Saab - helgmöte i Belgien

Lördag

6: 30 klocka Det häller som hinkar, 8 grader, vindkraft. God morgon väcker jag min fru eftersom vi vill gå tidigt. Hon vill sova på, vilket jag givetvis inte tillåter. För en snabb frukost kallar jag sadeln i Liège på grund av läderinredningen för min 96er.

Saab 95, redo för helgen i Belgien?
Saab 95, redo för helgen i Belgien?

7: 15 Clock Slutligen börjar det. På tröskeln första diskussionen: Hon vill gå bekvämt med 9000, men jag vill ta 95er, har lovat det till en kompis. Jag sätter mig ner och bjuder in våra väskor.

7: 25 klocka Comboen startar inte, något med batteriet. Kvinna måste pressa. I slutet av gatan fungerar det äntligen. Kvinna är våt, svettig och arg. Alltid detta ropar, grannen med hunden ser rolig ut. Slutligen börjar det.

8: 40 klocka Saab körs som urverk, bra.

8: 41 klockan Motorn är inte längre gasande. Skit, jag ville fylla upp. Lyckligtvis ser jag motorvägsstationen visas och låt bilen rulla ut. Det måste vara tillräckligt, eftersom reservkapseln är i 9000. Det är nog, nästan. Endast kvinna måste trycka 300-mätare. Kvinna är våt, svettig och arg. Särskilt arg, för jag var på telefonen medan hon pressade.

8: 55 klocka Lättnad, jag fyller upp hela, får två smörgåsar, det kan fortsätta. Comboen startar inte, något med batteriet. Kvinna måste pressa. Vid slutet av motorväg rampen hoppar han äntligen. Kvinna är våt, svettig och arg.

9: 10 klocka Jag tugga min bulle, min fru sulker. Varför bara?

9: 30 klocka vattenintress på passagerarsidan, jag ville faktiskt ha ändrat förseglingen på dörren. När allt är torrt med mig. Kvinna talar inte längre.

9: 50 Watch Frustrerad, min fru slänger sin bulle ut genom fönstret, för att den ska bli våt.

10: 40 klocka Slutligen når vi Liège, var också tid. Jag glömde Navi i 9000. Var är saddleren jag redan vill vara hos 10? Min fru vägrar att be om vägbeskrivning i en pub. Så jag går igen. Tillfälligt vet gästgivaren autosattler och bjuder in mig till en kaffe.

11: 10 klocka Men nu måste jag verkligen fortsätta, min fru är äntligen sittande ensam i bilen.

11: 25 PM Jag frågar henne varför hon sitter i den kalla bilen så länge. Det kommer att förgifta dig tillbaka, jag skulle ha dragit ner nyckeln när jag kom ut. Det är rätt, ha det i fickan. Snabbspolning framåt.
Comboen startar inte, något med batteriet. Kvinna måste pressa. I slutet av gatan fungerar det äntligen. Kvinna är våt, svettig och arg.

11: 30 klockan Sadelaren (var bara två kvarter bort!) Måste. Vid dörren hänger en anteckning för mig, jag borde komma till loppmarknaden i mitten, där vi kan fixa allt. Prima.
Jag kan heja min fru med utsikt över en promenad över loppmarknaden.

11: 45 klocka Anlänt till loppmarknaden märker jag att skärmarna finns i 9000. Loppmarknaden (faktiskt mer av en delmarknad) är intressant, trots kontinuerligt regn eftersom jag hittar de eftertraktade fotbollshjulen för 96 och en ny bränslemätare för stationen, som vi är här. Fälgarna är i perfekt skick, mina pengar är bara nog.

13: 20 klocka Med sadeln kommer jag snabbt att hålla med om att han tar mig på kvällen, delarna av inredningen på hotellet. En bra tjänst, tror jag. Han drar snabbt mitt kreditkort och jag kan gå.

14: 40 PM Vi lämnar loppmarknaden utan kläder till min fru (kontantbrist), men alla med två fälgar till hands. Min fru nölt rum igen, det skulle vara för tungt, så jag tar bränsletankern.

15: 20 klocka Var hade jag parkerat, jävla det ???

