Borgward BX7 - comebacket

Borgward-comebacket är på. Spännande och intressant eftersom vårt varumärke kan möta ett liknande äventyr ... och också för att tidigare Saab-designers och en tidigare presschef är ombord. Fredagen hade AutoBild första foton av den nya Borgward publicerad. Det går under det ospektakulära namnet BX7 och borde vara anledningen till mitt IAA-besök ...

Borgward BX-7
Borgward BX-7

 

Jag väntade ivrigt på detaljerna, och nu .... Jaja. En bil som definitivt är tilltalande inleder comebacken, och du kan hitta stilistiska element från olika märken. Fronten på Borgward BX7 påminner om Buick och Audi, även om kylargrillen ska citera P100. Vilken ren marknadsföringsprosa är. Baksidan är VW, något Porsche. En design som är kompatibel med massorna. Trevlig och…. en bil som du kan se och har glömt direkt. Även efter en tredje titt är det lite spänning.

Klass! Eftersom fordon som jag ser som modiga, trendgivande och spännande tenderar att floppa. Det bästa exemplet är Citroen C6, som bara 23.384 personer ville köpa. Fordon som jag tycker är lite intetsägande, å andra sidan, säljer fantastiskt. Borgward har möjligheter.

Och var är Einar Hareide? Den tidigare Mercedes-designer Benjamin Nawka ansvarar för BX7. Han ledes som chefdesigner, Hareide som senior kollega. En Borgward, så att läsa, borde aldrig vara aggressiv. Låter som Saab, men jag letar efter designelement från Hareide-klostret förgäves. Låt oss vänta på bilderna på interiören!

Under huven på Borgward BX7 följer en 2-liters turbo direktinsprutning, diesel och 401 hk (!) Hybrid. 6-växlad dubbelkoppling, moderna assistanssystem - Borgward är uppdaterad. BX2016 kommer att säljas i Kina från 7, och Tyskland kommer att följa 2017. Prisvärd premie - 7-sitsiga börjar vid € 26.000 - är ett koncept som riktar sig till medelklassen och kan fungera. VW placerade Skoda på ett liknande sätt. Den som kör Skoda kanske också gillar Borgward.

Naturligtvis finns det öppna frågor. Hur är behandlingen, hur driver Borgward och var är försäljningsnätverket? Man behöver oroa sig mindre om en "Kina-låda" kommer att rulla in där. Inte bara spelar Borgward, med sitt huvudkontor i Stuttgart, intelligent karta över Tyskland, konstruktionen är också till stor del tysk. Utvecklingspartner FEV, som också driver en filial i Trollhättan, föreslår en viss standard. Samarbetet fördjupades i ett långvarigt förhållande för några dagar sedan; ytterligare modeller kommer snabbt i följd.

Frågor om Borgward BX7 kommer från Kina. Den nationella motorpressen spekulerar vem som ska köpa en Borgward och varför. Varumärket är helt okänt och utbudet av stadsjeepar i Kina är stort. Hotas Borgward med en katastrof som Qoros? BAIC kan eventuellt ta över försäljningen - det spekuleras. Borgward ägs till 100% av Foton, tillverkaren är en del av BAICs stora imperium. Av den anledningen filosoferar man också om Borgward skulle kunna ha en Saab Turbo under huven. Men de goda gamla Trionic-motorerna är inte direktinsprutade, så tummen ner för antagandet.

Tummen ner också för IAA-besöket. Saab är inte där, förstås, och Volvo gillar inte heller. Den nya Borgward är verkligen en stilig bil. Men inget som skulle få mitt bilhjärta att slå snabbare, vilket också kan bero på SUV som sådan, som under tiden har tuggats igenom. Ändå - stor respekt för Borgward. Comeback-historien finns kvar på bloggen. Då och då.

