Blog donation: Gjorde Saabblog.net 2015?

36 timmar utan Saab-blogg ... 1 1/2 dag utan Saab-läsmaterial. Ett test. Ingen Saab-blogg, det betyder ingen billäsning på morgonen, ingen läsningskul efter jobbet. Var det rättvist för oss att ta bloggen offline? Det var en signal. Dags för ett allvarligt ämne.

Inte mer Saabblog?
Inte mer Saabblog?

Att skriva en fordonsblogg är ingen svår övning - faktiskt! Tillverkare tillhandahåller material med pressmeddelanden och det finns ofta ekonomiskt stöd. Arbetet underlättas av databaser som tillhandahåller bild- och filmmaterial för nedladdning. Vi har inget av det för vårt projekt, fyra år efter Saab Automobile ABs död.

Ämnen måste hittas, otaliga timmar spenderas varje vecka och undersöker och anskaffar material. Det blir mer krävande att skriva år efter år. I några av de inlägg som läses snabbt fastar veckans arbete.

När utmaningen växer måste tiden för varje artikel "lånas" från familj, vänner eller jobb, stödet för bloggen har fallit i månader. Ständigt mer att göra, fallande donationer, det är inte en solid grund. En viktig bloggsupporter, familjen Kunert, sa farväl till företaget i år. Gapet som var kvar kunde inte stängas. Många företag lever från affärer runt Saab, gynnas av vårt arbete som håller bilarna i nuet. Men bara ett fåtal har mod och är villiga att ge regelbundet stöd.

Förutom finansieringsservrar, kampanjer, evenemang, niceties som Saab-läsarkoppar och andra saker ligger vårt välgörenhetsprojekt nära våra hjärtan. Resurser som inte behövs för att upprätthålla bloggen och för åtgärder ingår alltid i de projekt vi stöder.

Bloggen, Saabs dagliga nyheter, är viktig om varumärket inte ska glömmas bort. Mark och jag vill fortsätta blogga 2016. Frivillig, av kärlek till varumärket och med mycket passion, utan några fördelar för oss. Är läsarna på bloggen redo att stödja projektet?

I det angelsaxiska området är det vanligt att stödja bloggare med donationer. Saab Blogger veteran Swade, grundare av Trollhattansaab och Saabsunited, ringde in två gånger om året. Lärarnas donationer var en bekräftelse på sitt projekt, ett erkännande av det arbete som gjordes. Hur ser det ut för vår tysktalande Saabblog?

Gillade läsarna bloggen 2015? Levererade vi den nödvändiga dagliga dosen av Saab? Vad är 29 artiklar värda i genomsnitt per månad? För att hålla bloggen online 2016 litar vi på donationer från läsare. Vad sägs om att göra ett ekonomiskt bidrag till vårt arbete 2016?

Läsarna kan bestämma vad bloggen är värd, om den förblir online. Som varje år slutar vårt engagemang för supportrarna den 31.12 december. Det ger oss friheten att bestämma om vi vill blogga ytterligare ett år.

Ska sidan vara tom i framtiden, som de senaste 36 timmarna? Det skulle vara tråkigt ... Vi skulle vara glada om blogginlägget fortsatte också 2016. Företag kan ge aktiv hjälp genom att bidra som bloggsupport för 2016. Läsare kan donera med PayPal-knappen i sidofältet eller via banköverföring. Vi skickar uppgifterna på begäran. Skicka bara ett mejl till: spende@saabblog.net

Tack!

83 tankar om “Blog donation: Gjorde Saabblog.net 2015?"

 • Kära Henri, tack! Posten är på väg.

 • Hi Tom,
  Jag är inte särskilt bekant med det tyska språket, men läser fortfarande bloggen nyheter med stort intresse (ibland med lite hjälp). Jag skulle också sakna det om den välgrundade och upp-till-minuten-informationen om Saab-bilar och samhälle inte skulle komma via din kanal i fjärran västra Schweiz. Det är därför mitt ekonomiska stöd. Snälla, skicka mig dina bankuppgifter, eftersom jag inte har något Paypal-konto!
  Med vänliga hälsningar från Neuchâtel Jura

 • Stort tack för det - och också för det stora beröm 😉

 • Hej Tom, hej Marc, jag har just återvänt från semester och donerar kvartalsvis. Den första betalningen är ute. Fortsätt det goda arbetet och behåll vårt Saab-samhälle tillsammans. Du är grunden för Saabs liv. Det är så jag känner det sättet ...... ..

