Saab pressrecension

I varje familj finns det svarta fåret ... som är lite älskade. Ibland med goda skäl eller som en fördom. En obelovad bil i Saab-scenen är 900 II, han lider av GM och Opel stigma. Det är orättvist, för faktiskt är 900 II en mycket passabel bil. Jag tror - betyder också den klassiska bilpraxisen i frågan 11 / 2015.

Saab pressrecension
Saab pressrecension

Svensken av GM ...

Artikeln är välskriven, författaren F. Schobelt Saab och Sverige verkar inte vara kända. Odin ska blunda, jag gillar det. den Klassisk bilpraxis Temaet arbetar med kärlek till varumärket, och ja, 900 II som underdog har äntligen tjänat sin chans innan det äntligen är för sent.

Eftersom Saab-lageret krymper blir varumärket alltmer sällsynt. Särskilt ovanliga är de två Saabs, som är ämnet på Auto Bild Motorhome. En tidning vars existens som en icke-RV-förare knappast har på radaren.

Saab Wohmobile. Saab Festival 2013.
Saab Wohmobile. Saab Festival 2013.

Två stora lådor ...

Problemet 4 / 2015 rapporterar om Saab-motorhomes från Ramsele. Endast två kopior byggdes, författaren Richard Holz har forskat på sin spännande historia. Han är en svensk insider, studerat där, talar det lokala språket, har en svaghet för bilar från norr.

Historien är spännande! Om bara för att vi kan upptäcka okänd Saab-historia. Häftet är ett inköpssamlingstips. Saab campers lite kända och knappt dokumenterade historia, här kan den läsas.

Medan berättelsen om RVs är en tydlig bloggköprekommendation, går det inte bra med den aktuella utgåvan av Autobild Classic.

Fler bilar ...

Det handlar om billiga Youngtimer 200 PS-ligan. Du misstänker redan, en Saab 9000 spelar med. Kortfattad text, garnerad med pressbilder från årsdagen plus inredningen i ett tidigare modellår, skriver författaren Martin Puthz om påstådda Saab 9000-fynd. Det är inte lätt att hitta en bra 9000. Hög körsträcka, underhållsavbrott. Och den stora Saab är värt mer än det löjliga priset föreslår. Hittills, höger. Med undantag för saken med prislappen.

Priset för ett bra 3er villkor: 2.200 € ... Ja maj, var kan jag köpa den? Låt oss gå till ...

Det är vad som händer när du inte är bekant med ämnet. Prisidén för en bra 9000 200 PS-klass är helt enkelt fel. Eftersom det inte har varit ärliga fordon för pengarna på år, och om de existerade skulle vi alla ha lagt undan ett halvt dussin. Priserna tillhandahålls av Classic Data, inte författaren själv. Detta är ett belöning för Mr. Puthz. Bedömning från Saab Visa problemet: Låt ligga. På hyllan!

52 tankar också "Saab pressrecension"

 • 203196 km, 1-motor, aldrig öppnad, oljebyte alltid alla 10 ts km och endast syntetisk olja, Saab 900, byggår 1996, R specialutgåva, Slutsats:
  inget träkol hittades vid avlägsnande av oljekanna och rengöring av oljesiljan, normala tecken på slitage. Det fortsätter att köra och R 900 är på väg till den klassiska bilikonen.
  Så, tro bättre inte allt som är skrivet - om det gör det; köp bättre VW.
  Daniel

  • Det kan vara din för att du bryr dig om honom på det sättet. Men alla andra ägare, och speciellt nya ägare av modellerna där kolets problem var, måste koppla bort efter så många Km på kilometern och ett restvärde av exakt det belopp som skulle kosta en ny motor. Kanske är det också anledningen till att 902 och dess efterträdare av 9-3 I fortfarande är inaktiva? Särskilt efter det finns forum här i nätet som nämnde denna missuppfattning och dess konsekvenser ....

