märkeslojalitet

Saab-förare i Schweiz har fått specialpost de senaste dagarna. Saabian i varje detalj ... en ny generation Saab tillkännages. Vad ligger bakom ... eller bättre frågad vem? Svaret finns på den sista sidan av prospektet.

Nästa generation Saab?
Nästa generation Saab?

Mercedes Benz spelar Saab-kortet. Skulle du ha förväntat dig det? Broschyrens färger kan tilldelas Saab. Val av ord - ombordstigning, snabba säkerhetsbälten, ta av ... också! Allt förblir detsamma. Endast varumärket förändras. Gjord intelligent! Mercedes vill ha Saab-förare. Erbjudandet inkluderar 5 dagars körning på Mercedes, eftersom det gör det enkelt att lära känna varandra.

Direkta åtgärder som dominerar Saab-drivrutiner är inte nya. Opel ville imponera på 9-5-kunder för Insignia, BMW var 2012 bakom Saab-förare sedan. Bilmarknaden är mycket konkurrenskraftig, varje målgrupp, oavsett hur liten, annonseras.

Det här bildspelet kräver JavaScript.

Bilhandlare stämmer för närvarande i ojämnare hav. Europas största tillverkare befinner sig i en situation vars resultat är svårt att förutsäga. För att hålla ångbåten på kursen vrids prisskruven. Leasingräntan för erövringsköp beräknas genuint liten.

En Audi cabriolet, en SUV, en ny VW, det finns den månatliga leasingprisen på en bra lunch i den fina restaurangen. Vad har hänt med mig i brevlådan de senaste veckorna har lukten av försäljningspriser. Bilen kommer att avbrytas, landas på sopbordet, om priserna gäller endast idag, endast denna vecka, endast denna månad.

Uppfattningsproblemen hos tillverkarna.

Tiderna är bra för köpare! Särskilt när det gäller ett förvärvsköp. Tredjeparts varumärke levereras, men tillverkaren tar djupt in i fickan med subventionerade leasingräntor. Det bör inte dölja det faktum att bilbolagen lider av perceptionsproblem. Inte tidigare är kunden med egen fabrik på vägen, alla de vackra löften och den trevliga vänligheten samlas in. En befintlig kund är mindre än möjlig erövring. Brand lojalitet är en generisk term för företagslindade personer som inte kan hyra eller köpa sitt fordon till de första kundernas bra priser.

Det blir bittert om du returnerar ditt hyrda fordon efter att det har löpt ut och inga fler fordon tas på villkoren för en befintlig kund. Det finns några märken där inspektörer smyger sig runt den använda plåten med ett förstoringsglas, noterar varje avvikelse från den nya bilens skick, skickar en saftig avskedsräkning. Det spelar ingen roll att kunden är förlorad för alltid i det här ögonblicket. Endast erövringsköp räknas.

Varumärkeslojalitet - Saab-situationen.

Saab har inte längre några nya bilar. Erövringsköp - visas inte längre i ordförråd. Situationen är mycket, mycket svårare. Hur håller Saab kunder med det åldrande bilmärket? Kanske bör vi först definiera vem Saab är. Det är definitivt inte bloggen, det är en privat fråga. Det är inte NEVS, och om det gör det, döljer du det grandly. Om Orio stannar kämpar Saab-återförsäljarna upprätt.

När det gäller de brutalt billiga lockbjudandena - hur vill du motverka detta? Sammanfaller alla inblandade? Finns vi i goda händer, belönas för varumärkeslojalitet? Känner vi att tillräckligt görs? Jag pratar inte om två utskick per år nu. Det handlar om mjuka faktorer, det roliga med varumärket, den speciella känslan av att äga en Saab. Den speciella filosofin, bandet mellan Saab-förarna. Litar vi på att allt möjligt kommer att göras så att vi kan köra och leva Saab de närmaste 5 till 10 åren, eller så länge vi vill?

Jag är inte säker på svaren. Det finns Saab-partners som lever varumärket. Det är kul att köra in på gården där; och om räkningen är lite högre kan du förlåta den. Eftersom de är Saab med kropp och själ. Det är den positiva sidan. Tyvärr finns det också verkstäder med Saab-skyltar, så kunderna kan förvänta sig det motsatta.

