Saabs succémeddelanden

NEVS är ovanligt aktiv ... början på en framgångshistoria? Det kan vara för tidigt att bilda en åsikt. Situationen är tydligare med vår fundraiser, Det handlar om att finansiera bloggarbetet nästa år, och det finns möjlighet till en Saab-projektbil i rummet. På måndag kommer den nuvarande donationsstatusen. En sak som jag redan kan avslöja: Samtalet är redan en succeshistorie! Och andra donationer är mycket välkomna. Fler succeshistorier från Saab-miljön i en snabb översikt.

Saab 9x Concept. Titta på Saab Design Workshop
Saab 9x Concept. Titta på Saab Design Workshop

Succeshistoria: Ex-Saab-designer före karriärhopp.

Michael Maurer har varit verkställande direktör Design vid Saab för 2000 sedan år 4. Saab 9x-studien kommer från sin penna, 9-3 II-serien och speciellt Saab 9-3-sportkläderna är designade av Maurer. Arbetade med Anthony Lo, han påverkade Saab Design långt bortom sin tid i Trollhättan.

Den kontinuerliga LED-ljusremsan på baksidan - den visades först på 9x, senare på Aero X. Precis som designen av en flygplancockpit, sett för första gången i 9x Concept, realiserades idéerna för Saab 9-5 NG i serie. Michael Maurer verkar inte ha varit riktigt glad i Trollhättan. Efter hans farväl avslöjade han i intervjuer att Saab inte hade tagit ämnet design och dess betydelse för varumärkets framtid på allvar.

Schwaben kom till Sverige, Porsche Panamera var Michael Mauers första arbete för det kända sportbilmärket. Nu står han inför ett stort karriärhopp. I framtiden kommer Maurer att ansvara för utformningen av Volkswagen-koncernen. Han följer i stora fotspår. Dess föregångare, Walter de Silva, designade en gång Alfa 156. Han är fortfarande en ikon idag, betraktad som den vackraste frestelsen från Italien.

Framgångsbudskap: Läsarnas koppar är borta!

Mycket mer trivial än framgången för en tidigare Saab-designer är berättelsen om våra Saab-läsarkoppar. När en stor låda med mycket speciella, mycket sura koppar stod på mitt skrivbord på sommaren, var jag i tvivel. Kan vi hitta tillräckligt med Saab-fans för att dela sin historia med oss ​​för en av våra exklusiva koppar?

Saab läsare kopp 2015. Och hon är borta ...
Saab reader cup 2015. Och det är borta ...

Vi hittade dem, kopparna är alla borta. Super! Eftersom det finns speciella, begränsade samlarobjekt, finns det ingen ny utgåva. Ingen anledning till sorg! Vår hedersdesigner arbetar med nya idéer som jag redan ser fram emot (jagJag hoppas att han läser med mig).

Nästa år har vi två speciella Saab-teman. Det kommer också att finnas en begränsad samlarehistoria, som du kan ta hem med en bra Saab-berättelse.

Succesmeddelande: Positiv press

Vad som var otroligt denna vecka är Saab-pressen. Vi hade den här veckan, och för första gången sedan vi skriver bloggen, tror jag bara positiv press! Utvecklingen i Trollhättan går runt om i världen och det ses som tilltalande.

Jag var särskilt glad över det Auto-Motor-Sport, där en länkades till “kollegorna från saabblog.net”. Tack för det, det sparar mig dagen!

Vad är nästa? Jag har ingen tendens. Men det kan vara positivt. Och jag kunde vänja mig!

11 tankar om “Saabs succémeddelanden"

 • blank

  Vad sägs om NEVS detaljerade affärsplan? Vill de inte presentera dem imorgon?

  • blank

   Det var lite insikt i Stockholm, vi rapporterade om det. Jag antar att det var det för 2015.

 • blank

  På 9-3 Sport-Combi kunde Michael Mauer bara genomföra omarbetande på en befintlig design. Det var väldigt nödvändigt! Utan spoiler saknade någon dynamik. Han har gjort bilen en blickfångare. Fordonen i bilklinikerna hade inte de avgörande dragen bakom sig. De var en besvikelse.

 • blank

  Från Walter de Silva kommer även Audi A5 och flera platser. För att vara exakt, tyckte jag om bilarna först och då lärde jag mig att de alla kom från samma person. Det är galet!

  Mauers design hos Saab passade mig inte så bra. Den bakre änden av 9-3 godsvagnen är misshapen av spoiler, och de andra prototyperna är för nykter för mig.

  Men det var kanske på grund av Saab, för han gjorde mycket på Porsche, speciellt den nuvarande 911 är mycket snygg.

  • blank

   Men: Eftersom Silva var i position med Volkswagen, har han förmodligen inte dragit sig, och jag kände det som ett slöseri. Den enda förbättringen i hans aegis var skalbaggen efter min smak. Låt oss hoppas att Maurer inte slår in i den administrativa verkligheten.

 • blank

  För folket i Trollhättan skulle det vara trevligt om NEVS äntligen kom i vägen. Men trots allt som hänt, litar jag inte på dem. Dessutom har de inte tagit hand om de gamla Saab-släpvagnarna hittills och kommer inte fortsätta att göra det med deras Kina och EV-fokus. NEVS är ett nytt företag som inte har något att göra med Saab utom lokalerna. Var vänlig älska Saab AB, var god, ge inte dessa personer det skadade namnet mer chansen att använda namnet Saab. Som jag sa är NEVS ett nytt, annat företag, varför skulle de använda ett gammalt namn med en tradition som inte har något att göra med det och tydligen inte vill ha något att göra med det, förutom reklam effektivitet. Se Borgward, ett bra namn gör inte en bra produkt under lång tid.

 • blank

  Jag skulle också köpa en välgjord elbil från Trollhättan om ordet SAAB inte kunde hittas på fordonet.

  Frigörelsen av namngivningsrättigheterna till NEVS skulle givetvis säkerställa snabbare tillväxt och därmed en bättre situation i och runt Trollhättan. Låt oss se hur saker och ting utvecklas - inte minst för SAAB AB, välgjorda fordon under ledning av NEVS skulle vara en enorm bildförstärkning om de också hade rätt emblem. Du kanske ser det på samma sätt med SAAB AB nu.

 • blank

  Tom är inte pressens talesman för NEVS.

  Låt oss vänta, det låter väldigt bra.

  Men den här gången måste åtagandena respekteras.

  • blank

   Tack, det finns inget att lägga till. Jag kunde knappt ha lagt det i ett nötskal.

 • blank

  Jag skulle vilja veta hur de stora NEVS-meddelandena verkligen är. 150.000 bilar, det kunde inte ha varit mindre. En annan halmbrand, och varför skriver Tom inte om det?

 • blank

  Maurer's 9-3 är fortfarande en perfekt design idag! Designen är 13 år gammal, men ser färsk ut som den första dagen. Helt enkelt vacker

Kommentarer är stängda.