Familjens tillväxt

Allt började med önskan att få ett tredje barn. Eftersom vi redan hade en 3-9 Sportcombi och min fru var mer eller mindre nöjd med sin BMW, diskuterades det inte att köpa en ny bil. I juni stod det då klart att det skulle finnas avkomma. Barn 3 var ute och jag undrade ...

Saab 9-3 Aero på väg till Bamberg
Saab 9-3 Aero på väg till Bamberg

En andra kombi behövdes, och ur min synvinkel fanns det bara en fråga: 9-3 eller 9-5? Jag letade på internet, men det gick inte mycket där ute. Tiden gick och september kom. Vårt bröllop * bestämdes i oktober när jag pratade med Tom under höstresan för Saab-vännerna Sachsen. Han berättade om en 9-5 2.0T Biopower, hjort, byggd 2007 (kromglasögon), som var i Ralf Muckelbauers gård, och som kunde vara intressant.

Två dagar senare ringde jag till Bamberg och frågade om Saab fortfarande var där. Det var han, och Ralf Muckelbauer berättade för mig allt som var att veta om verket. Dessutom fick jag tio bilder via e-post.

Jag ville ha exakt Saab. Min fru gillade det också. Jag ville ge den till henne för bröllopet, men det fanns fortfarande problemet att sälja BMW. Jag trodde aldrig att det kunde vara så svårt att bli av med en 3-serie. Det var 13.10. Där snabbare än väntat och Bayern såldes fortfarande inte.

Priset fortsatte att sjunka, oavsett var jag placerade det någonstans, gick tiden. Så en Saab för min fru för bröllopet var förmodligen ingenting. Det var inte förrän den 17 november som BMW till slut gick bort - långt under värdet.

Samma dag ringde jag Ralf Muckelbauer och berättade för honom att jag äntligen kunde köpa Saab. Han var nu på väg som en reparationsaffärsbil, men han hade hållit honom tillbaka för mig.

Vi gick med på att träffas lördagen den 27.11 november. Gick snabbt överens med en vän. Han var där och vi kunde börja. Jag var glad över vad jag kunde förvänta mig. Tyvärr var vädret inte så snällt mot oss. Det snöade som galet, men det hindrade oss inte från att nå vårt mål. Samtidigt hade jag en tid med 9-3 på grund av en defekt i tändlåset.

Ett sporadiskt fel som uppstår då och då och försvinner igen. Till slut visade det sig att endast två stift av den inbyggda elektroniken var böjda. I så fall ett stort tack till Muckelbauer-återförsäljargruppen för att de snabbt har löst problemet. Medan 2-9 behandlades gjorde vi pappersarbetet för storebror.

Pengarna bytte händer, priset var riktigt rättvist. Det var till och med installerat i förväg ett nytt avgasgrenrör, eftersom den gamla hade en spricka. Ingen extra kostnad! Då var sommarhjulen
inbjuden att diskuteras några tekniska detaljer på grund av 9-5 ja något är annorlunda men lika 9 3.

Några bilder till och iväg. Jag kunde inte vänta med att äntligen uppleva den stora Saab. Det började och 9-3 följde med min kompis. Vägarna var åtminstone rensade på vägen tillbaka, 180 km lindades snabbt och enkelt. 9-5 kör bra, du märker inte dess körsträcka på 260t km.

Nu är det dags att få honom att passa och vacker igen (repor och bucklor). Tekniskt är han bra.

Tack igen till Ralf Muckelbauer och hans team för tålamod och den stora servicen. Saab lever fortfarande i Bamberg!

*Redaktörens anteckning: Bilder kommer snart på bloggen.

Tack till Heiko för hans Saab-historia! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi ser fram emot det!

13 tankar om “Familjens tillväxt"

 • blank

  Hälsningar från V till ERZ, vi ses kanske på A72! ... du måste bara se upp för grå, svart och röd SAABe! ;-)…ha så kul!

 • blank

  Kommer du med 9 bakre barnstolar på 5-3? Och 9-5er har inte ISO-fix ännu, eller hur?

  • blank

   Så 3 vuxna kan luta sig tillbaka bekvämt bakom. Kromglaset har bakre Isofix. Minst åtminstone

   • blank

    Har 2x eller 3x Isofix?
    Och att 3 vuxna på baksätet inte säger något när det gäller barnstolar. Min Alfa 159 har också gott om utrymme i ryggen för 3-vuxna, men absolut inte för 3 barnstolar.
    Och en babystol eller en ombordtagare behöver "annorlunda" utrymme än en vuxen, för en vuxen behöver mest utrymme i knäområdet ... barnstolen / ombordtagaren är mycket expansiv på axelnivå och det betyder att föraren / frampassageraren kan ha en mycket bred plats måste driva framåt.

    PS: Jag glömde meddelandet tick, så det sena svaret;

 • blank

  Jag kör samma 9-5 i samma färg från 3/2006, nu över 220tkm som second hand, för närvarande med LPG (vinterbil och sommarlov) - Jag kommer aldrig att ge bort bilen igen.
  Ett tips som nästan kostade mig en allvarlig olycka: Bromsledningen på bakbromsen är tyvärr delvis på ett sådant sätt att du inte kan se den - den här linjen gick sönder vid 1tkm på väg till servicen i Saab Bayreuth! Tyvärr rostades det igenom - tur. Jag skulle rekommendera alla att byta ut denna linje för de> åtta åringar.

  • blank

   Ska jag kolla i morgon?

  • blank

   Mycket viktigt, jag har fortfarande framför mig på min 98 9-5 ... och kolla dräneringsmunstyckena, där spelar det och det finns riktigt stora hål. Gruvan har redan rostat genom servostyrningen. Det kostar inte mycket, men det är ont att förändras. Annars en väldigt fin bil ... speciellt med hjort. 🙂

  • blank

   Eh klubb ... mycket trevlig rapport, även om du inte frågade mig om jag skulle följa med dig! 🙂
   Alltid bra kör och ha kul!
   PS: Vi måste fortfarande namnge det med en radio! 😉

 • blank

  Muckelbauer är att driva argumentet SAAB i Franconia. Jag säger snällare

  • blank

   Inte bara i Franken. Till och med från Östsachsen drogs jag till Bamberg.

 • blank

  Bara bra. Jag är också glad varje gång av Muckelbauer bilhandlare!

  Saabs färger är vackra! Speciellt med 93!

  Kör dig själv till Muckelbauer. Alltid bra åktur

 • blank

  Hej Heiko,

  Grattis till den "nya", mycket vackra Saab. Jag var också hos Mr. Muckelbauer i november för att hämta min "nya" 9³ SC (https://saabblog.net/2015/11/29/47522/). Det var detsamma för mig och jag kände mig också väldigt bekväm. Lyckligtvis hade jag några kilometer mer till Östsachsen än du gjorde till Ertsbergen. Så jag kunde njuta av mitt nya förvärv lite längre på den första resan. Ha en bra resa och mycket kul med båda Drömbilen ...

  Hälsningar och allt det bästa för den förväntade tillväxten.
  ram

  • blank

   Tack. Är verkligen en tenn bli saabdröm. Jag gillar att rida med 9-5 för tillfället.
   Min fru är ibland irriterad. Men hon kan ta ja då 9-3.

Kommentarer är stängda.