Saabig… 44/15 Saab 9000 Special

9000 var redan närvarande på bloggen denna vecka. För fredagen lite historier om Saab. Dålig erfarenhet med ebay, bakskärmar och gåvor från Sverige, reparation av tåg och Saab 9000 delar.

Saab 9000 - Anna Project
Saab 9000 - Anna-projektet

Saab 9000 Funke

En vän har problem med sin ZV på 98 Saab 9000. Inte ett isolerat fall; äldre elektronik är ibland svag. Saab Service Frankfurt ersätter den centrala låsmodulen. Det ger förbättring, men inte perfektion. Funkei som en källa till störningar är troligt, dess interiör visar lödningsarbete från den tidigare ägaren.

Intrycket är äventyrligt, en professionell bör fixa det. Det finns några leverantörer på nätet, och valet faller på HED Radio. Byte av sonden med inspektion och reparation av lödförbandet kostar en rättvis 34,95 €, inklusive ett nytt batteri. En ny funkehölje finns tillgänglig på begäran med 11,90 €. Det kompletta paketet är beställt, inklusive fraktkostnader är runt 50,00 € att betala.

Reparationen är snabb, och inom några dagar är fjärrkontrollen tillbaka. Den nya Funkei är en replika, skiljer sig från originalet genom bristen på de två ljussignalerna grön / röd. Kvalitativt är det ingen skillnad. Testet: allt fungerar, 9000 stängs och öppnas på långt avstånd. Predikat: rekommenderas starkt.

Saab 9000 delar.

Solskyddet på Saab 9000 har den egenskapen att förlora sin ro någon gång och sedan hänga omotiverad i området. Det är obekvämt, det stör pilots och co-pilots synfält. Reparation av delarna diskuteras i forum, vilket är onödigt. Det finns nya produkter från Orio hos Saab-partners och de finns till ett rimligt pris.

Till Drescher och Cardyourcar erbjuds också många små delar till 9000; Solskyddet kostar cirka € 35,00 vardera i ett specialerbjudande. Ett acceptabelt pris; ingen anledning att irritera sig över gamla, slitna, 20 år gamla solskydd.

Saab 9000 - problem på ebay.

Obehagliga Saab berättelser finns på ebay. En vän letar efter 9000-bakpanelen utan spricka. Han hittar den på ebay. Priset är inte för högt med 60,00 €, skärmarna har blivit dyra eftersom de är mer tillgängliga på Orio. Efter bilderna verkar hon vara helt okej. Jag beställer för honom. Tyvärr kommer bländaren förstörd, höger och vänster är den trasig. Skrot!

Det som följer är en lektion om ebay och säljarernas kriminella energi skeaterflo. Förpackningen valdes så att det inte fanns plats för vaddering på vardera sidan för panelen. Skadorna var oundvikliga. Ett misstag av avsändaren som vägrar att konvertera varorna eller vill vara ansvarig på något annat sätt. Eftersom betalning via PayPal inte var möjlig finns inget köparskydd.

Efter mycket kommunikation med ebay initieras den omvända transaktionen. Ebay skickar en fraktsedel för att beställa varorna skeaterflo att återvända. Ogynnsamt bara att skeaterflo existerar inte.

Ej under angiven adress och inte annars. Spåret leder till Belgien, skeaterflo har brutit mot sin tyska falska adress och identitet mot ebay riktlinjer. Paketet kommer att returneras som ej levererbart. Ebay registrerar detta, men reagerar inte. Det falska kontot av skeaterflo är fortfarande där, även månader senare. Kriminal energi, ett skandalöst dåligt testamente för ebay.

Saab 9000 - glädje från Sverige.

Förlorade på ebay, vann i Stockholm. Saab bloggar kan vara trevligt ibland. Ett oväntat paket, vad är det i det? Saab-förpackningen är äldre, uppsättningen mattor för vår Saab 9000 CC-projektet men som ny. Saab Original, Bokhara Red. Vacker! En bra vän reser i Stockholm, upptäckte och säkrade mattorna på en delmarknad. Paketförpackat, precis som det! Jag säger ett stort tack igen!

Saab 9000 bakre visir på Speedparts
Saab 9000 bakre visir på Speedparts

Saab 9000 bakre visir från Sverige.

När jag skriver artikeln får jag ett mail från Speedparts. Saab 9000 baksidesvisare, ny och originalförpackning. Priset: otroligt billigt. Replenishment är säkert? Är han inte?

Den gröna lagerstången sjunker i turbotakt. Slutsåld efter en kort tid ... igen och synd. Ramarna är från Hella. På Hella finns det Saab-förare som läser bloggen. Är postproduktion möjlig? Bloggaren är glad över svar.

5 tankar om “Saabig… 44/15 Saab 9000 Special"

 • blank

  Till sist …

  ... en gång en artikel om 9000, som inte omedelbart stimulerar salivflödet och väcker lusten att köpa. Tack så mycket för detta.

  Du måste kunna och vill ha råd med det. Också och framför allt när det gäller tid. Det finns också skäl att inte köra en. Åtminstone idag. För tjugo år sedan skulle jag inte ha tänkt på en enda ...

 • blank

  Vi har mer och mer problem med paketleveranser GLS och DPD, som bara göra förpackningarna ut genom dörren och hoppas att ingenting stulet stället du lämnar med pensionär grannar. Skulle vara ett steg mer och tar längre tid. Men redan var något som inte kom och min fru var tvungen att ge en utsaga att ingenting har nått oss. Då var varorna väldiga. Var därför uppmärksam på transportörerna!

 • blank

  Paket är försäkrade upp till 500 €. Kan du göra anspråk på transportskador !!?

  • blank

   Nej - som sagt, jag blev inte trasig. Och leverantören ville antagligen inte eller fick inte idén.

 • blank

  Jag hade bara irritation över delhandeln Daparto, som också buntar endast erbjudanden från olika delar av återförsäljare. Efter min olycka hade jag beställt två nya strålkastare (Valeo), varav jag skickade tillbaka eftersom bara en skulle bytas ut.

  Strålkastarna kom till mig i en dåligt häftad, halvfjäderad låda som var dåligt fylld med alla typer av Riffraff - lyckligtvis var de båda intakta. Men efter att jag hade returnerat strålkastaren som inte behövdes fick jag inte ersättning för kostnaderna - det sägs ha kommit trasigt. Till och med en intensiv korrespondens som varade i flera veckor hjälpte inte. 120 euro undervisning är dyrt kul ...

  Jag var irriterad över att jag tagit en hel del bilder av delarna och reparationsarbetet för bloggartikeln - bara tagit bort den fjäderlådan från bilden.

  Så försiktighet kvarstår - femstjärniga betyg eller inte.

Kommentarer är stängda.