Enkelhet. Saab Showroom Video 2006.

2009 firade vi den sista IAA-premiären med den då nya Saab 9-5. Sedan dess har mässan i Frankfurt ägt rum utan Saab. 2011, 2013, 2015 - hur blir det 2017? Finns det ett perspektiv, finns det hopp, måste vi vänta decennier på ett comeback? Som fans av ett annat märke ...

Saab Showroom Video 2006
Saab Showroom Video 2006

För mig och några vänner har Saab alltid varit den främsta anledningen att besöka Europas viktigaste bilmässa. Naturligtvis körde vi till Saab i Frankfurt. Det viktigaste och första målet var alltid varumärkets monter. Vi hade mycket kul att göra det.

Saknar vi Saab? Jag ja. Vid varje ny IAA känner jag mig ovillig att skynda mig till publiken och sedan köpa en biljett efter jobbet. Men utan någon verklig entusiasm. Saabs utseende var alltid ett centrum för attraktion och lugn samtidigt på den hektiska mässan. Tillförlitligt annorlunda än de andra. Lugnt lugn, alltid lite skandinavisk underkyld.

För alla som upplever abstinenssymptom: En dos Saab-showroomkänsla från 2006 finns på bloggen idag.

Vid den tiden rullade den nya Saab 9-3 TID till återförsäljare, samtidigt var det en video för att ställa in stämningen hos kunderna. Enkelhet är ett buzzword i videon. Enkelhet, enkelhet. Enkla saker kan vara välkomna i våra hektiska tider. För dem som behöver 3-minuters lugnt liv och en extra hjälp av Saabs känsla efter en hård dags arbete. Här kommer filmen efter jobbet.

7 tankar om “Enkelhet. Saab Showroom Video 2006."

  • Såg precis en reklamtrailer från Zurich Insurance för första gången. Med en 9-3 cabriolet. Ditt hjärta öppnas. Bör ses. Kanske kommer en biltillverkare att upptäcka sitt hjärta för Saab med tanke på detta. Om det inte är VW (flin).

  • Jag har gått på IAA sedan 1999. Saabs monter var naturligtvis alltid ett måste! Jag minns fortfarande premiären på 9-5 BioPower, de fantastiska studierna och naturligtvis 9-5 NG-premiären 2009. Året då Volvo var på randen och skulle säljas till Kina såldes Jaguar redan till Indien, men SAAB var fortfarande i "europeiska" händer och skulle inte säljas. Idag vet vi att Jaguar och Volvo klarar sig bättre än någonsin.

  • Hej Tom, tack för ögonblicket av lycka !! Jag kan bara gå med robbrun. Oavsett vilken Saab-konvertibel som kommer runt hörnet, mitt hjärta slår högre. Därför underhåller och underhåller vi våra fordon för brist på påfyllning och därmed lite för oss själva. Annonsen vädjar till mig idag, den vänliga säljaren hade en lätt match. Kanske är en annan Saab ansluten till min 9-3I-konvertibel.

  • I Saab är reklam alltid överst, ännu bättre än själva utsläppet av bilarna

  • Tack Tom! Saab som bäst: stil, design, styrka, livsfilosofi och ... lojalitet! Jag är mycket mindre intresserad av vilket märke, utan snarare vilket konvertibelt. Och för inga pengar kommer jag att dela med min gamla man (2002 han 9-3 i silver med svart topp), det skulle vara ett känslomässigt svek för mig mot Saab och mig själv - alla delade upplevelser!

  • Mitt hjärta blöder när jag ser det här. Också för att jag ofta var i Sverige för att presentera Saab nybörjare. Också för att jag lämnar in min 9-5 Aero - måste lämna in - och byta märke. Skitstjänst på en stor bilhandlare som inte längre är intresserad av de 300 Saab-förarna och säger att du måste ställa upp bakom Opels kunder och vänta 14 dagar på en workshopavtal. Dessutom har Saabs bästa mekaniker också slutat. Utöver det finns det också problem med reservdelar. Det är tillräckligt. Jag håller 9-3 cabriolet. Åtminstone det. Men vi har inte råd att ha två Saab som behöver repareras i det dummaste fallet och inte kunna röra oss. Det är synd. Om det skulle finnas några tecken på en förändring till det bättre är jag där direkt. Man bör alltid hoppas. Se Borgward. Den stiger som en feniks från askan igen vid IAA.

  • Det är verkligen ren avkoppling. Finns det en oändlig slinga? Och låt oss hoppas det finns något nytt till 2017. Hoppet dör någonsin.

Kommentarer är stängda.