5 år Saab blogg

Om någon hade sagt till mig den 9 februari 2011 att jag fortfarande skulle skriva Saab-blogg 5 år senare ... skulle jag ha avfärdat det som helt absurt. Det har verkligen gått ett halvt decennium - bloggens exakta födelsetid är 21:32 ofarlig artikel gick till webben.

Festival Pre Tour 2015
Festival Pre Tour 2015

Det var den spännande dramatiska Spyker-tiden. Saab var dagligen i lokalpressen, Victor Muller spelade ett ganska stort svenskt drama. Bloggar runt varumärket sprang upp, varav de flesta försvann 2 eller 3 år senare. Saabblog.net kom som en sen starter, men tanken på att skriva hade funnits länge.

Festivalen i Trollhättan 2010, Saabs hem, kan betraktas som den andliga födelsens timme. Med en vän på den tiden kom idén upp att skriva om våra svenska bilar. Saab hade svårt i media; sortimentet var inte längre helt nytt under lång tid, vilket enligt vår åsikt inte förändrade det roliga med bilarna. En blogg - av fans för fans. Skriv om bilar då och då. Varför inte?

Kanske läser någon det?

Varje författare vet detta: Rädslan för att ingen läser vad du skriver. När det gäller bloggen var ogrundad. Under det första året tyckte över 700.000 1.3 läsare den dagliga Saab-dosen intressant. Ett år senare var det mer än XNUMX miljoner. Inte illa för ett litet varumärke, inte dåligt för en tysk blogg.

Saker förändrades. Mark blev medredaktör sommaren 2011 och har varit kvar tills i dag. Han håller min rygg fri, gör mycket bakom kulisserna, är en oumbärlig del av Saabblog.net. Förutom Mark har vår redaktör arbetat i bakgrunden i flera år. Hon redigerar nästan varje artikel innan den går online ... och hon kommer säkert att ha mardrömmar med 2.600 artiklar på 5 år ...

Bloggen utan laget? Otänkbart!

Vi slåss ! Åtminstone sedan slutet av Saab Automobile AB. Inga nya bilar, ingen input från tillverkaren. Det är riktigt svårt! Söka efter ämnen, formulera dem, undersöka. Ingen av oss kommer från det kreativa området, ingen har någon erfarenhet av hur man faktiskt ska hantera ett sådant medium.

En blogg är en organism. Han utvecklas ständigt. Fokus skiftades från drama och affärsnyheter i början av året till klassiker, yngre människor, Kina, EV, samhället. 2015 var transformationen särskilt märkbar. Läsare delade artiklar om deras Saab-passion och gav bloggen ett färgstarkt liv.

Bloggen har varit flerspråkig för ett bra år. Michèl har tagit Sverige till våra sidor, Trollhättan har flyttat sig närmare. Trevligt sätt. Men livet är alltid på farten. Också med Michèl. De internationella sidorna kommer att förbli bara ett avsnitt, våra sätt separeras. Bakgrunden berättar han själv de närmaste dagarna på bloggen.

Varför gör vi det.

Ett försök att förklara. I början handlade det om att ge Saab en ytterligare plattform. Håll sedan varumärket i nuet tills omstart. Hopp blev en oändlig slinga. Mycket förlorad tid, en paus i historien senast 2015. Fortfarande finns det bloggen. Fortfarande !

En förklaring kan vara att Saab-bloggen är en slags stor sandlåda för vuxna barn. Vi kan prova saker som vi aldrig har gjort förut - och som vi aldrig skulle ha gjort utan denna del av Saab-galenskap. Det finns alltid en första gång för bloggen, och låt oss vara ärliga! Vem har en så stor sandlåda i medelåldern?

Exempel: Saab-återförsäljaren 2011. Premiere. Pre-tour till Saab Festival? Premiere. Filmeringsdatum i Hamburg och Kiel med Vox, produktionsstart 2013, piloter önskade 2014, läsare handlingar, projektbilen 2016. Premiär, Premiär, Premiär. Klass!

Beslut om ämnen och åtgärder kommer från tarmen. Saab-känsla blandad med passion! Spänning, nyfikenhet, prova nya saker - allt detta håller bloggen igång.

Och om vi fortsätter att göra det.

Den här bloggen är inte enskildas arbete. Bloggen drivs av många människor som har en stark affinitet med Saab, levererar idéer, bidrar med artiklar, ger råd, åtgärder eller donationer. Ingen aning om vi kommer att överleva de kommande 5-åren. Men vi garanterar nästa mål: projektbilen.

Vi lade grundstenen förra helgen. Projektnamn: Paul. Saker och ting blir galna, väldigt mycket. Och mycket annorlunda än vad våra läsare förväntar sig. Garanterad! Projekt Paul börjar nästa vecka på bloggen.

