En NEVS EV i Peking

Under de senaste dagarna har bilder från olika länder hittats i min Saab-brevlåda ... där våra läsare åker på semester. Från snö och is, från Asien. De kommer snart att visas på bloggen. Reuters tillhandahåller också bilder idag. Från Peking. Från det nya NEVS-huvudkontoret och från NEVS EV.

NEVS EV i Peking. Fotokredit: Reuters
NEVS EV i Peking. Fotokredit: Reuters

I dagarna före årsskiftet var pressdagen på NEVS. Inte i Trollhättan, men i Kina. KJJ visade sitt nya huvudkontor i skandinaviskt stil. Och NEVS EV för Kina, som är baserat på 9-3 och 2017, borde finnas på marknaden.

den Reuters artikel är också värt att läsa för dem som inte är intresserade av EV. Det ger en uppfattning om dynamiken med vilken EV-marknaden i Kina utvecklas och även den snabba utveckling som den kinesiska delen av NEVS vill delta i försäljningen. Limousinen för Kina är inte det enda alternativet, en elektrisk minibuss och en MPV bör rulla ut från den nya NEVS-anläggningen i Tianjin 2016. Överraskning…

Arbetet i sig bör redan vara 50% slutfört; i Kina händer vissa saker i en hisnande takt. NEVS möter en framväxande marknad vid rätt tidpunkt. Min åsikt om det, i detalj och ur Saabs bloggersynpunkt, kommer att följa efter helgen.

Och Trollhattan? Utvecklingen är mindre spektakulär, åtminstone till utsidan. NEVS fortsätter att rekrytera personal, och pre-serien för NEVS EV arbetar med full fart. 19-fordon slutfördes i slutet av året, de krävs för licensiering och provning på Kinas marknad.

19 tankar om “En NEVS EV i Peking"

 • blank

  Vi måste acceptera SAAB säga NEJ till Nevs med namnet igen ... ..

  Skam att de (NEV) fortfarande stjäl SAAB-bildesignen, typiskt kinesiska …… De tar ju SAAB sweden design till Kina !!

 • blank

  um Hej SeSi. "Schnurzpiepe" är inte det. Och om de två sista meningarna behöver du inte ens nämna det. 🙂
  För att svara om jag tycker att det är bra eller dåligt, skulle jag behöva se bilarna som kommer 2017 / 18. Därefter vet vi om det var synd eller bara bra, om bilarna men chinaab o.ä. het.

  • blank

   Utan Saab-logotypen - och bara skyldig det faktum att fordon rullar ut från den dåvarande Saab-fabriken - skulle historien inte längre vara intressant för mig och inte heller något ämne för bloggen. Som sagt borde du ta dig till ämnet lugnt, på SU väcker du bara gamla historier.

 • blank

  Det är schnurzpiepe, vilken etikett sticker fram.
  Kan man också utforma sig själv?
  Men vad som är viktigare är vad som finns ombord.
  Vill inte köra en Saab bara för att det står ”Saab”, utan för att tekniken och säkerheten är rätt. form följer funktion!

 • blank

  Hi Tom,

  hm ... om du tittar på su på sidan är ämnet genom. Jag hoppas du har rätt.

  • blank

   SU hänvisar till intervjun med KJJ. Hans budskap är att NEVS kommer att introducera ett nytt varumärke för Kina. Inga nyheter, kända länge. Rykten om att NEVS måste demontera Saab-logotypen på fabriken fanns före 2015-festivalen, ingenting hände. Nu kommer ämnet tillbaka till bordet. Oavsett om det har substans eller inte får vi se. Jag är väldigt avslappnad där. Saab är det som ligger precis utanför dörren ...

  • blank

   a yes ... "Saab bilarna får inte kallas; vapenföretaget Saab har varumärkesrättigheter. "
   Vet du något vi inte vet?
   Även om ... vid EV är det uppenbart att vart Saab nu var finns inget ...

   • blank

    Jag skulle skriva frågan om varumärkesrättigheter i mappen "In Negotiation". Det sista ordet har ännu inte talats, mycket är möjligt.

 • blank

  Vänta och se ...
  Jag föredrar tankar om en skandinavisk semester ... 😉

 • blank

  Fula, fula. Nevs har inget att göra med saab längre

 • blank

  Bra att se att det finns något som verkligen rör sig.

 • blank

  NEVS verkar inte ha rekryterat designers än….
  Men vänta och se vad som kommer 2018 ...

  • blank

   Designen beror på den lokala smaken, EV är en produkt endast för Kina. 2018 kommer att göra det mer spännande.

 • blank

  gör mig helt klar nu .... NEVS-huvudkontoret ser ut att smakas, riktigt bra. Hjälp, vad händer?

Kommentarer är stängda.