Saab Story

Min Saab-historia började när jag var 18 och stirrade in i fönstret vid Saab-centret i Bochum och hittade en 9000 2,3 S Turbo ganska cool - tyvärr för dyr. 1991 fungerade det inte som lärling som jag skulle ha velat. Jag körde mestadels alla Opel-modeller på marknaden gradvis, från Kadett till Monza.

Du kan 9000
Du kan 9000

2003 det var dags. Efter att jag bombade med Mercedes och BMW, eftersom jag inte verkar lämpligt lösningsmedel buyers'm i ögat (detta år var jag också reprimand igen på Mercedes skåpbilar för inköp som kommer att hålla sina bilar ännu!), Jag är Saab Service Snippe efter situationen (nu norr horn) körde.

Det fanns all information och kaffe och kakor. Mycket trevlig personal, en kompetent chef och mycket mer. När jag frågade varför jag inte först förstod, om jag har råd med en Saab, fick jag svaret att Saab-förare inte nödvändigtvis tittar på sina tillgångar.

Jag köpte en 9-3 Aero, vilken granat. Tyvärr, efter 220 tkm var den för liten. Så han byttes mot ett nytt 9-5 TID-kromglas, hjort, som sedan gjorde sitt jobb oöverträffat i 200000 2 km och till min fulla tillfredsställelse. Han byttes mot en Volvo XC 70, "gehikot", för två år sedan på grund av brist på ny usab - också väldigt, väldigt cool.

Förresten återställde jag för att stänga av en Saab 96, som jag sålde på grund av vår odling och brist på tid av två småbarn. Förresten fick jag en nästan helt återställd Saab 900-konvertibel, Vollturbo, den första generationen med automatisk. En utmärkt kryssare.

Mitt företag växte och i år skadade några integrerade anställda några av mina skåpbilar, vilket ledde till att försäkringspremierna stiger exorbitantly. I gengäld använde jag mina Saab-kontrakt för att minimera kostnaderna igen. Sedan min Saabrio fick i detta tåg, så en klassisk bilförsäkring som ett nytt kontrakt, rådde med min försäkringsperson, bara jag en scooter o.ä. för att skapa ett nytt kontrakt igen om det skulle bli nödvändigt igen.

Så jag såg mig omkring. Scooter - nej tack. Mer som en Goldwing, Trude eller Harley. Allt kommer med risken att bli nitad av en av våra gamla, resande landsmän. Dessutom passar barnen så dåligt bakom eller i sadelväskorna.

Varför inte en Saab igen?

Bloggen har pratat så mycket om 9000er. Det fanns något? 1991 ??

Ebay var då en ganska snygg 9000er 2,3 S-årsdag till salu. Jag tittade på erbjudandet och slog i sista minuten. Med framgång. Sedan organiserade jag röda nummer och en tågbiljett och kom till Allersberg nära Nürnberg.

Beviljad 267 km / h i ICE var en upplevelse.

När jag äntligen kom fram hämtades jag av den mycket trevliga säljaren på tågstationen, betalade, kontrollerade bilen och körde försiktigt till nästa bensinstation, där den kontrollerades igen. Interiören är ganska försummad och sliten. Jag tror att jag kan göra det igen. ZV och farthållaren, radio och interiörbelysningen misslyckas - inte så länge. Jag körde de första hundra km mycket försiktigt - i nästa trafikstockning. Ett tufft test för kylsystemet, vilket gjorde det ganska ointresserad. Mitt förtroende växte.

Så lite mer gas. Min gud, det går bra! Men vad var det? Kontrollera motorn - displayen fungerar, bilen också 🙂 - och hur. Två mil senare var Check Engine avstängd igen - och på och av igen med en stor gasvåg. Spelar ingen roll ! Lådan går extremt bra.

Gamla Saabs slår ofta av sin illa när de används. Efter en tid var ljuset avstått. Jag tog mer självförtroende och accelererade till 300 km. Det var mycket bergigt. Så trevligt! Ingen kan göra plats för en Saab. Så hela huvudpersonerna pressade in en fin regelbundenhet till vänster för att blockera min tunnelbana. Det verkar vara en dålig vana i dessa dagar, att efter en tid ändrar du banan till höger och sedan går full gas och bara låt inte någon passera.

Var det underbart !! Vare sig ML, S-klass, 535i BMW, Kringelkarren från Ingolstadt, oavsett vilken storlek, till A 8. Alla blåste oavbrutet på backarna, delvis som om de parkerade och med maximal 3 / 4 gas! Saab gjorde allt som om han var lycklig att äntligen flyttas igen och passade.

Obnoxious var förstås förbrukningen, men han körde bättre från minut till minut. Vid tankning, efter en lång tomgångstid, kollade jag alla vätskor, lite olja återfylldes och gick sedan s. Vilket nöje!

Jag kommer ihåg bilderna från Saab-broschyren, med ritningen av Saab-föraren som en käppfigur med det feta gallret i ansiktet. Det är vad jag måste ha sett ut.

Tack till Marco för hans Saab-historia! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi ser fram emot det!

8 tankar om “Saab Story"

 • blank

  Tack! En berättelse mot bakgrunden av en mängd erfarenheter som - utan oönskade stilistiska blommor - också gjorde språklig roligt.

 • blank

  Ja, de goda gamla turbosna.
  För några år sedan slog jag också med en BMW i släp med 200km / h genom Kasselfjällen.
  Först när jag läste den över och han ledde sedan vårt paket för många km visste jag 2.3FPTs prestanda (ingen Aero!) Att uppskatta: 540i

 • blank

  9000erna bär en av de mest smittsamma formerna av viruset.
  Herzlichen Glückwunsch!

  Jag har smittats i 27 år, jag har ännu inte stött på en motgift ... 🙂.

 • blank

  Köpte du den bildade 9000 Turbo S? Texten talar om en 900 2.3-årsdag.

  • blank

   Jag lade en gång till en 0, det handlar om en 9000, och jag tror att det var i författarens sinne

   • blank

    Jo. En gång vill jag smart
    Jubileet fanns endast tillgängligt de senaste två modellåren (1997 och 1998) - Marcos är en 9000 2.3 Turbo S - föregångaren till 9000 Aero, som endast erbjöds 1992 års modellår. Lädersätena med mockaskär fanns i den här modellen och i Griffin i början av 90-talet - Anniversary hade då också mycket liknande säten, men med tillägget av propellerplanet i ryggstödet.
    Från sällsynthetens värde av Marco's svarta är redan mycket sällsyntare än en årsdag, och även ur synvinkel återigen annorlunda (tidigare 2.3 Turbo med automatisk växellåda avstämdes annorlunda).

    • blank

     Det passar. För din teori talar också gula indikatorlinser.

 • blank

  Grattis till den vackra 9000er. Jag tittade också på den på Ebay ... Trevligt att det gör ett så bra intryck och att det kom i goda händer!

Kommentarer är stängda.