31 tankar om “Borgward BX7 - comebacket"

 • blank

  Jag vet inte vad den här bilen egentligen handlar om. Ingen i Kina känner till Borgward och i Tyskland är de som fortfarande körde det här märket antingen 60+ eller döda, så namnet Borgward har ingen speciell ring för mig, även om jag vet att det förmodligen var en stor tysk tillverkare. Visuellt inte särskilt, tekniskt möjligen ”bara” uppdaterad men inte innovativ. Vem behöver det Jag kan bara föreställa mig att det handlar om priset ... För de flesta är varumärket varken positivt eller negativt, det kan vara en möjlighet. Men ärligt talat vem skulle vara intresserad om Cord eller Packard återupplivades i USA, eller Talbot och Panhard i Frankrike?
  Nu hittar bilen mycket uppmärksamhet, testas sedan eftersom ett tyskt märke vinner mot asiater och förlorar till VW, Skoda och andra.

 • blank

  Mycket vågat att Borgward är den första modellen som tar med sig en SUV på marknaden. Därför är en anslutning till det ursprungliga varumärket ännu mindre igenkännlig för mig. När det gäller marknadsföring tror jag att det skulle ha varit smartare att presentera en coupé eller sedan som det första fordonet. En “BX-7” har inget att göra med det ursprungliga namnet heller. I vilket fall som helst är designen bättre än jag förväntade mig - men på något sätt ser fordonet mer asiatiskt ut än tyskt.
  Det är just därför jag har intrycket att Borgward är att transplantera kinesiska bilar "genom tvång" genom att knyta ihop sig med förmodligen fortfarande existerande tyska rötter. Det är ungefär lika ospektakulärt som Qoros, Ssangyong och co. Ergo: Inte en bil som jag skulle parkera framför dörren.

  På Saab kan en väckelse fortfarande passa mycket bättre - även om ägaren är kinesisk. På Volvo arbetade det också med Geely. Men att låta ett sådant traditionellt fordon köras enbart på kinesiska produktionslinjer skulle vara ett ödesdigert misstag för mig. Därför är Borgward tyvärr bara ett exempel där du bör se vad du snarast bör undvika hos Saab.

  Med vänliga hälsningar, Saab fan

 • blank

  Borgward-investerarna är initialt lugna. Nu gör de lite chichi, visar bilen runt vid några evenemang - då tar pengarna slut. Och av musen. Varför? Eftersom varumärket är syntetiskt och inte har en fullständig historia. Och för att ingen med sunt förnuft kommer att köpa en sådan bil. Det kan bara fungera med ett inbyggt leasingföretag och ett garanterat restvärde - men ingen kan vara så dum. Dessutom: Ingen vet vad som byggdes för tiotals år sedan under namnet. Denna fula sak är bara intressant för några porslinsneurotika som alltid behöver något extraordinärt för att kunna känna och presentera sig som något speciellt. Jag berömmer pålitligheten hos vanliga märken. Med ett återförsäljarnätverk och ett hälsosamt utbud av reservdelar och, om du vill, bilden av det vanliga. Bättre en bil som kör, vars avskrivningar är beräkningsbara, vars reservdelar är säkrade och vars återförsäljare och verkstad finns i max. 30 minuter kan nås, som en hipp krusig bil som inte kan göra någonting bättre, men som ska muteras till en bottenlös grop.

 • blank

  kristallklar

  Det har erkänts att andra retortbarn saknar namn och historia och att kinesiska bilar är nästan osäkra i Europa.

  Ett företags huvudkontor i Tyskland och återupplivningen av varumärket - det är inte mer, efter årtionden är företaget dött - försök att göra en historia och en stamtavla till ett annat retort barn.

  Oavsett om detta är smart eller löjligt kommer marknaden att bestämma. Det finns inget för mig. Manöveren och kamouflaget är mycket för transparenta och bilen är för godtycklig för att jag ska imponera av Bolgwald.

  Det finns tillräckligt med biltillverkare och varumärken som inte behöver berätta sin egen historia, men har ett komplett CV på 70 år och mer.

  • blank

   Fullständigt godkännande.

 • blank

  Jag tycker verkligen om att läsa bloggen, faktiskt varje dag. Jag skulle vara glad om Tom & Mark lämnade fokus på SAAB, men skulle också skriva om exotics som Borgward och allt som kommer från Sverige. Jag gillade Fisker, Tesla skulle vara ett problem och varför inte testa en Volvo?
  Detta gör bloggen ännu mer attraktiv, livlig och det handlar inte bara om vårt älskade varumärke som tyvärr är en sak från det förflutna.

