Alla mina Saabs ...

... också i mitt sinne. Jag kör faktiskt min sjätte. "Tittandet" och uppmärksamheten började under sommararbetet i Sandviken den svenska sommaren 1972.

Saab XWD ... och mer ...
Saab XWD ... och mer ...

Sedan 24 år. Jag hade redan tjejerna i min fantasi, i Sverige förblev det så. Men en ny bild fångade mitt öga. Det var kurvorna på 99: an. Vid närmare inspektion upptäckte jag de många tekniska detaljerna som redan är inbyggda i grundutrustningen som standard. Jag var imponerad. Knappt märkt till exempel gummiförklädet, som var fäst på underkroppen framför linjerna framför bakaxeln och fungerade som skydd mot fallande stenar. Eller senare i EMS, spiralfjädern "pivot pin bearing".

Detta ord smälter på min tunga idag.

Ja och min första självstyrda SAAB var äntligen 1991 900 Tu 16V Sedan med omkring 170 Turbo PS.

Helt elektrisk byggd 1984 för den amerikanska marknaden. En uppenbarelse efter mina tidigare 50 PS -studenter från Wolfsb och Rüsselsh. "Bra saker tar tid". Professionellt utrustad med ett Hasselblad, kunde livet nu börja i en ny kvalitet!

Det motsvarade också mina växande personliga krav på mitt eget arbete. Jag ville medvetet representera det jag visar för omvärlden. Sedan fick oväntat beröm utifrån: som "det är som i ett vardagsrum" visslade en ung dam.

En manlig passagerare: "Wow des is jo a comfort tank".

900er följde mig till 330T Km med originalmotor och turbo. 1998 Jag fick också en 9000CSE, Bj 1996.

För den här klassen var jag ännu inte mogen. Jag flyttade bilen tyst, som en buss. Parallellt fortsatte jag 900, där jag var, förvisso på grund av det sänkta landningsredskapet mycket snabbare på vägen. Såldes CSE till en SAAB-vän och körde 900 för 2 år.
Nu behövde en 4WD på grund av att flytta till foten.

900 köptes av en ung dam som kallade den ”Mr. Gustafson ”och försvann till Sverige ett år utomlands.

I tre år gled jag runt i 4WD Sub och letade efter den perfekta sittpositionen som jag hittade direkt i varje SAAB. (annars var suben en bra bil). Jag brydde mig inte om vintern nu! ville känna mig "hemma" igen. och hittade en 900 Talladega väldigt billigt (köpt för snökedjorna "i värsta fall kanske" i vinter). Men bra vinterdäck på Saab behärskar våra vintrar.

2011 då en 150 PS TiD en mycket lätt, lekfull lätt att köra bil.

Men var ständigt på Internet; kanske inte för att hitta en XWD trots allt. Och förra året sålde en wienarkitekt "den bästa bilen i världen", som han själv sa. Orsak: med trillingar fick han för många avkommor för SC.

Jag köpte 2009er SC XWD Aero och sedan dess behöver jag inte se vad som händer längre. Jo, jag har vad jag behöver. Jag tog inte en bild för att fotografera. På den europeiska turnén gjorde 3-konvojen med 95NG, 95NG SC och 94x, allt i vitt, ett stopp i Salzburg.

Alla tre stod tillsammans. Det var redan lördag eftermiddag. Jag stal om fordonen, jämförde designlinjerna. Men, jag gjorde inget. Men jag har det i mitt huvud, som alla andra Saab s, oavsett om det är besatt eller inte. De är alla mina.

Saab läsare kopp 2015
Saab läsare kopp 2015

Tack till Raimund för hans Saab-berättelse! Har du också något att berätta om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi belönar varje publikation på bloggen med en exklusiv Saab läsare kopp!