   • Temat är välkänt och tuggat. Jag tycker inte att det är tillrådligt att skicka detta på varje positiv åsikt, eller hur? Det finns en värld bortom 901, och några saker kom på riktigt bra och är fortfarande roliga idag.

    • Tom, du måste ta föremålet för felaktiga design (er) till 902 och 9-3 I. Också och säkert då, om som här, presenteras nästan allt positivt av 902. Detta skapar intryck för potentiella köpare att denna modell som någon annan Saab-modell är oproblematisk och citerar från dig på 18. November 2015 på 2: 14 PM

     "Det dåliga rykte kommer från negativ press (delvis motiverad), ett första helt dåligt utfärdat kraschtest. Då den onda cirkeln: Billiga används med praktisk hatchback, inga pengar investeras i underhåll, inga fans som gillar bilen. Ger dålig ADAC statistik etc ... "

     Köparna hoppar nu för en 902 eller 9-3 I, det är inte bara så att människor som mig som är intresserade av Saabs enda pre-GM. På samma sätt, minskningen av Saab i klassiska och klassiska bilar, bara för att många av dessa modeller inte längre köper. Det är också det faktum (och jag har flera gånger skrivit här) som Saab har misslyckats decennier sedan att bygga en klassisk bil division som Mercedes och Porsche och leverans av reservdelar till äldre modeller (även och särskilt efter den fullständiga försäljningen till GM) se. Så det finns en brist på viktiga reservdelar som oftast överlevnad är viktig för fordonet och verkstäder som Lorenz i Kiel mm (tid från mig och delas i två i pre-GM och GM) kan göra reparationer. Det är inte varje ägare av en Saab (och eftersom jag tar 9-3, 9-5, 9-4X ect. Added) vara en skruvmejsel inför Herren, än mindre hiss och verktyg ....
     Detta är min sista kommentar om detta ämne.

     • Jag ser ett helt annat problem. Om intervallerna på 10.000 kilometer är uppfyllda kommer 902 att vara lätt. Om du inte gör det har du beskrivit problemet. Det är poängen, och har varit på bloggen flera gånger och beskrivs upprepade gånger. Den som är informerad om 902 kan läsa den, det är bra.
      Tyvärr, vi Saab fans brukar skriva våra produkter i marken, i andra märken med mycket större svagheter, detta händer mycket mindre ofta. Varför? Är dessa fans mindre kritiska, mer lojala mot varumärket, mindre angelägna om att fira sin egen undergång? Mina tankar, en liten ledtråd hur man hanterar problem.

 • Jag klagar inte på återförsäljningsvärdet. Jag undrar bara vad det handlar om? En bil finns där för att köra, antingen dagligen eller med säsongsbeteckningar. Jag tar bara mitt huvud om du inte märker chansen till en riktigt bra kopia bara för att en av bilarna hade för många tidigare ägare (som inte behöver säga något). Jag går till och med så långt som att säga att de som bara ser för att se om en bil har kört lite och kommer att öka i värde senare är inte fans, utan snarare gravgjutarna. Om Saab står för stora turboladdade motorer, har jag personligen ingen av denna 11 12-motor från XNUMX månader under en tarp i garaget, så är körsträckan inte sexsiffrig.
  Dessutom sätter du de två grupperna som om grupp en letar efter de goda medan den andra bara vill köra och resten är mer eller mindre viktig. Tvärtom är jag i grupp två, men det viktigaste för mig är alltid det tekniska tillståndet, följt av optiken. För mig är det bara fordon som ifrågasätts som tekniskt och visuellt över genomsnittet, resten är ursprungligen fråga (kilometer, tidigare ägare etc.) Till bilen ställer jag samma krav som gruppen en, bara för den om det bara inte.
  Men vem vill också göra det annorlunda, självklart också.

 • Tekniskt sett är dagens oljor inte en övertygande orsak till 10'000s intervaller. Om du inte kör endast 10'000 km / år. Detta framgår också av att 2.3-litermotorn efter de senaste justeringarna och installationen av serviceintervalldisplayen inte har några problemintervall runt 30'000 km.

