Saabig ... KW41 / 15 Saab Community

En Saab är inte en Saab! Vi är glada över varje Saab som hittar sin väg in i Saab-samhället från tidigare ägande. Det spelar ingen roll om det är en relativt ny modell eller en Saab i youngtimer eller klassiskt läge. Därigenom är det inte så lätt att hitta en bra Saab, för marknaden blir allt hårdare ...

En annan Saab 9-3 Aero i samhället - vi är glada!
En annan Saab 9-3 Aero i samhället - vi är glada!

Nya Saab - del 1

En Saab 9-3 Aero lägger till Horst-flottan. Han har nu två versioner av 9-3 II på gården, trots allt, som han säger. 9-3 II fick sin ansiktslyftning för modellåret 2008. Så länge sedan? Verkligen, men han ser fortfarande riktigt bra ut. Tidlöst vacker, en Saab. Grattis till Horst med tillägget - och ha alltid en bra resa från bloggbesättningen!

Nya Saab - del 2

Med vårt Anna-projekt ville vi skriva Saab 9000 tillbaka till nutid. Även om jag måste vara skyldig till att fortsätta den här veckan - mitt skrivbord är för fullt, verkar operationen ha varit framgångsrik. Det har aldrig funnits så många e-postmeddelanden i min brevlåda om detta ämne.

Två vänner från Saab-samhället gick och letade efter. Huruvida 9000 CS eller CC var nästan oavsett, det viktigaste är en trevlig 9000er med daglig användbarhet. Du har upplevt mycket. Om marknaden redan är tät för relativt nya fordon, så är den super nära Saab 9000. Vad som erbjuds som ett gott skick eller värt att behålla eller bra grund för restaurering är ofta inte värt ett öre längre.

Ett särskilt uppenbart exempel är 9000 CC på bilden, som inte bara har den bakom vad gäller utseende och kropp. De stora ädla träbeslagen hjälper inte heller; Olja i kylvattnet talar för sig själv, det finns ett fall för återvinnaren. Synd !

Sökningen av de två fansen gick ändå bra. En Schweiz import av Saab centrum i Kiel - ett mycket trevligt jubileum - kommer att lägga till flottan i framtiden. Det föras söderut i helgen. 9000 är i bra händer, kompletterar samlingen av de två. Goda nyheter !

Peter och Saab läsare rånar 2015. Inspelad på Saab Bil Museum.
Peter och Saab läsare rånar 2015. Inspelad på Saab Bil Museum.

Saab läsare kopp 2015

För varje publicerad Saab-berättelse finns det en exklusiv läsare cup, Upplagan är begränsad, den största delen har redan landat i händerna på fans. Bloggläsare som fortfarande vill säkra en mugg med originalen Saab som motiv, ska skynda på. Det kommer inte bli en ny utgåva, och nästa år kommer vi att överraska med ett annat lika begränsat motiv.

Peter tog vår kopp till Sverige. Hans bild är från Saab Bilmuseet i Trollhättan. Kan det finnas en bättre plats för fotot? Jag tror inte det! Tack Peter!

Borgward ...

Jag vinkar till Borgward av en anledning. IAA är historia, Borgward-premiären fick bara blandade betyg. Varje början är svår och framtiden visar hur saker kommer att fortsätta.

Men det finns en historia att berätta vid kanten av IAA.

Borgward BX7 TS - så beställde endast med annan grill ...
Borgward BX7 TS - så beställ bara med en annan grill ...

Saab samlare Josef Zabel var besökare på IAA. Naturligtvis för att du kan hitta den överallt för motorer. Han är en passionerad Saab-person, men också med Borgward-gener. Hans far var i Hansa 2400 och Isabella TS. En sällsynt Borgward P 100, den sista stora bilen från Bremen, har varit i en farbrors garage i 35 år. Några frågor?

Det är uppenbart att han kommer att träffa Christian Borgward, barnbarn till företagets grundare och hans hustru vid monteret. En lång konversation, med förutsebara resultat. Josef Zabel beställde ett Borgward BX7 TS, titan metalliskt matt, 21 ″ däck från grundarbarnet, med en annan galler än på utställningsstället. Leverans: Inte före 2017.

Den förmodligen första Borgwarden i Tyskland kunde gå till Saab-samlaren Josef Zabel. Jag är upphetsad, bloggen kommer att följa upp ämnet ...

10 tankar om “Saabig ... KW41 / 15 Saab Community"

 • blank

  Är vi faktiskt i krig? Dessa mattbilar i kamouflagefärg och med de mörkade skivorna, bara hemskt!

 • blank

  Radio-operatörerna i familjenradion förblir i alla fall Saab-fans, även i fråga om rost, vind och dimma, vg Tiga från familjenradion

 • blank

  Jag vet det här problemet med det låga fordonet. Jag har letat efter en tågbil (eller stationsvagn) under en längre tid, men hittills har jag inte hittat någonting där det verkade värt att jag reser över Tyskland.

