NEVS säljer 150,000 9 3-XNUMX EV och tjänster

Förra veckan NEVS delade nyckelfaktorer i sin nya affärsplan. En ny uppsättning av fem EV: er, med den första SAAB 9-3 baserade EV som träffade de kinesiska och svenska marknaderna 2017, följt av den internationella lanseringen av fyra helt nya Phoenix-modeller baserade på Phoenix 2018. Idag tillkännager de att det första mycket betydande partiet av 9-3EV: s redan är sålt till det kinesiska företaget New Energy: 150,000 2020 bilar fram till år 100,000, tjänster och ytterligare 100 10 andra EV: er. Det totala kontraktsvärdet till cirka XNUMX miljarder SEK (cirka XNUMX miljarder euro).

NEVS president Mattias-Bergman-ägare-Kai-Johan-Jiang

Original pressmeddelande nedan:

Nevs tecknade ett strategiskt samarbetsavtal med Panda New Energy Ltd, om 150,000 9-3 Sedan EV

National Electric Vehicle Sweden (Nevs) och det kinesiska företaget Panda New Energy Co., Ltd. har undertecknat ett strategiskt samarbetsavtal. Enligt avtalet kommer Nevs att förse Panda med 150,000 9 3-2020 sedan elbilar fram till slutet av 100. Dessutom omfattar avtalet också 000 78 andra EV-produkter och tjänster från företag som är associerade med Nevs och dess ägare. Avtalets totala värde är XNUMX miljarder RMB.

Panda New Energy är ett nytt energileasingföretag som fokuserar på lösningar med låg utsläppsrörlighet. Samarbetar med många chaufförsbilserviceplattformar i Kina, Panda strävar efter att bli ett av världens största EV-leasingföretag.

"Det här är ett strategiskt samarbete för nyheter, inte bara när det gäller antalet fordon, men det är också viktigt att genomföra vår vision och nya affärsplan. På lång sikt vill vi erbjuda våra kunder både hållbara produkter och mobilitetstjänster, säger Stefan Tilk, vice ordförande Nevs.

"Vi är mycket glada att samarbeta med Nevs, ett företag med ett rikt innovationsarv och den rätta förmågan att uppfylla våra krav. Ma Chao, ordförande för Panda New Energy, sa: "Att vara på en framväxande marknad för nya energik fordon, vi är glada att hitta en partner som delar vårt engagemang för miljön.

National Electric Vehicle Sweden ABs (Nevs) vision är att forma rörligheten för en mer hållbar framtid och utvecklingen av elbilar och hållbara mobila tjänster. Nevs förvärvade de viktigaste tillgångarna i den tidigare Saab Automobile i 2012. Nevs är samägd av National Modern Energy Holdings, Tianjin Binhai Hi-tech Industrial Development Area (THT) och Peking State Research Information Technology Co., Ltd. (SRIT).

http://saabcars.com/en/news/047A2C2EC0FE82FD

23 tankar om “NEVS säljer 150,000 9 3-XNUMX EV och tjänster"

 • blank

  Ingen kommentar och låt oss se vad som händer från 2017 till 2020.

 • blank

  Det låter bra, men jag vill bara ha det efter en första bil laddad med Kina, så är det länge
  fram till 2017 ………………

 • blank

  Mycket bra nyheter. För arbetarna, då! Fortsätt!

 • blank

  Bra nyheter Michél, se upp Tesla här kommer vi ... .. 😉

  • blank

   Du kan säga det igen, Edwin! En av de största erbjudanden inom fordonsindustrin och en kraftig ökning för EV-marknaden.

 • blank

  Jag saknade den informationen i pressmeddelandet så dåligt. Om de planerar att hyra 30 XNUMX bilar per år antar jag att de måste vara ett ganska stort företag som också erbjuder andra elbilar. Har fortfarande inte kunnat hitta mer information om detta företag och hur länge de har varit i affärer. Har du mer information som insider?

  • blank

   Jag har bara mycket begränsad information om Panda New Energy Ltd vid denna tidpunkt.

   • blank

    Måste hålla med Frank, det här är lite misstänkt. "Panda" är ett så generiskt namn, det kan finnas dussintals företag. Att beställa 150000 bilar betyder emellertid att de är ett stort företag och att de enkelt ska visas av en Google-undersökning. Men de gör det inte. När jag googlar namnet citerar alla länkar jag får bara pressmeddelandet. Min slutsats skulle vara att antingen företagsnamnet har citerats felaktigt i NEVS pressmeddelande (vilket i sig skulle vara fantastiskt) eller att något är helt fel.

