SAAB träffar Emmaboda heders Erik Carlsson

25C markerar som resultat Det tog ett tag att åka till Sverige men vädret vände äntligen för några veckor sedan, med klart blå himmel, starkt solstråle och genomsnittliga dagstemperaturer över XNUMXC-märket som ett resultat. SAAB träffas i Emmaboda, hjälte av sen Erik Carlsson.

WP_20150809_15_30_04_Pro

Vi anlände relativt sent till arenan, ett tidigare flygfält i Emmaboda i södra Sverige. Jag hade haft mötet på min radar ganska länge och hade faktiskt inte planerat att delta (trots allt handlar det om en 6 timmars bilresa från Stockholm) men eftersom jag var tvungen att ändra mina sommarlovsplaner på grund av vissa skiftande affärsprioriteringar, Jag hamnade trots allt i grannskapet. Min fru är vanligtvis lite tveksam till att delta på SAAB-möten men den här gången var det faktiskt hon som både påminde och uppmuntrade mig att göra en kort omväg när vi såg vägskylten “Emmaboda”.

IMG_7201

SAABs som var tysta runt. SAABs som var tysta runt. Det har förekommit flera hundra SAABs på den gamla luftremsan tidigare på dagen. Evenemanget som inrättades av Svenska Saabklubben och bilmagasinet Bilsport organiserades med ett separat avsnitt, ett spår och en prisceremoni i slutet.

Det var fantastiskt att se alla bilar och att prata med de många SAAB-fansen. Det verkade som att jag inte var den överlägset som hade rest längst ... det fanns två bilar som just hade avslutat sin turné genom Norge som en del av IntSaab2015-evenemanget och en annan SAAB med schweiziskt ursprung ... Hur som helst, eftersom jag bara kom relativt sent, bilderna jag tog inkluderar inte racingdelen och den fullständiga översikten över alla deltagande bilar, men jag litar på att du kommer att njuta av bilderna som jag kunde fånga ändå ...

7 tankar om “SAAB träffar Emmaboda heders Erik Carlsson"

 • blank

  Trevligt att se att de är så framgångsrika är organiserade. Och det är inte bara i Sverige men överallt. Vi kan vara stolta att tillhöra denna familj.
  Tack för den här fina artikeln, Michel.

 • blank

  Tack för bilderna. Kan du berätta något om den gula bilen som ser ut som en hatchback 9000 två dörr eller kanske Sonnet 4?

 • blank

  Trevliga bilder Michèl. Trevlig händelse.
  Detta skiljer sig från Tyskland. Det skiljer sig från Tyskland (i Trollhättan).

  • blank

   Tack för feedbacken! När det gäller 900NG är de verkligen ganska sällsynta på de svenska vägarna. Jag gillar särskilt designen av bakdelen som inspireras av 9000.

Kommentarer är stängda.