Sverige-turné med Saab 9-5: spontan, överdriven - trevlig avkoppling ren Del 2/3

Nästa dag på turnén i Sverige. Morgonen avslöjar den lilla prakten hos det lilla industriminnet: vackra byggnader och kvarlevor av det gamla järnverket, charmigt inbäddat i ett landskap av små kullar, vattendrag och broar. Informationspaneler visar att Borgvik sägs vara källan till järn för byggandet av Eiffeltornet i Paris. Förmodligen åtminstone en del av det.

Saab 9-5 i Borgvik
Saab 9-5 i Borgvik

I huvudbyggnaden förväntar jag mig en lyxig frukostbuffé. Det var byggt speciellt för mig. Eftersom jag faktiskt är den enda gästerna. Något generad av ansträngningen som gjorts på mitt konto, jag kolla in, gå in i 9-5 och starta dagen.

Mitt nästa mål är falun i Dalarna. Återigen en traditionell gruvstad. Vilket hade inget att göra med målvalet. I Falun har koppar avverkats i århundraden. De gamla gruvorna med industrilandskapet är nu UNESCOs världsarvslista. Förresten är det här den berömda Falunröden kommer från. Den typiska för Sveriges ox-röda målning av husen var tidigare en status symbol. Idag mer mode - och han tillhör bara Sverige som turboladdare i en Saab.

Som på dagen innan är resan målet: att inte köra direkt dit, men återigen korsa landskapet. Över bergen, genom skogar och förflutna otaliga spegel-släta sjöar, som redan verkar förbereda lugnt och fridfullt inför den närmande vintern. Min 9-5 glider bokstavligen över de krökta asfaltbanden med Comfort-inställningen för DriveSense-upphängningen. Hastighetsmätaren visar sällan mer än 80 Km / h. Ett nöje är också förbrukningen av Turbo6, som har avgjort runt 8-liter.

Tiden går bokstavligen i flygning. Det är redan gryning igen. På den sista 50-kilometeren till Falun skär det ljusa ljuset från xenon-strålkastarna genom mörkret. Med de slingrande och mörka vägarna kan du uppskatta kurvljuset ännu mer än hemma. Fenrnlichassistenten har å andra sidan lite att göra här. Jag använder det aldrig hemma. Det automatiska systemet svävar för långsamt när ett fordon närmar sig. Här i Sverige verkar det fungera bättre och jag vill inte sakna denna komfortgimmick plötsligt. Troligen beror det också på den totala mörkret i de skandinaviska skogarna ...

I Falun väntar samma sak på mig som det gjorde natten innan. Mitt hotell - ett litet och drömmande hus - beläget i södra utkanten. Det ligger i slutet av en liten väg, precis vid golfbanan.

När allt är här brinner ljuset inuti. Men jag verkar vara den enda gästen igen, för ingen annan bil parkeras utanför dörren. Lyckligtvis är det inte låst. Efter att ha tryckt klockan på den tomma receptionen kommer chefen och hälsar mig vänlig. Hon håller mig nycklarna till mitt rum och jag ser fram emot att gå tillbaka och sova tidigt efter alla dagens intryck.

Nästa destination: Stockholm.

Saab läsare kopp 2015
Saab läsare kopp 2015

För att fortsätta står Sveriges huvudstad på dagordningen. Har du också något att berätta om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi belönar varje publikation på bloggen med en exklusiv Saab läsare kopp!

 

4 tankar om “Sverige-turné med Saab 9-5: spontan, överdriven - trevlig avkoppling ren Del 2/3"

  • Jag kan bara tacka dig för berömord! Jag är väldigt glad att du gillar min reserapport. Och hoppas att den tredje och sista delen kan fortsätta här sömlöst ...

  • God kväll,
    Jag hade redan läst och lovordat den första delen av semesterrapporten. Detta intryck fortsätter nu. Ett verkligt inspirerande sätt att skriva, berikat med personliga testimonialer, Saab-passion och intressant information om lokala förhållanden.
    Tack för det.

  • Underbart! Det kommer en semester känsla!
    Tack för rapporten från trolllandet ...

  • Tack för den fina resebeskrivningen ... vill sälja upp GS (motorcykel) och åka på en stor turné ... eller med Aero eller cabriolet ... det spelar ingen roll, bara gå! 🙂

Kommentarer är stängda.