Saab 9-5 NG Toter Angle Warner

En av de speciella egenskaperna hos Saab 9-5 NG är att originaltillbehör fortfarande dyker upp 5 år efter produktionens slut. En "blindvinkelvarningsanordning" gick inte längre att beställa i serie, produktionen hade avslutats innan dess. Det är synd eftersom systemet är riktigt bra.

Saab 9-5 NG, blind spot
Saab 9-5 NG, blind spot

Genom att inte längre tillverkas årsmodell 2012 den döda vinkeln i Nordamerika skulle ha varit tillgängliga, förmodligen européerna skulle också beställas från 2013er fordon. Hur fungerar varningssystemet?

Ultraljudsgivare, dolda i bakre stötfångaren, fånga passande trafik. I sidospeglarna visar Warner om en lanebyte är säkert möjligt eller om kollisionen hotar. Speglarna är utformade så att de är synliga även i direkt solljus. Hotas genom att passera trafiken börjar symbolen i spegeln att blinka hektiskt utan att tränga in i interiören med akustiska signaler.

Vissa original eftermonteringssatser finns fortfarande tillgängliga, de kan integreras i 9-5 NG. För att göra detta placeras ultraljudssensorerna i de avsedda positionerna på den bakre stötfångaren och spegelglasen byts ut. Det finns ingen fabriksledning för eftermontering av ett "dödvinkelvarningssystem", ledningarna måste läggas helt. Integreringen i driftmenyn för 9-5 är enkel, systemet kan aktiveras och avaktiveras efter behag.

I mycket begränsade mängder är blindplatsen tillgänglig för Saab 9-5 NG. Efterproduktionen är utesluten. Intresserade kan kontakta Bilhandlare Lafrentz i Kiel.

4 tankar om “Saab 9-5 NG Toter Angle Warner"

 • Hej!
  Vilka delnummer?
  Tack så mycket

  • Vänligen kontakta Saab Service Kiel.

 • Jag vågade gå till gården med den gamla Skoda? 😛

 • Moin.

  Trevlig funktion!

  En sådan "blindvinkelvarning" (eller åtminstone en spegel utan döda vinkeln som i min tidigare gamla 2002 9-5 SC) är en sak som jag alltid på något sätt saknar på min nuvarande 2011. 😉 ;-(

Kommentarer är stängda.