Nevs stärker styrelsen med Finn Johnsson

Finn JohnssonNevs stärker styrelsen med Mr. Finn Johnsson och företrädare för sina kinesiska delägare. National Electric Vehicle Sweden AB (Nevs) har utökat styrelsen med Mr. Finn Johnsson, bland annat före detta ordförande i AB Volvo. Nevs delägare, Tianjin demonstrationszon, THT, och Statens forskningsinformatik, SRIT är också nya styrelseledamöter.

Finn Johnsson har många års ledande befattningar inom internationell och svensk verksamhet. Bland annat som ordförande i styrelsen för AB Volvo och styrelseledamot i Industrivärden, Skanska och andra företag, liksom VD för Euroc, Mölnlycke Health Care och United Distillers. Finn Johnsson har för närvarande positioner som ordförande i handelskammaren i Västra Sverige, Ovako, Thomas Concrete Group och flera småföretag.

"Jag är glad att välkomna våra kinesiska delägare till styrelsen. Det är viktigt för Nevs att ha aktiva ägare med nära stöd och insyn. Finn Johnssons breda erfarenhet av styrelsearbete och ledning stärker Nevs strategiskt i bolagets utveckling, säger Kai Johan Jiang, ordförande för Nevs.

Nevs 'styrelseledamöter:

Kai Johan Jiang, ordförande

Stefan Tilk, vice ordförande

Mattias Bergman, VD

Ronnie Hermansson, laboratorierepresentant, Unionen

Finn Johnsson

Ming Li, SRIT

Limin Sun, THT

Suppleantsledamöter:

Mikael Kubu

Stefan Larsson, laboratorierepresentant, IF Metall

2 tankar om “Nevs stärker styrelsen med Finn Johnsson"

  • blank

    Behöver vi verkligen nya styrelseledamöter istället för nya - SAAB- badget och utvecklade bilar som vi kan röra, känna, köra och köpa ???

    • blank

      Kanske det här första steget, många fler som kommer ...? Håll patienten still!

Kommentarer är stängda.