Vad förväntar vi oss för de kommande åren? Vad kan ytterligare immunisera oss mot att vara wooed av andra märken? Det fanns redan några förslag på bloggen. Orio och Saab-partner läste med. Idéer är välkomna, våra läsare har ordet.

Tillbaka till Mercedes och reklamidén. Jag tycker att de är framgångsrika, modiga, med en blinkning. "I detta avseende förblir allt annorlunda som vanligt ...” visar att du har förstått. Ändå, kära Mercedes-folk, era bilar är respektabla. Men jag stannar hos Saab. För att uttrycka det på Mercedes-språk: Originalet, eller ingenting!

40 tankar om “märkeslojalitet"

 • Jag märkte här i Bamberg att det fortfarande finns människor (inklusive mig) som kallar en Saab 900 jag själv. Jag frågade en gång, var är de då Svaret kom från det faktum att de flesta är i garage och omhändertar mer än de kör.

  Det är synd. Tja, jag kör bara Audi 100 (1980) eller Benz (1981) på sommaren, 2-serien Volvo (1988) på sommaren och till senhösten. Nu när han är förseglad med Mike Sanders får han en smak av snö. Saab (1984) har all-weather-däck, men den kommer antagligen att komma i viloläge på vintern. Endast 9-serien Volvo (1990 - är den yngsta) körs på sommaren och vintern. Och som det står kommer det fortfarande att vara 30 år gammalt.

  Men totalt sett vill jag hålla fast vid min 1: 1. Modellerna trivs. Okej, men, vänligen kör också!

 • blank

  Faktum är att en SAAB i ett noggrant underhållet skick och med en tydlig historia, även med en körsträcka på cirka 300 000 km, kan säljas i detta land utan problem och till ett rimligt pris. Jag har just gjort detta med min 9-5 Aero SC OG och tittat på olika märken (inklusive de med stjärnan) eftersom jag vill ha en ny bil av affärsskäl.

  Ingenstans fanns negativa eller nedsättande kommentarer om SAAB - snarare erkännande av det exceptionellt goda förhållandet i förhållande till körsträckan och för det faktum att det inte fanns något att klaga på på mitt fordon även när det granskades professionellt / kritiskt.

  Det finns inget att exportera i öst eller att kasta på delmarknaden. SAAB stannar här och fortsätter att köra. Det gjorde mitt beslut mycket enklare. Annars skulle jag inte ha gett bort SAAB och inte sålt under värdet.

  Det finns uppenbarligen massor av fans som gillar att göra övergången till ett yngertimer-märke och uppskattar de långsiktiga kvaliteterna hos en bra SAAB.

  I Tyskland ser det annorlunda ut - jag körde själv mina SAAB till många tyska billeverantörer i flera år. Kommentarerna, särskilt de senaste åren, var inte längre alla positiva - vilket jag förstår.

 • blank

  Moin från norden!

  Så jag tror att det är vad som gjorde Mercedes som juridiskt mycket tveksamt (även orginel), särskilt sedan den ursprungliga Saab teckensnitt eller teckensnitt väljs med motsvarande färg (som skulle behöva Saab AB som är Armor Group instämmer eller har kommit överens om att vad jag antar hårt kan)

  Man kan också tala i bedrägeri, speciellt sedan Sindelfingen-emblemen har tagits bort, vilket kan betraktas som ett försök att lura.

  Ändå skulle jag aldrig komma upp med tanken på att vilja byta en Saab för en Sindelfinger produkt även halvvägs, särskilt eftersom prisstrukturen för fordon tydligt visar Kinas ande och inte svenskarnas.

  Men, och det här är nu det positiva, ser du vad en status Saab-ägare i Schweiz har i motsats till Tyskland.

  Gå till en stjärna återförsäljare och lägg den i utsikterna att köpa en produkt från detta och låt samtalet på din 900, 9-3, 9-5, etc. komma.

  Eftersom du säkert inte kommer att höra vilken bra bil som är eller synd om att det inte längre finns, men mycket mer att vagnen bara för Östeuropa etc är bra.

  I den meningen, trevlig tisdag du

 • Åh, och: bakhjulsdrift? ne, eller hur?