  Finansiellt är skillnaden helt enkelt om du har ett bestämt datum i garaget vid 35- 40'000 km årlig körsträcka alla 3 månader om 1x / år. SAAB baser idag nu förväntas inte finnas på varje hörn.
  Min 9-5 är Aero har nått sin 300'000 km. Det gör skillnad på ungefär 6000.- jämfört med föregångaren.

  Oavsett om det är viktigt, ska alla bestämma sig själva.

  • Oljan är inte, motorn B205 och B235 till MY04 är i KGE och Kats placering är helt enkelt en felaktig design, som körs med 30tkm-intervaller, är eget fel när motorn går upp. Överdriven lång klibbning kan minimera men inte utesluta risken. En oljebyte kostar mycket mindre än en ny motor. 35 € för 5L 0W40 Mobil1, 6 € för filtret och 50ct för förseglingen. Även om du byter 3x per år, är det bara 120 € per år. Det borde vara i!?

   • Det är precis vad jag ville säga med min första kommentar ovan. Rensa om du max. 5000 km på sommaren (cabriolet) enhet och resterande 5000 Km för andra / tredje bil på vintern, kan det inte komma till eventuella skador som har kallat mig och Daniel och 9-5 Aero. Men det är vad ryttare och ägare som GP362 inte vill ha förrän den första skadan (Motorexidus) har inträffat ....

    • 900S16V, nu låt oss inte argumentera här, vi alla träffas här för samma intressen.
     Jag bara alltid spricker vakt när 902 / 9-3 I serien ska dräpas med Opel fördomar och fortfarande från "leden". Tom skrev också ett inlägg om det. Den allra första serien 902 kan mycket väl ha haft brister, men de var fast: Uppvärmning topp, bromsar bättre än i 9000, etc. Motorerna från 9000CS fram 9-3I har många identiska delar och är i vanliga underhållsproblem för många 100.000Km bra.

     Det är bra att ha SAAB från alla serier. Min bror driver z. Till exempel, 901 i årtionden, tror jag 900S är verkligen chic. Personligen vill jag inte ha en och jag skulle inte kommentera det eftersom jag inte har någon aning om det.

     På så sätt ... fred?

     • Ledsen, men när det kommer hit så tidigt som 902er och efterföljaren till 9-3 I, inte bara fördelar, men också nackdelar bör kallas och inte döljas. Det är bara så att 902 och 9-3 I utom motorer Saab speciellt byggda, har märkt, tyvärr några egenheter / fel på Opel Vectra under dessa år bland annat på 9-3 golvet montering, så att katten i nära oljetråget var och hade förvärrat problemet med oljeslam / olja kol .... Problemet var 9000er under åren inte förresten, eftersom även hade sin egen bottenplatta. Peace.

   • Jag talar också om 2005-motorerna byggda hittills från en designfel och möjliga intervall efter att ha visat 30'000km AB från det tillverkningsåret. Det finns inget att rekommendera att utvidga intervallet för äldre motorer till 30'000 km. Se ovan, vem kan läsa och göra det, har fördelen.

    Eventuella bill med 120 Euro kostar för 3 förändring per år. Eftersom varje välrenommerade köpman skulle ställa in hacken.

    Vid 40'000 km per år skulle det faktiskt vara deras 4 och 8 över 32 år men vi vill inte vara så småaktiga.
    35 Euro för 5L-olja? För mig står / stod sfr. 27.5 per liter på räkningen. Det är inte ens SAAB-specifikt - våra andra fordon har liknande belopp. Och ja, oljan räddar inte dig.
    Vad sägs om arbetstid och alla trappings som näringsidkaren måste ladda / ladda till full kostnad? Från sfr. 150 / h är en i CH här.
    Ankomst och förlorad arbetstid ingår ej.

    Det gör en stor skillnad om du kan köra 10'000km eller 30'000 km mellanrum.

    Men längst ner är att alla kan räkna som han vill - eller inte - när det gäller en hobby.

