Är Volvo Saab-alternativet?

Det hade varit uppenbart - efter att Saab hade försvunnit från den nya bilbranschen - att Volvo skulle uppta marknadsandelarna i Sverige. Göteborg, med hemfördel, kunde ha fångat åtminstone en betydande del av det. Tänker och misstänker ... fel! Den framgångsrika piratstyrkan kom inte från Sverige ...

Volvo som ett alternativ till Saab
Volvo som ett alternativ till Saab

De segrande buccaneerna kommer från Niedersachsen. Fantastiskt, men enligt en undersökning av Ynnor faktum. Nästan heltäckande har det Wolfsburg-baserade kärnmärket fått Saabs marknadsandel på den svenska marknaden. Från och med året kan 2010 VW öka marknadsandelen för ursprungligen 12% med nästan 19%. De andra tyska leverantörerna som BMW, Mercedes och Audi ökade också under denna period, men inte lika starka som Volkswagen.

Den framgångsrika piratkopiering av Saab-marknadsandelarna av piratpolisen VW, enligt Ynnor, är det fullständiga misslyckandet av Volvos försäljningsavdelning i åtanke. Medan det är förståeligt att Saab körning individer skulle vägra att flytta till Volvo (!), Men det var volymen främst för flottaffären och kontrakten för personbilar. Så långt som studien.

Volvos marknadsandel stagnerar i Sverige vid 19 till 20%; Den mest populära modellen är V70, som håller på att bytas ut. Volkswagen Group kontrollerar nu mer än en fjärdedel av marknaden med sina Audi, Seat, Porsche och VW varumärken. Lång historia är tiden för en Volvo 240, där nästan varje andra bil i Sverige kom från fabriken på Hisingen.

Förmodligen skulle majoriteten av läsarna, som jag, ha satsat på en övergång av Saab-volymen till Volvo - åtminstone i sitt hemland. Vi hade alla fel. På liknande sätt ser det ut, enligt icke-representativa undersökningar av bloggen, i Tyskland. I den första vågan, med förändringen av bilförare och kilometerkungar, tycktes Volvo ha hylsan på framsidan. Några svenska-affine-läsare bytte till Göteborg i åren 2011 och 12 och skrev - liksom så många andra - farväl email till bloggen.

På lång sikt verkar de tyska varumärkena också klart framåt. På filtspetsen BMW följt av Ingolstadt och Wolfsburg.

Det är bara helt klart för mig varför Volvo har svårt att slå Saab-ryttarna. Okej, Saabs filosofi har alltid varit annorlunda än den stora grannens. Dessutom saknas förmodligen den lämpliga Saab-kompatibla produkten. Den praktiska och sympatiska V70 är för gammal, 60er serie med kombi, sedan och SUV, inte packa det på min radar. När allt kommer omkring är den nya XC90 intressant och en spännande förspel till förnyelsen av erbjudandet.

Det kan vara att situationen snart kommer att förändras fundamentalt. Att vänta på NEVS är meningslöst i nuvarande fakta. Mirakler är mer troliga. Volvo har å andra sidan en plan, och många tidigare Saab-ingenjörer arbetar hos Volvo. Under de kommande 4-åren kommer hela modellutbudet att förnyas, eventuellt kommer det att finnas en ny version som du vill, och kan ersätta en av våra Saabs som en vardaglig bil.

Bloggen kommer att närma sig ämnet under hösten. En Saab-Volvo Story är under förberedelse och på ett mycket speciellt sätt (med mycket Saab i hjärtat) vågar vi att detta experiment.

Hur ser läsarna ämnet? Är Volvo det svenska alternativet till Saab, eller är det inte? Saab till det bittera änden, så länge som det finns en hjulpedestal från Trollhättan någonstans, eller Saab som en hobby och en Volvo i vardagen? Jag ser fram emot åsikterna och resultatet av omröstningen.

Är Volvo Saab-alternativet?

 • Ett alternativ i vilket fall som helst! (47%, 258-röster)
 • En gång Saab, alltid Saab. Vem pratar om Volvo? (31%, 174-röster)
 • Ingen aning Jag är osäker ... (13%, 72-röster)
 • Alternativen kommer inte från Sverige! (9%, 50-röster)

Totala omröstare: 554

Laddar ... Laddar ...

51 tankar också "Är Volvo Saab-alternativet?"

 • Ingen SAAB - ingen enhet.

