Saab AB förbjuder användning av varumärket

NEVS får inte längre bygga fordon med Saab-logotypen. Saab AB förbjuder användningen av varumärket. Detta rapporterar idag Sveriges Radio.

Ut och om - vid NEVS
Ut och om - på NEVS

Fanns på förhand av ett AFP-agenturmeddelande på tisdagen, som också hade förnekande av användningsrättigheter som innehåll. Följande dag läste den i varje tysk Provincial Journal, endast i Sverige var det lugnt till denna dag.

Det finns inga förhandlingar eller samtal mellan parterna, som alltid presenteras av NEVS, gjorde en Saab AB-talesman tydlig.

För NEVS är beslutet ett djupt slag. Historien, eller snarare affärsmodellen, enheten, det verkliga värdet av företaget var inte elbilar, utan ägandet av det traditionella europeiska varumärket Saab. Förlusten orsakas av oss själv, vi kan ge oss själva empati med Bergman och hans besättning.

Vad är NEVS värt utan namnet, vad återstår? Ett litet, okänt företag med en negativ historia. Chronically underfunded, i de alltför stora produktionshallen av den tidigare Saab arbetar hemma.

Beslutet från Saab AB är klart, välkommen och avslutar en lidande historia. Det kommer inte bli några billiga Kina-bilar med logotypen för vårt varumärke i bilrabatten i framtiden. En mardröm för varje Saab-entusiast. Och även den minsta tyska tidningen skulle nu ha förstått att NEVS inte är Saab. Fakta är tydliga, fronterna förtydligas. En uppfattning från NEVS om beslutet från Saab AB är inte tillgänglig.

56 tankar om “Saab AB förbjuder användning av varumärket"

 • blank

  Tyvärr, men det är inte riktigt något nytt. Saab AB säger att NEVS inte får använda Saab-varumärket vid denna tidpunkt. Vi visste redan det. Båda säger också att även om det pratades om, skulle man inte kommentera. Jag ser inte den nyare utvecklingen ganska så svart. Ska leverera NEVS först. Frågan om varumärket kan också klargöras vid ett senare tillfälle.

 • blank

  Nevs kan leta efter varumärkesrättigheterna för Sveriges bästsäljande bilmärke:
  Ahlgrens Bilar

  • blank

   ta det lugnt och njut av ... din Saab

 • blank

  Jag bryr mig inte om vad dessa saker kallas när de byggs av de bra ingenjörerna och arbetarna i Trollhättan. Problemet kvarstår produktionsstoppet.

  • blank

   @ thylmuc

   1: a meningen ("Jag bryr mig inte ...") = Kan vara ett bra tillfälle att skaffa högkvalitativa elbilar som förhoppningsvis är överkomliga - namnet SAAB är verkligen inte obligatoriskt för intresserade bilköpare!

   2: a satsen (problemet med produktionsstopp) = Jag ser samma sak - förhoppningsvis rullar högkvalitativa fordon av produktionslinjerna i Trollhättan snart. Under alla omständigheter anställs fortfarande yrkesarbetare av NEVS - se NEVS webbplats.

 • blank

  NEVS ... ett kinesiskt företag utan produkter med en effektiv anläggning i Sverige. Billiga bilar (nu officiellt utan Saab-emblemet) är bättre byggda i Kina. Det verkar som om NEVS-planen har misslyckats helt. Vad gör de fortfarande i Sverige?

  Jag hoppas också att SAAB AB NEVS kommer att klart och tydligt klart att varumärket inte fungerar. Oavsett om det någonsin kommer att bli en stor investerare som försöker göra Saab-bilar med en licens, tvivlar jag på dåligt. Jag är rädd att slutet är förseglat. Jag är ledsen men glad att NEVS långsamt rånas av sin odlingsplats.

  • blank

   Men vad jag undrar just nu: Är licens för SAAB-emblemet så beroende av tillverkningen av bilar i Trollhättan?
   Kunde inte en annan tillverkare be om licensen och tillverka den - oavsett var?

   För om så vore fallet, verkar det inte finnas så många välkända biltillverkare som är intresserade av märket ...?

   • blank

    Frågan är varför Saab AB ska göra det. Biten kol för royalty betalningar kommer inte att bryta. Jag är säker på att hittills endast har gjorts som en goodwillåtgärd för Trollhättan och för traditionens skull.