  Hälsningar från Sachsen

 • Är på väg, tack!

 • Jag skulle också vilja ha bankuppgifter, eftersom ingen Paypal-användare.

 • Mail är på väg! Kom igen snart!

 • Hej Tom, var god ge mig kontouppgifterna.
  Men kom fram till nästa vecka, ligga platt med en förkylning.

 • Mail är på väg, tack!

  Jag tar din e-postadress från kommentaren innan någon krossar med den

 • Jag skulle vilja göra ett litet (abonnemang) bidrag. Vägen via PayPal är ovanligt för mig och därmed komplicerat. Jag är glad att svara på tillkännagivandet av ett (bank) konto för internationell överföring från Schweiz.

  SAAB Combi 93 II 2.0T Automat, 03 2006, 145 tkm

 • Med glädje är Mail på väg!

 • Är på väg! Tack!

 • Hej,
  pengarna är mer än värt det!
  En gång bank detaljer tack.
  Tack.
  Jürgen

 • Hej Tom, man ... det är jättebra! Så snart jag är hemma donerar jag! Det fungerar inte utan Saabblog. Det är bra att jag är helt stressad veckan och "nästan" inte märkte någonting!
  LG från Berlin / Sofia

 • Ja, SAAB-bloggen måste vara för alla SAAB-älskare! Jag ber om att bankinformationen skickas.
  Johannes

 • Kära Hans, tack!

 • Saabblog ja, donation ja! Mycket tydligt. Har just gjort min plikt genom paypal!

  Hälsningar från Schweiz, Hans

 • Vi uppskattar varje engagemang, ingen fråga. Varje summa är välkommen och vi tackar för det!

 • Är på väg!

 • Kolla!

 • Motvilligt. Kontodata i nätet, allmänt tillgängliga, bjuda in till skada.

 • Tack!

 • Skickas!

 • Redan sett, tack för det stora engagemanget!

 • Bra, tack så mycket från bloggteamet!

 • Hej Tom med lag,
  Strax över PP överlämnades Saab-Mitrehaltungs extrabidragsbidrag.
  Det tillsammans kan vi få vad vi kan.
  Saabige hälsningar från Salzburg

 • Kära Bloggare,

  Min donation till dig för det stora engagemanget i 2015 är på väg. Jag hoppas att 2016 fortsätter med bloggen och kommer givetvis tillbaka med en donation! För att göra denna quasi-frivilliga uppgift med denna kvalitet är det ur min synvinkel värt en vanlig donation !!!
  Jag hoppas att det kommer att fungera för mig med deltagande i en händelse i 2016 och vi kan lära känna varandra personligen.
  Jag önskar dig och dina familjer en god jul!

  Hälsningar från Celle!

 • Tom, Moin Mark!
  Jag gillar inte att föreställa mig framtida dagar ... utan SAAB-information.
  Därför har jag kommit till beslutet att göra mitt bidrag.
  Ditt bidrag till SAAB-livet är redan mer än imponerande !!!
  Vänligen skicka mig kontouppgifterna.

 • Har betalat min prenumeration, för mig självklart!
  Stort arbete måste också uppskattas !!!!
  Tack för ditt fantastiska engagemang, goda semestrar och framför allt ha kul med dina SAAB!
  Wolli

 • Moin Tom,

  kan du inte placera donationskontouppgifterna under Kontakter, då är de tillgängliga för alla?

  Hälsning gerd

 • Hej Tom och Mark, fortsätt. Min donation är också säker! Jag är fortfarande på semester, så det kommer att ske nästa vecka. Vänligen skicka mig bankuppgifterna. Med vänliga hälsningar från Sachsen

 • Moin Tom,

  som bloggens läsare, är det värt att vara involverad. Vänligen skicka data,

  Tack och fortsätt!

  Hälsningar från Erik900

 • Klart måste bloggen stödjas. Men ärligt talat. Strax före jul kommer alla och vill ha något, och för sina nära och kära vill du ha något kvar. Eftersom jag antar att donationsknappen nu är permanent på sidan, har jag nu skickat en mindre donation. Jag lovar dock att fler donationer kommer att delas ut av mig under hela året. Låt mig bara säga att jag betalar min medlemsavgift varje kvartal. Är det okej

Kommentarer är stängda.