Saabs färgstarka troupe

Söndag, 05:10 9-5 går samman i motorvägen, de anpassningsbara bi-xenon-strålkastarna växlar till motorvägsbelysningen. De skär upp mörkret, Saab flyger genom natten med en ljus ljusstråle. Jag har 1.200 XNUMX kilometer framför mig - eller två tankfyllningar. Stigen leder mot öster.

Bara underbart. Saab 9000-årsdagen och Saab 900 ...
Underbart. Saab 9000 årsdag och Saab 900 ...

den Saab-vänner Sachsen har bjudit in till höstresan runt Bautzen; Mark och jag gillar att komma. Würzburg, Bamberg, Hof, alltid mot Leipzig. Motorvägen är praktiskt taget tom, Saab har obegränsad resa på obegränsade delar. Hirsch-systemet producerar ett sportigt, robust ljud som har gåbockspotential. Saab har också hastigheter utöver 200 km / h på vägen. Att bara flyga är trevligare ...

08: 50 klocka, nära Leipzig. Jag slutade med medbloggar Mark, som naturligt hissade Saab-flaggan. Ett par med en 9-3 Aero Cabriolet med Viggen Body Kit läggs till, och i formationsflygning går det i riktning mot Bautzen. Ett kort tankstopp. Vi träffar en 9-3 II med schweizisk registrering. Dispensrarna är nu fullt upptagna med Saabs. Schweiziska, som faktiskt kommer från Sachsen, kan inte tro det.

10:00, Radeberger Marktplatz. Vi flyger till mötesplatsen i tid, och parkeringen på marknaden fylls på under den närmaste timmen med fler och fler fordon som är ”Made by Trollhättan”. Saabs färgglada team kör Saab 99, Saab 900 och 9000. Det finns också 9-3 från båda serierna och 9-5 från båda serierna. Fordon i alla tillstånd, från nya till begagnade, människor i alla åldrar och från en mängd olika yrken. Ni är alla Saab den dagen, väldigt avslappnad. Från bloggen finns Saab säkerhetsvästar för deltagarna, användbara och lämpliga för den kommande kalla årstiden.

11:00. Den färgglada Saab-truppen börjar gå ut. Det är på små, slingrande landsvägar runt Bautzen. Pittoreska dalar och byar vars namn jag aldrig har hört talas om. Men det finns också en i små saxiska städer Saab service... 900-talet producerar det bubblande ljudet när du kör igenom, 9000 framför oss läcker med den typiska turboladdlarens visselpipa när de accelererar, brumlar 9-5 rökigt genom de små städerna. Saab-förare kunde identifiera denna ljudbild omedelbart. Här kommer ett paket med Saabs innan du ens ser de första fordonen.

Vila i Cunewalde, följt av lunch, Saab Talk. Öppna huvar, bensinförhandlingar. Inte några använder hållplatser för en plats som passar i Saab 9-5 NG, vilket är en sällsynthet på turnén. Men inte den enda. En Saab 900 med Heuschmid bodykit deltar, aldrig sett, super sällsynt, kanske den sista överlevande och förmodligen snart igen ämne på bloggen.

Det fortsätter genom Sachsen, som visar sin bästa sida. Passers-by våg vid stadsövergångar, alla har roligt. Livet kan vara så enkelt. Det följer en fotostopp med Saab-flaggan, som säkert blåser i vinden, då går den vidare mot motorvägen. Innan Saabs färgstarka tropp sönderdelas, distribueras de traditionella Saab-muffinsna vid sista stoppet. Därefter säger deltagarna adjö till en dag som gått mycket för fort. Många tack till organisationslaget och de två muffinbagerierna. Du är underbar!

20: 00 klocka. På Mark finns det fortfarande ett starkt kaffe, då går det tillbaka till Frankfurt. 9-5 verkar njuta av varje meter på turen, det är bara hemma på långa höjder. I regn och mörker går det i riktning mot Bayern, trafiken är tät, men nästan utan Saabs deltagande. 9-5 och jag möter bara en enda Saab med polskt godkännande på 450 kilometer.

23:00, nära Schweinfurt. Mobilen ringer, svarar en Saab-vän från utgången. Han är nu på skiftarbete och vill veta hur bilkörningen går och om allt är okej. Typisk Saab-gemenskap, tror jag, redan rätt grupp!

Strax före midnatt. 9-5 är i carporten, knakande för sig själv. 1.200 9 kilometer mer var på klockan, och varje meter var rent körglädje. Anna-projektet parkeras bredvid 5-9000. XNUMX skulle också ha velat flyga till Sachsen. Kanske nästa år, när de saxiska vännerna till Saab tar fart igen ...

19 tankar om “Saabs färgstarka troupe"

 • blank

  Hallå
  (Tyhlmuc)
  Tack för tipset.
  Jag kör sedan 1978 kontinuerligt Saab u. min dotter nu för 3 år. När du kör Saab är viruset outplånligt. Min dotter hade en klassisk 900 I i svart. Vi hade sålt det tunga hjärtat till en filmstudio i Berlin eftersom de letade efter en. Han kommer att ses i en thriller i bio nästa höst. Vi ser fram emot det. Nu har vi bara den här 9-3 Convertible SE u. Här vill du installera en annan radio. Det är därför vår begäran. Tack igen
  Hälsningar

 • blank

  Mycket bra rapport! Eftersom du har nämnt SAAB-tjänsten KLAUBERT i inlägget, nu frågan: Har du haft tid att sikta 9000er? Synd att jag inte kände vägen, skulle jag gärna ha tittat om du varit så nära. vG

