Hur jag kom till Saab ...

Det var en tid då det bara fanns utrymme för Alfa i mitt garage. Trevligt men gudomligt. Varje gång jag satte min tändningsnyckel till vänster, var du tvungen att bli av med en liten bön. Han hoppade vanligtvis, men inte alltid .... Italienska elektriska systemet.

Saab 9-3 II Cabriolet
Saab 9-3 II Cabriolet

Den som någonsin sett placeringen av den offentliga elförsörjningen i husen i Italien är inte längre förvånad. Åtminstone är tändlåset till vänster; bara Porsche och Alfa har detta på plats! Mitt bilval har alltid varit individualistiskt.

Då kom höst 2012. Jag ville spara min Spider-konvertibel och min åldrig motorsäkring var på väg att "utgå". Vad är närmare än en vinterbil, tänkte jag! Eftersom jag tillbringade alltid sommarlovet i Danmark i min ungdom med mina föräldrar, jag minns den svala, då redan gamla bilar som trotsade den salta luften, ett stort bål, och om jag minns rätt, hade tändningslåset i mitten. Vilket märke var detsamma igen? Höger, Saab! Samma tillverkare, de stridsflygplan byggt, som då utövas över Nordsjön på låg höjd och hade den främre två små trekantiga vingar, Saab Viggen 37 ....

Jag sökte på internet och hittade ett billigt Saab 900 II år 1994 nära mig. Jag åkte dit, gjorde en provkörning och var från början av "Saab sjukdom" höst ... Så jag körde den första vintern en Saab 900 II. Känslan av ett Saab att köra genom snön, obeskrivlig. När en morgon Seat Ibiza min fru på -21 skulle inte starta ° eftersom den spanska batteriet var uppenbarligen inte byggd för en centraleuropeisk vinter och jag fick i min Saab År 1994, satte nyckeln i centrala tändning, lät och den typiska Saab Dingdong Motor hoppade utan tvekan, liksom min fru var inte så illa.

Saab 9-3, serie 1
Saab 9-3, serie 1

Saab, född från Jets, sa jag tyst till mig själv. Jag läste mycket om Saab och insåg mycket snabbt att min Alfa-kärlek försvann mer och mer. Spindeln såldes, även om jag inte fick pengarna, som jag föreställde mig. En ny konvertibel var tvungen att komma! Tillverkare: Saab! Så började sökningen! Och då var slumpen i spelet, i min hemstad i Forchheim, Obfr., En svart Saab 93 AERO-konvertibel såldes. Byggår 2006, 140.000 km. Priset var acceptabelt, särskilt checkboken underhålls vid Saab Kellermann i Erlangen! Klass Saabschrauberstätte!

Resten berättas snabbt! Kort provkörning, köpt! Sedan dess följer vår Saabrio oss i vardagen, men också på vackra semesterresor. Efter moth, Saab - hemma på långa avstånd. Så vi kryssade öppet på Korsika pass och vackra sandiga vikar eller kryssade kustvägen vid Codte d'Azur som Grace Kelly och Gary Cooper ... Även den största rondellen i världen, Place de la Concorde i Paris, Saab 93 AERO, en avslappnad behandling!

Men eftersom en av de 93 AERO inte rörd av salt och snö, tror jag inte hergebe denna dröm auto och klassisk Saab Känsla fortfarande något saknades, jag köpte under hösten 2014 annan 93 I SE År 2000, med ljusa skinn och som min Saabrio , även i svart! Jag älskar att komma in i min Saabs, starta motorn med tändningsnyckeln i mitten, decelerera till kryssning och koppla på min nattpanel på natten ...

En sak är klar, det var inte min sista Saab ....

Saab läsare kopp 2015
Saab läsare kopp 2015

Tack till Christian för hans Saab-historia! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi belönar varje publikation på bloggen med en exklusiv Saab läsare kopp!

9 tankar om "Hur jag kom till Saab ..."

 • ... springa, köp inte.
  Svaret på 900-II fortsätter att intressera mig.

 • Vid något tillfälle vid köp av artikeln har 900-II försvunnit - vad hände med det?

 • Tack och lov är bloggen tillbaka. Som en övertygad Facebookverweigerer kunde jag inte ta reda på vad som händer. Det var verkligen kallt tillbakadragande. Snälla gör det inte med mig längre (och säkert många andra läsare också)

 • falkatrin,
  Efter din kommentar vågar jag också.
  Har bara ett SAAB 9-5 årsboende juni 2006 Diesel. Låt oss se ... kanske skriver jag min SAAB-berättelse med SAAB 96 Bj 1960 på SAAB 99 Ems fram till idag.
  Hälsningar från huvudstaden

 • Och ett annat märke med tändning till vänster: Lada! Åtminstone i mitten av 90er-åren till tjänstgöringstider, när jag fick köra ut med en Lada-stationsvagn på hjul

 • Trevlig historia! Hälsningar från middlfrangn till Forchheim!

 • Wartburg har tändningen till vänster, men tyvärr finns det inte längre varumärket, skälen kan argumenteras.
  Bilarna var inte divaish men praktiska. Allt du behöver för att få från A till B.

 • Italienarna bygger fantastiskt vackra bilar, som tyvärr inte alltid är exempel på tillförlitlighet.

  Japanska byggar (s) pålitliga bilar, som tyvärr inte alltid är en oyster av skönhet.

  Från den logiska anslutningen av båda kom Alfa Romeo Arna

Kommentarer är stängda.