    Jo, SAAB har svarat och gjort ändringar. Med mig skulle SAAB ha flygit genom nätet med den gamla designen vid den senaste upphandlingen i 2007. Skulle ha varit synd om det vackra fordonet.

 • Hej Troll fan,

  Det finns säkert x olika åsikter och teorier om olja (även från människor som aldrig drivit dessa modeller), men jag har personligen alltid tänkt det på så sätt:

  Min normala väg till jobbet är kortdistans (14Km federal motorväg). Så på min 9000 CSE och 900 II körde jag syntetisk olja (Valvoline) redan från början och ändrade all 10.000Km olja och filter mig själv. Jag tror inte mycket av långa intervaller, det sparar på fel ände.

  Den senare köpte 9-3I och 9000CS Jag har också omedelbart bytt till syntetisk olja och ändra samma. Det konstaterades efter en kort tid att ingen svart Pampe mer beror på oljestickan, men efter ungefär 30.000Km (tre ändringar), något genomskinlig guldbrun olja, som med de andra två.

  De fyra motorerna har kört mellan 172.000 och 230.000 är lämpliga och har ingen uppenbar oljekonsumtion. 9000er är turbos de två "små" är suckers - ingen skillnad på detta ämne.

 • Hej Sebastian,
  tack för din info. Han skriker inte, hummer inte och skriker inte. Han pratar som en kattunge och jag är väldigt nöjd

 • Hej från fjärran norr!

  Så, som jag minns, var endast de turboladdade motorerna verkligen drabbade.
  Sugarna hade mycket mindre problem där, även om de har medfört mindre körglädje (min känsla).

  För att komma tillbaka till din fråga, så om bilen inte skriker på stativet eller gråter eller hums ganska roligt, tycker jag inget att göra.

  Bör dock vara fallet med dig, bör du så snart som möjligt efter det att återförsäljare eller verkstad förtroende köra runt gånger för att låta det ta bort oljetråget och rengör oljesilen (bra lärling arbete ...).

  I slutet fanns också andra oljesivar etc. som inte medförde någonting.

  Vad kan vara viktigt att veta att det aldrig fanns en diesel i Saab 900 II.

  Såvitt jag vet var 2.2 TID endast tillgänglig från Saab 9-3 I och var ganska robust förutom läckage, trots att det var ganska grovt när det var tomgång.

  När 900 II fanns till min kännedom en 2.0 I; en 2.0 med Trionic 5 / röd tejp och en 2,5 liter från BMW / Opel hylla med den blygsamma kuggrem och fortfarande blygsam tändstifts förändring (snarare absolut gödsel).

  I den meningen, en trevlig torsdag fortfarande.

 • Här igen Trollifan: Efter att jag läste artikeln i den här klassiska biltidningen fick jag också nervös och pratade med 2-workshops om det. Båda berättade för mig oberoende av varandra att problemet med oljeslammet endast uppstod i turboversionerna. Efter de många kommentarerna från de sista dagarna, igen min begäran till er alla: ska jag titta?

 • Snälla sprida inte rykten här, vissa motorer skulle ha problem med oljeslam. De hade aldrig. Problemet är kol! Detta sätter sikten och leder till motordöd. Människor som körde Saab mycket långdistans och mycket kort avstånd och körning påverkas mycket mindre ofta. Min oljepumpe avlägsnades först vid 260tkm och det hade till och med varit luft ...

 • Ledsen Tom, men den 2200 är inte längre värdig 9000er är inte sant och bidraget i pressen är redan ganska nära verkligheten. Problemet som skapar intrycket är att allt mer tekniskt mindre erfarna Saabiebhaber nu snabbt vill lägga en 9k åt sidan, tillståndet för ett fordon men kan inte ens döma sig. En saknad servicehäfte finns redan i brutto brist. Jag försökte nyligen sälja en fullt lager 9000 2.3FPT i över genomsnittet. Jag ville ha 2500 €. Tyvärr är kennarna redan levererade och hela (Ex) Saabneuwagenfahrer samma till Birnchenwechsel till FSH-enheten är senast om jag inte kunde bevisa att bilen maximalt 2. Hand var och servicehäftet har redan gått vilse för den tidigare ägaren. För 1300 € Jag har gett honom ... Förresten är fordonet nu tillbaka på nätet ... för cirka 5700 €.

