Detta är endast tillgängligt på Saab ...

En första kort uppdatering av vår bloggdonation 2015. Endast online i 36 timmar .. läsarnas reaktion överträffar alla våra förväntningar ... kännbar igenom kommentarerna från artikel, på min överflödande brevlåda eller på donationskontot.

blog donationDen nuvarande statusen på de donationer som hittills bokats, eller bättre sagt "medlemsavgifter", var i eftermiddag på:

                                                     2.490,00 €

Det är mer än väntat, en mycket stark signal för Saab och bloggen, ett tydligt incitament för Mark och mig att fortsätta vårt arbete med teamet 2016! Ett stort tack till alla givare som har Saab i hjärtat!

Men det borde vara mer möjligt, eller hur? Några nummer spel, tankar och idéer från min sida.

Först siffrorna. Vi har nästan 800 bloggabonnenter. Donationer har hittills kommit från strax under 10% av det numret. Och en annan siffra: 30.000. Så många IP-adresser läser bloggen varje månad. Om vi ​​nedskalar adresserna på jobbet, mobil, hemma, borde vi åtminstone ha 10.000-läsare som regelbundet läser bloggar, extremt konservativt.

Det finns fortfarande utrymme för förbättring, mer engagemang och Saab-passion bör vara genomförbart.

Fortsätt med saabigen tankar och idéer. 2.490,00 € är en fantastisk start, och redan finns motsvarande dill. Dubbelbeloppet skulle sätta en Saab-projektbil inom räckhåll för 2016. Vi hade tanken för ett år sedan, med en 9000 CC. Tyvärr misslyckades realiseringen på grund av de ekonomiska möjligheterna.

Vi kan nu vara på rätt väg. En inte så ung Saab som följde oss i 12 månader, som också skulle vara i samhället och vid evenemang som en ”provkörning”. Beredd av media, garanterad uppmärksamhet och vitala tecken för vårt varumärke. Saab kul på bloggen och i verkligheten. Det skulle också finnas Saab-partners som skulle engagera sig. En auktion / försäljning efter 12 månader skulle rinna helt in i vårt välgörenhetsprojekt.

Kan vi göra det? Dubbla bloggen donation är en utmaning, säkert. Accepterar vi dem? Vi är många, vi har möjligheterna. Mark och jag är förvånade.

14 tankar om “Detta är endast tillgängligt på Saab ..."

 • Min donation har just släppts - TACK för den här bloggen eftersom det är en av anledningarna till att jag älskar att köra min Saab! Älskar Alex.

 • blank

  Kära Tom, hur är det med en projektbil? Vad är det för? Vem kan använda den, var står den? Kanske har jag saknat något tidigare men jag är inte bekant med en projektbil. lg Hans

  • blank

   Vår ursprungliga idé var 2015, för 30-årsdagen, att ta med en 9000 CC tillbaka på vägen. Bilen ska repareras, återställas. Driven av bloggteamet och läsarna, en online testtidskrift och mer. Efter 12 månader ville vi auktionera CC, intäkterna från Med5 i Erlangen. Detta har misslyckats på grund av tid och särskilt brist på pengar.
   Vi vågar göra ett nytt försök. Skulle vi få den ekonomiska grunden tillsammans är utmaningen där, idén är liknande. Men det blir ingen 9000 ... Dessutom vill vi skapa uppmärksamhet i media för varumärket, visa att du kan leva väldigt snyggt och avslappnat med bilar från Trollhättan som inte längre är så unga. Och har mycket körglädje.

   Grundidén är helt enkelt sammanfattad: var uppmärksam på Saab, varumärket lever! Roligt för läsarna, aktivt deltagande, också kul för Mark, jag och laget. I slutändan kommer något bra och meningsfullt ut, vi visar samhällsansvar tillsammans. Intäkterna för försäljningen går till ett bra projekt.

   • blank

    Medlemsavgift 2016, 60 €, har överförts! Det skulle vara sensationellt om historien fungerade på det sättet. Jag hoppas att många, många läsare kommer att plundra sina bankkonton 😉

   • blank

    Tack Tom för förklaringarna. Om ett sådant donationssamtal kommer, så är jag med samma belopp med det som jag har donerat för bloggen!

    • blank

     Tack så mycket! Jag är nyfiken på att se om vi klarar projektbilen ... korsa fingrarna och donera tack! Delårsrapport kommer på söndag!

 • blank

  Jag skulle också vilja ha bankuppgifterna 🙂

  • blank

   Det är klart att post är på väg. Tack!

 • blank

  Jag kom för att läsa en idé om projektbilen:
  Om jag förstår rätt är en Saab byggd som en projektbil och erbjuds sedan på bloggen för försäljning eller säljs på annat sätt.

  Kunde du inte vända det omvändt?

  En läsare kan bygga från bloggen och de anslutna sidorna hans personliga önskan Saab?
  Konfigurationen är definierad i förväg eller flera läsare med önskad konfiguration gäller och här bestäms vilket projekt som realiseras.
  Betalning med rabatt för respektive arbetssteg i följande månad / kvartal inklusive hanteringsavgift för bloggen.
  Så det skulle bli ett regelbundet flöde av nyheter, finansieringen skulle säkras och eventuellt skulle det finnas en affärsmodell för bloggen och de anslutna partnerna, som kunde fortsättas.

  Kanske jag bara saknar den stora (kanske juridiska / bokföring) kroken. Ändå skulle jag vilja presentera tanken här minst en gång.

  Hälsningar,
  Daniel

  • blank

   Idén är väldigt snygg och framför allt intressant. Men jag är rädd att det är för riskabelt. Eller för stor för tillfället. Låt oss se om vi kan samla grunden för en projektbil. Vi är bara halvvägs, det finns fortfarande mycket luft. Då kommer vi se vidare.

 • blank

  Hi Tom

  Skicka mig kontouppgifterna, mitt e-postmeddelande du har.
  Jag har undrat varför denna blogg körs gratis. Jag visste att det inte skulle fungera på så sätt i det långa loppet.

  Om du letar efter en projektbil - min 9-5 Aero SC OG från 2007 kommer att säljas i slutet av året och letar sedan efter en ny ägare hos återförsäljaren. Den är i exceptionellt bra skick, fullt utrustad, utan rost och med kavitetsbehandling. Det var inte mycket att göra. Det skulle vara bra för flera fler km och SAAB-berättelser. Du har redan erfarenhetsrapporten.

  • blank

   ok, överföringen är klar

   • blank

    Tack!

Kommentarer är stängda.