NEVS tillkännager ny kinesisk partner

För några minuter sedan skickade NEVS ut en inbjudan till en presskonferens som skulle hållas kl. 11 i Trollhättan. Inbjudan bekräftar att NEVS har kommit överens med en kinesisk fordonstillverkare om långsiktigt strategiskt partnerskap kring fordonsutveckling, inköp och distribution. NEVS-ordförande Mattias Bergman. Mer information att följa under dagen om namnet på det aktuella företaget och hur detta nya partnerskap passar in i tidigare offentliggjord strategi.

NEVS president Mattias-Bergman-ägare-Kai-Johan-Jiang
NEVS president Mattias Bergman och ordförande Kai-Johan Jiang

Under de senaste månaderna har NEVS meddelat flera nya partnerskap för att stödja sin trefaldiga strategi för att säkra industriella, tekniska och finansiella partner och till och med sätta de första stegen för att bygga en ny fabrik och FoU-center i Kina. Medan de tidigare partnerskapen är nyckeln, kommer dagens tillkännagivande troligen att bli ännu viktigare eftersom "big bang" -partnern ska utföra på "Planera A"Saknas fortfarande i listan. Tidigare ryktades denna partner att han var Mahindra från Indien, men med tanke på tidigare utvecklingar och nu det specifika omnämnandet av ”en Chines-fordonstillverkare” i pressinbjudan är mina kort på Dongfeng.

Mer detaljer när de blir tillgängliga!