Saabig ... KW37 / 15 Drömbilarna

5 år utan ny bil, och Saab-flaggan blåser fortfarande i vinden? Mer än någonsin! Saab är rock'n'roll, vilket framgår av det klara meddelandet i min brevlåda. Fancy Saab bilder? De vackraste drömbilarna från södra Sverige visas i veckans slut på bloggen.

Saab 900R i aktion
Saab 900R i aktion

Saab 9-5 NG möter Bauhaus

9-5 II anses vara en designmarkering från Trollhättan. Så borta till Dessau ... Hans från Schweiz var med sin Saab 9-5 NG på turné genom Tyskland. 2.100 kilometer, Saab gillar de tyska vägarna, särskilt den fria östra delen, där fri resa är möjlig ...

Han skickar bilder från Dessau. Tysk arkitektur möter skandinavisk designdel. Fantastiskt!

Saab 9-3x i Danmark

Martin är en daglig bloggläsare, som håller tro på Saab så länge som det fortfarande finns ett hjul Saab någonstans. Dessutom skriver han, han är en av superpatienten, som fortfarande hoppas på återkommande av vårt varumärke. Han är inte ensam med det, hoppet är alltid.

Saab 9-3x från Martin. Helgdagar i Danmark 2015
Saab 9-3x från Martin. Helgdagar i Danmark 2015

Han driver en sällsynt Saab 9-3x. Låga produktionsuppgifter gör 9-3 till ett off-road-utseende - en annan drömbil "Tillverkad av Trollhättan". Bilden togs under sommarsemestern i södra änden av landet. Det skulle ha varit ett bra foto för vår tävling ...

Saab i snön

Misslyckas (ännu) till säsongen. Oavsett! Saab fyrhjulet i snön är roligt, mycket jämnt.

Ren glädje! Saab 9-3 XWD från Andrè i Davos i snön
Ren glädje! Saab 9-3 XWD från Andrè i Davos i snön

Andrè har sin Saab 9-3 XWD med manuell växellåda. I Davos, hans hem, finns det fortfarande mycket snö på vintern. XWD, fabriksmonterad med sportfjädring och 19 "fälgar, är den perfekta snöskotern. En riktig bil, som Andrè skriver.

Rusa genom snön med fyrhjulsdrift Saab är kul. Se bild!

Turbo X - Sann kärlek

Har du redan märkt, kära läsare? Fläktarna i söder har överhanden i den här artikeln. Kanske beror det på att vi älskar södra ljus Saab i synnerhet? Gilla Giovanni från Italien.

Innan Turbo X körde han en 9-3 V6, men önskade alltid en fyrhjulsdrift Saab. Förfrågan hördes, Saab gav världen Turbo X. En absolut drömbil med världsklass ljud. En av dem är Giovanni. Sann kärlek - som han säger.

Saab 9-3 Aero på glaciären

Saab 9-3 Aero med hatchback och Viggen Body Kit, byggt från 2001 till 2002, är en stor bit turbo. Som en hjortversion med ännu mer kraft, är han trött och blir en stark sällsynthet. Litterutgången ligger långt över en 911 Carrera från 2001, några frågor? Akos från München reser ofta i Schweiz med sin 9-3.

Saab 9-3 Aero med Viggen Kit på Bisgletscher
Saab 9-3 Aero med Viggen Kit på Bisgletscher

Med "Steering Rack Clamp" och subframe - raffinerad efter bloggrådgivning - Aero ger turbo kraften säkert på vägen, Alpine passerar är roliga. Bromsarna ska fortfarande förbättras, säger Akos. Korrekt, vilket är acceptabelt för serien Aero, det är bara en kompromiss med 9-3 Aero Hirsch. Inte bra - ämnet kommer fortfarande att uppta oss på bloggen.

Aero-fälgarna i 9-3 II är utmärkta för Saab 9-3 Aero Coupe, liksom den stålgråa leveransen. Saab 9-3 hatchback är en drömbil - snart igen ämne på bloggen.

Saab 9-3 Aero 2014 och Saab 9-5 2012 sportbil

När det gäller drömbilar, måste dessa bilar inte saknas. Josef Zabel äger den största Saab-samlingen i Tyskland. Dess salar på Nedre Rhen är ett underbart paradis för stora pojkar.

Unikt i Tyskland. Saab 9 3 2014 och Saab 9 5 SC 2012.
Unikt i Tyskland. Saab 9 3 2014 och Saab 9 5 SC 2012.