 • Jag nämnde det för några dagar sedan. Jag tycker att det skulle vara bra om Orio fortsätter att utveckla det befintliga beståndet istället för att helt enkelt sälja reservdelar.

  Och allvarligt. Vilka andra märken har Orio tagit ut stora nu när de inte längre heter Saab Parts? Skulle en byta vara värt att överväga?

  Idén om återköp och renovering är charmig. Men vad kostar en sådan bil i slutändan? Helt rostiga, nya delar och massa, och eventuellt även en ny motor? 30000 €?

 • Jag har haft mycket att göra professionellt med stjärnmärket i några månader nu och ibland snubblar jag genom showroom flera gånger i veckan: Jag gillar de nuvarande modellerna, verkligen chic!
  Men jag kan inte riktigt vänja med modellerna ändå.
  Jag anser för närvarande att modellerna från VOLVO är bättre alternativ och högst upp på min personliga lista är SUBARU Levorg - som tyvärr inte finns som diesel.
  Tja ... även om jag har svårt att erkänna det på något sätt kommer det att finnas alternativ de närmaste åren.
  Och ju längre blir det inga nya SAAB, desto fler och fler SAAB-fans kommer att bli vänner med andra märken.

 • blank

  Jag måste säga att de senaste årens bråk har gjort mig riktigt desillusionerad, om inte för att säga frustrerad. Du kan delta i den här teatern om det blir uppenbart att en ny SAAB kommer att vara i ett showroom på medellång sikt - även om det inte borde vara ett original SAAB-showroom, utan en avdelning av ett annat märke.

  Tyvärr är inte alla SAAB lämpliga som samlarobjekt. Visst, de gamla 900- och 9000-talet (och ännu äldre ...), förmodligen också den senaste nya SAAB, 9-5 (II) och 9-4. Möjligen också den sällsynta NEVS 9-3. Exakt vad som producerades mellan, ungefär 2000 och 2008, producerades då i för stor volym för att uppnå en prishöjning. Då tänker du på varje investering - till och med innan reservdelsförsörjningen ibland fastnar. Det är bra, men vissa viktiga delar är förvånansvärt få. För 3 år sedan hade jag turen att ha den näst sista (!!) tillgängliga rörsatsen för servostyrningen.

  Och även om jag tycker att Mercedes-kampanjen är ... hmm ... absurd (bra, iscensatt med stor uppmärksamhet på detaljer, du måste ge dem det), den senaste modellgenerationen ser ut som en sugad godis jämfört med föregående generation. Kort sagt: inte intressant för mig. Men det finns definitivt andra märken som kan vara attraktiva. Förresten glider några av SAAB-fyrarna under andra märken.

 • blank

  Jag har också blivit annonserad med Mercedes-broschyren! Först tittade jag i misstro, sen var jag tvungen att säga smart! Såg du, även hjulnavarna bär Saab Griffin!

  Jag fick min 4 för en vecka sedan. Saab satt i garaget, en 93er SC XWD. Det används nu främst på vintern. Min andra 3 Saab får tillbringa vintern i garaget. Jag vet att det kan vara överbærande, inte alla kan / vill ha råd med 4 Saab, men jag tror att jag kommer att kunna köra Saab under mycket lång tid!

  På Mercedes-erbjudandet, en MB för 5 dagar att köra gratis, gillar jag att göra utan. Jag gillar inte märket!

 • blank

  Sägs en koppling mellan dessa Mercedes-flygblad och den planerade NEVS-kontraktstillverkningen är förmodligen lite långsökt?

  • blank

   För långt, ja.

 • blank

  Daimler – de tror nog inte på allvar att en Saab-kund kan lockas med en så dum reklamslogan. Lika fantasilöst som "Det bästa eller inget". Det finns tillräckligt många medmänniskor som faller för sådana plattityder – de ska lugnt fortsätta köpa Mercedes. En titt på förarsätet för Daimler-produkter som kör förbi säger ibland allt... Vissa kunder måste köra dessa bilar. 😉

  • Vad är det för fel på "Det bästa eller inget" för oss Saab-förare? 😉

 • blank

  Jag tittade på en Benz E som ett alternativ till SAAB - skulle knappt passera på utsidan, tekniskt ok, men fruktansvärt konservativ och föråldrad på insidan. Min botten hade 5 cm ledigt utrymme på båda sidor på sätet. Allt som saknas är den vackla taxen på hatthyllan. Slutsats: missad målgrupp.