  • blank

   Jag tittade en gång på en Fisker i Hamburg hos den välkända Saab-återförsäljaren.
   Jag gillade det mycket bättre på foton och i preliminära rapporter än då "live" på plats.

   • blank

    Fisker var redan vågad. Körupplevelsen och materialen som användes i inredningen var en kraft. Men sluta igen för den speciella smaken av vissa fransgrupper

    • blank

     Moin Tom.

     Värdefulla tittade inuti (och utanför) redan!
     Men för mig - som ni säkert kommer att misstänka - var det för mycket "monitor" och "modernt nonsens". 😉
     Förresten hade jag gärna sett en "Fisker Surf"!
     Jag gillar den här typen av kombivagn (Volvo, BMW, etc hade också socl slags "sportiga kombivagnar" för årtionden sedan ...)

     Men när jag kom in och speciellt när jag kom ut ur Kama fick jag nästan ”gemensamma problem”…. 😉

     Och på något sätt tyckte jag inte om den visuella veckningen mellan motorhuven och vindrutan alls.

     Naturligtvis körde jag aldrig den ... tyvärr känner jag bara "ljudet" på Youtube-filmer från Hamburgs centrum.

  • blank

   När bloggen utvecklas, bestämmer händelserna i Sverige, det finns alltid hopp om ett mirakel. Tanken är bra, frågan är vad vi kan göra på fritiden och vad Saab är kompatibel med. Det kommer att bli förändringar på bloggen, liksom nya, spännande och överraskande erbjudanden för läsarna. I januari / februari vill vi byta till en ny server som gör det möjligt.

 • blank

  Borgward berättelser passar bra på bloggen. Du kan se vad som är möjligt med Kina pengar. Hade SAAB fått Foton eller Geely, företaget skulle springa i 3 shift operation.
  Dumt att NEVS kom, riktigt dumt kan Dongfeng föra butiken på spåret. 😉

 • blank

  Optiskt, inte min efter bilderna. Men fungerar inte som en båt och jag tycker att det är respektabelt för en ny tillverkare.

 • blank

  Hmmm ... hade förväntat mig mer eller något annat än Borgward.
  Inte en blandning av olika märken - snarare något oberoende!
  Och trots allt finns det också många SUV: ar, några av dem snyggare ... 😉

  Jag trodde att Borgward också borde vara något "tyskt Premuim" och inte bara "kinesisk Copycat".

  Men på något sätt förstår jag fortfarande inte varför Borgward har blivit valt som varumärke!?
  Med undantag för några "äldre" tyska klassiska bilvänner, känner ingen över hela världen märket (längre) ändå !!
  Och om namnet Borgward då kommer att erkännas positivt som ett varumärke internationellt kan jag på något sätt inte föreställa mig för stora delar av världen ...

 • blank

  Jag är som Tom. Var är Hareides handstil? Bilen ser ut som en mish-mash av alla VW-märken. Det som hintas på det tekniska området låter dock intressant. Och jag tror att Borgward med en bra försäljning kommer att kunna sälja bilar till det här priset. Jag är också en av de människor som inte bryr sig mycket om SUV i alla fall, så det här Borgward är inte fråga för mig ändå. Låt oss se vad som kommer. Kanske är det bättre för Hareide (om han fortfarande är chef) för att designa en stationsvagn eller en konvertibel eller till och med en hatchback. Men vad fungerar inte alls för mig: oavsett vilket märke som finns på ett fordon och oavsett var det utvecklades, en bil byggd på en kinesisk fabrik, är jag definitivt inte på min tröskel.

 • blank

  Det är inte min smak men marknadsföringen är inte dålig, så jag skulle ha velat det på NEVS.

 • blank

  Jag kan inte följa argumentet. Vem köper vad alla köper, köper bara vad alla köper, och inte Borgward. Den unika försäljningsstället, var är han? Inte i yttre designen, vilket påminner mig om en samling av Audi och Porsche. Men han borde vara där om Borgward inte trolla en annan usp ur hans hatt.

  C6: yeeeaaaah

  • blank

   Att återuppliva ett varumärke efter en uppfattad geografisk era är som det berömda tomma pappersarket.

