Renesas Electronics och Nevs Sign Strategic Partnership Agreement

Renesas Electronics Corporation (TSE: 6723, Renesas), en ledande leverantör av avancerade halvledarlösningar, och National Electric Vehicle Sweden (Nevs) meddelade idag undertecknandet av ett strategiskt partnerskapsavtal. Genom att använda Nevs Phoenix arkitekturteknik för elfordon och Renesas teknik för nya energifordon, kommer företagen att gå samman för att utveckla olika systemlösningar som riktar sig till Kinas nya energi fordonsmarknad.

National Electric Vehicle Sweden AB
National Electric Vehicle Sweden AB

I enlighet med detta nyetablerade partnerskap, Renesas och Nevs kommer officiellt att starta forskning och utveckling (FoU) av elfordon och samtidigt inleda ett gemensamt projekt för att utveckla affärsstrategier för marknaden för nya energibilar i Kina.

Ceremonin som hölls oktober 21, 2015 i Peking, med Nevs, ordförande Kai Johan Jiang, vice ordförande, Stefan Tilk, styrelseledamot, Wang Weihang, liksom Shinichi Yoshioka, Vice President, biträdande chef för 1st Solution Business Enhet vid Renesas Electronics Corporation närvaro.

Fokus för detta partnerskap är att bygga avancerad fordonselektronik. Företagen kommer att delta i utvecklingen av avancerade fordonsstyrsystem för nya energibilar. Detta inkluderar FoU för motordrivsystem, bilinformationssystem, ADAS (Advanced Driving Assistance System) och säkerhetskontrollsystem och kommer också att omfatta utveckling av sådana nya fordonsapplikationer som molnanslutna system.

Genom att samarbeta från de två ändarna av bilindustrin kedjan, Renesas och Nevs syftar till att leda utvecklingen av säkra, säkra, bekväma och miljövänliga intelligenta bilar för den nya energifordonsindustrin.

3 tankar om “Renesas Electronics och Nevs Sign Strategic Partnership Agreement"

 • blank

  OK, jag tar kineserna tillbaka

 • blank

  Noch'n Chinese umgf

  • blank

   Tokyo ... inte Peking. Rensas är ett ledande halvledarföretag baserat i Japan.

Kommentarer är stängda.