Saab 9-3 och 9-5 är speciellt säkra!

Fråga: Vilken bil är särskilt säker, så vi rekommenderar det till en nybörjare förare? Logiskt! En Saab, förstås! Vår åsikt, men är vi också objektiva? IIHS delar vår åsikt. Det rekommenderar nybörjare för körkortet Saab 9-3 och 9-5.

Saab 9-3 från 2005. Rekommendation av IIHS
Saab 9-3 från 2005. Rekommendation av IIHS

År efter år sammanställer Insurance Institute for Highway Safety en lista över särskilt säkra och rekommenderade fordon. Vilken bil klassas som säker gör att föräldrar mår bra när nybörjarförare är på vägen? Utbudet har utökats kraftigt de senaste åren. Bilar blir hela tiden säkrare, moderna assistanssystem finns i alla klasser. I topplistan "Bästa val", prisligan upp till 20.000 XNUMX US$, hittar vi främst unga fordon. Men tyvärr ingen Saab.

Fyra år utan produktion, det här är nästan en fordonsgenerering igen, det finns ett gap. Saab 9-5 NG och 9-4x spelar ingen roll på den amerikanska marknaden. Du måste söka på lageret med förstoringsglaset. De sista Saabs, de är sällsynta, exotiska och samlarbilar.

Saabs närvaro börjar i listan "Bra val". Fordon som rekommenderas där firade premiär för några år sedan, de presenterar inte den senaste tekniken. Men de är fortfarande över genomsnittet säkra, en prisvärd rekommendation för unga förare.

Vi hittar Saab 9-3 och Saab 9-5 i medelklassen. Saab sportdräkt och sportsedan från båda serierna är billiga att ha. Priserna börjar på 2.700 10 USD och fordonen är 2005 år gamla. Från år 9 rekommenderar IIHS bilar från Trollhättan. Anmärkningsvärt - den "gamla" konstruktionen av 5-XNUMX:an kan mäta sig med konkurrensen från Sverige såväl som med yngre premiummodeller från Japan.

IIHS rekommendationslista bekräftar känslan av att köra en över genomsnittet säker bil. Som en komplett inköpslista kan den bara överföras till europeiska förhållanden med begränsningar. Föredraget i Nordamerika för stora, tunga SUV: er dominerar; små bilar anses i princip farliga. Förståeligt! SUV kontra liten bil, det är klart vem som kommer att förlora.

Man tänkte på “Saab 9-3 och 9-5 är speciellt säkra!"

  • blank

    Jag hade en stor trafikolycka i en tysk bil och jag var chockad, vilken tur jag var tvungen att ha överlevt olyckan. Som ett resultat har jag ändrat mina prioriteringar i sökandet av fordon. Efter Pobefahrt hos Saab-återförsäljaren var jag säker. Saab är precis vad jag letar efter. Den här känslan har varit densamma trots att min Saab redan är 14 år gammal och jag kör även det andra svenska varumärket.

Kommentarer är stängda.