    • blank

     Jag tror att du håller med mig om att det enkla faktum att ett namn låter generiskt knappast kan ligga till grund för att en transaktion är "misstänksam". Till och med poängen att Panda New Energy Ltd för närvarande inte verkar ha en internetnärvaro (som kan hittas via sökmotorer som är vanliga utanför Kina) behöver inte nödvändigtvis ringa larmklockor heller.
     Jag håller med dig mer detaljer om företaget skulle vara välkommen. Innan dessa kommer, skulle jag uppmuntra och sluta spekulera.

 • blank

  Din artikeltråd säger att NEVS sålde 150 XNUMX fordon till Panda. Deras pressmeddelande säger "strategiskt samarbetsavtal". Jag har inte sett avtalet men ser inte ut som om det är ett försäljningskontrakt eller en fast order.

  Panda New Energy Co., Ltd är okänd för Kinas experter, enligt svensk press. En webbsökning visar att det finns ett tillverkningsföretag som heter I-Panda New Energy Technology & Science Co., Ltd men det är inte klart att dessa är desamma. Är de? Om inte, vilken typ av företag är Panda New Energy Co., Ltd?

  Men ännu viktigare, vad ska de göra med 150K-fordon? Sälj dem till konsumenterna?

  Som med den här typen av kinesiska 'avtal', låt oss vänta och se ...

  • blank

   NEVS bekräftade i flera intervjuer i svenska medier idag att Panda har lagt fast order på 150K SAAB 9-3 EV plus ytterligare 100K EV och tjänster. Till din fråga om vad de kommer att göra med bilarna: detta står faktiskt i pressmeddelandet. Panda tänker hyra ut bilarna.

  • blank

   Det verkar som om Panda ägs av ägaren till NEVS, så det verkar vara internt ...

   • blank

    Jag är säker på att du hänvisar till ett inlägg på en av de andra community-webbplatserna. Det är intressant att denna slutsats dras av dem medan ingen av de svenska radio- eller TV-sajterna eller några av de andra seriösa medierna rapporterar detta påstådda ”faktum”. Intressant är att den svenska ekonomiministern, det svensk-kinesiska handelsrådet och en styrelseledamot tidigt i dag gjorde rekord och uppgav att de hade tro på företaget och affären.

    • blank

     Och bara att tillägga: NEVS kommunikations- och informationsdirektör Mikael Östlund bekräftade just för mig att ovan nämnda kommentar till SU saknar meriter (dvs. är osann). Jag är säker på att mer information om Panda New Energy Company Ltd och dess ägare och grundare kommer att delas med tiden, men tills dess föreslår jag att vi håller oss till fakta snarare än spekulationer.

 • blank

  Vad är en ”EV-produkt och -tjänst”?

  • blank

   Bra fråga. Detta har inte specificerats specifikt i varken pressmeddelandet eller den efterföljande täckningen i svensk press hittills. När det gäller tjänsterna verkar detta dock peka på de "hållbara mobilitetstjänsterna" NEVS tillkännagav förra veckan (http://saabblog.net/2015/12/11/first-nevs-ev-in-2017-additional-4-new-models-to-be-launched-in-2018/). När det gäller “EV-produkter”: detta kan hänvisa till de helt nya EV-bilmodellerna, men det kan också vara andra produkter (jag spekulerar nu rent, men saker som batterier, laddstationer osv.).

 • blank

  Yeee ... heeesessss!

 • blank

  Förhoppningsvis blir det inte en andra met @ box. 😉

 • blank

  150.000 individuella kundbeslut skulle vara bättre än 1 beslut från styrelserummet!
  Vi misstänker alla hur dessa beslut kan göras i östvärlden.
  Jag noterar meddelandet. Vänta. Glädje ser annorlunda ut.
  Sixt, Hertz, Enterprise och Co. kanske också är intresserade ...

  • blank

   Jag håller med om att det skulle ha varit fantastiskt om tusentals slutkonsumenter verkligen hade köpt den nya EV redan. Vi vet alla att detta inte är fallet (ännu) men det här är ett kontrakt som ur mitt perspektiv är både mycket viktigt och ganska imponerande. Mycket viktigt eftersom det säkerställer grunden för stort sett allt (FoU, produktion, personal, etc och inte bara för denna första EV baserad på SAAB 9-3, men också för de andra fyra helt nya modellerna som tillkännagavs förra veckan). Imponerande när det gäller 150,000 9 3-100,000EV och ytterligare 10 50,000 ”andra EV-produkter” till ett värde av cirka XNUMX miljarder EUR (!) - som jämförelse har Tesla hittills producerat drygt XNUMX XNUMX bilar.
   Det finns alltid negativa sidor att hitta med alla meddelanden, men min mening är att dagens tillkännagivande är enormt positivt.

 • blank

  okej, den tiden efter meddelandet! Jag är nyfiken om och vad de ska leverera.

Kommentarer är stängda.