  • blank

   Mercedes "satsar" på den europeiska verkligheten: övervikt kräver sin PLATS! 😉

 • blank

  Så, kära Orio-Parts-team: börja med att skaffa en 9000CC 2,0 16V turbo i en av färgerna som användes i "Talladega Race" 1986 (silvermetallic, odoardo-grå, rosékvarts, - vilka egentligen?) och fäst den på hur då och utrusta den som en 100% kopia. Denna är försedd med en "profil" som kommunicerar Talladega-historien på ett spännande sätt och skickar den till oldtimer/youngtimer-rallyn i Tyskland. Det finns ganska många att välja på. Flerdagarsevenemang föredras. Engagerar framstående förare: Urban Priol behöver få den där Saab-känslan, vad sägs om Alf Cremers? Använd bilen och historien som ett PR-fordon. Delar ut reklammaterial och giveaways, precis som vanligt. Raffles ”Talladega shirts” etc. etc. Understryker de speciella egenskaperna, t ex att bilarna var absolut standard, utan större tankar till exempel, utan vilka Mercedes aldrig hade kunnat nå rekorden på den tiden...

 • Lite kreativ av Mercedes, ganska smaklös. Jag skulle inte vara övertygad om något sådant.

 • blank

  Min analys är ganska nykter. Orio har underskott i PR. Blogg, möten, sammankomster, mässor, allt görs privat eller av klubbar. Orio drar nytta av detta men investerar inte. Det kommer inte att gå bra på lång sikt, tänk om bloggen försvann som en plattform för att Tom & Mark & ​​Michel inte känner för det längre? Partiet skulle vara över, Orio skulle känna det i försäljningen.
  Orio bör presentera sig i allmänheten som SAAB. En eller två högkarater varje år, till exempel Oldtimer Grand Prix, Techno Classica eller en Saab Festival i Tyskland.

  • blank

   Det är inte så lätt. Orio ansluter sig till bloggarna, och Orio sponsrar privata fanprojekt. Som i den senaste kundtidningen att läsa.
   Orio kunde emellertid profilera sig i allmänheten mer än Saab, jag håller med om. Förhållandet mellan privat Saab-engagemang och Orio PR behöver förbättras.

 • blank

  Hej där!
  Saab (åtminstone vissa återförsäljare) hade också gjort det med kundutlåning. Även sökningen av nålen i en höstack för att få hemska betalningar från hyresgäster.
  Det finns faktiskt bara två kategorier av Saab-förare. En del som fortfarande använder en ung Saab varje dag, eller de som bara kör Saab på helger eller på möten. Någon gång kommer det tyvärr en punkt där det inte längre är ekonomiskt att använda Saab som vardagsbil. Speciellt för affärsbilar. Tiden när du måste leta någon annanstans kommer oundvikligen. Men det betyder inte att du inte på något sätt förblir lojal mot Saab. Jag kommer alltid att ha en Saab så länge det fortfarande finns användbara Saabs. Men för den dagliga "slitningen" kommer jag snart att köra en annan bil.

 • blank

  VLT. kan du ändra Re-Björn-erbjudandet lite btw. expandera:

  Fordon återuppbyggs med stöd av ORIO, eventuellt anpassad enligt kundens krav och sedan som i NL. erbjuds till försäljning eller leasing.
  Således kunde man köra nya bilar även utan nuvarande produktion och skulle få ärliga karaktärer och inga rörliga datorer.
  Detta erbjudande kan utökas till Young och Oldtimer. Återigen kan fordon erbjudas för uthyrning eller till och med leasing, med utvalda SAAB-partners som fungerar som leasingstationer.
  Genom Young-Oldtimervermietung (t.ex. en 901-konvertibel) kan vlt. även nya kunder vinner.

  • blank

   Det skulle vara en dröm. Jag skulle omedelbart hyra en föråldrad 9-5 SC. Med garanti och så vidare och med önskad utrustning. Orio, snälla leverera!