 • blank

  Detta är mitt hopp att det någon gång kommer att finnas en professionell och ekonomiskt stark investerare som också förstår SAAB-andan ...

 • blank

  Och NEVS kan nu bygga små batteridrivna leksaksbilar
  med en mignon-batteridrift eller något liknande är de självberäknade försäljningssiffrorna på 120000 XNUMX enheter realistiska. Och kanske NEVS till och med kan köpa namngivningsrättigheterna från Trabant ...
  Även om jag inte nödvändigtvis skulle önska det för Trabant fans ...

 • blank

  Efter flera år av gissning skulle det vara dags för SAAB AB att lägga korten på bordet och berätta för dem om det var fallet med Saab-bilar eller om det skulle fortsätta på något sätt.
  Detta är skyldigt efter hela teatret arbetare, fans och kunder enligt min åsikt!

  • blank

   Om Saab AB inte vill bygga bilar på egen hand ser det inte ut så, men det kommer att se till att varumärket inte avbryts. En namnlicens kommer inte att vara tillgänglig förrän det finns något fast som matchar namnet.

 • blank

  Redan 2011 kommenterade jag uppföljningsfrågan ganska kritiskt. Hela gaggen och enligt min mening z. T. katastrofala förhandlingar har nu lett till ett interimsresultat (slutresultat ???) som inte verkligen förvånar realister.

  Men det som återstår i alla fall är de goda och vackra stunderna. Idag körde jag nästan 400 km öppet. Min cabriolet 2008 går perfekt och när jag klev ur bilen och lämnade garaget tänkte jag för mig själv: ”Chapeau, bra säten så ingen ryggsmärta, låg förbrukning, mycket komfort, etc.” Vad mer kan man önska sig ?

 • blank

  Å ena sidan är det synd att det inte finns några nya bilar som kallas SAAB, men å andra sidan ett bra beslut att hålla alla tidigare modeller i gott skick och inte skada sitt gott rykte.

  Och tyvärr måste jag erkänna att jag redan flirtar med en viss modell från ett annat märke som en vardaglig bil ... Men då kommer jag att sörja min 9-3 Sportcombi för alltid! Men jag kör bara för mycket ...

 • blank

  Haha. Faktum är att kineserna tror att de gör affärer i Europa på ett kinesiskt sätt, får teknisk kunskap från Saab, med x omvägar och vill tro att det fungerar. Ta en titt på den nya Cadillacs, 2 Liter Turbo, alla Saab, ATS, CTS-teknik och vad som helst som de kallar Saabs mest teknik. Tack vare Saab AB Sverige för att stänga baren. Nevs förtjänar inte att bära det stolta namnet Saab. Du kan inte göra en nischprodukt som Saab en massprodukt utan en själ som VW / Audi (som exempel). Saabs ande lever vidare. Låt oss gissa vad vi kör, vi vårdar våra pärlor för alltid. Ingenting är som Saab, så: odla, värna, köra, njut. Grüssli från Zürich

  • blank

   Hej Markera, Vi kan inte rädda världen, vi kan inte spara Saab, men vi kan ta hand om och njuta av vårt område. Griaß Di, från Salzburg

   • blank

    Hej alpin granne. Grüezi från Zürich. Din Eorte - mina ord. Hehehe.

 • blank

  Jag tror att det inte finns något kvar! Och även om, vad skulle ha hänt? Jag tror att vi alla skulle ha blivit besvikna! Den enda som kunde ha sparat någonting var förmodligen VM. Varför tog Koenigsegg ut då?

 • blank

  Vad har de insolventa advokaterna Saab och hans arbetare, bilfansare och alla älskare av enskilda bilar gjort till dem?
  Jag var i London i några dagar, och det är fortfarande många som fortfarande kör dit, särskilt den sista 9.3 och de "gamla cabrioleterna". Det var trevligt att se.
  Saab stannar vad vi har !!

  • blank

   Vänta bara och se vad som händer när förhandlingar mellan SAAB AB + NEVS äger rum igen.

   Det har gått fram och tillbaka så ofta i Trollhättan - vi borde inte oroa oss för de så kallade experterna som ser ett förnekande av varumärkesrättigheter för NEVS under alla tider. De kan inte se in i framtiden heller.