  • Jag sprinkle lite mat till tankar. Tekniskt mindre kunnig Saab älskare? Tusentals ägare till klassiker och unga timare har liten uppfattning om saken? De älskar fortfarande sina bilar, de har roligt. De kör till verkstaden, ta hand om order. Det är bra. Om vi ​​ibland vill se Saab på väg under de kommande åren behöver vi workshops som handlar om Saab-klassiker. Och de behöver kunder. Saab överlever bara om så många företag som möjligt kan säkra en försörjning. Modell är Mercedes med de klassiska centra.

   Under Anna-projektet har jag kommunicerat mycket med granskare om ämnet youngtimers. En 9000 är en relativt "ung" bil, kriterierna är tydliga. Otydlig historia, inga underhållsregister (checkbook !!), många ägare, hög körsträcka? Är värdeminskande, inte ett samlarobjekt. Marknaden är tuff, även betyg. Bara vad som är riktigt bra är köpt. Då kan ett 3er-villkor också kosta 5 till 6.000 €.

   • Jag kan inte lämna din invändning så obekvämt. Om jag inte har någon aning om teknik, tar jag någon att besöka med mig, vem kan döma bilens skick. Är det egentligen bara om några värdevinster och intressanta historier om en bil eller du köper t.ex. en 9k eftersom det är en "fantastisk" bil?. Du köper efter villkor, inget annat. Vem köper en bil för att han hade en bra tidigare ägare eller en låg miljonvärdesökning, köper ytligt och är inte riktigt en älskare av modellen, mM. Jag har redan några färdiga 1. Hand 901 och 9000er sett och delvis väl underhållna 5. Handfordon. Allvarligt, vad intresserar mig för någon granskning eller bedömare (utom i händelse av skada). Jag föredrar att köpa en Saab utan en checkbook och som 5. Hand när jag tittar på bilen, lära sig och det märker också att bilen har fått en vanlig, kompetent uppmärksamhet än någon "check snyggt" kopiera från affären där mig på vägen tillbaka skurarna motor eftersom bilen till fabriksspecifikationerna endast varje 20tkm har färsk olja och nu är oljesträmmen tyvärr också. Men den som gillar det fortsätter att få riktiga fynd. Men inte för "checkbokköparen"

    • Daniel, det är precis vad jag menade. Det finns två världar som bör acceptera varandra. Eller åtminstone prova det. Vissa vill ha en återställd, eller mycket välskött Saab. Du bryr dig om historia, körsträcka och allt det. Även fordonets värde.
     Då finns det människor som gillar att köpa från 5. Hand, körsträcka spelar ingen roll så länge som ämnet är rätt. A, som du säger, "cool" rutan bara. Det är också bra, och jag kan förstå båda perspektiv mycket bra.

     Endast om du tillhör gruppen två, meddelas ingen om en dålig återförsäljning.

     • Det här är en intressant aspekt som jag aldrig någonsin har tänkt på. Det finns förmodligen samlare och drivrutiner. Samlaren har hellre pengarna i åtanke, stingy med Km (grupp 1) och föraren njuter och flyttar SAAB dagligen (grupp 2).

      Jag tror att jag tillhör gruppen 2. Var - som Daniel har rätt - kan det finnas bra bilar i denna grupp och bara vid 9000 är några kilometer inte alltid ett gott tecken.

      • Det finns bara fans som flyttar sin Saab endast i gott väder, med säsongsbetonade egenskaper. Det är inte några. Märket förändras, det finns en förändring.

    • Situationen med 9000 är fortfarande relativt avslappnad. Med tålamod finner vi vackra farfarprover som är i topp skick. Köp, lägg bort, värdet stiger.

