Saab 9000 Turbo 1985

Om specialbilar är till salu, så tycker vi om att skriva om det på bloggen. En Saab 9000 Turbo från 1985 är ett sådant fordon, han katapulterade tillverkaren ännu i en ny klass. Turboen var dyr, mycket dyr, och det var kostsamma sätt att anpassa sig.

Saab 9000 Turbo 1985
Saab 9000 Turbo 1985

En snabb titt på årslistan 1985. Övre-mellersta eller övre medelklassmodellerna köptes under 50.000 DM, vilket var mycket pengar före 31-åren. För att illustrera i vilken liga Saab framgångsrikt och självständigt deltog, några exempel:

35.000 DM Citroen CX 25 Turbo

38.350 DM BMW 528i

41.400 760 DM Volvo XNUMX Turbo

44.460 DM Mercedes 280CE

44.950 DM BMW 728i 

46.341 DM Mercedes 280 S.

46.950 9000 DM Saab XNUMX Turbo

47.700 DM Jaguar XJ 3.4 

9000 Turbo som visas här, som är till salu på Saab Art i Österrike, har ytterligare tillbehör ombord. Priset för den automatiska luftkonditioneringen var 4.400 1.950 DM, den speciella lacken ”pärlemor” var XNUMX XNUMX DM (!).

Saab serverade enskilda förfrågningar vid en tid då det inte var dagens ordning. Kursen för leverantören av individuella fordon av hög kvalitet var rätt. Man skulle bara behöva fortsätta det på lång sikt, då skulle det fortfarande vara den lilla fabriken i Trollhättan.

Tyvärr försvann den speciella "pärlemor" -färgen snabbt från prislistan och var inte längre tillgänglig i Tyskland för 1987 års modell.

Saab 9000 Turbo från Österrike har en extremt sällsynt och genomarbetad lackering, vilket var trenden för många dyra sportbilar på 80-talet. Det passar bra med konturen av lyxig velourklädsel i "Bokhararot". Saab är en utmanare till den eftertraktade H -registreringsskylten i Tyskland. Han skulle säkert få en plats i historiska möten.

Han har bara kört 114.000 kilometer, med en förståelig, dokumenterad historia. Visst inte perfekt i skick, men en bra utgångspunkt och en mycket sällsynt bil för samlare. Vänligen kontakta Saab Art i Österrike. Mail: office (at) saab-art.at.

Vill du erbjuda en sällsynt Saab? Skicka oss då ditt erbjudande! I avsnittet ”Made in Trollhättan” publicerar vi exceptionella fordon som är en del av Saabs historia. Med detta menar vi fordon som sticker ut från mängden på grund av deras särskilt goda skick, sällsynthet eller exceptionella historia. 

6 tankar om “Saab 9000 Turbo 1985"

 • blank

  Bra sak!

  Jag gillar CC. Och jag gillar bilar vars första köpare smakade och visade mod för färg. Fortfarande den stora inbyggda datorn i, och då skulle det vara ganska nära mitt ideal 9000.

  Åh, varför var Veronicas första köpare så tveksam ...

 • blank

  Beautiful. Personligen brukar jag inte som bokhararot interiörer, men kombinationen passar väldigt bra här. Möjligheten att förvärva en CC som även har en speciell färg ex fabrik. Ännu mer enskilda fungerar inte.
  Tack Tom för inlägget.

 • blank

  Är så cool….

 • blank

  ... Saab-kult har stress ...

  • blank

   Ja, beklagligt. Rättas.

 • blank

  Den rätta adressen är: office@saab-art.at
  Saab-stil Pichl på Wels

  Tack Tom för den stora rapporten !!!

Kommentarer är stängda.