Saab Story

Min Saab historia började när jag var 18, stirrar på Saab Bochum i skyltfönstret och en 9000 2,3 S Turbo var ganska svalt - tyvärr för dyrt. Som praktikant fungerade tyvärr inte 1991 som jag skulle ha velat. Jag körde mest alla Opel-modeller från marknaden gradvis från kadetten till Monza.

Du kan 9000
Du kan 9000

2003 det var dags. Efter att jag bombade med Mercedes och BMW, eftersom jag inte verkar lämpligt lösningsmedel buyers'm i ögat (detta år var jag också reprimand igen på Mercedes skåpbilar för inköp som kommer att hålla sina bilar ännu!), Jag är Saab Service Snippe efter situationen (nu norr horn) körde.

Det fanns all information och kaffe och kakor. Mycket trevlig personal, en kompetent chef och mycket mer. När jag frågade varför jag inte först förstod, om jag har råd med en Saab, fick jag svaret att Saab-förare inte nödvändigtvis tittar på sina tillgångar.

Jag köpte en 9-3 Aero, vilken granat. Tyvärr var han för liten efter 220 tkm. Så var det med en ny 9-5 TID krom glasögon gehirscht, utbytta, då också 200000 km hans tjänst diskret och tillfredsställelse gjorde med min fullo. Han byttes före 2 år då på grund av brist på Neusaabs mot en Volvo XC 70, "ogudaktigt" - också mycket väldigt cool.

Förresten återställde jag för att stänga av en Saab 96, som jag sålde på grund av vår odling och brist på tid av två småbarn. Förresten fick jag en nästan helt återställd Saab 900-konvertibel, Vollturbo, den första generationen med automatisk. En utmärkt kryssare.

Mitt företag växte och i år skadade några integrerade anställda några av mina skåpbilar, vilket ledde till att försäkringspremierna stiger exorbitantly. I gengäld använde jag mina Saab-kontrakt för att minimera kostnaderna igen. Sedan min Saabrio fick i detta tåg, så en klassisk bilförsäkring som ett nytt kontrakt, rådde med min försäkringsperson, bara jag en scooter o.ä. för att skapa ett nytt kontrakt igen om det skulle bli nödvändigt igen.

Så tittade jag runt. Scooter - nej tack. Mer som en Goldwing, Trude eller Harley. Alla med risken att bli nitar av en av våra äldre, resande landsmän. Dessutom passar barnen så dåligt bakom, på eller i sadelväskorna.

Varför inte en Saab igen?

Bloggen har pratat så mycket om 9000er. Det fanns något? 1991 ??

Ebay var då en ganska snygg 9000er 2,3 S-årsdag till salu. Jag tittade på erbjudandet och slog i sista minuten. Med framgång. Sedan organiserade jag röda nummer och en tågbiljett och kom till Allersberg nära Nürnberg.

Beviljad 267 km / h i ICE var en upplevelse.

Slutligen kom jag till pickupen av den mycket snygga säljaren på stationen, betalade, kollade bilen och körde försiktigt till nästa bensinstation, där han kontrollerades igen. Han är i inredningen ganska försummade och dumbfounded. Jag tror jag tar tillbaka det. ZV och farthållaren, såväl som radio och interiörbelysning misslyckas deras service - inte länge. De första hundra km jag körde mycket noga - i nästa trafikstockning. Ett uthållighetstest för kylsystemet, vilket gjorde det ganska unimpressed. Mitt självförtroende växte.

Så lite mer gas. Min Gud, det är bra! Men vad var det där? Kontrollera Motor - displayen fungerar, bilen också

Gamla Saabs slår ofta av sin illa när de används. Efter en tid var ljuset avstått. Jag tog mer självförtroende och accelererade till 300 km. Det var mycket bergigt. Så trevligt! Ingen kan göra plats för en Saab. Så hela huvudpersonerna pressade in en fin regelbundenhet till vänster för att blockera min tunnelbana. Det verkar vara en dålig vana i dessa dagar, att efter en tid ändrar du banan till höger och sedan går full gas och bara låt inte någon passera.

Var det underbart !! Vare sig ML, S-klass, 535i BMW, Kringelkarren från Ingolstadt, oavsett vilken storlek, till A 8. Alla blåste oavbrutet på backarna, delvis som om de parkerade och med maximal 3 / 4 gas! Saab gjorde allt som om han var lycklig att äntligen flyttas igen och passade.

Obnoxious var förstås förbrukningen, men han körde bättre från minut till minut. Vid tankning, efter en lång tomgångstid, kollade jag alla vätskor, lite olja återfylldes och gick sedan s. Vilket nöje!

Jag kommer ihåg bilderna från Saab-broschyren, med ritningen av Saab-föraren som en käppfigur med det feta gallret i ansiktet. Det är vad jag måste ha sett ut.

Tack till Marco för hans Saab-historia! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi ser fram emot det!

8 tankar om "Saab Story"

 • Tack! En berättelse mot bakgrunden av en mängd erfarenheter som - utan oönskade stilistiska blommor - också gjorde språklig roligt.

 • Det passar. För din teori talar också gula indikatorlinser.

 • Jo. En gång vill jag smart
  Årsdagen fanns bara under de senaste två modell årgångarna (1997 och 1998) - Marcos är en 9000 2.3 Turbo S - föregångaren till 9000 Aero, så att endast erbjuds i årsmodell 1992. De lädersäten med mocka insatser fanns i denna modell och Griffin tidigt '90er - årsdagen hade då mycket likartade bås, men också propellerplan i ryggstöden.
  Från sällsynthetens värde av Marco's svarta är redan mycket sällsyntare än en årsdag, och även ur synvinkel återigen annorlunda (tidigare 2.3 Turbo med automatisk växellåda avstämdes annorlunda).

 • Ja, de goda gamla turbosna.
  För några år sedan slog jag också med en BMW i släp med 200km / h genom Kasselfjällen.
  Först när jag läste den över och han ledde sedan vårt paket för många km visste jag 2.3FPTs prestanda (ingen Aero!) Att uppskatta: 540i

 • 9000erna bär en av de mest smittsamma formerna av viruset.
  Herzlichen Glückwunsch!

  Jag har smittats i 27 år, jag har inte stött på en motgift ... 🙂.

 • Jag lade en gång till en 0, det handlar om en 9000, och jag tror att det var i författarens sinne

 • Köpte du den bildade 9000 Turbo S? Texten talar om en 900 2.3-årsdag.

 • Grattis till den vackra 9000er. Har synonymt med Ebay observerats ... Trevligt att han gör så bra intryck och kom i goda händer!

Kommentarer är stängda.