Saab 900R vid ADAC Rally Cologne-Ahrweiler

Det finns nyheter från Saab 900R. Vi kommer ihåg: den glömda Rally Saab, som vi i februari 2013 spåras i övre frankrike. Hans skick var ledsen, designern Uli Weimann letade efter ett nytt hem för Grupp A bil.

Saab R900 i aktion
Saab R900 i aktion

Förflutna! Genom bloggen kom Saab 900R till sin ägare, som byggde om den och återförde den till motorsport. Ett nytt liv för 900R, varav endast 3-kopior byggdes. Vid ADAC Rally Köln Ahrweiler 900R går till start. Det sker från 13. till 15. November.

Saab 900R förare och ägare Jürgen Grobusch har vunnit en mycket erfaren medförare med Uwe Materlik. Materlik kan se tillbaka på 30 års rallyupplevelse, är internationellt aktiv i Slowly Sidways, och kör Köln Ahrweiler redan till 13. Times. Erfarenhet är en ovärderlig fördel, eftersom rallyet har allt. På den första dagen ska 10.6 kilometer och två specialfaser slutföras. de drivs i mörkret. Saab 900R var eftermonterad med ett strålkastare batteri, typisk svensk bil.

Saab R900 - klar för Koeln-Ahrweiler
Saab R900 - redo för Koeln-Ahrweiler

Dag 2 tar med sig 135,8 kilometer för Saab Rallye Team, varav 5 körs på grus. Förhållandena i Eifel är föränderliga, vädret humörigt. Grobusch / Materlik-teamet har gjort avsättningar och ser sig vara väl positionerade i däckvalet. Nürburgring ringer, 900R vet redan det. Med en liten, subtil skillnad. Rutten körs "bakåt", mot körriktningen vid normal drift. Övning eller tidigare körning är inte möjligt, endast passagerarens upplevelse räknas.

Saab 900R startar i klassen CTC 27, Classic Touring Cars, som byggdes enligt grupp A-föreskrifter till 1996. På grund av sin turboladdare är 900R rankad i nästa högre klass, den möter fordon med 2.5 till 3 liter-förskjutning.

Teamet från bloggen vill ha mycket raksträcka, alltid tillräckligt högt tryck och det nödvändiga greppet! Fläktar av märket med griffen, laget Grobusch / Materlik under Köln-Ahrweiler upplever nästa helg.

3 tankar om “Saab 900R vid ADAC Rally Cologne-Ahrweiler"

  • blank

    Klassbil av 900R och lycka till

  • blank

    ABSOLUTY GEIL !!!! Jag önskar 900R-teamet det bästa! Skulle köpa bilen när som helst (förutom de nuvarande 4 Saabs) .wh-s @ gmx.de

  • blank

    Rallylaget har en stark prestation och lycka till!

Kommentarer är stängda.