     En väl underhållen kopia med hög körsträcka är inte bra för den. Eftersom du bara kan köpa billigt, kör, ha kul. Är det bra synd, eller hur?

     • Det frågar mig frågor som för vilken du lägger bort?
      Hur länge behöver en sådan bil stå?
      Finns det något annat kvar?
      Betalar den påstådda värdetillförseln mot kostnaden för en riktigt bra parkeringsplats, vilket är absolut nödvändigt för detta?
      Hur länge jobbar partiell påfyllning?

      Jag har också två, som jag kör endast på sommaren och om möjligt i fint väder. Men då vill de köra och ha kul med det, som Franken skriver Troll - jag bor nu!
      Annars bränner eller säljer sakerna i värsta fall en dag och du har inte haft något annat än parkeringsplatskostnader.

      Ibland frågar jag mig själv om dessa frågor när jag får en av dem ut ur korridoren - svårt.

  • Situationen med 9000 kan förstås här i Berlin väl. I 1-2 år har 900 ersatts av 9000 i vanliga kvartaler. SAAB är coolt, men gruppen människor har lite pengar för att säkerställa att fordonen är meningsfulla i ämnet. Om några år kommer 9000 att vara lika färdig och användas som 900, som kommer att gå till skräp.

   Jag skulle aldrig köpa en 9000 utan ett förtydligt förflutet och bevis, och jag kommer att skruva mig själv. Varför ska jag gå till en sådan plats? Min nuvarande 9k är från Schweiz. Första handen, noggrant underhållna, ingen tjänst utelämnad, alla frimärken. Schweizarna har förstått hur det fungerar. Jag gillar att sätta 5000 Fränkli på bordet.

   Tom har gjort ett bra jobb med ANNA-projektet på underhållsvagnar, och modet och engagemanget i bloggen är beundransvärt. Bloggen handlas och inte bara varmluft produceras.

   Om användningen av 9k försvunnit om några år, kommer priserna att öka betydligt. För att det knappast finns något kvar. Om du är smart kan du säkra en Anni eller Aero med minsta möjliga körsträcka eller få något från Schweiz.

 • Vilken vild diskussion här ...

  En verklig (olja) lera kamp. Men hur är det med de två stora lådorna? Du måste hylla!

  Jag är inte en husvagnare alls, men dessa två är så snygga och vrida att jag genast vill ha en svensk sommarsemester med en av dem.

  Återigen fantastiskt, vad finns det så mycket att upptäcka i SAAB-berättelsen och vacker att bloggen vet så bra att underhålla.

 • Vi hade en 1994 och en 1996 900II båda sucker nästan i revisor utrustning som jämfördes med tävlingen men var väldigt frodig. 1996 var med 3P mindre och en balansaxel tystare. Om jag kommer ihåg det korrekt är det första kraschtestet på nivå med den dåvarande C-klassen och i vissa saker pionjär. ... .grad igen rummaged i fonden, det var en utskrift av AMS från 1993. (Tom ... titta in i brevlådan
  Till och med idag tror jag att kroppen är modern och en av de mest tidlösa konstruktionerna i fordonshistoria. Praktiskt taget var hon ändå. För 9-31 tydlig linje av 902 var urvattnas och bilen biffiga (men ändå trevligt!) Är tekniskt 9-31 säkert mer mogen. Om jag inte redan hade 4 SAAB fick jag kanske en!

  • Tack, det är perfekt! Här är testrapporten, en särskild fråga om Saab Germany, as Download.
   Mer än 20 år sedan var han en besvikelse för en helt ny Saab, idag läser han mycket bättre.

  • Det är precis vad det är

  • Sant, bra design. Jag gråter fortfarande för det varje gång jag öppnar hatchbacken. Jag vill ha en hatchback bil igen. Men inte som en Audi A5, där det inte finns något extra lastutrymme över bagageutrymmet.