   • blank

    Tyvärr men det kommer inte bli några ytterligare förhandlingar. Saab AB behöver verkligen inte förlita sig på bilar som heter Saab i framtiden
    är.
    Du borde lämna ett dött företag deras gravfred.

 • blank

  Tyvärr är Sabo inte längre ett företag. Gräsklipparna är målade från grönt till rött och kommer från John Deere

 • blank

  Förresten, vad som slog mig när jag läste Wikipedia: Från 1964 till 1968 byggde Saab till och med husvagnar under varumärket SAABO, för att inte förväxlas med SABO, det tyska gräsklipparföretaget ...

 • blank

  SAAB AB agerade korrekt! Efter allt detta fram och tillbaka från NEVS var / var det ett rätt beslut så att åtminstone namnet SAAB kommer att komma ihåg. Dessutom: Vad ville NEVS egentligen ha med ett förkortat namn (vi kommer ihåg vad SAAB egentligen betyder, nämligen Svenska Airplane AB) som inte längre borde passa e-bilar ... se Wikipedia under Saab

 • blank

  Jag blev verkligen chockad när jag såg artikeln och bilden. Jag trodde att hooligans hade rivit Saab-bokstaven på Tom!
  🙂
  Men allvarligt, bra att Saab AB tittar över hennes (hennes) namn. Så Saab (bilar) kan hålla ett gott minne om hur det var från 1947 till 2011.

 • blank

  Vad planerar dessa drömdansare med arbetet?
  Hoppas de att det finns någon som överlåter dem till produktionen eller vill de sälja allt borta?

 • blank

  Bra !!, de finns fortfarande, de goda nyheterna. Så skadan är åtminstone begränsad och vi har grandfathering. För det var min största mardröm: På något ställe att ha namnet på en kinesisk skräp och skräptag på kylaren.

 • blank

  Exakt, jag håller helt med dig. Jag hade inte ens tålamod att ta så lång tid

 • blank

  Just nu, när pengar sannolikt kommer att komma till NEVS-fonderna inom en snar framtid för att göra det offentligt att namnet har försvunnit, avslöjar det inte för mig.

  Hela saken blir återigen bara en ögonblicksbild - det kan mycket väl vara att NEVS faktiskt har användbara elbilar i rörledningen nästa år eller året efter det som förtjänar namnet SAAB. Då måste SAAB AB också ge fisken smör.

  Förutom NEVS kommer det knappast att finnas något annat företag som vill inkludera SAAB i sin portfölj som varumärke och vi skulle därför bara ha valet från erbjudandet om att vi inte ser väldigt intressanta utländska varumärken
  (Tesla för dyrt, Volvo på något sätt för dandy).

  Men om riktigt bra elbilar rullar av produktionslinjen i Trollhättan någon gång kan du naturligtvis beställa en sådan bil utan SAAB-emblemet (om SAAB AB: s blockerade position fortfarande kvarstår) - desto mer sannolikt skulle scenariot vara med påvisbart bra kvalitet, som med den senaste NEVS-SAAB 9-3 att dessa fordon sedan kan bära namnet SAAB igen. Ärendet är långt ifrån över - när det finns mycket pengar i kassan (se även Borgward) börjar saker verkligen.

  • blank

   ”Speciellt nu, när det förmodligen kommer att finnas pengar i NEVS -kassan snart” / ”Då skulle Saab AB också behöva ge smör till fisken”.
   Till 1. Citat: Mahindra ville göra det supera fyndet och har gått i pension, förolämpat, för att det inte fanns det. Prinsens saga som sparar prinsessan i sista minuten finns inte i verkligheten. Det kommer inte att finnas någon ny majoritetsaktieägare. Var ska pengarna komma ifrån, förutom kinesiska städer som hoppas på jobb för sina städer? Trollhättan är inte intresserad av någon.
   Till 2. Citat: Med uttalandet av Saab AB har de gjort smör med fisken. Tydligt meddelande, alla vet nu vad som händer och slutet på varje teater.

   • blank

    Hej Peter,

    förnekandet av varumärkesrättigheter (användning av namnet SAAB) har funnits för NEVS i många månader - för närvarande bara "kokat upp" igen.

    Vänta bara och se vad som händer inom en snar framtid - det kommer säkert att förhandlas vidare mellan NEVS och SAAB AB om varumärkesrättigheterna i sinom tid.

