Kisa Bilmuseum

Många läsare planerar sina årliga semester under dessa veckor, och inte så sällsynt är destinationen Sverige. En resetips är Kisa Bilmuseum nära Linköping. Det är ett av de små, charmiga museerna, utöver den vanliga marknadsföringen av tillverkarna.

Kisa Bimuseum
Kisa Bimuseum

Kisa Bilmuseums historia började på 60 -talet. Ägarna med Grahns Bilar AB arbetade i bilbranschen, byggde gradvis upp en samling. Den som misstänker att grunden till särskilt välskötta insatsresultat är sannolikt korrekt.

Samlingen fokuserar på klassiska fordon upp till Saab 9000. Utställningarna är inte perfekta, men i gott skick. Förutom många Saabs har klassiska Opel och Cadillac också hittat ett nytt hem i salarna. Det kan knappast vara en slump, eftersom Grahns Bilar är associerad med dessa märken.

På sommaren besökte 2015 Volker från Hamburg med sin fantastiskt vackra 9000-CD i Sverige på semester och i Kisa Bilmuseum. Det kom då, som ofta händer i Sverige och vad som gör det här lilla museets speciella charm: En Saab spontant tas ut ur samlingen, tvåtaktsljud fyller luften.

De magiska gamla dagarna, när Trollhättans små tvåtaktslag i rallybackarna blev fruktade av konkurrenter, är plötsligt tillbaka. Om tvåtakten drar bort, lämnar den typiska doften och den berömda ljudmattan, då för Saab-hjärtat, är världen bra och resan var värt.

Tack Volker för intryck! Vem lägger Kisa Bilmuseum på sin semesterväg i nästa svenska sommar, som sedan ska fortsätta norrut.

den Flygvapenmuseum Linköping har mycket spännande Saab-historia och ligger inte långt från Kisa.

6 tankar om “Kisa Bilmuseum"

 • blank

  Sedan vår lördag är våra svenska helgdagar bokade. Rundtur genom södra Sverige med besök av SAAB och VOLVO-museet, och om det fortfarande är dags är Kisa Bilmusuem.
  Tack för tipset.

 • blank

  Jag visste inte än. Saabige kulturarv är alltid värt ett besök!

 • blank

  En privat svensk skatt!
  Tack för det stora intrycket! Gorgeous!

 • blank

  Här går vi, SAAB Int. är inte långt!

  • blank

   Är Claaa rätt, det är en mycket bra idé; kommer att inkludera detta i vår planering.

Kommentarer är stängda.