Grattis, Saabblog.net, 5 verkligen galen år!

Tillägg: Självklart finns det en födelsedagspresent som det borde vara. Men i ordets riktaste bemärkelse är vi fortfarande upptagna att packa upp - på ungefär ett halvt ton av vikt. En liten teaser som en ledtråd är i vår Facebook-grupp deponeras.

33 tankar om “5 år Saab blogg"

 • blank

  Kära bloggteam, tack så mycket för ditt fantastiska arbete och stora engagemang. Var medveten om att många vänskap och passionen för våra SAAB har möjliggjorts och stärkts av din uthållighet även i svåra tider. Det är fantastiskt och därför önskar jag er all lycka till i framtiden och fortsätter att ha kul på vägen.
  Jag ser fram emot mer spännande artiklar och kampanjer :)!

 • blank

  Grattis och tack för att du alltid har hållit dig trots någon frustration.
  Utan dig skulle SAAB-scenen i D verkligen vara förskräckt till en obekväm vila.
  Men varumärket lever - tack vare dig - som ingen annan trots bristen på nya bilar.
  De lilla medmänniskornas lilla taunter är med lite utbildning snabbt till en viss typ av respekt.

 • blank

  Grattis på födelsedagen saabblog! Utan dig skulle min dag vara mycket tråkigare. Visst skulle jag ha tänkt mer på vård av mina två Saabs ...
  snälla fortsätt!

 • blank

  Grattis! utan tvekan en övning i tålamod och uthållighet.

  Efter förvirring av Saabsunited, Swadeology (självklart, som nu skriver för Koenigsegg och saab-rover.net är du nu de enda med bekanta som fortfarande gör nyheter om ämnet!

 • blank

  Saab.Blog.net Team,
  Som ung abonnent av dina bloggar och mer kritisk anda när det gäller att svärma entusiasm jag skördade i dag när man läser artikeln att 5 årsdagen redan kända för mig, hånade ibland, men alltid blinka kommentarer mina kollegor. Alltid glad att höra:
  "Tja, kör SAAB fortfarande?" Eller idag: "SAAB, varför har de fortfarande en webbplats, de bygger inte några bilar längre"
  Det betydde dig. Du är SAAB. Det tar människor som du som ägnar sig åt det som väcker känslor och passion hos dem. Ett åtagande att vara annorlunda i frånvaron av massorna.
  Tack för detta märke. Och tack att det finns människor som du som påminner oss.
  Allt bäst för de kommande fem åren.

 • blank

  Jag måste gratulera dig till din första halvcirkel - och gratulera till uthålligheten.

  Och även om 5-åren ska övervinna tävlingsfasen fortsätter vi att fortsätta att fånga och hålla när det gäller oro för vårt favoritmärke.

 • blank

  Bästa hälsningar från Spanien för femte födelsedagen! Minst lika mycket framgång med bloggen som du har haft hittills!

 • blank

  "Feliz cumpleaños" från Spanien och minst lika mycket framgång med bloggen som du har haft hittills!

 • blank

  Grattis till hela laget. Tack för ditt arbete, jag läser igen och igen med entusiasm de nya inläggen om våra fantastiska bilar. Här flödar mycket Saab-Spirit med hjärta och själ av de många bidrag som lyckligtvis alltid är positiva. Det här är inte alls annorlunda, för saabblog.net är en rund sak. Mina köpbeslut har redan bekräftats många gånger.
  Tack igen!

 • blank

  SAAB utan blogg fungerar inte. Därför: för ytterligare 5 år! Grattis på födelsedagen!

 • blank

  Grattis på födelsedagen från Ohio, USA! Och tack så mycket!

 • blank

  Tack för ditt arbete och entusiasmen!
  Ett viktigt bidrag för att hålla våra gamla svenskar och “Saab” -känslan i oss vid liv!
  Snälla fortsätt det ...

 • blank

  Och bloggen lockar (fortsätter):
  Över 6 nya prenumeranter inom 40 veckor !!! Om detta fortsätter så här kommer bloggen att nå mer än 1000 prenumerationer än elbilarna i Kina "se dagens ljus" ... :-) Fantastiskt !!!

 • blank

  Tack till hela blogglaget för dessa informativa artiklar!
  5 års blogg 🙂, men betyder också (minst) 5 år SAAB i problem 🙁.
  Jag hoppas på mer informativa artiklar om SAAB,
  Jag ser fram emot "Paul",
  Hoppas att Trollcity fortsätter att leva och
  att våra VICTIMS kommer att hålla oss bloggare lyckliga länge!
  Vänligen fortsätt! Det finns fortfarande berättelser om och om SAAB!

