem som helst kan göra högglans och glänsande lack. Vi gör det annorlunda, det brutala sättet. Verkligen. Vi letar efter en Saab där färgen på allvar är av. En väldigt ledsen Saab ... som ingen vill ha längre. Utlovat!

Eftersom vi vill bevisa att gamla Saabs är väldigt solida. Att du kan förvandla den till en vacker, önskvärd bil till en rimlig kostnad, även om du vill fly skrikande vid första anblicken. Vilken gillar att köra. En som är kul, som du vill använda med din familj i vardagen och med den goda känslan av att äga en solid svensk bil.

Låter galet, det är det också. För ingen gör det frivilligt. Nästan ingen! Men det gör vi! Mark och jag har letat. Specifikationerna för "Paul" -projektet var tydliga. En billig bil, den borde bara kosta några hundra euro. En rejäl bil. Det kan visuellt, ja, vara tveksamt. Men den borde ge en solid bas för att omvandla den till en fantastisk Saab.

Läsare som allvarligt tvivlar på oss vid denna tidpunkt bör undvika bloggen nästa vecka. Du kan gå i bestående chock. Vi presenterar "Paul" för samhället. Utan smink, eller snarare ocensurerad, som vi hittade det.

2016 blir ett intressant år på bloggen. Vårt uppdrag är tydligt. Frågan för de kommande månaderna är: Kraschar vi eller tar vi med sig en annan Saab på vägen? Och kommer Paul välkomna våra läsare?

Operation Paul börjar nästa vecka. Med bilder, bakgrunder. Den rena sanningen. Ocensurerad och chockerande.

17 tankar om “Saab, som vi inte vill köpa."

 • blank

  Jag skriver också in något riktigt snabbt. Mycket spännande!

 • blank

  Min favorit skulle vara en 9-3 jag sedan som Aero eller till och med som Viggen, det skulle vara fantastiskt!
  En 5 dörr Viggen i blått, så sällsynt och snabb!

 • blank

  Coolt projekt! En mer som stannar på vägen! Jag är glad!

 • blank

  Tryck på en Saab 95. Även baksidan av Combis är unik och absolut värt att bevara! Sedan två färger som skulle vara det.

  • blank

   + 1! Det skulle vara fantastiskt!

 • blank

  Trevlig idé att ge en "Cinderella" en ny framtid, det betyder att en Saab stannar kvar på våra gator och inte går in i de eviga jaktmarkerna för återvinning. Och det på bloggen, så att alla kan delta och det ena eller det andra kan motiveras att våga göra detsamma ..
  Fälgarna från Paul verkar vara ALU 41, standard på US 9-5 "Gary Fisher edition" MY2000, men monterades också oftare på 902 och 9-3 (I).
  Jag ser fram emot färgen som är borta ...

 • blank

  Skulle vara en bra idé, om du fastnar Paulus påfallande. Med Saab, Orio och återförsäljarna. Det skulle kunna främja projektet på detta sätt. Har du någonsin tänkt på det?

  • blank

   Det kommer att dröja länge innan vi är klara. Men det är planerat att ”Paul” kommer att vara iögonfallande diskret. Vi vill visa att märket lever och att det är roligt att köra en Saab. Saab -återförsäljare och workshops som stöder oss får möjlighet att placera sponsorklistermärken på ”Pauls” kropp.

 • blank

  är det under nedräkningen ovan långsamt en bild av Paulus? Om så är fallet, det ser ut som skor från en 9-5.

  • blank

   Rätt! Paul, eller vad Paulus vill bli, avslöjar sig där. Jag säger inte mer!

 • blank

  Jag ser fram emot det flygande objektet.
  Också på en förklaring av namnet.
  Det finns säkert en bakgrund för detta?
  Det var en gång en film om en främling av
  samma namn ...

  • blank

   Det finns en förklaring av namnet, och det står nästan för en gammal Saab -tradition. Dagen då Mark och jag först såg ”Paul” var den 6 februari. Ett av de många namn som skulle firas denna dag var "Siri" Paul. 100% av alla närvarande, alla mycket Saab -affinska människor, var för detta namn. Projektet föddes 😉 I Trollhättan, i den gamla Saab -tiden, var det liknande.

   • blank

    Så Paul är inte grön ...
    Eller om ja, då ändå
    namnet har inget att göra med filmen.
    Oavsett vilken färg jag är
    nyfiken vad och vem Paul är ...

    I prisspecifikationen är vissa årgångar ändå
    nästan oberoende av staten utesluten. antingen
    fortfarande eller redan värdefullare än några
    Hundratals. Eventuellt. också som delgivare ...

    Jag kan inte få det ändå. Men det är också sant
    meningen med en väl slagen båg av spänning.
    Brott med en skillnad: inte vem är mördaren, men
    vem är den uppståndna?

 • blank

  Spänningen riva mig redan upp. Jag kan bara säga att jag ser fram emot djurserien och hoppas att jag kommer att se projektet en gång lokalt och en gång smeka in interiören. Och tanken på att få en sorglig Saab ut på gatan, där han tillhör och efter det att du kan ladda flera 100tkm kilometer gör mig väldigt glad. Även om mina känslor ibland verkar lite konstiga för mig

 • blank

  Jag har redan en aning ... Är typisk Saab-blogg. De kan göra allt, bara inte tråkiga 🙂 Tack för det!

 • blank

  Varför måste jag tänka på en 900 II v6 nu?
  Den fula ankungen….
  Jag är nyfiken…

  • blank

   Sedan deltar jag ... och jag tyckte inte heller att min 1994SE Turbo-coupé från 900 var så ful heller. Det kanske inte har så mycket karaktär som min 900T16 tidigare, men jag kom aldrig snabbare på kontoret på morgonen 😉

Kommentarer är stängda.