SmartBeam Bi-Xenon för 9-5 Linear

2011 9-5 har varit med oss ​​i 2 år. En linjär, ursprungligen reser i Göteborg, med ovanligt bra utrustning. Anledningen till att "bara" behandla dig själv med en linjär och inte en Vector eller Aero var i önskade detaljer, till exempel färg, automatisk, Harman Kardon. Det som saknades, HUD eller backkamera, har sedan eftermonterats med originaldelar från Orio AB inventeringen.

Saab 9 5 NG 2011
Saab 9 5 NG 2011

Den linjära har extra laddning xenon strålkastare som är ganska snyggt. Men om du känner till de adaptiva xenonerna hos Turbo X så är de inte riktigt lyckliga. Inget tillstånd på lång sikt! Den senaste uppgraderingen av Saab 9-5-sedan lanserades; hon hittade för ett år sedan Kiel stället. Ansträngningen håller inom behagliga gränser. Gamla strålkastare, nya SmartBeam Bi-Xenon spotlights i. Detta följs av programmering, som snabbt går online via Orio Server i Trollhättan. Klart!

Vad innebär uppgraderingen - upplevelse de senaste 12 månaderna

Efter ett år med adaptiva strålkastare är återupptaget klart positivt. De olika programmen ger ett mycket bra ljus i olika körmiljöer. Du behöver inte säga mycket om det dynamiska svängljuset, det fungerar bara perfekt. Markeringsnummer 1 är stadsljuset. Det belyser miljön märkbart bredare, ljusfläktens strålkastare vidare, fångar trottoarer. Detta ger aktivt trafik till alla trafikanter.

Lika bra är motorvägsbelysningen. Förbättringen av belysningsteknik till 2008er 9-3 är enorm, belysningen för bi-xenon-strålkastare är anmärkningsvärd. Dessutom finns det ett annat läge för motorväg och dåligt väder. Att byta programvara är sant, om du uppmärksammar. Saab har kommit med en bra lösning med Hella SmartBeam Bi-Xenon strålkastare. Det är minst lika med eller bättre än premiumkonkurrenten i 2010-åren.

Det som fortfarande saknas i Linear skulle vara helljusassistenten. Programvaran bestämmer automatiskt om helljuset ska vara aktiverat eller att vända tillbaka det. Behöver du det? I varje fall är eftermontering möjlig.

Vår svenska linjär är alltså ungefär i det skick jag skulle ha konfigurerat mig - jag kunde ha beställt i Trollhättan, vilket aldrig hänt. 9-5, Saabs sista stora salong för tillfället, har visat sig vara en mycket trevlig, pålitlig touringbil under de senaste två åren. Med en ganska sportig potential, som man inte nödvändigtvis misstänker bakom ett 5 meters fartyg.

Skulle jag köpa igen? Svaret kommer att vara förvånande. Eftersom det finns ett tydligt nej. Men som inte har något att göra med Saab och dess fascination. Men med det faktum att min körprofil har förändrats fundamentalt de senaste två åren och att jag inte längre skulle behöva en stor bil med min årliga minikörsträcka.

Köp ändå? 9-5 NG fortsätter att driva Saabs fans. Marknaden är stramare än någonsin, men den sista Saab har sin mycket speciella charm. 17 fordon säljs i Tyskland, inklusive endast 5 turbobensinmotorer. Det här är nästan ingenting. Varje köp blir mer och mer en kompromiss. Jag läser det hela tiden i e-postmeddelandena som hamnar på bloggen om ämnet. Köpa en kompromiss? Du kan om du vill. Eller du borde. Eftersom urvalet aldrig blir mer omfattande. Köp när grunddata är korrekta, när hjärtat desperat vill ha det, när Saab slår.

Mycket av 9-5 kan eftermonteras, individualiseringen är inget i vägen. Moderna bilar, också en lärprocess av de senaste 24 månaderna, är otroligt modulära. Situationen i vissa delar är ganska avslappnad, och om Orio har en flaskhals, hittade han någonstans i Europa, en hall med de eftersökta delarna. Du kan leva drömmar om du vågar. Med andra ord är livet för kort för att inte köra en Saab.

14 tankar om “SmartBeam Bi-Xenon för 9-5 Linear"

 • Hej, hälsa på dig.
  Jag skulle vilja köpa en Saab 900 2.3i Convertible SE från 1996.
  Har du några tips för mig, som jag måste uppmärksamma?
  Till exempel kan jag manuellt använda taket om det elektriska systemet bryts ner?
  Vad är skatt och försäkring?

  Tack på förhand för ett svar.