15: 55 Klocka Slutligen, tack vare min goda riktning, finner jag vår bil. Våt och utmattad, jag laddar fälgarna. Vi vill snabbt komma till mötet, som har körts sedan 15: 00. Comboen startar inte, något med batteriet. Kvinna måste pressa. I slutet av gatan fungerar det äntligen. Kvinna är våt, svettig och arg.

16: 05 klocka Jag vet inte vart jag ska gå eftersom mötesmaterialen finns i 9000. Först kör vi till Huy. Eftersom inkomsten av vatten på passagerarsidan blir värre, frågar jag min fru att bränslemätaren sitter på baksätet. Hon snörar med raseri.

18: 00 klocka När vi kommer till torget, lämnar de andra bara till hotellet. Så vi letar efter vårt hotell. Jag hade redan angett adressen i navigationssystemet. Detta är tyvärr i 9000.

19: 50 klocka Tack vare min goda känsla av platsen hittade jag hotellet på det sättet. Tyvärr finner min fru inte sin resväska. Jag antar att hon är på vår nya carport, bakom 9000, i regnet. Eller på parkeringsplatsen i Liège, där jag bjöd in fälgarna.

20: 00 klocka Jag bytte kläderna snabbt så att vi kunde komma till maten i tid. Min fru bestämmer sig för att stanna i rummet. Varför bara?

23: 30 klocka Var en trevlig kväll. Jag kommer tillbaka lite tipsig från maten, hon låtsas att somna. Typiskt.

Söndag

8: 30 Watch Jag är glad att notera: I går kväll var sadelaren där och med min fru packade allt läder i bilen medan jag åt. Jag hade helt glömt i rushen.

9: 00 Watch Vid utcheckning efter frukost måste min fru kreditkort gå eftersom min gräns har uttömts av gårdagens inköp. Men nu till mötet.

9: 01 klocka Comboen startar inte, något med batteriet. Kvinna måste pressa. I slutet av gatan fungerar det äntligen. Kvinna är våt, svettig och arg. Dessutom måste hon ta min väska på knäet eftersom bilen är full av delar.

9: 30 klocka Vid mötet vill min fru inte gå av. Parorna ser kul ut när de dyker i huven. Jag upptäcker av misstag att en plugg är lös på generatorn. Därför börjar svårigheterna, liten orsak, stor effekt. Vi kunde ha räddat oss den ständiga, ansträngande pushing! Jag justerar pluggen, förhoppningsvis har hon inte märkt något!

14: 40 klocka Nu måste vi gå, de flesta är redan borta.

14: 41 klocka Comboen startar inte, något med batteriet. Kvinna måste pressa. I slutet av gatan fungerar det äntligen. Kvinna är våt, svettig och arg. Alltid här skriker! Det är klart, batteriet måste laddas, jag kommer ihåg det.

15.20 klocka På motorvägen märker jag: Batteriet laddas. En Saab 95 är en pålitlig bil. Jag tänker på när jag har tid att byta bränslemätare.

15: 30 klocka Saab körs som urverk, bra.

15: 31 klockan Motorn är inte längre gasande. Skit, jag ville fylla upp. Lyckligtvis ser jag motorvägsstationen visas och låt bilen rulla ut. Det måste vara tillräckligt, eftersom reservkapseln är i 9000. Det är nog, nästan. Endast kvinna måste trycka 300-mätare. Kvinna är våt, svettig och arg. Särskilt arg, för jag var på telefonen medan hon pressade.

15: 50 PM Min fru vägrar att betala bränsleräkningen. Jag är orolig att jag måste jobba på måndag. Man måste äntligen förse pengar. Det fungerar, hon betalar. Medan min fru driver, börjar jag med starteren, ganska normalt. Jag ser henne oskyldigt, hon ser på mig med en förvirrad look.

17: 30 klocka Vi kommer hem. Väskan på min fru ligger faktiskt bakom 9000, tyvärr helt fuktad av det konstanta regnet. Lucky, var faktiskt en trevlig weekendresa trots det konstanta regnet.

17: 31 klocka Min fru går utan ett ord i duschen, jag måste lossa bilen ensam. Inte möta henne idag. Beställ mig en pizza i protest (från hushållens pengar).