 • blank

  Mercedes-erbjudandet är platt ...
  Om varumärket med stjärnan hade ifrågasatt för mig skulle jag ha fått en DB år sedan. Jag har köpt en SAAB! 🙂 Tydliga linjer (!), Tidlöst modern, fortfarande!
  Om några BMW-förare inte var lika hållbara (!) Som slarviga och aggressiva på vägen, kanske en BMW i carport skulle ha hittat ett nytt hem. Men bilden ligger på marken.
  Därför föll beslutet medvetet till SAAB.
  Ja, vi SAABians har ett problem inom en snar framtid:
  Var kommer pålitliga fordon från för service ??? När det är dags för mig ska jag ta itu med ämnet. NU, jag gillar min SAAB på!

  • blank

   Fullständig överens!, problemet med bilden är att det inte finns något som passar Volvon, men designen är inte så jättebra. Jag har alltid en Jaguar som verkstadsersättningsbil, i alla fall tekniskt ok, optiskt halvvägs, bild lite bättre än Benz och BMW, ... men, ... bara ingen SAAB.

   Jag tror att den nyare Saabe tekniskt stannar på bollen (frågan med ersättningsdelarna var någonsin det rätta sättet), Navi-update, möjligen erbjuda tekniska innovationer (monteringsenheter ny generation (Telefonspieglung) och reservera alla reservdelar.

   För den äldre Saabe bär bara och reservdelar.

   Med min aero9k var jag 10Jahre affärsresor och efter det 2Jahre min fru, och nu är han väntar på att bli smekt, cabriolet, 9-7x och 9-5 5NG är eller 10Jahre gammal men fortfarande tekn. passform. Tänk 5years, jag har fortfarande tid! innan vi verkligen behöver eller vill ha något nytt.

  • blank

   Tyvärr är bilden av SAAB inte vad den en gång var.

   • blank

    säkert men ändå bättre än vad som gäller för alla andra märken och framför allt helt fri från aggression

 • blank

  Men jag tycker att det är typiskt sympatiskt och modigt av Mercedes. Även om målgruppen inte kunde vara mer annorlunda.

  Och ämnet Saab och framtiden, ja, det har skrivits mycket om det. I morgon tar jag med min griffin till Saab Service Partner, tidigare Saab Center Osnabrück, för en stor och liten inspektion. Det tidigare centret för Saab har glidit in under täcket av en flermärkesverkstad, vilket jag kan förstå ekonomiskt, men som Saab-fan är det inte trevligt. Jag har min betrodda kontaktperson (Mr Amthor), en absolut Saab-proffs, mycket kompetent och mycket trevlig, men verkstaden har inte det minsta charm. Än mindre att något skulle peka på Saab. Jag gillade Saabs bilhandlare för deras (inrednings)stil, men det finns inget kvar av det. Mycket olyckligt.! Men det är precis där skavan ligger för mig. Jag vill uppleva en bilhandlare, men Orio kan inte garantera det och det finns ingen anledning att prata om NEVS. Jag beundrar de enskilda partners som håller en bilhandlare eller verkstad under Saabs flaggor och jag respekterar dem, tyvärr är det för få för att ha ett heltäckande nätverk. Jag kommer att köra min nuvarande Saab lite till, men sedan är Saab-vardagsbilen slut. Fortsätter utbudet av reservdelar förblir det en hobby och kanske tillkommer en cabriolet, men för familjen och mitt jobb blir det med största sannolikhet en Volvo. De har åtminstone inom räckhåll vad Saab (tyvärr, tyvärr) inte längre har. Innovativa nya produkter som föregår med gott exempel (en del med Saab-gener)! Och Volvoförare verkar väldigt nöjda.

 • blank

  Om Mercedes nu går som en stor aktieägare och lämnar trollarna när det gäller teknik + utformar riktningen för framtida modeller, skulle du vara på rätt spår.

  Tyvärr skulle Mercedes vilja ta med de egengjorda och i mina ögon tyvärr ganska fula fordon till SAAB-förare - det finns nog bara några få undantag.

  NEVS, när kommer originalen från Trolls äntligen att komma?

