Saab, som vi inte vill köpa.

Det är dags att prata om vår projektbil. Stöd från våra läsare gör det möjligt för första gången - vi kommer att ha ett projekt Saab på bloggen. En bil, "gjord av Trollhättan" som kommer att följa med oss ​​under 12 månader. Det bör inte bara flyttas av bloggare, men också av läsare. Bara, vilken sorts Saab köper vi?

Nej. Det är inte Paul. Garanterat.
Nej. Det är inte Paul. Garanterat.

Frågan är svår. Eftersom det finns frestelser. Vi har haft 9000-serien de senaste månaderna, CC kommer fortsätta att vara med oss, men en annan 9000 utesluter nästan sig själv. Vad då då?

Jag är en stor fan av 9-3 I. Den sista kompakta hatchbacken av Saab, möjligen som en coupe, som en Aero, eller som en konvertibel? Kör öppning nästa sommar. Turbolägena, solen skiner, vinden blåser genom håret. Det skulle vara en dröm. Eller?

Ärligt talat, folk, glöm det ...

Och helt. Det skulle vara för lätt, för bekvämt, för trevligt. Alla kan skina högglans och glans. Vi gör det annorlunda, på den brutala turnén. Och verkligen. Vi letar efter en Saab, var, och allvarligt, färgen är avstängd. En väldigt sorglig Saab ... En som ingen vill ha längre. Jag lovar!

Eftersom vi vill bevisa att gamla Saabs är väldigt solide. Att du, även om du vill fly, vid första anblicken skriker, med rimlig ansträngning tillbaka till en vacker, önskvärd bil kan förvandlas. Vilken man gillar att köra. En som är kul att använda med familjen i vardagen, och med den goda känslan att äga en solid svensk bil.

Det låter galet, det är också. Eftersom ingen gör denna typ av frivillig. Nästan ingen! Men vi gör det! Mark och jag har sökt. Specifikationerna för projektet "Paul" var tydliga. En billig bil, bara några hundra euro borde kosta det. En solid bil. Det optiska, ja, kan vara tvivelaktigt. Men för att ge en solid bas för att omvandla den till en bra Saab.

Läsare som seriöst tvivlar på oss borde undvika bloggen nästa vecka. De kan drabbas av en bestående chock. Vi introducerar "Paul" till samhället. Uncoated, eller ganska uncensored, som vi fann det.

2016 blir ett intressant år på bloggen. Vårt uppdrag är tydligt. Frågan för de kommande månaderna är: Kraschar vi eller tar vi med sig en annan Saab på vägen? Och kommer Paul välkomna våra läsare?

Operation Paul börjar nästa vecka. Med bilder, bakgrunder. Den rena sanningen. Ocensurerad och chockerande.

17 tankar om "Saab, som vi inte vill köpa."

 • Jag skriver också in något riktigt snabbt. Mycket spännande!

 • Min favorit skulle vara en 9-3 jag sedan som Aero eller till och med som Viggen, det skulle vara fantastiskt!
  En 5 dörr Viggen i blått, så sällsynt och snabb!

 • Coolt projekt! En mer som stannar på vägen! Jag är glad!

 • + 1! Det skulle vara fantastiskt!

 • Tryck på en Saab 95. Även baksidan av Combis är unik och absolut värt att bevara! Sedan två färger som skulle vara det.

 • Trevlig idé att ge en "Cinderella" en ny framtid betyder att en Saab mer kvar på våra vägar är kvar och går inte in i återhämtningens eviga jaktmarker. Och det här på bloggen, så att alla kan delta i det, och den ena eller den andra kan vara motiverad att göra detsamma ..
  Fälgarna Paul verkar ALU 41, standard på US 9-5 "Gary Fisher edition" MY2000 att vara, men också ofta 902 och 9-3 (I) har monterats.
  Jag ser fram emot den färg som är avstängd ...

 • Det tar mycket tid tills vi är redo. Men det är planerat att "Paulus" kommer att vara anmärkningsvärt diskret. Vi vill visa att varumärket lever och att köra en Saab är kul. Saab-återförsäljare och verkstäder som stöder oss får möjlighet att placera sponsorer klistermärken på "Pauls" -kroppen.

 • Skulle vara en bra idé, om du fastnar Paulus påfallande. Med Saab, Orio och återförsäljarna. Det skulle kunna främja projektet på detta sätt. Har du någonsin tänkt på det?

 • Rätt! Paul, eller vad Paulus vill bli, avslöjar sig där. Jag säger inte mer!

 • är det under nedräkningen ovan långsamt en bild av Paulus? Om så är fallet, det ser ut som skor från en 9-5.

 • Så Paul är inte grön ...
  Eller om ja, då ändå
  namnet har inget att göra med filmen.
  Oavsett vilken färg jag är
  ser fram emot vad och vem Paul är ...

  I prisspecifikationen är vissa årgångar ändå
  nästan oberoende av staten utesluten. antingen
  fortfarande eller redan värdefullare än några
  Hundratals. Om det är nödvändigt, precis som en givare ...

  Jag kan inte få det ändå. Men det är också sant
  meningen med en väl slagen båg av spänning.
  Brott med en skillnad: inte vem är mördaren, men
  vem är den uppståndna?

 • Det är när jag går med ... och så ful jag hittade inte min 1994 900SE turbo coupe heller. Han kanske inte har så mycket karaktär som min 900T16 innan, men jag var aldrig på kontoret någon snabbare på morgonen

 • Det finns en förklaring av namnet, och det står nästan för en gammal Saab-tradition. Dagen Mark och jag först såg att Paul var 6. Februari. Som ett urval bland många namn firade den dagen kom från "Siri" Paul. 100% av de närvarande, alla mycket Saab affine människor, var för det namnet. Projektet föddes

 • Jag ser fram emot det flygande objektet.
  Också på en förklaring av namnet.
  Det finns säkert en bakgrund för detta?
  Det var en gång en film om en främling av
  samma namn ...

 • Spänningen riva mig redan upp. Jag kan bara säga att jag ser fram emot djurserien och hoppas att jag kommer att se projektet en gång lokalt och en gång smeka in interiören. Och tanken på att få en sorglig Saab ut på gatan, där han tillhör och efter det att du kan ladda flera 100tkm kilometer gör mig väldigt glad. Även om mina känslor ibland verkar lite konstiga för mig

 • Jag har redan en aning ... Är typisk Saab blogg. De kan göra allt, bara inte tråkigt 🙂 Tack för det!

 • Varför måste jag tänka på en 900 II v6 nu?
  Den fula anka ....
  Jag är nyfiken ...

Kommentarer är stängda.