 • Spännande fråga. Jag ser inte Volvo alls. Förmodligen, på grund av affärer och rationella skäl, kommer en Passat snart att debutera här. Saab stannar för de vackra stunderna i livet 😉

 • Moin tillsammans.

  Så Volvo vagnar har faktiskt alltid varit tilltalande för mig från utsidan.
  (Kan du säga något sådant som en "övertygad" Saab-förare i allmänhet!?) 😉

  Och Volvo hade alltid några speciella modeller, som jag gillade också.
  (P1600, 262c Bertone, C30, V40, vissa SUV, etc.)

  En av mina "tidigare Saab-workshops" är också Volvo-återförsäljare.
  Och så har jag tittat på väntan där igen och igen "tävlingen".

  Som jag sa - från utsidan visuellt ganska elegant.
  Men vad jag alltid och grymt hittade i de senaste modellerna var mittkonsolen!
  Även den nya XC90 gillar jag inte.
  Och det ensamma skulle ha varit ett knockoutkriterium för mig.

  Eftersom även Saabs "idiosynkratiska" konsol hade jag alltid gillat - även i jämförelse med tyska tillverkare. För mig var detta och är ett av de viktigaste kriterierna när du köper en bil, för att du trots allt alltid har det här området och du måste också känna dig bekväm och hitta dig runt "drift"! 😉

  • Absolut okej, särskilt när det gäller mittenkonsoler!

   • Jag är glad!
    Jag trodde det, jag skulle vara den enda "galen" med mer idiosynkratiska och atypiska (för att inte säga "lite excentriska") skäl till att köpa en bil! 😉

    Eftersom jag (faktiskt ja, en) men det mesta av bilen som sitter i bilen är saker som mittkonsol, sittplatser, utrymme, instrumentstyrning och till och med typ av instrumentbelysning nästan lite viktigare än de vanliga kriterierna som hästkrafter, motorkapacitet, detaljer i utseende, max och sprint hastighet, etc. Och mittkonsolen är det har ett mycket centralt element! 🙂

   • Ja, jag kommer alltid skor på när jag tittar på mittkonsolen mina SAAB 9-3 I konvertibler ... .. särskilt kvaliteten ... .. Som det ser ut på vår 740 240 Turbo och vår klassiska sedan men mycket bättre.
    Men jag måste säga mycket tydligt, dashboardet i 901 är toppen .... Även instrumentpanelen / mittkonsolen i min tidigare 9-5 Aero 2003 var helt toppklass!

 • Trickigt ämne, egentligen vill jag ha en ny SAAB. Men förtroendet för NEVS är under 0, så du behöver oundvikligen leta efter alternativ. VOLVO har inget som jag skulle vilja, den nya XC90 är för clunky. Bara en låda på hjul ...
  Förhoppningen är i riktning mot ALFA, kanske finns det äntligen en återkomma. Bättre chanser än med NEVS är det alltid ...

 • Jag har också spenderat lite tid med Volvo, men jag finner modellerna som levereras därifrån mycket syntetiskt och konstigt smaklöst. Dessutom kommer man till prissättningen på rätt sätt, till exempel är BMW faktiskt inte på något sätt underlägsen.

  För närvarande är jag också kliar för att ändra eller åtminstone att komplettera flottan, och det föredragna alternativet för mig kommer från Frankrike. Peugeot har experimentet Jérôme Gallix Gud slutade tack och äntligen hittat med Gilles Vidal en värdig efterträdare till Gérard Welter, och efter en kort resa under våren 508 är med mig just nu klar favorit.

  Och hur går det med SAAB? Tja ... antingen behåll strömmen, sätt in den stora kostymen och lämna till söndagar i garaget. Eller om möjligheten skulle uppstå, byt den till en ny 9-5 eller 9-3-konvertibel. Men det måste hittas.

 • Med Volvo saknar jag alltid den sista biten, impulsen som hoppar. Delvis lydig, ibland tråkig, ibland kan jag inte göra någonting med designen. Ett transportmedel inte mer, inte mindre. De modeller som jag hade tittat på var ofta prissatta ambitiösa och jag var inte värt pengarna (i motsats till ett annat känt före detta svenskt företag). Du kommer att vara bra kvalitet, men det vädjar inte till mig.

