Saab Inside magazine - nummer 4

Den nya tidningen Saab Inside anlände till bloggen per post idag. Utgåva 4 av Saab Service Club är den vackraste upplagan hittills, enligt min mening. Den tryckta upplagan är inte till salu - det är ett litet tack från Orio Deutschland GmbH för samarbetet och går till medförfattare, blogg och husets vänner.

Saab Inside nummer 4
Saab Inside nummer 4

Det har varit en god tradition att tryckta utgåvor distribueras bland bloggarteamet och personer som stöder oss i bakgrunden. Som tidigare har vi för närvarande några problem som är fritt tillgängliga. Vi vill ge det vidare till våra läsare.

Broschyrerna är redan samlarobjekt på grund av den begränsade upplagan och eftersom de inte kan köpas. Naturligtvis finns det ett litet, fint hinder för att komma i besittning av nummer 4 i Saab Inside. I det aktuella fallet krävs kreativitet och Saab Spirit. Läsarna kan bevisa att imorgon ...

Saab Inside Magazine nummer 4 kommer att följas av numret 5. Om nuvarande säsong erbjudanden kommer att vara historia, om det blir våren 2016. Sedan börjar Orio Germany igen en ny Saab-handling. under samma period kommer det att finnas en uppföljningsbok. Onlineversionen är gratis för alla medlemmar i Saab Service Club. Saab ryttare som inte är medlem ännu kan registrera sig här.

12 tankar om “Saab Inside magazine - nummer 4"

 • blank

  Det skulle vara trevligt om Orio skulle vända sig till fordonen före 2003 ... De behöver inte nödvändigtvis ge ut alla delar till Saabs från 60-talet, men 901- och 9000-talet är fortfarande på väg. Tyvärr blir inget av det.

 • blank

  Viggen eller Aero Coupe med Viggenbody är också den ultimata Saab för mig!

  Tyvärr kan jag inte öppna tidningens elektroniska form! Jag kommer inte förbi förstasidan ... vad gör jag fel? Hälsningar från CH, Hans

  • blank

   Du kan inte göra något fel. Finns som PDF för nedladdning, fjärde ikonen från höger om kontrollfältet nedan, eller kan bläddras online. Om problemen kvarstår, vänligen maila.

 • blank

  Jag måste säga det. 9-3 (Viggen) på omslagsbilden - vad var och är det för en fin bil.

  • blank

   Och, iirc, kan dragkoefficienten sänkas med 0.34 när du zoomar till 0.3, vilket är ganska anmärkningsvärt. Ett sådant kit skulle jag också vilja för min TiD. Den når knappast maxhastigheten, för att han är ute av kraft. Mer än 4400 upm går knappast någonsin. Om du skulle förbättra aerodynamiken, till exempel, kunde han komma till 4600, vilket säkert inte skulle vara kritisk, och då skulle motsvara ungefär 215 km / h, istället för 205. Fortfarande en produktidé för Orio

   • blank

    Om man antar att kraften vid 4600 5% är under den vid 4400, kommer jag till en cw av 0.28 för stationsvagnen jämfört med 0.32 i serien. Phew, är det möjligt? Det är bättre än sedanens (0.29). Jag hoppas jag har felberäknat.

 • blank

  Häftet är bra gjort, utan tvekan, och ökar från problem till utgåva. Det skulle vara perfekt om du kunde få det på det vänliga. Det skulle vara en bra anledning att besöka 2x på Saab varje år. Kundlojaliteten skulle vara användbar, men försäljningen i verkstaden skulle också vara möjlig. Det finns alltid något att göra

 • blank

  Är det fortfarande bara reservdelar och Annekdoten? Jag hoppas fortfarande att Orio ibland är engagerad i uppgraderingen och moderniseringen av flottan, vilket också bör ge ytterligare affärer. Min senaste idé är till exempel ett typgodkännande för eftermontering av strålkastarljuset på strålkastarna (i vilka modeller man skulle behöva betrakta konkret) på LED med integrerad dagtidsljusfunktion. LED-insatser i form av H7 existerar redan, men de har inget typgodkännande. De består vanligtvis av ett arrangemang av individuella lysdioder, som ska emulera H7-lampans ljusbeteende, vilket är mer eller mindre framgångsrikt.

  En av dessa lysdioder kan dock anslutas så att de även kan fungera som dagsljus (lägre ljusstyrka krävs etc). Hela skulle då kunna sälja som en retrofit kit med dagtidsljusljuselektronik, LED-lampor, eventuellt modifierade gummiluckor och typgodkännande. Det skulle se coolt ut. Och skulle lösa problemet med att sakna dagsljus.

  • blank

   Du förväntar dig för mycket. Kanske ska du skicka ideerna direkt till de ansvariga på Orio, Saab Inside är en kundtidning. Inte mer, inte mindre.

   • blank

    Självklart är hon bara en kundtidning, och inte en kontaktperson. Men om det finns information om uppgraderingar. Det skulle vara glädjande eftersom det skulle visa att Orio ville bara vara aktiva utöver rena reservdelar.

    • blank

     Frågan är huruvida tanken på uppgraderingar hos Orio är till och med närvarande? Jag ser för närvarande inte något där. Det går utöver butiken där Orio känner sig hemma. Ett förslag från dig, direkt till Eschborn eller Nyköping, kan inte vara fel.

  • blank

   Bra idé. Jag är bara orolig att detta inte kommer från Orio.

Kommentarer är stängda.