SAAB DNA ... Reload

Saab DNA distribueras över hela världen. En uppstart startade med Saab know-how och upplevde en krasch. En annan begick en Saab-designer och vill göra en stor start nu. Och gammalt Saab DNA får en tredje ansiktslyftning i Kina.

SAAB DNA
SAAB DNA

Baserat på den gamla Saab 9-5-generationen, får Senova D70 en ny front i Buick-stil. Som en kraftkälla arbetar Saab Trionic med de traditionella 2- och 2.3-litersmotorerna. I Kina säljs den tidigare svenske som en premiumprodukt och har viss popularitet, även på grund av låga priser.

Senova D70 ansiktslyftning
Senova D70 ansiktslyftning

BAIC annonserar omedelbart Saab DNA. På den nationella hemsidan kan du upptäcka Saab-logotypen med turboladdare eller integrerad i ljusstrålen på 9-5 NG. Termen Nightpanel sprinkles i ögat, Saab reklamklämmor från Kina produktion finns tillgängliga. Vad var det med immateriella rättigheter?

Borgward - Gå igenom 1.0

Åh ja, Borgward ... Vad vi hade för hopp, för med Einar Hareide finns en före detta Saab-designer ombord. Hareide har levererat bra design hos Saab. Den tidlösa, fortfarande vackra 900 II och 9-3 jag kommer i delar från sin penna. Design och premiär av Borgward BX7 var mer nedslående än att komma igång. Saab DNA vid BX7 - Nil. Men på väg arbetar Borgward med högt tryck.

Borgward BX7 TS
Borgward BX7 TS

Redan 2017 är Europa på listan över erövrade kontinenter ... med BX7. Det kommer, nu blir det spännande, som en plug-in hybrid och som en EV. Ingen konventionell brännare kommer att driva Borgwards Europe-versioner, den här tekniken är fortfarande reserverad för Kina och tillväxtmarknader. En följd av Wolfsburgs dieselgate Borgward säger och förväntar sig i framtiden strängare miljölagar.

Och Borgward tänker högt på en monteringsanläggning i Tyskland. Prefabricerade bilar från Kina, installation av batterier och körning av tåg i det gamla hemlandet. Bremen skulle vara trevligt, kanske kan Daimler rensa en hall i Sebaldsbrück.

Qoros - Gå igenom 2.0

Minns vi Qoros? Ja, det var mycket ... mycket Saab vet hur träffades vid det israeliska och kinesiska joint venture. Det verkade som stora planer kunde fungera ... bäst i NCAP-kraschprovet, snabb expansion till Europa. Den svenska pressen såg mycket Saab DNA på Qoros. Särskilt media som aldrig gillade Saab.

Advance beröm. Crash. Den största delen av Saabians är tillbaka i Europa, en betydande del av den flyttade till Göteborg.

Den nya Qoros 5 SUV
Den nya Qoros 5 SUV

Qoros kämpar. Mot eländiga försäljnings siffror som tycks ha fallit långt ifrån prognoser. Europa drömmer inte längre om. Kina är inte ett bra ställe för okända varumärken. De nu nedåtkorrigerade förutsägelserna passar fortfarande inte. För 2015 ska det vara 3.000-enheter som säljs per månad på hemmamarknaden. Under de första 7-månaderna var det mindre än 7.000-fordon, endast i oktober 1.400. Fortfarande långt under destinationen.

Qoros vill börja nu med Qoros 5 SUV. Det är den andra SUV av varumärket och kommer att hämta från mars 2016 turnen. 6.000 fordon per månad, varav minst 2.000 Qoros 5 SUV, borde hitta köpare. Qoros 5 SUV, som endast är tillgänglig som framhjulsdrift, börjar vid 23.500 €. Mycket dyrare än jämförbara SUV av kinesiska märken, vilket Qoros försöker motivera med högre kvalitet. Starta ett okänt varumärke eller kraschlandning? Vi kommer att se.

18 tankar om "SAAB DNA ... Reload"

 • Phoenix plattformen var designad från början på EV och plug-in hybrid.

 • För design jämförelse och Saabs tidigare framtid bara två ord:
  Jason Castriota

  åh två ytterligare:

  muskelbilar

 • Stolad grundform och då gick något Surface Entertainment in i arket. Well. Detta bygger inte egentligen på Borgward-designen. Hansa och så vidare.