 • Ibland kan du hitta till och med begagnade med låga körsträckor ... är inte nya bilar men bättre än tysk enhetlighet är det ändå.
  Personligen anser jag dåligt att det inte finns Acura (Hondas premium varumärke) på den europeiska marknaden ... det skulle vara för mig att inte ett acceptabelt alternativ ... som har åtminstone en mycket attraktiv design

 • Redan spännande, särskilt synpunkter från vissa människor ... ..
  Som en långvarig förare av båda märkena kan jag bara säga en sak ...... en Volvo är inte Saab på något sätt ...... Och varför filosofin ska vara så annorlunda, jag är också ett mysterium ... men båda företagen var alltid säkra, miljövänliga och kända långvariga fordon.
  SAAB var alltid mer körbil enligt min mening, Volvos vanligtvis mer bekväm ....
  Varför en nuvarande V70 ska vara för gammal, öppnar inte mig personligen ... .. den sista 9-3 är baserad på ett fordon 2002 / 3 har dykt upp .... och nästan alla fans klappar händerna när de ser en 😉

  • Jag kan bara hålla med det!

 • Eventuellt alteraniv. Låt oss köra en äldre V40 T4 hemma och en XC90 D5 på jobbet.
  Men jag känner att vår blogg författare för på SUV jag inte stå, den nya 40er är för liten, bara V60 T ... (eller Polestar) och V70 kan vara ett alternativ.
  Tyska bilar ganska inte, även om jag gillar Skoda Octavia RS ganska bra.
  Även den japanska kammen i fråga. (Subaru, Mazda eller Honda)

  Matthias

  • Jag måste erkänna att jag inte hade Polestar Volvos på min radar. Finns inte i Tyskland, men en V60 Polestar skulle säkert vara ett mycket bra alternativ. Med V6 Turbo och fyrhjulsdrift ... eftersom du eventuellt kan vara svag.

   • Eftersom Volvo 760 V6-motorerna är Volvo-historia .... Från Volvo 960 är de installerade 6-cylindermotorerna anordnade i serie 😉

    • Tack för handledningen. I linje låter mycket bra ... 😉

 • Volvo bygger säkert bra bilar. Ändå, för mig just nu 5-han BMW och Tesla front - om det kommer till en förändring.
  Det är fantastiskt att, när vi tittar på förkylningen, håller SAAB fortfarande ganska bra med dagens fordon från andra tillverkare.
  Att köra på SAAB är därför ett alternativ.

  • Ta Tesla! Jag ändrade också och bilen är fantastisk!

  • Tesla ja - BMW nr (jag har problem med beteendet hos en viss Quandt-familj).

   Att en 9-5 med jämförbara andra bilar fortfarande kan hålla sig ganska bra, jag ser också - fortsätt tills en ändring till NEVS-Elektro-SAAB är möjlig. Om det tar för lång tid, eller om Bergman & Co. inte kan göra något enligt Plan A, finns det fortfarande Tesla kvar - desto mer fordon jag ser varje dag i Hamburg och Schleswig-Holstein, desto bättre tycker jag särskilt om designen.

 • Alternativ endast att köra bil från Sverige ???? Jag vet inte Jag undrar om Volvo har förändrats de senaste åren. Men det är inte en SAAB. I (vi) får inte heller alltid köra den senaste modellen av sitt varumärke så länge det finns fortfarande delar av Saab drivs och 9,3 2005 från Sportcombi bör länge med god vård tag som min gamla 900er tyvärr utan vård ca.500000km tills jag tyvärr Jag var tvungen att ge upp åldern ingen ny SAAB mer

 • Jag bytte till Tesla och jag måste säga att bilen är från en annan stjärna! Men Saab kommer alltid att vara en viktig del av min fordons passion.

  • Vad söker Tesla efter? Faktiskt. Antingen har du ett andra fordon med flytande bränsle eller du kör lite. Vad i helvete, Tesla vid körning 1000 km på en dag?

 • För mig har Volvo charmen av en praktisk familjedräkt. Inte mer och inte mindre. På något sätt saknar jag sportighet och flyggener. Då vill jag hellre byta tillbaka till den tyska tillverkaren med 3-bokstäverna tillbaka. Men jag har fortfarande mycket tid där. Kanske kommer något att hända i Saabcity.

