NEVS tillkännager ny kinesisk partner

För några minuter sedan skickade NEVS ut en inbjudan till en presskonferens som skulle hållas kl. 11 i Trollhättan. Inbjudan bekräftar att NEVS har kommit överens med en kinesisk fordonstillverkare om långsiktigt strategiskt partnerskap kring fordonsutveckling, inköp och distribution. NEVS-ordförande Mattias Bergman. Mer information att följa under dagen om namnet på det aktuella företaget och hur detta nya partnerskap passar in i tidigare offentliggjord strategi.

NEVS president Mattias-Bergman-ägare-Kai-Johan-Jiang
NEVS president Mattias Bergman och ordförande Kai-Johan Jiang

Under de senaste månaderna har NEVS tillkännagivit flera nya partnerskap för att stödja deras tre långsiktiga strategi för att säkra industriella, tekniska och finansiella partner och till och med sätta de första stegen för att bygga en ny fabrik och FoU -center i Kina. Även om de tidigare partnerskapen är viktiga kommer dagens tillkännagivande sannolikt att bli ännu viktigare som "big bang" -partnern att genomföra på "Planera A”Saknas fortfarande på listan. Denna partner ryktades tidigare om att vara Mahindra från Indien, men med tanke på tidigare utveckling och nu specifikt omnämnande av "en kinesisk fordonstillverkare" i pressinbjudan, är mina kort på Dongfeng.

Mer detaljer när de blir tillgängliga!