Det fungerar inte utan Saab!

Lite senare än planerat kommer nu mitt bidrag. Först till mig, jag är bara 19 år gammal och köpte mig med mitt 17 min första bil. Egentligen borde det vara en BMW, men då kom jag tillbaka bakljusen som har mig så upphetsad i huvudet. 9-3 SC.

Saab 9-3 SC av Tim
Saab 9-3 SC av Tim

Jag älskade dessa baklyktor strax före 5-6 år, så det var plötsligt fast. Det är en Saab och kvalitet när 2 månader senare hade jag honom eftersom även en Saab 9-3 SC med 182000km på klockan 2006er År (dock redan interiör facelift) och rika för en nybörjare förare 150 turbo hästar.

Men jag måste också säga att detta inte var den första Saab där jag körde med eller jag själv. Eftersom min far redan äger sin tredje Saab. Men mer på det senare.

I min vänkrets undersöktes min Saabine naturligtvis direkt, även om jag fick lyssna på den ena eller den andra säger "vad vill du med en kombi" sa det ofta tillräckligt. Men tvivlarna övertygades också snabbt av en liten runda i denna kombi. Hittills har jag redan åkt över 45000 XNUMX km med min Saabine utan några större problem, det enda som hade problem hittills var EGR -ventilen, annars går den felfritt och har följt mig bra på längre resor.

Redan tre gånger till Stuttgart (ungefär 750km envägs) även en gång i dygnet där och bakåt, men det fanns inga problem och med läderna och det tysta interiören kan det också utstå mycket bra. Och i slutet av denna månad har tiden kommit igen för att åka tillbaka till Stuttgart och jag ser bara fram emot turnén. Det är bara roligt att köra den här bilen, alla tittar på 2-tider och det är inte ovanligt att få tummen upp när man kör förbi en annan Saab.

Tyvärr var jag redan fast på väg tillbaka från semestern med min fars Saab den här månaden: / A Saab 9-5 Kombi 2.3T med 220 PS från 2004. Diagnostik mot motorskador ... En sådan ****. Men för min far är det säkert, antingen en ny motor eller en ny Saab, men inte bort från detta märke.

Min syster driver också en Saab 9-3, men en från 1998 från min redan avlidne morfar med denna Saab 8. ägde ny Saab. Sammantaget har vi varit en familjekund sedan 1979 på Lafrentz i Kiel. Och du kommer också att upplysas också. Och det är klart för mig att det i de kommande 2-åren måste komma en ny bil, förstås en Saab. Företrädesvis en turbo x. Men det ligger fortfarande i stjärnorna, först följer min Saabine mig troget och jag hoppas att hon kommer att göra så många miles, för utan Saab fungerar det inte!

Saab läsare kopp 2015
Saab läsare kopp 2015

Tack till Tim för hans Saab-historia! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi belönar varje publikation på bloggen med en exklusiv Saab läsare kopp!

5 tankar om “Det fungerar inte utan Saab!"

 • blank

  Riktigt bra bidrag!
  Jag är också 19 och också beroende av Saab Spirit. Skönt att veta att det finns andra, "yngre", människor som är intresserade av Saab.

 • blank

  Det här inlägget var ett nöje.
  Trevligt, även om Frischautolenker är entusiastiska över SAAB-fordon. Bravo!
  Hälsningar från Schweiz

 • blank

  Bra skrivet! Det finns en hel del SAAB-entusiasm där inne!

 • blank

  Bra historia! Jag köpte 2006 en helt ny Saab 9-3 SC. Min första nya bil! Inte för att jag verkligen behövde en stationsvagn, men jag tyckte om bakljusen så mycket. Super bil! Jag älskade honom. Förra året gav vi det för att köpa en 9-5 NG. Uppbrytningen var inte lätt och jag saknar honom fortfarande! Med vänliga hälsningar och bra resa!

 • blank

  Trevligt att läsa något som andra yngre människor driver Saab. Jag trodde att jag var en av få med mina tidiga 20-tal.

  Men bra att andra tycker det också

  Ha en bra resa!

Kommentarer är stängda.