  • Som träffar huvudet på spiken - Jag kör inte eftersom Saab Sverige, men eftersom jag en gång ignorerade testresultat av Stuttgart handel press år sedan och har tillåtit en 901 mig en betydelse provkörning. Och det har öppnat en värld bortom alla mätbara kriterier som fortfarande finns. Volvo bygger och byggt utan tvekan bra bilar som fortfarande ingen puls gav mig denna "dasundgenaudasundgenausowillichdashaben" - kommer inte heller att en mängd hyrbil jag nödvändigtvis använda då och då. Och om det så småningom också av Saab inte längre existerar, nu ser jag precis vad finns det för alternativ - och då är det inte verkligen bryr sig där men kommer förmodligen är tyvärr bara ett matematiskt problem: hur mycket kostar det för leasingperioden verkligen ...

 • Problemet med etl. Företag som erbjuder sina MA-bilar kan vara att modellvalet ofta är begränsat till "inhemska" produkter. Vad ofta synonymt med koncernens varumärken tillåts, i fallet med VW, till exempel, Seat eller Skoda ...

  Saab var GM och GM hade Opel, de var tyska och det var därför du kunde köra Saab.
  Volvo brukade vara Ford och Ford bygger i Tyskland och det är därför du kan köra en Volvo.

  Nu är Saab historia och Volvo tillhör kineserna och därför inte i leasingbilen.

  Men det borde inte vara den enda anledningen. Volkswagen Leasing erbjuder mycket bra leasingförhållanden som du inte kan göra annat än att ta ett sådant fordon. VW kontrollerar förmodligen en stor del av de så kallade agenten fordon (vem som helst kör därifrån, antingen golf eller passat klass) på dessa leasingavtal. Om bilarna efter 2,3,4 år är också överkomliga för Ottonormalverbraucher följer den andra återvinningen.

 • Jag kör Volvo S1,5 sedan 60 år, om det inte finns något nytt SAAB tillgängligt under de kommande 1,5-åren, finns det bara 2-alternativ för mig. 1.) Jaguar XE eller 2.) SAAB 9-5 II med låg körsträcka, eventuellt också från USA och en billig bil till ...

 • Tom, där du stungit in i en varp bo - var verkligen tänkt 🙂.
  Jag känner mig som mest här. När jag kör i en annan bil ser jag alltid fram emot att sitta i en av mina SAABs igen. Jag tror att jag kommer att köpa / hyra ett billigt arbetsredskap för framtiden, för det finns ingen sådan anslutning som med vårt varumärke.
  Jag har också tittat runt Volvo, men det appellerade inte bara till mig. Jag hittade utrymmet tillgängligt i vissa modeller inte bara frodigt för fordonets storlekar och priserna lyfts.
  Den andra dagen var jag med engelska och jag tittade en gång på den nya XE, som jag hittade mer intressant, men tyvärr ingen hatchback i sikte, inte ens en stationsvagn. Mycket bra Jag tror XE, att du inte får det fulla paketet av tvivelaktigt assistent übergebraten, som delvis finns på listan över specialutrustning.
  Annars kan jag inte tänka på någonting som verkligen kan intressera mig. Jag hoppas, vad står i garaget, varar länge.

  • Jag tror att tiden hade rätt ... Om jag tittar på den nuvarande omröstningen skulle det ha varit ett helt annat år sedan. Spännande!

 • Grüezi Saabgemeinde. Så jag kör bara Saab sedan 1988.

  Okej, för att njuta av en 95 Jaguar Daimler XJ300 12er, helt enkelt för att den är så helt annorlunda än de andra.

  Volvo är inte ett alternativ för mig, varför? Bara för att hon kommer från Scheden?

  Jag föddes i 1967, min far kommer att köpa på den tiden en Saab 99 eftersom han är annorlunda eftersom han är speciell eftersom han är envis eftersom han är Saab eftersom han var hemska gula, eftersom han satt accenter, som på den tiden det helt underbart Citroën DS, gudinnan. Detta följdes 99 LE, 3 gånger, sedan 900-1, en vansinnigt ulkiger, vackra bilar, för att vara med en känsla pilot ovan molnen, där friheten är förmodligen gränslös. Därefter 2 9000er, CD, CS. då den sista riktiga rena Saab, 9-5er (väl förstådd serie 1)

  Wow. Hej, glöm alla de moderna I-telefonen bilarna, med 72 airbags och 34 parkeringsassistenter, lane assistenter, ESP och så vidare.

