En NEVS EV i Peking

Under de senaste dagarna har min brevlåda Saab haft bilder från olika länder ... varifrån våra läsare går på semester. Från snö och is, från Asien. De kommer snart att publiceras på bloggen. Reuters levererar också bilder idag. Från Peking. Från det nya NEVS-högkvarteret och NEVS EV.

NEVS EV i Peking. Fotokredit: Reuters
NEVS EV i Peking. Fotokredit: Reuters

I dagarna före årsskiftet var pressdagen på NEVS. Inte i Trollhättan, men i Kina. KJJ visade sitt nya huvudkontor i skandinaviskt stil. Och NEVS EV för Kina, som är baserat på 9-3 och 2017, borde finnas på marknaden.

den Reuters artikel är också värt att läsa för dem som inte är intresserade av EV. Han pekar på den dynamik som EV-marknaden i Kina utvecklas, och även på den snabba utvecklingen som den kinesiska delen av NEVS vill delta i försäljningen. Det förblir inte med sedan till Kina, en elektrisk minibuss och en MPV rullar redan 2016 från den nya NEVS-fabriken i Tianjin. Överraskning ...

Arbetet i sig bör redan slutföras på 50%; I Kina händer vissa saker i enastående hastighet. NEVS möter en framväxande marknad vid rätt tidpunkt. Min åsikt om detta, i detalj och från Saab Blogger synvinkel, följer efter helgen.

Och Trollhattan? Utvecklingen är mindre spektakulär, åtminstone till utsidan. NEVS fortsätter att rekrytera personal, och pre-serien för NEVS EV arbetar med full fart. 19-fordon slutfördes i slutet av året, de krävs för licensiering och provning på Kinas marknad.

19 tankar om "En NEVS EV i Peking"

 • SAAB säger nej till Nevs med namnet igen ... ..

  Skam de (NEV) stjäl tyst SAAB-bildesignen, vanligtvis kinesiska ...... De tar ju SAAB-sveriges mönster till Kina !!

 • Utan Saab-logotypen - och bara skyldig i att fordon rullar ut från den tidigare Saab-fabriken - skulle historien inte vara intressant för mig längre och inte heller ett ämne för bloggen. Som jag sa bör du närma sig ämnet lugnt, vid SU lagar du bara gamla historier igen.

 • um Hej SeSi. "Schnurzpiepe" är inte. Och till de sista två meningarna behöver du inte ens nämna det.
  För att svara om jag tycker att det är bra eller dåligt, skulle jag behöva se bilarna som kommer 2017 / 18. Därefter vet vi om det var synd eller bara bra, om bilarna men chinaab o.ä. het.

 • Det är schnurzpiepe, vilken etikett sticker fram.
  Kan man också utforma sig själv?
  Men vad som är viktigare är vad som finns ombord.
  Vill inte köra Saab, bara för att "Saab" är på den, men för att tekniken och säkerheten är rätt. form följer funktion!

 • SU hänvisar till intervjun med KJJ. Hans uttalande är att NEVS kommer att lansera ett nytt varumärke för Kina. Inga nyheter, länge kända. Rykten om att NEVS måste demontera Saab-logotypen på fabriken fanns redan före 2015-festivalen, inget hände. Nu kommer ämnet igen till bordet. Oavsett om det har substans eller inte, så kommer vi att se. Jag är helt avslappnad. Saab är vad som ligger utanför dörren ...

 • Hi Tom,

  hm ... titta på su på sidan, ämnet är igenom. Jag hoppas att du har rätt.

 • Kai visar sitt nya kontor och kysser sin bil - en bild- kärlekshistoria ...

 • Jag skulle posta frågan om varumärkesrättigheter i mappen Förhandling. Det sista ordet har inte talats ännu, mycket är möjligt.

 • ja ... "Saab får inte ringa bilarna; Varumärkesrätten för försvaret Saab. "
  Vet du något vi inte vet?
  Var .. vid VD är det uppenbart att överallt Saab stod nu ingenting står ...

 • Vänta och se ...
  Jag föredrar att tänka på en semester i Skandinavien ...

 • Fula, fula. Nevs har inget att göra med saab längre

 • Bra att se att det finns något som verkligen rör sig.

 • Designen beror på den lokala smaken, EV är en produkt endast för Kina. 2018 kommer att göra det mer spännande.

 • Designer verkar inte ha rekryterat NEVS än ....
  Men vänta och se vad som kommer 2018 ....

 • gör mig helt klar nu .... NEVS huvudkontor ser ut att smaka, riktigt bra. Hjälp, vad händer?

Kommentarer är stängda.