  • blank

   Denna artikel handlar om varumärkeslojalitet. Om det finns någon i Tyskland som ska tilldelas en medalj för lojalitet mot Saab-märket, så är det Detlef Rudolf. Varje enda av hans kommentarer har den otroliga djupa övertygelsen att oavsett vad som hände, oavsett vilken drömmare, drömmare eller finansspelare som gjorde sitt märke på Saab-märket och satte sin chans i dammet, måste det fortsätta. Jag skulle också vilja ha den troen. Tyvärr, även om jag hade denna tro, skulle jag fortfarande inte ha en ny Saab. Denna inställning är ganska mycket Ove som. I framtiden föreslår jag att årligen tilldela Ove Order for Brand Loyalty och jag föreslår Detlef Rudolf som första prisvinnare.

   • blank

    100%! Jag behöver inte säga det längre.

   • blank

    Jag tittade runt på nätet. Enligt detta ska filmen "En man som heter Ove" komma till oss på bio nästa år den 08.04.2016 april XNUMX. Det skulle vara ett utmärkt tillfälle för Orio att annonsera där före varje filmvisning. Min föreslagna text för Stuttgart-området:
    Ove säger: vad mer kan du köra förutom en Saab. Han har rätt . Och det är fortfarande möjligt. Orio - Saab Parts på din Roth-bilhandlare i Leinfelden - Echterdingen

    • blank

     Förresten sköt Ove delvis i Trollhättan och i filmen i Väst Studios 😉

 • blank

  Jag håller med det helt. Enligt min åsikt går passionen för trollen hand i hand med kvaliteten på Saab-partnerna. Så länge man känner sig varmt välkommen som en Saab-kund och de är framför allt oroade, är ett långt band säkerställt. Jag ser detta som den största utmaningen i framtiden. Det är inte kul om du närmar dig verkstaden med problem och du vill inte verkligen acceptera dem där. Det var just det som hände mig tyvärr, men min passion har hittills inte gjort någon rivning.

  • blank

   Tyvärr har det redan hänt mig. SAAB-kompetensen i verkstäderna, som har ett annat fokus, minskar snabbt. Kvaliteten och funktionaliteten hos Orio-delarna varierar starkt i min erfarenhet och kommer inte nära Erst-utrustningen.

   Vid ett problem skjuter man den svarta Peter till den andra och ingen tar ansvar och vill / kan ta hand om det. Detta kan permanent anstränga passionen.

   Lojalitet? Med vem och för vad? Det finns fortfarande potential. Det kan inte vara bara ensidig.

 • blank

  Välgjord artikel - beskriver exakt situationen för SAAB-förare som skulle ha fått nog av skulle någon gång ha en svensk teater och helt enkelt letar efter ett fordon av god kvalitet för vardagen.

  Jag är fortfarande för ung för att hylla gamla tider.

 • Re-Björn också för Tyskland och Schweiz och Österrike ... det skulle vara ganska intressant.

 • blank

  Hur kan Mercedes reklamstrateger ens avlägset tro att deras barocka "plåtvillor" med sina säregna och omotiverade rundade veck på flankerna, komplett med volanger och svullen underläpp på frontspoilern, skulle kunna vara en Saab av nästa generation? Det vänder på magen!

  Saabs designmotto 'Reduce to the max' har förmodligen inte förståtts än i dag!
  Detta är det enda sättet som våra "evergreens" skulle kunna överleva så länge.

 • blank

  Orio skulle, i likhet med vad "mobiltraditionen" av det vit-blå märket gör, till exempel kunna förvärva ett betydande antal historiska Saab vintage/youngtimers, restaurera dem och presentera dem vid lämpliga evenemang. Eller gör den tillgänglig för relevanta facktidskrifter för samtida jämförande tester. Det skulle hjälpa till att hålla Saab-andan vid liv. Generellt sett tjänar alla åtgärder som ökar fordonens närvaro i allmänheten till att bevara varumärket.

  • blank

   Jag gillar det, väldigt bra idé!

  • blank

   Jag skulle hitta en bra sak!

 • blank

  Vi hade redan Mercedes - Staz med X. Tyvärr måste jag säga: ingenting rör dig som en Cixxx .. nej, en SAAB. Tack mina kära troll för att du monterade den här lådan åt mig! Låt konstarna i styrelserummet förstöra bilbranschen med girighet och egoturer och njuta av minnen från de tider då bilar fortfarande var bilar och smartphones med chassi ... 😉

Kommentarer är stängda.