Tillbaka till framtiden: SAAB Car Museum firar 40 års SAAB-historia

På lördag 24 oktober, den SAAB bilmuseum i Trollhättan 40 vänder sig. Tillbaka i 1975, på initiativ av Saab-Scania chef för yttre förbindelser Albert Trommer, en liten utställning i källaren av SAAB ANA återförsäljare öppnade sina dörrar. Museet har flyttats till Åkerssjövägen 18, där firandet äger rum!

SAAB-museet

SAABMuseum_40years

Översättning av ovanstående tjänsteman bjuda in:
"Tiden flyter. SAAB-bilmuseet grundades i 1975 på initiativ av Albert Trommer i en källare på Tunhemsvägen i Trollhättan. Anläggningen var verkligen lågmäld, men både bilarna och arvet kunde hittas där. Och SAAB-andan. Vi har gjort en hel del under de senaste 40-åren och nu står vi på randen av en spännande framtid.
Gå med i SAAB Car Museum-berättelsen.
Vi har öppet hus med kaffe och kaka.
Lördag 24 oktober mellan 11: 00 och 16: 00.
Välkommen!
Peter Bäckström & personalen på SAAB Car Museum"

Tillbaka till framtiden
Så om du inte har gjort planer för helgen ändå är det här ett utmärkt tillfälle att besöka museet!

Om något, kolla in SAAB 900 turbo 16 EV-1. Denna prototyp (eller "experimentell fordon") är en av de många unika modellerna som visas. Designad av Björn Envalls och byggd av Leif Mellberg, var projektet hölls hemlighet. Så hemligt att monteringsanläggningen var skyddad från omvärlden och att slutprodukten levererades mitt på natten.
EV-1 var verkligen före sin tid, med 66-solceller monterade på taket (nu implementerat med Toyotas senaste Prius-modeller), svart panel (funktionen som minskar på natten och används i regelbunden produktion) 1993 med lanseringen av 900NG) och en riktigt aerodynamisk design. 0-100kmh på bara 5.9 sekunder och en topphastighet på 270 km / h.

SAAB: s vision för framtiden gjorde ett riktigt intryck i pressen och till och med fångat ögonen på producenterna av filmen "Back to the Future II". Idag är 21 October 2015 på en speciell dag Marty McFly (spelad av Michael J. Fox) på sin tidsmaskin. Så idag är vi faktiskt "tillbaka till framtiden"

Tyvärr kan jag inte vara i Trollhättan själv på lördag men önskar alla SAAB-fans en stor fest! Här är de kommande 40 åren ...

5 tankar om “Tillbaka till framtiden: SAAB Car Museum firar 40 års SAAB-historia"

 • blank

  Michael, Tack för det här meddelandet.
  Saab-museet är det bästa vi har sett tidigare.
  Hoppas när denna samling kan odlas igen genom att lägga till nyutvecklade Saabs.

 • blank

  I sommar njöt jag av museet och dess vänliga personal i några timmar. Det är verkligen värt ett besök och nu när Rally Coffee som jag köpte där är slut måste jag återvända ...

 • blank

  Jag väntar redan på filmanvisningen hela dagen

Kommentarer är stängda.