 • Bara googling: saab styrklämmor

 • Den 900 II hade och har "ansiktslyftning" innan 9-3 jag några saker som var så inte Saab typiskt en sådan dåligt fungerande värme, många motorer från Opel, golv montering av Opel etc ... .Det Saab Affine som efterföljaren till 9 -3 jag köpte alla 2ten oljebyte kan försämra oljetråget och ren, annars var Exidus motorn i förtid ... ..men som är känd för alla, eller hur?

  • Många motorer? Jag räknar bara en motor på 900 II, som inte var från Saab.
   Och det är inte så att oljesumpen med varje 9-3 I måste avlägsnas varannan oljebyte.

   • Dämpa inte dieslarna! De kom från GM Powertrain här i Kaiserslautern ... Precis som V6 för Vectra ect.

    • Ingen diesel vid 900 II ... Och V6 kommer från England ...

     • Ansåg 9-3 I som svar på Anddeu kommentar och som en "förbättring" till 900 II av motorer (diesel) och V6.

      • Okej, och jag började redan tvivla på

    • Man måste tillägga att V6 var en fin motor, helt underrated. V6 var också i Omega och andra GM-modeller, med punktlig tidssändning mycket hållbar!

   • Men med 9-3 I, skulle det vara tillrådligt att ta bort oljesumpen varje sekunds oljebyte, åtminstone för att kontrollera oljeslammet ....

    • Kära 900S16V, Påståendenna som du ger här av dig, brist på någon expertis.

     Vi har en mycket lång 900 II, lång-9 3I bensin och nu "onda" 9-3 2,2I TID i flottan, så jag tror jag kan bedöma dessa modeller i viss utsträckning. Bensinmotorerna är original SAAB-4-Cyl. som i 9000 och där allt ett oljetråg var från varken 900II (2,3i) eller den 9-3I, verkligen ....

     2,2 Diesel är utvecklad av Steyr-Puch för GM. Han är lite hög, men lika oföränderlig som bensin och en annan ärlig diesel!

     Under tiden är de tre så gamla (15-19), det förstås naturligtvis något, men inte på drivlinan. De står i pålitligheten för 9000 ingenting. Den enda synliga Opel-delen är den yttre spegeljusteringen och ibland irriterande, annars allt SAAB!

     Ibland kanske du vill se bortom 901-horisonten innan du bestämmer dig för de andra modellerna, som den dåliga pressen en gång gjorde.

     • Nåväl, rapporterna från många Saab 900 II-ägare i många olika forum (inte bara Saab-forum) om vad som inte gjordes korrekt på 900 II och om 9-3 I i fråga om oljeslam är förmodligen allt bara påståenden, en fraktion håller med av vantro angående Saab-varumärket?

     • Tack, det finns inget bättre för mig och det klibbar med: 1. 900 II 2,3i Convertible / 2. 900 II 2,0i Coupe och 3. 900 II 2,0i Turbo Coupe, alla inbyggda i 1995, bara bra och alla precis under 200 Tkm på klockan

  • Men, men ... i 900 II kom bara V6 ut ur GM-hyllan, allting var Saab Original! Underdelen ändrades så att den inte hade något att göra med Opel. Resultatet kan fortfarande ses idag. 9-3 I har förbättrats ytterligare, är fortfarande en säker bil, Vectra som en givare i den nedre gruppen anses vara osäker på alla vägar

  • Det är känt att ämnet Oelschlamm faktiskt inte har lösts på 4-cylindriga motorer för år av SAAB, trots att det var en banal design fel av vevhusventilationen och skulle ha varit lätt att åtgärda.

   Kunderna förväntades ha oljebyteintervaller av 10'000 km när de andra redan var på 20'000 km. De som inte har hållit det förlägen riskerade en utgång av motorn. Detta gjorde inte välkända SAABs välutrustade motorer något bra och kostade kunderna helt onödiga kostnader och ledde till många av de stalled SAAB: erna.

   2 från våra grannar är därför med sin 9-5 kvar med motorns skada. Det skulle ha varit helt onödigt, som det var med 9000, 900 och 9 3ers med 2.0 och 2.3 liters motorer.

