Fancy Saab? Självklart!

Hur börjar du ett nytt år på bloggen? Den första artikeln ... det finns alltid något magiskt med det, med en förväntan som du har om dig själv. Som kan delas av läsarna i hopp om att julstoppet ska avslutas. Man kan börja med tunga priser. Till exempel med Peking, där en vän tittar på viktförskjutningar från Sverige till Kina.

Saab 9-3 hjort konvertibel från Ivo. Cool Saab Start 2016.
Saab 9-3 hjort konvertibel från Ivo. Cool Saab Start 2016.

Företagskolumnister skulle vara mycket glada, men ämnet är helt enkelt för torrt för mig för den första bloggveckan 2016. Bättre att prata om Saab, om bloggen, om vad vi upplevde under semestern. Det är roligare!

Saab 9000 CC-projektet

89er 9000 CC borde faktiskt ha varit vår projektbil 2015. Han gjorde det inte av många anledningar, och nu har han blivit en del av Saab 9000-familjen i hangaren. 2014 som Köpt äventyr, ny till Livet vaknade, och som mycket sympatisk funnitär det långsiktiga målet H-registreringsskylt 2019. Fram till dess kommer mycket vatten att rinna nerför Göta Älv mot Göteborg. Vi använder tiden för att förbättra CC.

Saab 9000 CC demonterad headliner
Saab 9000 CC demonterad headliner

Anställning i december 2015 var demontering av headliner, dörrpaneler och A till C kolumner. Temat är inte ointressant, eftersom många gamla Saab-enheter med häftade, nålfasta eller hängande huvudlinor genom området. Hej killar, varför gör du det här? Att lösa problemet är varken dyrt eller svårt! Mer inom den närmaste framtiden mer på bloggen.

Saab projektbil 2016

Det kommer, det är klart. Många donationer och medlemsavgifter har säkrat bloggen för innevarande år och gjort en budget för en bloggbil möjlig för första gången. Det är fantastiskt galet, och även i de sista dagarna anlände medlemsavgifterna. Jag säger tack igen för det!

Om vi ​​vill ha en livlig blogg som inte bara rapporterar om bilar i teorin, utan också lever dem, då är "betalt" innehåll framtiden. Bilar kostar pengar, det finns ingen tillverkare i bakgrunden som kan vara intresserad av bloggen. Så vi ”gör” vårt varumärke själva, och vi är på väg tillsammans och håller flaggan spänd i vinden. De närmaste veckorna kommer att bli ganska intressanta!

Vad rullar mot oss? Projektbilen är spännande nytt territorium för oss, vi har alternativ. Från klassikern till nuvarande Saab. 9000-serien är inte längre tillgänglig, det var vårt ämne 2015. Och eftersom vi brutalt vill utsätta oss för grusplatsernas gruntplatser och flagghandlare, blir det ingen klassiker. Men en Saab som kommer att vara yngre än familjen 9000. Vi vill verkligen se projektet och ha flera fordon på skärmen. Inom en snar framtid kommer vi att konkretisera vårt projekt & deltagande Saab.

Håll Saabs uppdaterade

Ja, ja klockan är igång. Obeveklig. Men hur var det då? Saabs ålder inte, de blir mer intressanta och bättre. I år är de yngsta Saabs redan 5 år gamla. Vid någon tidpunkt i den avlägsna framtiden kommer vi att bli den klassiska, klassiska och kultblogg, om varumärket inte kommer tillbaka till livet. Fram till det kommer vi inte att förlora synen på den unga generationen av fordon.

Även om mindre har skrivits om henne de senaste veckorna. 9-5 NG är fortfarande en dreambag och målet för många läsare. Inte alla vågar närma sig ämnet, också för att fordon i den önskade utrustningen är svåra att hitta. Den sista stora Saab är ett tacksamt objekt för anpassning, så oroa dig inte! Vår 9-5 NG har genomgått en annan förnuftig uppgradering, liksom förbättringar för 9-5-drivrutiner via Orio. Detaljer följer.

Turbo X, som var väldigt tyst förra året, kommer också att uppgraderas på våren. Saab-teman som håller varumärket vid liv garanteras för 2016. Vi ser också fram emot återkoppling från samhället.

Saab -berättelser från läsare befann sig i min brevlåda om och om igen under de senaste dagarna. De publiceras, även om vi har någon form av eftersläpning just nu. Vänligen ha tålamod, bloggen "körs" för närvarande på halvfart. Och ytterligare en förfrågan: glöm inte dina bilder! Om och om igen finns det artiklar utan bilder, men vi publicerar bara artiklar med motsvarande foton! För vi vill också se vad det skrivs om.

Och perfekt passande, under mitt arbete med den här artikeln, kommer bilder från Saab-fästningen Schweiz som en nyårs hälsning. De kommer från Ivo, som har en imponerande Turbo X-samling - och som är beroende av Saab-viruset.

Vid årsskiftet har han fått nya bilar. Nej, ingen TX, men en stor cabriolet som passar bra med TX-paketet. En Saab 9-3 Hirsch Cabriolet, en riktig drömbil från Trollhättan. Är det bättre att börja det nya året?

3 tankar om “Fancy Saab? Självklart!"

 • blank

  Stor konvertibel från Ivo men jag är också mycket nöjd med nyheterna att Orio har nya saker för 9-5 NG i åtanke.
  Jag är nyfiken.

 • blank

  Saab jag kör sedan 2008. Jag lånade 9 från mitt 3-2011 SC-leasingavtal för att överbrygga väntetiden. Naiv, säker. 2015 köpte en annan 2001 Aero konvertibel eftersom en Saab inte är en Saab. En bättre flotta fungerar inte.

  Fancy Saab? Absolut, för allting är bara bilar!

 • blank

  Ah det är coolt. Förvänta projektbilen med spänning! Saab lever och 2016 kommer bli ett spännande år!

Kommentarer är stängda.