  Eftersom det handlar om Saab-samhället i artikeln, en snabb fråga till dig Tom:
  För en tid sedan skrev jag till dig om det inte skulle vara värt att överväga att lägga till ett bildavsnitt där läsare kan skicka bilder till dig för de andra. På min resa till Skottland träffade jag två vackra Saabs och sköt (och redigerade) en "overklig bild" av dem.
  Jag är glad att "göra" bilden "tillgänglig" för samhället. 🙂
  Med vänliga hälsningar Christian

  • blank

   Kära Christian - tyvärr kan Mark och jag inte svara på alla e-postmeddelanden just nu. Vi är ledsna och vi önskar att situationen var annorlunda och vi hade tid att göra det. För att svara på din fråga: Bloggen flyttar till en ny, tekniskt bättre server inom överskådlig framtid. Vi planerar att utöka vårt erbjudande för läsare och ta ditt förslag som ett förslag!

 • blank

  9000 är inte bara redo för skrot, det är redan extremt motbjudande. Jag har också upplevt något sådant de senaste veckorna och äntligen hittat det jag letade efter med våra människor i Kiel - mer senare.

  • blank

   I ovanstående bilderna lite av kritisk 9000 jobb är att se att bestämma det sätt på vilket en är verkligen 9000 schrottreif: stöttning, vindruteramen, end tips / stående blad, stötdämpare skott tillbaka. Och även om rosten redan har ätit där, ska en reparation till skymningen fly.
   Olika 9000-tal och deras reparationer har redan rapporterats här: Anna, en vit CS, en CC ... vad är fel med den gröna från det här inlägget, som också ska repareras?
   Föremålen som visas ser bekant ut för mig från många 9000, helt enkelt för att 9000 också är en bra, solid bil att använda - det finns sådana spår. Som känt från 900-talet kan den hängande himlen fixas av dig själv eller av en sadel. Fotbrunnar med mattor och mattor kan dammsugas eller, beroende på personliga preferenser, rengöras mer intensivt med mer ansträngning.
   Den illustrerade dörrristen jag tänker på en 9000 CC för lite.
   Varför bogseras här över objektet så och dörren är öppen för samma skroten, öppnar upp på min keinste väg (är erbjudandet för nästan skrot priset i Hamburg 1991er 2.3 Turbo med automatisk växellåda?).
   En SAAB är inte partout älskare fordon, den långsiktiga Ersthandfahrzeuge är här också undantaget och inte vad vi förväntar oss åtminstone 17 år gamla begagnade bilar (att stanna hos 9000). Utan människor som helt enkelt tycker om att använda en SAAB, men som inte är angelägna om flaggskepp eller varumärkesmedlemskap, skulle det se ännu tunnare på gatorna och i erbjudarlistorna.
   I min vänkrets och även i min egen fordonspark, såg jag huvudsakligen 900-talet av den första typen, som på samma sätt sågs ner vid tidpunkten för erbjudandet, eller som inte ens såg alls - de lever alla fortfarande, och vissa har täckt tiotusentals kilometer utan stora brister under tiden. där de bodde hos vänner eller med mig. Och även dessa, och jag tror särskilt att dessa är SAAB och gör bilden vid möten ännu mer intressant.
   Om den gröna 9000 som visas ovan verkligen ska skrotas, kontakta mig i förväg. Proverna är inte längre - och om fler av dem hamnar på skrotet på grund av sådana uttalanden gräver vi själva hålet, vars storlek klagas upprepade gånger i samma andetag, men bara större.
   Eftersom varje 9000, och till och med 900, fortfarande är värt mer än en cent - den bär fortfarande delar som, om den verkligen inte längre skulle kunna användas på sina egna hjul, kommer att hjälpa andra levande exemplar att överleva.

   • blank

    Bloggen skulle omedelbart ringa till undsättning om det fanns något att spara. Tyvärr är det visade fordonet inte bara skadat när det gäller karossen. Även med tekniken kan insatsen inte uppskattas. Om det här fordonet existerade till "skrotpriset", skulle det ha värderats annorlunda av den potentiella köparen. Nej, det är inte i Hamburg.

   • blank

    Jo Saabansbraten, inte allt där ett SAAB-tecken bifogas, det är automatiskt värt att bevara. För nästan tre år sedan köpte vi vår andra CS också mycket snuskig men kunde spara, för tekniskt OK och i stort sett utan rost.
    I år letade jag efter en viss typ 902 / 9-3 I. Vi körde över hela Tyskland, tittade på exemplar i Stuttgart, Berlin, Hamburg, Lübeck ... Bilderna var fantastiska, jag tog inte ens en av dem för en provkörning, de var sådana byggarbetsplatser.
    Problemet med Schräghecks är helt enkelt att de är för praktiska och därför helt enkelt konsumeras tills ingenting fungerar. Då kommer en återförsäljare och slår vad framtida bitar av älskare, men inte sådana vrak.
    Jag har tittat på Anna sedan hon levererades till Kiel, det var en helt annan situation.
    Det är synd att så många SAABs kommer in i skräpet nu, men du måste vara realistisk, de flesta av dem är verkligen inte att rädda, om insatsen ska vara rimlig.

    • blank

     Det är sant, inte allt är salvable även om det gör ont. För att helt bygga om en grate arbor är Fuge fortfarande mycket för billig på marknaden, även om priserna för bra kopior stiger i månader.
     Synd, förmodligen en mindre

   • blank

    Tack! Min aero skulle säkert ha gått till återvinnaren med andra människor ... nu poppas den upp bit för bit! Och det trevliga är ... Jag gjorde det! 😉

Kommentarer är stängda.