Saab 9000 Turbo 1985

Om specialbilar är till salu, så tycker vi om att skriva om det på bloggen. En Saab 9000 Turbo från 1985 är ett sådant fordon, han katapulterade tillverkaren ännu i en ny klass. Turboen var dyr, mycket dyr, och det var kostsamma sätt att anpassa sig.

Saab 9000 Turbo 1985
Saab 9000 Turbo 1985

En snabb titt på årslistan 1985. Övre-mellersta eller övre medelklassmodellerna köptes under 50.000 DM, vilket var mycket pengar före 31-åren. För att illustrera i vilken liga Saab framgångsrikt och självständigt deltog, några exempel:

35.000, - Citroen CX 25 Turbo

38.350, - DM BMW 528i

41.400, - Volvo 760 Turbo

44.460, - DM Mercedes 280CE

44.950, - DM BMW 728i

46.341, - DM Mercedes 280 S

46.950, - DM Saab 9000 Turbo

47.700, - Jaguar XJ 3.4

Den 9000 Turbo som visas här, som säljs hos Saab Art i Österrike, har ytterligare tillägg ombord. För den automatiska klimatkontrollen 4.400, - DM var laddad, den speciella beläggningen "pärlemor" var 1.950, - (!) DM dyr.

Saab serverade enskilda förfrågningar vid en tid då det inte var dagens ordning. Kursen för leverantören av individuella fordon av hög kvalitet var rätt. Man skulle bara behöva fortsätta det på lång sikt, då skulle det fortfarande vara den lilla fabriken i Trollhättan.

Den speciella färgen "pärlemor" försvann tyvärr snabbt från prislistan och var inte längre tillgänglig för modellår 1987 i Tyskland.

Saab 9000 Turbo från Österrike har en extremt sällsynt och utarbetad färg, vilket var en trend i många sportbilar i 80er år. Det går bra med konturen av lyxklädsel i "Bokhararot". Saab är i Tyskland en utmanare för den eftertraktade H-plattan. Vid historiska sammankomster skulle han vara en startplats säker.

Han har bara kört 114.000 kilometer, med en förståelig, dokumenterad historia. Visst inte perfekt i skick, men en bra utgångspunkt och en mycket sällsynt bil för samlare. Vänligen kontakta Saab Art i Österrike. Mail: office (at) saab-art.at.

Vill du erbjuda en sällsynt Saab? Skicka sedan ditt erbjudande! Vi publicerar i avsnittet "Made in Trollhättan" exceptionella fordon, som ingår i Saabs historia. Med detta menar vi fordon som sticker ut från mängden på grund av deras särskilt bra skick, sällsynthet eller en extraordinär historia.

6 tankar också "Saab 9000 Turbo 1985"

 • Den rätta adressen är: office@saab-art.at
  Saab-stil Pichl på Wels

  Tack Tom för den stora rapporten !!!

 • ... Saab kult har stress ...

  • Ja, beklagligt. Rättas.

 • Är så cool ....

 • Beautiful. Personligen brukar jag inte som bokhararot interiörer, men kombinationen passar väldigt bra här. Möjligheten att förvärva en CC som även har en speciell färg ex fabrik. Ännu mer enskilda fungerar inte.
  Tack Tom för inlägget.

 • Bra sak!

  Jag gillar CC. Och jag gillar bilar vars första köpare smakade och visade mod för färg. Fortfarande den stora inbyggda datorn i, och då skulle det vara ganska nära mitt ideal 9000.

  Åh, varför var Verona första gången köpare bara så preliminär ...

Kommentarer är stängda.