Detta är endast tillgängligt hos Saab ...

En första kort uppdatering till vår bloggdonation 2015. Bara sedan 36 timmar online .. Läsarnas reaktion överstiger alla våra förväntningar ... att erkänna kommentarerna från artikel, på min överflödande brevlåda eller på donationskontot.

blog donationDen nuvarande statusen för de tidigare bokade donationerna, eller bättre formulerade "medlemsavgifter", var i eftermiddag:

2.490,00 €

Detta är mer än förväntat, en mycket stark signal för Saab och bloggen, ett tydligt incitament för Mark och jag att fortsätta vårt arbete med laget inklusive 2016! Till alla givare som bär Saab i sina hjärtan, ett stort tack!

Men det borde vara mer möjligt, eller hur? Några nummer spel, tankar och idéer från min sida.

Först siffrorna. Vi har nästan 800 bloggabonnenter. Donationer har hittills kommit från strax under 10% av det numret. Och en annan siffra: 30.000. Så många IP-adresser läser bloggen varje månad. Om vi ​​nedskalar adresserna på jobbet, mobil, hemma, borde vi åtminstone ha 10.000-läsare som regelbundet läser bloggar, extremt konservativt.

Det finns fortfarande utrymme för förbättring, mer engagemang och Saab-passion bör vara genomförbart.

Fortsätt med saabigen tankar och idéer. 2.490,00 € är en fantastisk start, och redan finns motsvarande dill. Dubbelbeloppet skulle sätta en Saab-projektbil inom räckhåll för 2016. Vi hade tanken för ett år sedan, med en 9000 CC. Tyvärr misslyckades realiseringen på grund av de ekonomiska möjligheterna.

Kanske är vi på rätt väg nu. En inte så ung Saab som följer med oss ​​för 12 månader, som som en "testdrive" skulle vara på vägen i samhället och vid evenemang. Medial bearbetad, garanterad uppmärksamhet och vitala tecken för vårt varumärke. Saab kul på bloggen och i verkligheten. Saab-partner som skulle bli involverade skulle också vara där. En auktion / försäljning efter 12 månader skulle flöda fullt ut i vårt välgörenhetsprojekt.

Kan vi göra det? Dubbla bloggen donation är en utmaning, säkert. Accepterar vi dem? Vi är många, vi har möjligheterna. Mark och jag är förvånade.

14 tankar också "Detta är endast tillgängligt hos Saab ..."

 • Hi Tom

  Skicka mig kontouppgifterna, mitt e-postmeddelande du har.
  Jag har undrat varför denna blogg körs gratis. Jag visste att det inte skulle fungera på så sätt i det långa loppet.

  Om du letar efter en projektbil - min 9-5 kommer han att lämna Aero SC OG från 2007 i slutet av året och letar efter en ny ägare hos återförsäljaren. Han är i exceptionellt bra skick, fullt utrustat, utan rost och med gjord hålbehandling. Det skulle inte vara mycket att göra. Det skulle vara bra för flera fler Km och SAAB-berättelser. Du har redan erfarenhetsrapporten.

  • ok, överföringen är klar

   • Tack!

 • Jag kom för att läsa en idé om projektbilen:
  Om jag förstår rätt är en Saab byggd som en projektbil och erbjuds sedan på bloggen för försäljning eller säljs på annat sätt.

  Kunde du inte vända det omvändt?

  En läsare kan bygga från bloggen och de anslutna sidorna hans personliga önskan Saab?
  Konfigurationen är definierad i förväg eller flera läsare med önskad konfiguration gäller och här bestäms vilket projekt som realiseras.
  Betalning med rabatt för respektive arbetssteg i följande månad / kvartal inklusive hanteringsavgift för bloggen.
  Så det skulle bli ett regelbundet flöde av nyheter, finansieringen skulle säkras och eventuellt skulle det finnas en affärsmodell för bloggen och de anslutna partnerna, som kunde fortsättas.

  Kanske jag bara saknar den stora (kanske juridiska / bokföring) kroken. Ändå skulle jag vilja presentera tanken här minst en gång.

  Hälsningar,
  Daniel

  • Idén är väldigt snygg och framför allt intressant. Men jag är rädd att det är för riskabelt. Eller för stor för tillfället. Låt oss se om vi kan samla grunden för en projektbil. Vi är bara halvvägs, det finns fortfarande mycket luft. Då kommer vi se vidare.

 • Jag skulle också vilja ha bankuppgifterna 🙂

  • Det är klart att post är på väg. Tack!

 • Kära Tom, hur är det med en projektbil? Vad är det för? Vem kan använda den, var står den? Kanske har jag saknat något tidigare men jag är inte bekant med en projektbil. lg Hans

  • Vår ursprungliga idé var 2015, för 30-årsdagen, att ta med en 9000 CC tillbaka på vägen. Bilen ska repareras, återställas. Driven av bloggteamet och läsarna, en online testtidskrift och mer. Efter 12 månader ville vi auktionera CC, intäkterna från Med5 i Erlangen. Detta har misslyckats på grund av tid och särskilt brist på pengar.
   Vi vågar göra en ny start. Om vi ​​får den ekonomiska basen tillsammans är utmaningen där, tanken är liknande. Det kommer inte att vara 9000 ... Dessutom vill vi skapa medieuppmärksamhet för varumärket, visa att du kan leva väldigt snygg och avslappnad med inte så unga bilar från Trollhättan. Och har mycket körglädje.

   Grundidén är helt enkelt sammanfattad: var uppmärksam på Saab, varumärket lever! Roligt för läsarna, aktivt deltagande, också kul för Mark, jag och laget. I slutändan kommer något bra och meningsfullt ut, vi visar samhällsansvar tillsammans. Intäkterna för försäljningen går till ett bra projekt.

   • Medlemsavgift 2016, 60 €, har överförts! Det skulle vara sensationellt om historien fungerade på det sättet. Jag hoppas att många, många läsare kommer att plundra sina bankkonton 😉

   • Tack Tom för förklaringarna. Om ett sådant donationssamtal kommer, så är jag med samma belopp med det som jag har donerat för bloggen!

    • Tack! Jag är nyfiken om vi kan göra det till projektbilen ... Fingrar korsade & donera tack! Delårsrapporten kommer på söndag!

 • Min donation är också ute nu, tack för den här bloggen, för det är en av anledningarna till att jag älskar att köra min Saab! Hälsningar, Alex.

Kommentarer är stängda.