Saab 9-5 NG Toter Angle Warner

En av specialfunktionerna i Saab 9-5 NG är att originaltillbehör fortfarande visas fem år efter produktionens slut. En "blind fläckvarning" kunde inte längre beställas i serie, produktionen slutade i förväg. Det är synd eftersom systemet är riktigt bra.

Saab 9-5 NG, blind spot
Saab 9-5 NG, blind spot

Genom att inte längre tillverkas årsmodell 2012 den döda vinkeln i Nordamerika skulle ha varit tillgängliga, förmodligen européerna skulle också beställas från 2013er fordon. Hur fungerar varningssystemet?

Ultraljudsgivare, dolda i bakre stötfångaren, fånga passande trafik. I sidospeglarna visar Warner om en lanebyte är säkert möjligt eller om kollisionen hotar. Speglarna är utformade så att de är synliga även i direkt solljus. Hotas genom att passera trafiken börjar symbolen i spegeln att blinka hektiskt utan att tränga in i interiören med akustiska signaler.

Vissa originalmonteringssatser finns fortfarande tillgängliga och kan integreras i 9-5 NG. För detta ändamål placeras ultraljudssensorerna i de angivna positionerna på den bakre stötfångaren och spegelglaset byts ut. Det finns ingen kabling på fabriken för eftermontering av en “blind spot warner”, kablarna måste läggas helt. Integrationen i driftsmenyn för 9-5 är enkel, systemet kan aktiveras och inaktiveras efter önskemål.

I mycket begränsade mängder är blindplatsen tillgänglig för Saab 9-5 NG. Efterproduktionen är utesluten. Intresserade kan kontakta Bilhandlare Lafrentz i Kiel.

4 tankar om “Saab 9-5 NG Toter Angle Warner"

 • blank

  Hej!
  Vilka delnummer?
  Tack så mycket

  • blank

   Vänligen kontakta Saab Service Kiel.

 • blank

  Jag vågade gå till gården med den gamla Skoda? 😛

 • blank

  Moin.

  Trevlig funktion!

  En sådan “blind spot warner” (eller åtminstone en spegel utan en blind fläck som i min tidigare gamla 2002 9-5 SC) är en sak som jag alltid saknar i min nuvarande 2011-modell. 😉 ;-(

Kommentarer är stängda.