    • blank

     Mycket kokta, skulle jag inte kalla det. Det är en nyligen uppfattning om Saab AB, som troligen utlöses av samarbetet NEVS / Dongfeng. Saab AB klargör vad som fortfarande var öppet. I Sverige antas det att NEVS inte längre har en chans på varumärket på lång sikt, istället föreslår man enligt vilka möjligheter NEVS skulle behöva bygga sin egen etikett.

     10 till 15 År, mycket pengar, då är ingenting omöjligt och NEVS har sitt eget varumärke.

     • blank

      Hi Tom,

      om reportrar är viktiga och ställer frågor på SAAB AB kommer de naturligtvis att besvaras - om än upprepade gånger.

      Jag anser inte att saken med Dongfeng är orsaken till det långvariga förnekandet av varumärkesrättigheter - NEVS har helt enkelt ännu inte presenterat en acceptabel ny produkt som förtjänar namnet SAAB och därmed är namnet ännu inte tillbaka!

      Vem i Sverige antar att NEVS inte kommer att få tillbaka namnet på lång sikt - är det kanske bara journalister som vill plugga några sommarhål (inklusive övervägandena om nya varumärken)?

      • blank

       Saab AB har meddelat nyheten på tisdag om AFP, inte de reportrar det genererade, inget sommarhål. Du kan rycka genom den svenska pressen, bilanalytiker från Sverige ser förlusten som slutlig och jag tenderar att hålla med.

       För övrigt insisterar NEVS fortfarande på att det fanns samtal med Saab AB, som endast är marginellt och obehörigt.

   • blank

    Äpple. Men naturligtvis behöver de inte namnet Saab.

 • blank

  Följaktligen bör Saab AB fråga NEVS att ta bort eventuella SAAB-logotyper på plats inom en veckas varsel. Skulle vara önskvärt om Geely skulle ansöka om namnge rättigheter, premie och Sverige och skarpa turbos som de kan idag, resten de kan göra!

 • blank

  Det är klart nu, det ljögs! NEVS har nu en lång näsa. Att, från ett fläktperspektiv, användes stor potential inte! Ingen ville ha det. Så det var inte en enda hallucination av en SAAB-troende! Hur var det två kineser när de tappade ansiktet?

  • blank

   Det var inget, du förvirrar något här med japanerna.

   • blank

    Men nu har han haft gris The Kim

 • blank

  Jag tycker att det är meningen. Det finns ingen ny majoritetsägare. Och vill saga eviga förhandlingar med biltillverkare att investera pengarna i riktigt NEVS inte längre tror dem ändå. Och buzz words elbil och Kina är fortfarande detsamma. Således har utbudet och situationen hos NEVS inte förändrats för Saab AB. Om du fortsätta att göra samma löften och utan på den grundläggande finansiering situationen inte förändras, och du kan inte riktigt ta ombord tvärtom, experter från industrin när det förvånar den drar slutligen en rad skott på Saab AB.

 • blank

  Rätt beslut och konsekvent. Undrar vem som drog kontrakt med den stora
  Areal faller relativt nya produktionshallar i händerna på dessa kartongnosar? Vad gör du?
  NEVS där ändå? Är han fri i sitt beslut, till exempel maskinerna, roboten etc.
  sälja eller sälja marken? Du kunde av försäljningen av befintliga
  Värdena lever ett tag och försvinna sedan över natten. Det bästa vi sätter oss i
  Tid före övertagandet av NEVS; Ett företag gick i konkurs som tusentals människor i hela Europa. köpa
  vem kan göra den gamla klumpen! Så ser det ut nu. Enligt min mening var det en introduktion till
  Saabs fortsättning nr 4. och enormt bedrägeri för alla älskare av varumärket. Varför då
  rekonstruktionen, inklusive kampen för leverantörer och blodsättning. NEVS har alla kunder och
  Leverantörsgemenskapen lappade.

 • blank

  Detta meddelande kommer tillbaka med jämna mellanrum. Det var klart under lång tid att NEVS inte kommer att bygga Saabs. För detta projekt meddelade du redan från början att du letade efter en ny majoritetsägare. Och varje majoritetsägare skulle ändå ha varit tvungen att omförhandla med SAAB AB. Att detta meddelande inte är riktigt produktivt är tydligt. Jag kanske är ovillig att bara acceptera fakta ...