   Mellan 2004 och 2005 var motorn då på Opel !!! revideras. (Jag vet en designer som var där). Ansträngningen för det borde ha varit blygsam, motorn då fortfarande en klass bättre och framför allt tillförlitlig.

   9-5 har sedan dess haft en serviceintervalldisplay. I praktiken har intervaller varit runt 30'000 km och motorn är lika robust som du alltid kunde ha förväntat dig.

   I den meningen har man gjort det bästa jobbet vid GM-tider. Jag trodde inte att GM fortfarande skulle ha ett bra hår.

   • Det är rätt! En som ger mig poängen i saken oljeslam ....

 • Den brukade bilsäkerhetsstatistiken brukar säga att den är mindre tillförlitlig. Även rykten om att han måste visas i en "nu eller aldrig" Ordre de Mufti GM, pekar i den här riktningen, liksom "ansiktslyftan" med någonstans mellan 900 och 1000 förändringar.

  900 II har decimerats snabbare för min känsla än 9-3 efteråt. Jag tittade på det ganska bra innan jag bestämde mig för att köpa en 9-3.

 • Det dåliga samtalet kan jag inte alls göra eller är helt felaktigt. Jag har kört en 2 II SE konvertibel automatisk med 900 PS och om 150 K KM, för nästan exakt 197 år.
  Jag körde alla andra modeller av 9000er, 2x 9-3-konvertiblerna och en 9-5 2.3 Softturbo. Mitt fordon är så pålitligt och det ger mig alltid glädje när jag sätter mig ner i den. Under det kommande året blir det en Youngtimer och jag är redan idag för att bygga bilen som en "klassisk bil". Därför söker jag fortfarande en komplett uppsättning lädermöbler i beige och året efter är han delvis målade och förberedd.

 • Camparna är bra, tack för tipset. Kommer att köpas, annars hade jag förbisett frågan.

 • Var kommer dåligt rykte 900 II från?
  Bara för att V6 och plattformen kommer från Opel, behöver inte bilen stämplas som en GM-produkt ...
  Med en 9-5 NG kommer ingen någonsin att komma med tanken att referera till den som Insignia, även om identiska delar har installerats där.

  • Det dåliga rykte kommer från negativ press (delvis motiverad), ett första helt dåligt utfärdat kraschtest. Då den onda cirkeln: Billiga används med praktisk hatchback, inga pengar investeras i underhåll, inga fans som gillar bilen. Ger dålig ADAC-statistik etc ... Resultatet: 900 II är döende ut.

   • ... och jag som vittne säger ganska fräck att det dåliga rykte inte kom men dålig press i huvudsak av oss 901er föraren besviken över var obarmhärtigt och värms i den första serien av 902er befintliga sårbarheten fram som obestridliga faux pas. 901er kan och kan göra mycket bättre direkt i början, eller åtminstone lika bra som 901er. Tyvärr hade han ganska stilen av tiden blivit en mycket lågmäld, mindre polariserande styling (vilket är ansiktslyftning till 9-3 igen kunde rätta till några) och var därmed med rent praktiska fördelar jämfört med sin föregångare och konkurrenter små punkter. På något sätt hittade alla en punkt i 902er som så småningom ledde till det övergripande resultatet "oacceptabelt". Som tjänade golvenheten från Vectra / Calibra som utgångspunkt i design dator för utveckling och har modifierats i enlighet med de starka prestationer Saab, som var faktiskt ganska väl meddelas av säljarna. Bad blekning värden för bromstestet den första serien eller brist på kvaliteten på de delar som redan mindre och bakom stängda dörrar var kunden uppmanas att mycket tidigt för att vänta på ansiktslyftning. De få 902er som har överlevt i skapligt skick säkert skyddsvärda, men motsvarar enligt min mening 9-3Ier närmare vad Saabs ingenjörer har presenterat under efterföljaren till 901er - efter 9000er har underlåtit att göra detta ...

Kommentarer är stängda.