  • blank

   Huven drivs av hydraulik. Skulle 100% fungera, klick inte under öppning / stängning. Vid fel kan den stängas för hand, men inte öppen. Reparation av hydrauliken kan vara ganska dyrt och vi talar om en 20 årig bil. Bästa köp hos Saab-återförsäljare med lång erfarenhet, eller titta igenom innan du köper. Eller någon med erfarenhet att köpa.
   Annars, som med alla klassiska bilar, bör kropps- och vårdvillkor vara avgörande, mindre körsträckan. Lycka till med uppdragets konvertibla köp!

  • blank

   Jag skulle hellre råda till facelift om det är att varken en klassisk 900I CV eller sent 9-3II / III CV, så en 9-3 1998 Year-2003.

 • blank

  Sedan kommer en T6, Tom? Många alternativ du har då inte längre, när Turbo X och 9 5 går på säsong

  • blank

   Svaret är inte lätt. T6 kommer inte att komma eftersom ingen verkligen vill ha det. Jag är fortsatt lojal mot 100% Saab, jag har en hel sal full av fordon från Trollhättan. Vår familj bil, 2011er 9-3 kommer att gå. Kommer ett utländskt märke, vilket är litet för staden.

 • blank

  Tack för "ljustestet" på 9-5 NG.
  Men nu uppstår frågan om jag kan eftermontera min 9-3 Bj. 2008. Den positiva rapporten visar ett "behov" ...

  • blank

   och kromglasögonen 9-5 I! Ett brett fält för försäljning på Orio.

  • blank

   Konvertering till xenon är endast möjligt i teorin. Vi beräktade det för en tid sedan, det är för tidskrävande. Byte till adaptiv xenon, från normala xenonljus, bör vara möjligt. Övriga strålkastare, annan styrenhet. Om det finns riktigt äkta nyfikenhet, kommer jag att informera dig mer om ämnet.

   • blank

    Har inte alla 9-5 kromglasögon xenon? Hur som helst, min har och till höger flimrar det då och då ...

    Så ja, nyfikenheten är verkligen allvarlig.

   • blank

    Främre höger har just ersatts. Som känt varar inte delarna "för alltid" ... Men då skulle startskottet för bättre ljus vara möjligt!

 • blank

  Svaret (nej) är verkligen förvånande ...

  Denna och andra Saabs har ofrivilligt blivit älskare.
  På kombinationen av en Old- eller Youngtimers eller till och med en ny
  Sällsynthet med en årlig minimilängd Jag kan inte göra någonting motsägelsefullt
  hitta. Det passar som en poke, eller hur?

  Jag tycker att belysningsämnet är spännande.

  Jag skulle vilja läsa en bredare, grundläggande artikel om ämnet.
  Branschen och dess designers driver enligt min mening absurda blommor med ljuset.

  Asymmetriskt omkopplade dimljus ser ut som om den andra är trasig och lurar på en speciell vägsvängning innan det inte sker. Det finns risk för kollision!
  Fordon med två dimstrålkastare ser ut som om de är mitt i de andra, som om de skulle bromsa hårt.

  Och mer och mer (ljusare) ljus utsänds över mindre och mindre områden. Det bör ändå förstå att de bakre ljusenheterna är helt baserad (dimma, bak- och bromsljus samt blinkers) i den tyska nya bilen framför honom på LED-teknik, den sista Depp. Det kan vara bra, men inte så snälla! Allt fler fordon bländar fram och bak och visar ett förvirrande ljusbeteende.

  Lagstiftare bör inte bara kräva en minimal mängd ljus, utan tvärtom också begränsa mängden ljus som släpps ut per område. Och varför finns det nu ”blinkers” (orange löparremsor) som inte längre blinkar?

  Är det bara jag, eller är andra irriterade av det här blommans hav?

  • blank

   Väl En del av (återstående) förnuft ligger också vilande i mig. Därav ett "nej". Den andra sidan: Jag skulle inte ge upp 9-5, det kommer att vara på säsong i framtiden.
   Utvecklingen av ljusteknik är spännande, till och med skillnaden mellan 9-3 och 9-5 är större än man kanske tror. Saab förlitade sig på ganska stora strålkastare, vad LED-tekniken ger måste vi förmodligen "uppleva" med ett tredjepartsmärke. Bra tillvägagångssätt - vi är inne!

 • blank

  ”Livet är för kort för att inte köra en Saab” - jag kunde inte ha sagt det mer passande!

  Jag kör en Peugeot eller Mercedes varje dag i affärer - ja, verkligen inte så illa.
  Men jag är alltid glad att byta till min 2009er 9-3!
  SAAB - Jag är hemma där!

Kommentarer är stängda.