När kan du titta på en 2014 9-3 Aero från NEVS och en 9-5 NG-sportkläder tillsammans? Glöm massan som tillverkas av Ferrari, Bentley, McLaren, Lamborghini och Co! Detta är mer exklusivt, avslappet!

SAABblog.net-laget önskar alla Saab-fans en bra helg med drömbilarna från Trollhättan! Vädret är bra, solen skiner. Njut av tiden!

12 tankar också "Saabig ... KW37 / 15 Drömbilarna"

 • Bra känsla!

 • Åh man ... Ja, drömbilar. TX kommer troligen att förbli min dröm för alltid. Hur som helst, det gör att du vill SAAB

 • Synet av den nya 9-5 SC, som nästan har gått i serieproduktion, ger mig fortfarande en otäck sting varje gång ...

  Så kort före showroom misslyckades. Var inte tvungen att vara. Verkligen menar! Annars mycket vackert och säkert att titta på bilder.

 • Mountain Goat har sagt allt du kan säga till det.

  Märket bor.

  Tack för den här riktigt bra rapporten. Weekend solsken och en bra rapport riktigt bra.

 • Hi Tom,

  5 år utan nya bilar låter alltid mycket kraftfullt - men inte riktigt så. NEVS förde under märket SAAB förra året (om än väldigt få) nya bilar av typen 9-3 bland kunderna. Du borde inte bara släppa det under bordet.

  Under tiden har NEVS betalat sina skulder (till och med exemplifierande) och, precis som Michél Annik, antar jag att NEVS återigen producerar fordon under SAAB-etiketten i framtiden.

  • Tja, det finns alltid olika perspektiv. 2 eller 3 NEVS Saab 9-3 har även gjort det till oss. Michèl har de bästa relationerna med NEVS - så vi är väldigt nära när något händer. Din optimism är bra, om vi är berättigade så kommer vi snart att se.

  • Är det något speciellt för att lösa sina skulder? Framför allt, väsentligt utanför den ursprungliga betalningsperioden och först efter en avskrivning från fordringsägarna. Som framsteg kan jag inte se det ännu.

   Vem vill få stjärnorna från himlen, bör först behärska de enkla, vardagliga sakerna.

   • Att betala skulder handlar om handelshär. Låter gammaldags och har verkligen ingen mening för investerare på NEVS. Annars hade Bergman redan offentligt ber om ursäkt för den botch han anställde hos sina leverantörer och anställda.
    Hittills har NEVS kostat skattebetalaren mycket pengar, leverantörer måste blöda och Tom har säkert blivit grå
    NEVS måste först bevisa att du förtjänar en ny chans, jag har legitim tvivel!

    • @ D.Ansmann + @ 9-5 Aero

     Självklart är betalande skulder inte det viktigaste kriteriet för en framgångsrik omstart - men det bör ses mer positivt. Det finns gott om exempel där det inte hände och den finansiella situationen faktiskt måste strykas ut av skattepengar - vad sägs om till exempel med konkurs GM eller tillfällig nationalisering av Renault?

     Varken NEVS eller tidigare SAAB-bilar har någonsin hjälpt till med skattebetalarnas pengar - i själva verket en bra prestation, som NEVS återkommer i sin tur igen så långt som möjligt. Klugschieterei är helt olämpligt här!

 • På något sätt kunde jag inte döda genen - en SAAB-igen. Tyvärr har 3 SAAB lämnat familjen. Jag slog två gånger i år och bytte mina två från BJ 2008 (SAAB 9-5 / SAAB 9-3). Därmed en 9-3 X !! (sällsynt och vackert ... ..) och en SAAB 9-3 (BJ2010 / 2011) med bärbar Km-Stand fångad.
  Nu måste ljuset i tunneln äntligen komma, eller hur? Även hos oss finns det fortfarande tillräckligt med fans av varumärket! Hälsningar från norr

 • Tack Tom, bra rapport, bra bilder. Gillar inte riktigt hjulen i 93er Aero Coupe! Standard dubbel talade jag gillar mycket bättre!

  I CH finns det för tillfället en Turbo X Limo, med 113000 km och Automatic for CHF 15800.- !! Så om du letar efter en TX, få tillgång till den! (Har inget personligt intresse i det här inlägget)

  • smaksak

Kommentarer är stängda.