Saab - om och om igen

Saab 9-3 Cabriolet av Johannes
Saab 9-3 Cabriolet av Johannes

För första gången blev jag smittad med SAAB-viruset på hösten 1980. På en söndagsmiddag stannade min fru och jag i grannbyn. Vid en öppen bilutställning av en Nissan- och SAAB-återförsäljare tittade vi på de fordon som visas.

I raden såg jag så "min" Saab; en blå, vacker EMS 900, tre dörr. Jag var tvungen att ha det här. Efter att ha övertygat min fru kunde jag övertala återförsäljaren att byta min då bas, en Renault 20.
Från och med då var jag den stolta ägaren till en SAAB.

Åren gick och små saker, som brutna kylare etc., ökade och belastade vår hushållsbudget över folkmassorna. Därför bestämde vi oss med ett tungt hjärta för en fordonsbyte. Billiga SAAB-s var inte tillgängliga då. Men vi stod trogna mot den europeiska bilmarknaden. Så växlade Ford, Renault och Citroen.

Sedan, igen under hösten, var det år 2000, jag var i St.Gallen med Hirsch och tittade på fordonen. Och där var han, min framtida piedestal, en 6 månader gammal, silverfärgad, 9-3, 2.0i-16, LPT S Limited, med 15 kilometer. Jag gick snabbt överens med Hirsch junior och min Citroen Xantia var tvungen att leta efter en ny familj!

7 år och 100 000 kilometer senare, stakade havren mig igen. Under det årliga underhållet såg jag omkring i Hirsch-showrummet. Och det kom som det måste komma. Jag såg min nästa Saab. Sportcombi 9-3 2.0, speciell modell av Erik Carlsson, drog jag till. En kort tid senare presenterade jag honom för min fru. Och jag fick grönt ljus för den nya "familjemedlemmen".

Saab 9-3 SC XWD av Johannes
Saab 9-3 SC XWD av Johannes

Under de följande åren var SAAB känt att alltmer kämpar för ekonomiska problem.
Och så kom det att jag ville ändra på hösten 2012 igen till ett nyare fordon. En treårig SC9-3 Aero, V6, XWD, med några miles, erbjöds i ett SAAB-garage i kantonen Aargau.

Semesterresor till Nordsjön var ett nöje de senaste två åren. Som ofta nämns i rapporterna klättrar man även efter många timmar och miles relativt avslappnad från bilen.
På många ställen är vår Aero förvånad och jag har också sett avundsjuk blick, speciellt om jag kan svara frågan om några reservdelar med hänvisning till saabparts.com positivt.

Under de senaste tre åren krävdes dock reservdelar endast efter en kollision med en stilig räv. Annars behöver han bara gå till garaget för en årlig inspektion. Hösten 2013 fick vår Aero en lillasyster, kallad SAABinchen, en 9-3 Cabriolet, Vector, från första hand, med mindre än 40 000 kilometer på kilometern.

Särskilt i sommar kunde vi göra oändliga resor med SAABinchen. Aero var under tiden fram emot den kommande vintern.

Låt oss hoppas att SAAB alltid kommer att leva på något sätt.

Saab läsare kopp 2015
Saab läsare kopp 2015

Tack till Johannes för hans Saab-historia! Har du också något att berätta om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi belönar varje publikation på bloggen med en exklusiv Saab läsare kopp!

2 tankar om “Saab - om och om igen"

  • blank

    SAAB är evigt SAAB. Jag kör 2,2 TiD, 350 000 km och 17 år. Löpande kostnader är lägre än Skoda Octavia, men inte så bra. Fortfarande tror jag SAAB är död. De nya ägarna kommer med en annan filosofi. Om två gör detsamma är det inte detsamma.

  • blank

    Tja, så, en blå 900 EMS. Jag hade det också. Mitt i 80 iger köpte min pappa den från vår vänliga som en använd. En drömbil. I början av 90 iger hade jag tagit över bilen. Bara 2003 jag kunde skilja från den. Jag ångrar fortfarande detta. Nu lever den här nästan ursprungliga, bevarade, men redan starkt rustade kopian sitt liv i ett garage i norra republiken.

    Trevlig rapport.

    Hälsningar från Erik

Kommentarer är stängda.