 • blank

  Vilken bra sammanfattning av turnén 😉 Allt hade planerats i detalj av Tobias och Florian och gick utan incident. Även en spektakulär klättring var mästare suverän. Var är bilden av den 😉
  Vår resa till mötesplatsen startade som en liten mini-händelse med 5 SAAB s, vi flög i formationsflygningen över de saxiska gatorna. På vår korta motorvägsbesök var vi glada hälsade av en schweizisk 9-3, det var nog samma med att du redan var tvungen att tanka 😉

  Det är alltid ett nöje att våra små utgångar får så mycket positivt flöde. Också från mig, vid denna tidpunkt många tack till organisationslaget och de läckra muffinsna. Och kan SAAB-flaggan blåsa över Sachsen länge i vinden 😉

 • blank

  Hej Michael, för den expansion du behöver för min kännedom en nypa. Annars kommer du inte att få ut enheten.

 • blank

  Vi hade också mycket roligt och Peter var ganska nådig med oss ​​vid utgången. Dessutom lärde våra älskade fordon respektfullt och vänligt utseende av Oberlausitzer. Sådan Saab-densitet ligger i Bautzner-rummet, men ganska sällsynt. Tack också till Florian och Tobias, som planerade och organiserade turnén. Muffinsna till Marcs fru ökar också välbefinnandet och gör aptiten för nästa gång. Klass tour, stor troop, klass som Tom var där och har tagit den långa resan till Sachsen. Vi ger dig det: alltid glad att återvända och vi ser fram emot nästa år!

 • blank

  Hallå
  Jag skulle vilja kontakta Saabs community med ett problem eftersom jag inte kan hitta en annan lösning.
  Förra veckan köpte min dotter en konvertibel 9-3 Bj 2000. Här vill jag ha radio från dig. installera din egen. Vem kan ge mig tips? Behöver definitivt en konsol, bländare etc. Det behöver inte nödvändigtvis drivas på ratten. Skulle vara mycket tacksam för alla tips

  • blank

   Mycket kompetent råd du brukar få på saab-cars.de forum. Detta är den mer lämpliga platsen. Annars, njut av bilen!

 • blank

  Du kan bara uppleva något liknande i vår Saab -gemenskap; vilket annat bilmärke kan tänka sig något sådant? Inte en enda. Detta gäller bara vår Saab -förare. I söndags tog vi en resa till ”Meetjesland” med Saab Club Belgium; det fanns också minst 25 Saabs närvarande.

 • blank

  En mycket fin sammanfattning. Ju mer jag är ledsen att min 9³ finns i verkstaden (tyvärr är Saabs servicerepresentant från rapporten inte oskyldig för det). Jag såg redan fram emot resan (nästan på min tröskel). Mycket mycket då men nästa gång.

  Hälsningar från Lusatia. Marco

  PS.: Jag måste hålla med Thorsten. Även om du inte nödvändigtvis förväntar dig en inbjudan, men tyvärr kan du inte hitta någonting på Internet om planerade möten / utgångar.

 • blank

  Något du gillar att läsa!

  Jag är redan nyfiken på Body Kit-ämnet om något kommer upp.

  Trevligt att ett varumärke ansluter människor så ...

  Ha en bra resa, alla Jet-enheter drives

 • blank

  det var kul, varför får jag inte inbjudningar som Dresdner?

  saabige hälsningar, thorsten

 • blank

  Bra sammanfattning från utgången. Att du är galen, jag har redan berättat dig söndag. Jag tror flera gånger. 🙂 1200 km är redan hård. Men 2 tank fylls? Han verkar vara riktigt ekonomisk. Jag skulle aldrig ha gjort det med 9-3 v6. Särskilt inte på motorvägen.

  • blank

   Galen är korrekt. 😉 9-5 NG 2 liter förbrukar mycket mindre än 9-3 V6. Men det finns fortfarande två kompletta tankfyllningar 😉

 • blank

  Talar om Saab i Sachsen: Vi kommer snart att flytta till Vogtland. Kan någon rekommendera en Saab-verkstad i denna region?

  • blank

   Jag kan bara tänka på Zimpel och Franke i Zwickau spontant

  • blank

   Zimpel och Franke skulle vara närmaste, åtminstone från avståndet. Jag skulle rekommendera dig, utan snarare en resa till Bamberg till Mr Muckelbauer (kanske (inte nödvändigtvis för varje liten ve-Wechen utsträckning din Saab som har), men åtminstone årlig översyn).

   • blank

    Tack för tipsen. Jag är van vid mina tidigare bostäder för min Saab 80 eller 120 km-verkstad när du köper. I Bitterfeld på biltjänsten är Höbold också en Saab-partner, som hörs mycket bra.

  • blank

   Hej, med min 4 Saab är jag i Zwickau (Zimpel & Franke eller Boschdienst Dörfeld) Leipzig, Bitterfeld eller Kiel, beroende på problem och bil. Ibland också med grannarna i Treuen.

   Var drar du? Vad har du för en Saab? Kan du även kontakta mig när du kom hit!

   Hälsning
   Torsten

   • blank

    Hej Torsten,

    Vi kommer att flytta till Rodewisch i mitten av december. Det är en Saab 9-3 konvertibel; Igår 2000 med 205 PS, som nu har kört nästan 300000 km. Trogen är verkligen väldigt nära. Vi är välkomna att kortsluta.

    Ha en fin söndag

Kommentarer är stängda.