NEVS säljer 150,000 9-3 EV och tjänster

Förra veckan NEVS delade nyckelfaktorer i sin nya affärsplan, En ny line-up av fem EV-talet, med den första SAAB 9-3 baserade EV slår den kinesiska och svenska marknaden i 2017, som skall följas av den internationella lanseringen av fyra Phoenix-baserad plattform helt Ring nya modeller i 2018. De är i dag tillkännager gjorde första mycket betydande parti 9-3EV s är redan sålda till Chinese New Energy företag: 150,000 bilar fram till år 2020, tjänster och en annan 100,000 andra EV-talet. Totalt kontraktsvärde är ca SEK 100B (cirka € 10B).

NEVS president Mattias-Bergman-ägare-Kai-Johan-Jiang

Original pressmeddelande nedan:

Nevs tecknade ett strategiskt samarbetsavtal med Panda New Energy Ltd, om 150,000 9-3 Sedan EV

National Electric Vehicle Sweden (Nevs) Panda New Energy Co, Ltd har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal. Enligt avtalet vill Nevs tillhandahålla Panda med 150,000 9-3 sedan elektriska fordon fram till slutet av 2020. Dessutom ingår avtalet 100 000 andra EV-produkter och tjänster från företag som är associerade med Nevs och dess ägare. Det totala värdet av avtalet är 78 miljarder RMB.

Panda New Energy är ett nytt energileasingföretag som fokuserar på lösningar med låg utsläppsrörlighet. Samarbetar med många chaufförsbilserviceplattformar i Kina, Panda strävar efter att bli ett av världens största EV-leasingföretag.

"Det här är ett strategiskt samarbete för nyheter, inte bara när det gäller antalet fordon, men det är också viktigt att genomföra vår vision och nya affärsplan. På lång sikt vill vi erbjuda våra kunder både hållbara produkter och mobilitetstjänster, säger Stefan Tilk, vice ordförande Nevs.

"Vi är mycket glada att samarbeta med Nevs, ett företag med ett rikt innovationsarv och den rätta förmågan att uppfylla våra krav. Ma Chao, ordförande för Panda New Energy, sa: "Att vara på en framväxande marknad för nya energik fordon, vi är glada att hitta en partner som delar vårt engagemang för miljön.

National Electric Vehicle Sweden ABs (Nevs) vision är att forma rörligheten för en mer hållbar framtid och utvecklingen av elbilar och hållbara mobila tjänster. Nevs förvärvade de viktigaste tillgångarna i den tidigare Saab Automobile i 2012. Nevs är samägd av National Modern Energy Holdings, Tianjin Binhai Hi-tech Industrial Development Area (THT) och Peking State Research Information Technology Co., Ltd. (SRIT).

http://saabcars.com/en/news/047A2C2EC0FE82FD

23 tankar om "NEVS säljer 150,000 9-3 EV och tjänster"

 • Jag kan inte tro att det enkla faktumet att ett namn låter, kan knappast utgöra grunden för att en transaktion är "misstänkt". Även den punkt som Panda New Energy Ltd för närvarande inte verkar ha en internet närvaro gör det inte.
  Jag håller med dig mer detaljer om företaget skulle vara välkommen. Innan dessa kommer, skulle jag uppmuntra och sluta spekulera.

 • Måste hålla med Frank, det här är lite misstänksamt. "Panda" är ett sådant generiskt namn, det kan finnas dussintals företag. Beställning av 150000-bilar innebär att de är ett stort företag och borde visa sig enkelt av en Google-undersökning. Men det gör de inte. När jag google namnet, alla länkar jag får bara citerar pressmeddelandet. Min slutsats skulle gjorde Antingen företagsnamnet har citerats fel i NEVS pressmeddelande (vilket i sig skulle vara fantastiskt) eller gjorde något är helt fel.

 • Och bara för att lägga till: Direktör Mikael Östlund, direktör för NEVS Communications and Public Affairs, har bara bekräftat att det inte finns någon merit (dvs det är osannat). Jag är säker på att fler detaljer om Panda New Energy Company Ltd och dess ägare och stiftare kommer att delas med tiden, men tills dess föreslår jag att vi håller fast vid fakta snarare än spekulationer.