 • blank

  Hej Tom, hej Mark,
  Grattis och tusen tack för ert engagemang. Vad skulle vi fans utan dig. Trevligt som vi redan vet 5 år vet personligen.
  För andra är vi lite tokiga, kanske är det något med det och ändå är var och en av dessa "normala" förare alltid förvånad över vad som händer med oss, till exempel våra fantastiska resor.
  Fortsätt det bra arbetet! Låt oss hoppas på det bästa för vårt älskade varumärke!

 • blank

  Grattis på jubileum, Saabblog!
  I efterhand gick tiden snabbt från korta artiklar i början till några kommentarer till idag till en större ”gemenskap”.
  Nu har bloggen överlevt Saab Automobile AB, men underhållet av minnet är också en spännande uppgift. Tack för arbetet och för några intressanta artiklar. För minst en annan 5 år!

 • blank

  Grattis på födelsedagen SAABBLOG. För de kommande 5-åren och många fler.

 • blank

  Grattis till det stora arbetet.
  bloggen har säkert gjort ett betydande bidrag till det faktum att SAAB lever vidare och SAAB-ryska män är inte ensamma på långt sikt.
  ekonomi; auto; Företag som delar och service går bra tillsammans och det roliga är framför allt inte för kort.

 • blank

  Hej Tom, Mark och ... Grattis på födelsedagen! Jag kan bara tacka för din flitighet och entusiasm, utan vilket Saab-samhället inte skulle vara detsamma som det är idag, enligt min åsikt. Bland annat gjorde bloggen beslutet att köpa en 9-3I-konvertibel efter en 1-årig Saab-avhållsamhet enkelt och ledde mig till Saabs vänner i Sachsen. Jag ser fram emot nästa utresa idag. Var vänlig och fortsätt!

  Vänliga hälsningar
  Gebhard

 • blank

  Bara TACK ENDAST !!!!! .... Jag letar just nu efter min femte SAAB - utan blogg? - absolut inte !

 • blank

  Också från mig alla bästa !!
  Verkligen redan fem år? Respekt!

  Du är en av anledningarna till att jag inte seriöst letar efter en ny bil. Håll det upp!

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth
  uli

 • blank

  Allt det bästa och många tack för de språkligt riktade texterna. Håll det bara såååååååå !!!

 • blank

  Respekt och Grattis, Tom - Dir och alla medpiloter!

 • blank

  Tja, tiden springer iväg ... jag säger bara ”born from jet” 😉
  Tom: Hats off till denna prestation och din uthållighet kommer. Trots den ibland väldigt svåra och frustrerande tiden har du och ditt team tappert och våra läsare levererade alltid bra och intressant bekännelse. Tack för det!
  Saab -världen skulle vara en enorm portion fattigare utan dig och bloggen! Och vi hoppas att bloggen inte bara kommer att överleva "Project Paul", utan kommer att ge oss alla informativa rapporter, stora evenemang och spännande projekt i många, många fler år framöver. Fortsätt så! 🙂

 • blank

  Grattis på födelsedagen! Var vänlig och håll den till 2008, om det finns nya bilar, och naturligtvis med full turbo de kommande 25-åren! Vi vill köpa nya SAAB och läsa vidare!

 • blank

  Också från mig Grattis på födelsedagen!
  Och låt oss delta länge, åtminstone nästan i byggandet av sandslott.

  hälsningar
  Gerald

  • blank

   Ledsen, plötsligt dubbla ...

 • blank

  Moin Tom.

  Grattis på födelsedagen!
  Jag är glad och läser (nästan) varje dag bloggen!

  Och bland annat är du med din blogg en av anledningarna (eller "att skylla"?) Varför jag fortfarande kör Saab här i "Saab -provinsen" och till och med har köpt mig en "ny begagnad"!

  Allt bäst och håll det uppe! 🙂

 • blank

  Också från mig Grattis på födelsedagen!
  Och låt oss delta länge, åtminstone praktiskt taget, i Sandburgen Bauen!

  hälsningar
  Gerald

 • blank

  Grattis & speciellt tack för det enastående arbetet! Under de kommande 25 åren med en förhoppningsvis ny Saab ...

 • blank

  Grattis på födelsedagen!

 • blank

  Grattis / Stort grattis / Stora grattis! 🙂
  Vilken viktig milstolpe som verkligen borde firas. Det är imponerande att se vad som har uppnåtts under dessa fem år, både vad gäller SAAB-communityns innehåll, läsarkrets och engagemang. Något att känna sig stolt över!
  Här är de kommande fem åren!

Kommentarer är stängda.