Familjens tillväxt

Allt började med önskan om 3. Child. Eftersom vi redan hade en 9-3 Sportcombi och min fru var mer eller mindre nöjd med sin BMW, var det inte diskussion att tänka på att köpa en ny bil. I juni var det klart att den nya generationen beror. Kid 3 var på väg, och jag tänkte ...

Saab 9-3 Aero på väg till Bamberg
Saab 9-3 Aero på väg till Bamberg

En andra combo måste komma ifrån, och ur min synvinkel var det bara frågan: 9-3 eller 9-5? Jag scoured internet, men det var inte mycket på marknaden, vilket jag uppskattade. Tiden gick, det var september. Vårt bröllop * bestämdes för oktober när jag pratade med Tom under hösten avgång av Saabfreunde Sachsen. Han berättade för mig om en 9-5 2.0T Biopower, hackad, byggd 2007 (kromglasögon), som var på domstolen med Ralf Muckelbauer, och som kan vara intressant.

2 dagar senare ringde jag till Bamberg och frågade om Saab var kvar där. Det var han, och Ralf Muckelbauer berättade för mig allt som var att veta om den goda biten. Dessutom fick jag 10 bilder via post.

Jag ville bara Saab. Han gillade också min fru. Jag ville ge det till henne för bröllopet, men det var fortfarande problemet med att sälja BMW. Jag trodde aldrig att det skulle vara så svårt att bli av med en 3er. Detta var 13.10. Snabbare än väntat, och Bayer var fortfarande inte såld.

Priset gick ner, oavsett var jag annonserade det överallt, tiden gick. Så en saab för min fru för bröllopet var förmodligen ingenting. Det var fortfarande upp till 17. November, tills BMW äntligen - långt under värdet - gick bort.

Samma dag ringde jag Ralf Muckelbauer och berättade för honom att jag äntligen kunde köpa Saab. Han var nu på väg som en reparationsaffärsbil, men han hade hållit honom tillbaka för mig.

Vi gjorde ett möte för lördag 27.11. Snabbt med ett vänsinne. Han var där och det kunde börja. Jag var entusiastisk vad förväntas. Tyvärr var vädret inte så bra med oss. Det snöade som galet, men det dödade oss inte från vårt mål. Hade samtidigt ett möte med 9-3 på grund av en defekt vid tändlåset.

Ett sporadiskt fel som ibland uppstår och försvinner igen. I slutändan visade det sig att endast 2-tappar på inbyggnadselektroniken böjdes. I det fallet tackar du tack vare laget från bilhandlaren Muckelbauer för att snabbt kunna lösa problemet. Medan 9-3 hanterades gjorde vi pappersarbetet för storebror.

Pengarna bytte händer, priset var riktigt rättvist. Det var till och med installerat i förväg ett nytt avgasgrenrör, eftersom den gamla hade en spricka. Ingen extra kostnad! Då var sommarhjulen
inbjuden att diskuteras några tekniska detaljer på grund av 9-5 ja något är annorlunda men lika 9 3.

Fortfarande några bilder och vi gick. Jag kunde knappt vänta med att äntligen se den stora Saaben. Det började och 9-3 följde med min kompis. Vägarna rensades åtminstone på vägen tillbaka, 180 km snabbt och enkelt avspolades. 9-5 kör bra, du märker inte hans körsträcka på 260t km.

Nu är det dags att få honom att passa och vacker igen (repor och bucklor). Tekniskt är han bra.

Tack igen till Ralf Muckelbauer och hans team för tålamod och den stora servicen. Saab lever fortfarande i Bamberg!

*Redaktörens anteckning: Bilder kommer snart på bloggen.

Tack till Heiko för hans Saab-historia! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi ser fram emot det!

13 tankar också "Familjens tillväxt"

 • Hej Heiko,

  Grattis till den "nya", mycket vackra Saab. Jag var också med Muckelbauer i november för att hämta min "nya" 9³ SC (https://saabblog.net/2015/11/29/47522/). Jag kände mig lik och jag kände mig väldigt bra. Lyckligtvis hade jag några kilometer till Ostsachsen än dig till Erzgebirge. Således fick jag njuta av min nya prestation lite längre på första turen. Bra åktur och mycket roligt med både Drömbilen ...

  Hälsningar och allt det bästa för den förväntade tillväxten.
  ram

  • Tack. Är verkligen en tenn bli saabdröm. Jag gillar att rida med 9-5 för tillfället.
   Min fru är ibland irriterad. Men hon kan ta ja då 9-3.

 • Bara bra. Jag är också glad varje gång av bilhandlaren Muckelbauer!

  Färgerna på dina Saabs är vackra! Särskilt med 93!

  Kör dig själv till Muckelbauer. Alltid bra åktur

 • Muckelbauer är att driva argumentet SAAB i Franconia. Jag säger snällare

  • Inte bara i frankrike. Även från Östsachsen har det "dragit" mig till Bamberg.

 • Jag kör samma 9-5er i samma färg från 3 / 2006, nu via 220tkm som 2. Hand, för närvarande med LPG (vinterbil och sommarsemester) - Jag ska aldrig ge bilen.
  1 tips som nästan kostade mig en allvarlig olycka: bromsledningen av den bakre bromsen är tyvärr delvis så att de inte kan se - har denna linje brast på mig 245tkm på väg till tjänsten på Saab Bayreuth! Tyvärr var rost - tur hade. Jag skulle rekommendera någon att ha denna linje utbytt med> 8-årsåldern.

  • Ska jag kolla i morgon?

  • Mycket viktigt, jag har med min 98 9-5 fortfarande framför mig ... och kolla Ablauftüllen det bums och det finns riktigt stora Löcher.Die servostyrning linje har redan rostat igenom med min. Kostar inte mycket, men det är en smärta att förändras. Annars en mycket trevlig bil ... speciellt med rådjur. 🙂

  • Eh klubb ... mycket trevlig rapport, även om du inte frågade mig om jag kommer med dig!
   Alltid bra kör och ha kul!
   PS: Men vi måste döpa det med en Radi!

 • Kommer du med 9 bakre barnstolar på 5-3? Och 9-5er har inte ISO-fix ännu, eller hur?

  • Så 3 vuxna kan luta sig tillbaka bekvämt bakom. Kromglaset har bakre Isofix. Minst åtminstone

   • Har 2x eller 3x Isofix?
    Och att 3 vuxna på baksätet inte säger något när det gäller barnstolar. Min Alfa 159 har också gott om utrymme i ryggen för 3-vuxna, men absolut inte för 3 barnstolar.
    Och "annorlunda" en barnstol eller en Reboarder utrymme än en vuxen, eftersom en vuxen tar upp mest utrymme i knäet området ... babybilstol / Reboarder är mycket expansiv på höjden på axlarna och det betyder att förare / passagerare huvudkontor möjligen arg långt måste pressa framåt.

    PS: Jag glömde meddelandet tick, så det sena svaret;

 • Hälsningar från V till ERZ, kanske du tittar på A72! ... du behöver bara vara uppmärksam på grå, svart och röd SAABe! ;-) ... ha det kul!

Kommentarer är stängda.