Saab "Prisvinnare 2015" brons i Tysklandstestet

Det finns några saker, inte många - som förvånar mig. Och även om jag har skrivit Saab-blogg i nästan 5 år, är det Saab-varumärket som alltid förvånar mig. Det har inte funnits någon fordonsproduktion på många år, vi avstår från en liten mellanhög våren 2014. Dessutom var Saab alltid ett insidertips som en massprodukt, även vid de mest framgångsrika tiderna.

Saab - vinnare vid Tyskland testet
Saab - vinnare av Tysklandstestet

Inte den ideala grunden för en lång överlevnad i media. Men Saab är bara Saab. Nu meddelar varumärket sig som en av pristagarna i det stora Tyskland-testet. Focus Money utvärderar mer än 600.000 sociala medier inlägg till 500 varumärken över en period av ett år. Det fångar online-nyheter och kommentarer från mer än en miljon sociala medier. Särskilt prisade märken får titeln i guld, silver eller brons.

Utgångspunkten för Saab är givetvis suboptimal i denna miljö. Även den flod av pressmeddelanden, satte den producerande tillverkaren i världen, leder oss in resten. Det finns också betalda bloggar, tillverkarstyrda Facebook-grupper. Hint av en chans i denna miljö? Inte i princip. Ju mer överraskande resultatet. Saab får en bra ranking av 17,6 och tilldelas en brons predikat.

Tyskland test. Pristagare på Focus Money
Tyskland test. Pristagare på Focus Money

Den viktigaste rollen spelas av det goda förhållandet mellan pris och prestanda när det gäller att underhålla fordonen ordentligt. Det rättvisa arbetet i Eschborn lönar sig. Orio, vår leverantör av Saab-originaldelar, justerar kontinuerligt priserna för att återspegla marknadsutvecklingen. Reparationen av ett åldrande fordonslager som har bevisat sig i daglig användning i linje med nuvarande marknadsvärde är viktigt utöver den klassiska och klassiska scenen. På Orio Tyskland kommer nyheterna från Focus Money att ha poppat champagnekorkarna.

Riktigt så! Eftersom Saab, varumärket utan nya bilar, har lämnat efter att producera produkter. Skoda, Seat, Renault, Peugeot och många andra leverantörer inte visas endast i rangordningen med guld, silver och brons.

Saabs traditionellt starka engagemang i sociala medier och bloggar bör vara den andra anledningen till det goda resultatet. Saab har en stark, oberoende bloggkultur. Saab-förare är väl kopplade till varandra. Den sociala mediernas synlighet är fortfarande stor.

Att Saab heter i rangordningen, fungerar bättre än en tillverkare med produktion, är en inte så liten känsla. I princip ett pris i guld, inte i brons. Grattis Saab, grattis Orio Tyskland med hela laget, grattis Saab-förare. Det är ditt pris!

6 tankar om “Saab "Prisvinnare 2015" brons i Tysklandstestet"

 • blank

  Det är verkligen också en fördel med denna bloggning. Så individuellt som SAAB och dess förare är de så nära varandra. Du kan se det här och i forumet.

 • blank

  Absolut fantastiskt! Annars erbjuds endast företag med nya fordon på listan. Eftersom bubbla redan kan flyta…. Fortsätt, SAAB lever!

 • blank

  Jag kan bara hålla med det! Grattis till alla inblandade, en enorm prestation. Från Orio och särskilt från bloggarna. De är de som håller människor lyckliga, tack! Visst bilarna också!

 • blank

  Återigen beviset på hur extra märket är! Tack bloggarna och Eschbornern för deras utmärkta arbete!

 • blank

  Fenomenal! Detta är endast tillgängligt hos SAAB!

 • blank

  Grattis till bloggarna! 🙂
  ENDAST på grund av detta är vi knutna till drogen ... Du håller SAAB-världen igång! Och naturligtvis reservdelarna också ... 😉

Kommentarer är stängda.