  • blank

   ... och den nya majoritetsägaren kommer aldrig eftersom bås inte längre har SAAB-namnet. Väldigt lätt…

   • blank

    Situationen är svår. KJJ har ännu 48% av NEVS, en ny (spara) majoritetsägare skulle därför ha kommit genom en kapitalökning. Under dessa omständigheter? Jag kan knappast föreställa mig.

 • blank

  Bättre ett slut med skräck än skräck utan slut. Ett tydligt beslut. Och du kan fortfarande köpa nya SAAB. Saab Viggen t ex från 37 miljoner euro per kopia.

  • blank

   HAH! ! !

   Jag tycker om sista meningen. Roligt! Men den första är banan. Sluta med skräck?

   Den uttrycker (nästan) varje SAAB-förare endast lättnad. Så var är skräcken?

   Det var bara motsatsen, en lång skräck (nästan) utan slut. En långsam somna och sjuk med alltjämt sällsynta ryckor. Äntligen är SAAB i himlen och ut ur hospice! ! !

   Tyvärr måste vissa tyvärr besluta att hedra och behålla sin SAAB (ett sällan exklusivt fordon - ännu yngre modellår så exklusivt som annars bara en klassisk bil) eller att byta till något nyare och mer vardagligt (och därför mer lämpligt för daglig användning) ...

 • blank

  Så, det här är den nya starten för SAAB! Verkstadsbyrån NEVS behöver nu bara bära kostnader i Thtn. De kan nu erbjuda sitt jobb från var som helst och de behöver inte gå till oanvända fabriker. Referens SAAB gäller inte längre. Nu kan alla komma in i SAAB-verksamheten. Sättet är gratis. Om varumärket fortfarande är värt någonting.
  "Låt oss ta en titt, så får vi se"
  Jag tar hand om och njuter av min 93 SC XWD och jag är glad över att SAAB har uppstått vid den tiden.
  Hälsningar från Salzburg.

 • blank

  Synd.
  Men det var tyvärr på ett sätt förutsett.
  (och i princip finner jag Saab AB: s inställning konsekvent)

  Det är bara synd om alla återförsäljare / workshops som "Saab" fortfarande på något sätt "höll ribban". Framtiden kommer säkert att bli svårare och svårare för dem.

  Och om jag någonsin skulle ha köpt en sådan "kinesisk Saab", till exempel, hade varit ganska osannolikt ...

  Jo, då gjorde jag allt rätt förra året och köpte en (då förmodligen den sista, nästan "nya") Saab. 🙂

 • blank

  Det är allt viktigare för oss att hålla Saab-samhället, Saab-entusiaster och freaks runt om i världen med detta värdefulla namn och påpeka vid varje tillfälle att SAAB fortfarande finns. Låt oss expandera klubbarna, se till att varje Saab-förare är stolt över att ha ett så bra fordon.

  • blank

   Tyvärr är SAAB-ryttarna inte särskilt öppna för klubbar, vi märker alltid det i vår Saab Club North. Inte bara bilarna är speciella utan även SAAB-älskarna

 • blank

  Så nu är det ute!
  Det här är ämnet SAAB och nya bilar gjort för mig. Okej, jag hade hoppats till sist, det SAAB och NEVS på ett rimligt koncept att återaktivera varumärket. Så för mig har Nevs inget att göra med SAAB längre. Om NEVS bygger framtida Borgwards, Jaguars eller liknande, skulle platsen Trollhättan alltid vara ett plus för mig. Du kan äntligen bygga bilar där.
  Det verkar trots allt säkert nu. Nevs kommer bara att spela en mindre roll eftersom du kommer att se vad som händer på de gamla SAAB-sidorna. Annars koncentrerar jag mig på det förflutna i våra vackra bilar.
  Saabian hälsning från Erik

 • blank

  eSaab och ElSaab fungerar!

 • blank

  Jag är lättad! Detta konsortium hade och har inget att göra med SAAB.

 • blank

  Jag tycker att det är bra och som du redan skrev, välkommen!
  Saab är och var aldrig NEVS! Så nu bara byta namn på sidan i chinacars.cim!

Kommentarer är stängda.