Måndag

7: 00 klocka Jag måste äta frukost ensam. Vad händer igen? Är hon fortfarande arg?

7: 45 klockan Solen kommer ut. Jag kör till jobbet lyckligt (med 9000). Combi bör först torka.

18: 00 klocka Jag kommer hem från jobbet och ser fram emot middag.

Varför passar min dörrnyckel inte in i låset? Ingen öppnar min ring.

Saab läsare kopp 2015
Saab läsare kopp 2015

Rapporten var naturligtvis fiktiv ... Tack till Jörg för hans Saab-berättelse! Har du också något att berätta om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi belönar varje publikation på bloggen med en exklusiv Saab läsare kopp!

10 tankar om “Saab - helgmöte i Belgien"

 • blank

  addendum

  Tisdag: Efter en obekväm natt i kontorsstolen ger en budbärare mig ett konstigt brev från min hustrus advokat. Jag borde hålla mig borta från mitt hus, hon vill ha en skilsmässa. Jag köper en luftmadrass och sover på kontoret de kommande nätter.

  Fredag: Min chef vill inte att jag ska fortsätta att spendera natten på kontoret, men erbjuder mig en liten verkstadscontainer i företagets bakgård.

  Skilsmässningsdatum: Vann !!! Min fru får huset, jag måste betala underhåll och hälften av min pension är borta, men jag kan behålla alla tre Saab och min omfattande delar butik.

  En vecka senare: en annan advokatbrev. Jag borde hämta alla delar inom 3 dagar!

  Tre dagar senare: Eftersom jag inte vet var man ska gå med delarna lånar jag en 7,5-lastbil från företaget och kör till mitt tidigare hem. Chock! Trots det ständiga regnet släppte hon allting för de offentliga dagarna sedan, många delar är helt rostade.
  I carport är advokatens jaguar, har den här killen flyttat in här?

  Nästa morgon: Min chef raser på grund av den påstådda misshandlade lastbilen, som är full av delar på gården och meddelar mig.

  Jag letar snabbt efter en billig enrumslägenhet med en stor källare och minst tre garageverk.

 • blank

  du kan spela bra! fint manus!

 • blank

  Ingeniously written !!!
  Även min flickvän skrattade hjärtligt. Varför bara? ;-)))

 • blank

  Något liknande hade jag sett Belgien 1998 på Whitsun. Jag var tvungen att oroa mig för min bil i tre dagar ... Den belgiska staten skulle ha beslagtagit min Volvo 3 T850 till ett värde av 5 15000 DM om jag inte hade betalat 2 DM i böter inom två dagar. Men eftersom alla banker i Tyskland inte öppnade förrän på tisdag på grund av helgdagarna, kunde jag först då få pengarna överförda till en tysk bank nära gränsen (Aachen). Ingen euro- och EG-kortbetalning ...

 • blank

  Jag föreslår införandet av ett nytt avsnitt ”SAABtire” 😉

  Helt verkligt, jag hade bara följande före 3, 4 år:

  Fredag, 17. Augusti 2011. En planerad helgutflykt till Rally Germany orsakar J. (författarens ex-flickvän) en måttligt entusiastisk shrug. Varken utsikterna till vin eller goda platser för åskådare kan förändra det.

  Fredagen den 27 april 2012. En planerad helgresa till festivalen ”Afrika möter Saarschleife” får P. (författare till kommentaren) att reflexivt kasta ögonen och grimas. Och beskrivningen ”En touch av Karibien (!!) blåser genom Saar-slingan” kan inte längre rädda den snedställda stämningen.

  Lördag, xnumx Augusti 23. Författaren åtnjuter sig i Trier vingårdar. Relationen är historien vid den tiden.

 • blank

  Vänligen tre gånger i hårdbunden form. Tack! ; D

 • blank

  Välskriven och kunde hända vem som helst

 • blank

  läckra, tack !!!

 • blank

  Fiktiv rapport? Förmodligen mer apt och läckra. Och en underbar spegel som hålls uppe. En hög på de bättre halvorna. Men framför allt, till din egen förbättring.

Kommentarer är stängda.