 • Kan inte hålla med.
  1. Att utveckla en elbil är mer krävande än att nå in i delhylsan. Vem vet hur långt Phoenix-plattformen måste rekonstrueras?
  2. En stor investerares fullständiga misslyckande på grund av vad som helst (fabriksolycka, uppvärmning i Kina) har NEVS snubblat, men i motsats till Saab under Mueller vredes inte. Mycket smartare handlingar, eller helt enkelt bättre kontakter. Och _rechtzeitig_ gick in i omstruktureringen.
  3. Flexibilitet i affärsmodellen att överleva. Utvecklingsavtalet från Turkiet är bra nyheter.

 • Som framgår av IAA i år såg Borgwards byggkvalitet mycket bra, designen har en hel del Audi Q7 och några Porsche Cayenne.

  Eftersom ingen bryr sig om att använda namnet SAAB för tillfället kommer det inga problem för NEVS om de är redo att starta sin nya bil i 2017. Det är mitt tips, försäljningen börjar 2018. Så fortsätt tills dess.

 • Borgward ser ut som en blandning av Tiguan och Touareg. Inte väldigt tilltalande, bara inte en Saab ... och jag kan bara hålla med de andra bidragsgivarna till de kinesiska lådorna, ingenting för mig. Jag vill inte missa mina 900CV, 9-3CV och 9-5Kombi och jag vill behålla dem länge.
  Grüßle
  Cooper One

 • Skulle passa med dessa Santa Clauses. NEVS affärsplan: Nikolausschlitten kommer nu att byggas med ekologiskt, biologiskt ljuddrev (Rudolf). Men 24.12. 2015 skulle vara för sent, inte i kalender i höst, och ett löfte NEVS måste göra

 • NEVS har säkert inget på pannan. De är den största miscasten någonsin.

 • Wiesmann har förmodligen nu en ny investerare som hoppas att de är lyckligare än SAAB.
  NEVS affärsplan presenteras vid 24.12.2015!
  ... som en julhistoria ... ..

 • Min anteckning hänvisade också bara till kalendern, inget annat.

 • Jag skulle nästan undra om NEVS i höstkalenderna faktiskt något. Varför är NEVS tillåtet att använda Saab-logotypen på sin webbplats? Du skulle tro att Saab AB är så långsamt oavsett var ditt namn används överallt utan tillstånd.

 • De är fortfarande kvar och upptagen personal. Kommunikationen är fattig som alltid, så allt är OK

 • Den kalendriska hösten går till 21.12. 11: 44 MEZ. Endast som info. Så skulle tiden fortfarande vara

 • Jag tycker att designen av Borgward faktiskt är ganska passabel. Det blir verkligen inte en stilikon som en Isabella. Men i motsats till SUV-ett liknande från Fjärran Östern står han positivt ut. Om kvalitet, teknik och pris är rätt kan det fungera med Borgward 2.0. Minst önskar jag dig mycket. Och att spela hybridkortet är vettigt. I medelklassen Segement finns det för närvarande inte många tillverkare som erbjuder tekniken. De tyska tillverkarna har hittills bara "hybridiserat" sina stora lådor. Där spelar diesel fortfarande en alltför stor roll.

 • Och var är ett original från Trollhättan?

  Inte ens den fullständiga affärsplanen tillkännagavs för hösten 2015 meddelades tidigt av NEVS.

  I dagens VW-fiasko kunde svenskarna enkelt förvärva tidigare VW-kunder. NEVS-gruppen verkar ha fallit i de gamla SAAB-vanorna och alla möjligheter är således inaktiva Trollhättan - det hela även utan hjälp av stor GM! Även orden saknar mig under tiden - eller har NEVS fortfarande något på pannan som kan kallas SAAB-bil?

 • Vilken skräp, och sedan annonsera med SAAB. Det är så som det är, BAIC har identifierat och använt möjligheter, även om jag inte kan hitta det bra. NEVS gav bara upp. Är de fortfarande kvar eller är de redan tillbaka i viloläge?

 • Lådorna ser ut som skit, och Senova är dyster. I stället för att använda chansen till lägre löner för en uppskattning, sparas den helt enkelt på det vanliga billiga Kina-sättet. Handtagen. Den elaka designen. Satsar på att skyddsskyddet i dörrarna är borta eller svagare? Interiören bah.

 • Fantastiskt att BAIC kan annonsera utan konsekvenser med namnet SAAB och NEVS har problem med namnrättigheterna ....
  Och quororna liknar tydligt Kia Sportage.

Kommentarer är stängda.