 • Jag är säker på att du hänvisar till ett inlägg på någon av de andra samhällswebbsidorna. Ingen av de svenska radio- eller tv-platserna är något påstått "faktum". Intressant, tidigt idag tog svenska ekonomiministeren, det svenska-kinesiska handelsrådet och en styrelseledamot rekord på att de hade tro på företaget och affären.

 • Panda ägs av ägaren av NEVS, så internt eller det verkar ...

 • Ingen kommentar och låt oss se vad som händer från 2017 - 2020.

 • Det låter bra, men jag vill bara ha det efter en första bil laddad med Kina, så är det länge
  upp till 2017 ..................

 • Mycket bra nyheter. För arbetarna, då! Fortsätt!

 • Du kan säga det igen, Edwin! En av de största erbjudanden inom fordonsindustrin och en kraftig ökning för EV-marknaden.

 • Michél, se upp Tesla här kommer vi ... ..

 • Jag har bara mycket begränsad information om Panda New Energy Ltd vid denna tidpunkt.

 • Jag missade den biten information i pressmeddelandet så min dåliga. Om de planerar att hyra 30K-bilar per år antar jag att de måste vara ett ganska stort företag som erbjuder andra EV-apparater också. Har fortfarande inte kunnat hitta mer information om detta företag och hur länge de har varit i branschen. Har du mer information som insider?

 • NEVS bekräftats i flera intervjuer i svenska medier i dag gjorde Panda har lagt fasta order för 150K SAAB 9-3 elbilar plus ytterligare 100K EVs och tjänster. Att bli frågan om bilarna: Detta är faktiskt i pressmeddelandet. Panda avser att hyra ut bilarna.

 • Din artikeltråd säger att NEVS sålde 150K fordon till Panda. Deras pressmeddelande säger "strategiskt samarbetsavtal". Jag har inte sett avtalet men ser inte ut som om det är ett försäljningsavtal eller en beställning.

  Panda New Energy Co., Ltd är okänt för Kina-experter, enligt svensk press. En webbsökning visar att det finns ett tillverkningsföretag som heter I-Panda New Energy Technology & Science Co., Ltd, men det är inte klart att dessa är desamma. Är de? Om inte, vilken typ av företag är Panda New Energy Co., Ltd?

  Men viktigare, vad ska de göra med 150K fordon? Sälja dem till konsumenterna?

  Som med dessa typ av kinesiska "avtal", låt oss vänta och se ...

 • Bra fråga. Denna täckning har hittills inte publicerats i den svenska pressen. Med tanke på tjänsterna verkar detta dock vara punkten för "hållbara mobilitetstjänster" som NEVS meddelade förra veckan (https://saabblog.net/2015/12/11/first-nevs-ev-in-2017-additional-4-new-models-to-be-launched-in-2018/). När det gäller "EV-produkter": EV-bilmodeller, men det kan också vara andra produkter (jag speklar nu bara, men saker som batterier, laddstationer, etc.).

 • Vad är på "EV-produkt och service"?

 • Yeee ... heeesessss!

 • Jag håller med om att det har varit bra. Vi vet alla att detta inte är fallet (ännu). Mycket viktigt eftersom det säkrar grunden för det mesta (FoU, produktion, personal, etc. och inte bara för den första EV baserad på SAAB 9-3 så men för de övriga fyra helt nya modeller thatwere meddelade förra veckan). Imponerande som det avser 150,000 9-3 100,000EVs och en annan "andra EV produkter" värt cirka EUR 10 biljoner (!) - i jämförelse, har Tesla producerat drygt 50,000 bilar hittills.
  Det finns alltid negativa sidor att vara med något meddelande, men min känsla är att dagens tillkännagivande är massivt positivt.

 • Förhoppningsvis blir det inte en andra met @ box. 😉

 • 150.000 individuella kundbeslut skulle vara bättre än 1 beslut från styrelserummet!
  Vi misstänker alla hur dessa beslut kan göras i östvärlden.
  Jag noterar meddelandet. Vänta. Glädje ser annorlunda ut.
  Sixt, Hertz, Enterprise and Co. kanske också är intresserade ...

 • okej, den tiden efter meddelandet! Jag är nyfiken om och vad de ska leverera.

Kommentarer är stängda.