   Borgwards motto är ”överkomligt pris”, vad som blir av det återstår att se. Vad som är säkert är att vi bara upplever början från början och att allt görs korrekt. Chef för Daimler, tyska AG, huvudkontor i Stuttgart. Produktionen i Sebaldsbrück saknas fortfarande för att på ett trovärdigt sätt fylla ett traditionellt varumärke med nytt liv. Daimler - BAIC - Foton Connection kan göra det möjligt. SUV beror på massorna på marknaden och smaken, liksom de andra SUV: erna i rörelsen.
   Vem vill köpa en Borgward beror också på vem som ska sälja en Borgward. Mercedes-återförsäljaren, en Saab-återförsäljare, sitt eget försäljningsnätverk? Eller nya distributionskanaler? Är spännande, fortfarande spännande.

 • blank

  Comebacken med en SUV som den första modellen är verkligen tack vare marknadsföringsstrategen. Vem avvisar SUV i princip kommer inte att kunna inspirera till BX7. Designen? Mainstream, som inte kommer att vara ett hinder för framgången, snarare ens obligatoriskt. Det blir spännande att se hur återförsäljarnätverket i Tyskland utvecklas. Vilka (flera) varumärkeshandlare vågar inkludera Borgward i programmet? Om jag inte hade Saab (service) åtminstone idag fortfarande en riktig volymmanövring som erbjuds skulle jag komma in i dem i Stuttgart dörrarna. Priset är en utmaning. Min slutsats: Borgward har riktiga chanser att vinna tidigare Saab-ryttare. Detta kommer att göra en Saab comeback ännu mindre sannolikt. Trevligt att du vill hålla dig inställd på ämnet!

  • blank

   Hur man hanterar och vinner SAAB-ryttare med en sådan bil är förmodligen inte bara min.

   Tvärtom: Vi väntar på en homogen och framgångsrik design från Trollhättan - detta tilltalar inte bara SAAB-entusiaster. En SAAB-comeback skulle naturligtvis också vara mycket önskvärd och användbar av andra skäl vi känner till.

   Om Borgward-kineserna fortsätter att hålla sig till denna nivå som med BX7, skulle det vara mycket fördelaktigt för Bergmann & Co.

 • blank

  Tyvärr är frontdesignen återigen inriktad på smaken av utställningarna bland bilister -
  är tyvärr utformad för nästan varje SUV och ser helt överdriven (för stor grill och på något sätt aggressiva strålkastare).

  I en sådan bil kommer interiören inte att intressera mig ändå!

  • blank

   Det är precis vad jag är!

  • blank

   Perfekt beskrivet!

 • blank

  Ah! Var det inte någon tvekan om att Borgward har en bil alls? BX7 är början, förmodligen kommer till 2 nya modeller på marknaden varje år. Phew, de ger gas!
  NEVS, var är du?

 • blank

  Min första tanke var, åh, en Tiguan-blandning! Bilderna fungerar inte. Kanske är det bättre i originalet! Jag tyckte inte heller om bilderna på Jagaur XE, när jag såg bilen i Natura, ändrade jag mig. Jag önskar Borgward mycket framgång!

  • blank

   Den nya Jag är bra, jag kunde beundra honom flera gånger igår. 100% bättre än i bilderna.

   • blank

    Absolut !!

    • blank

     Jag kan bara helt hålla med dig båda. Jag kan inte göra någonting med Tiguan-Audi-blandningen, men jag gillar inte SUV. Med min bilsmak är det mer som Tom, som jag tycker om är inte massemarknadsbar.
     Men XE 🙂. Jag tittade närmare på det för några veckor sedan - katten gjorde ett gigantiskt steg framåt.

 • blank

  Hälsningar från Audi ... ..

 • blank

  Bara stor Borgward kommer tillbaka; men jag kan inte hitta dessa bilar väldigt trevligt.
  Jag förväntade mig mer. Ge mig lite mer “Isabella” !!!!

 • blank

  Borgward, av Audi ...

 • blank

  Så choklad sidan är helt klart baksidan. Tyvärr tycker jag att fronten är för mycket Audi med en påträngande grill. Vi har varje dag när jag-kryper-i-din-bagage-Idi ... på BAB. Världen behöver inget annat i denna design.

Kommentarer är stängda.