Säsong finalen 2015

Tiden tävlar i turbohastighet. 9-3 Aero fick knappt gå på gatorna på våren eller på motorvägarna under midsommar - det är höst och viloläge står på dagordningen. 9-3 Aero var knappast närvarande på bloggen, vilket inte beror på att våra Saab-ungdomar flyttade från sin egen blogg tillbaka till Saabblog.net-projektet.

Saab 9-3 Aero med Viggen Body Kit. Säsong finalen 2015.
Saab 9-3 Aero med Viggen Body Kit. Säsong finalen 2015.

Det handlade mer om Anna-projektet som gjorde 2015 i Saab 9000-året. Aero var tvungen att stå tillbaka. Strängt taget är han inte en yngeltimer, 9-3 med Viggen Body Kit. Med 15 år för ung, men en extremt hotad art. Den byggdes bara två år i denna form. Bortsett från konvertiblarna, med kroppssatsen som designats av Ian Callum, är marknaden extremt smal.

Nu och då finner man några kuponger; 5 Dörrar ganska mycket alls inte alls. Nästan obemärkt, priserna har kopplats från utvecklingen av 9-3 I. Goda kopior handlas med 5-siffror. På sommaren erbjöd Saab-centra och sålde tekniskt renoverade fordon till € 12.000,00 €. Läsare, 2013 min Råtta följde och säkrade en hatchback aero av de senaste åren av konstruktion, körde förlusten av värde.

Det är förutsägbart att priserna kommer att fortsätta att stiga. Få överlevande med låg körsträcka i gott skick, ett uttunnat erbjudande, möter människor som vill äga en hatchback från Trollhättan. Det är faktiskt synd, för det skulle finnas mycket utrymme i youngtimervärlden för fler Saabs. Bredvid alla Porsches, BMW och snabba italienare.

På våren ändrade 9-3 hjulen. Från Alu 88 i turbindesign tillbaka till Alu 36, i konstruktionen av en löpande propellern. Original är 36, 88 kommer från 9-3 Griffin. Vad är bättre för honom? Svårt att säga, båda är mycket Saab-specifika, båda trevliga.

2015-9 Aero hanterade säsongen 3 med rutin. Med charm som du lär dig att uppskatta mer och mer ju äldre Saab blir. Alltid lite odlad och grov, långt ifrån perfektion, men så att du bara måste gilla det. Extremt snabb och kraftfull på motorvägar och landsvägar, komponerar han ett ljudlandskap att bli förälskad i från hjortsystemet och lastarens visselpipa. Saab för hjärtat, förstås.

Den varma sommaren lämnade Saab orörd. Där andra turboer svettade, temperaturer på över 30 grader orsakade en förlust av prestanda, gav Aero de svala svenskarna. Inget värmeproblem, och allt annat var bra. Den berörda TÜV, utan defekter, förutsätter "ny bilkondition". Endast det installerade larmsystemet från fabriken gillade inte värmen. Under den hetaste sommaren aktiverade hon sig flera gånger för att följa varje försök att börja med vilda hornkonserter. Pinsam! När temperaturen sjönk slutade hon sitt eget musikaliska liv.

Som varje år kommer 2015 för snabb i slutet av säsongen. 9-3 Aero rengörs, tankas, ökar lufttrycket i däcken. Skinnet får slutvård, inuti en skål salt för torr luft. Batteriet är anslutet till laddaren, underhållsläget är inställt, Saab är täckt. Han är torr och skyddad.

Nu och då, några veckor, kommer jag att ta hand om honom. Sätta mig på förarsätet, rör ratten, njut av Saabs specifika doft. Efter läder, trä och sverige. Drömmen om nästa vår, det kommer säkert. Förväntan på kommande turer, på turbo, den grova charmen. Saab-enhet.

9 tankar om “Säsong finalen 2015"

 • blank

  Stor bild! Igår var jag på väg igen med min 93er Aero Coupe. Starten från låga varvtal är helt enkelt alltid inspirerande.
  Är det bara min känsla eller är Aero faktiskt bättre än min (nya) 93er XWD med 240 Hirsch PS ??

  • blank

   Jag känner mig på samma sätt. Saab 9-3 I är mer hjärtlig än Saab 9-3 II.

 • blank

  Men det beror också på de tyvärr känsliga motorerna.
  Det var då 900 blev bättre.
  Hur många 9.3 slaktas?
  Och de gör också rostigare.

  • blank

   Absolut ... Tyvärr rostar de där du inte misstänker det vid första anblicken. Motorerna är känsliga, det är sant, men de är robusta när de sköts ordentligt.

 • blank

  Mycket fint fordon och en bra höstbild.
  Jag har också gjort sådana bilder med mitt gula 9.3 konvertibla år 2000 innan jag med ett tungt hjärta på 31.10. har lagt i viloläge.
  Jag följde alla dina råd om "vintervinter" från förra året, inklusive saltet.
  Låt oss komma igenom, nästa vår kommer säkert att komma.

 • blank

  I Schweiz finns en potentiell Youngtimer till salu:

  https://auto.ricardo.ch/kaufen/fahrzeuge/autos/kombi/saab-9-5-2-3t-anniversary/w/an766679440/

  Av affärsskäl behöver jag ett nytt fordon på januari 2016 och kommer definitivt att byta SAAB för ett nytt fordon efter auktionen slutar.

  Om någon från samhället är intresserad, var god och rapportera. Ett omedelbart köp till startpris och leverans inom Schweiz eller Tyskland till kostpris är möjlig.

 • blank

  Jag hade en av dessa tider. Jag borde aldrig ha sålt! Efteråt är man alltid klokare.

  • blank

   Ja det är bara jag.
   Men med min körsträcka skulle jag ha nått bra 350.000 XNUMX km ...

 • blank

  Vackert höstintryck av SAAB 9-3er!
  Fortfarande gör ett super bra utseende !!!

Kommentarer är stängda.