  Saab kommer alltid att finnas, ung, gammal, gammal, Veternan. Oavsett. De är omhuldade och omhändertagna. 400'000 km och mer, min pappa gjorde alltid med var och en av dem. Rust? Aldrig, om du har en hjärtlig Saab-doktorsverkstad som fortfarande gör riktig service. Jag är smittad, Saab-infekterad. Uiii, sedan måste jag köra runt sjön Zürich för egen skull.

  Alternativ? Ja, använde Saabs. Jag Schweiz har fortfarande riktiga pärlor.

  Det behöver inte alltid vara en ny bil. Saab byggde så bra glidflygplan, som varar länge, mycket lång tid med lämplig vård.

  Innan jag glömmer att skriva, är jag smittad, Saab-infekterad.

  NEVS? Ett företag som alla andra, du förstår inte vilken passion för en Saab egentligen betyder.

  Så, luta dig tillbaka, kör ABBA, tack för att du lyssnar på musiken och njut av det

  Alltid bra resa och vänliga hälsningar från Zürich

  Markus

 • Titta vad som håller "OVE" från Volvo.
  Som han kallar BMW-chaufförer eller till och med dem med "vågiga strålkastare" - helt klart!
  Jag är rädd varje dag på Daimler - vi kallar honom bara "Wamsler".
  SAAB - sans Pareil!

  • Halloli Gallix, jag hoppas du betyder Stern-Daimler och inte Jag-Fauch-Daimler. Fauch-Daimler är verkligen snäll och underbar, utan skräck, snarare Fauch, hahaha

 • Nej - Jag menar mitm-halmhatten och det virkade toalettpapperrullen.
  Vad tror du att jag måste lyssna på som årtionden - en gammal militär SAAB-förare, med en sådan vagn.
  Jag är till och med berömd för (sen) insikt. Terrible!
  Men du har rätt - för hjärtats blod kanske snart kommer att bli en JAG i fråga.

 • PhiBo har lagt det i ett nötskal: Volvomodellerna är väldigt syntetiska och konstigt smaklösa. Särskilt den nya Volvo XC90 i vitt, nästan ledsen, verkar fordonet.

  För mig finns det inget särskilt annat märke som jag överträffade. Men det finns en favorit här och där i varje fordonsklass. Och man måste låta de tyska tillverkarna, även VW, hitta interiör- och exteriördesignen inte lika märklig som Volvo.

  Ändå skulle en ny Saab 9-3 Aero vagn ha varit min ...

  • VW kan Volvo när det gäller design tillräckligt med vatten, från toppen. Kanske Niedersachsen är de bättre svenskar, så att säga, och kör därför Volvo.

   Men det betyder också något, för vad säger ordningen igen? "Är din bil dyster och intetsägande, står på baksidan VW Passat" 🙂

 • Där kan du göra vad du vill - en riktig SAAB-förare går vilse i sökandet efter ett alternativ.
  Som den gamla läderjackan, som din fru redan har lagt i väskan till Röda Korset - det passar inte dig - du tar alltid ut det igen.
  Efter min 96er kom en OPEL (Irmscher Tuning)
  Sedan en 900er Sedan (jag kunde bita där jag gav den)
  En Chrysler Voyager (berättad för platsen)
  Räddningstjänsten - en 9 / 3 inställd av Rinspeed.
  Återfall till en jaguar (hälften av mitt hår var priset)
  Slutligen en 9 / 5 i scarabgrön - en levd dröm.
  Hingemeuchelt för tre år sedan.
  Fyra SAAB-återförsäljare som var för dumma att erbjuda mig en ersättare.
  Landade på en 350er C-klass plastbil (med roliga pop och knäckande ljud)
  Jag mår inte bra - även om det är den mer moderna bilen.
  Är det upp till mig?
  Eller har något gått vilse för oss?
  Jag är rädd inte bara bilarna.

  • Du sätter det bra för mig.
   För mig är kollegorna nu tysta på grund av att de har konsumerat i tiden många och många hyrda bilar och var ofta inte nöjda.

   Jag köpte 2,5CS som en reservdelsbutik före 9000 år sedan (Joe). På grund av hans goda skick blev han en "Daily Driver". För det personliga välbefinnandet har jag konverterat det steg för steg till CSE, luftkonditionering och den stora SAAB-stereon var redan ombord. På våren kom en "Bridge of Weir" -Ledergarnitur in sist, nu är allt bra (skinnjackan hälsar). Med de många timmarna av arbete och skruvar, som också var riktigt roliga, har jag honom lika kära som hjärtat som mina två andra SAAB. Jag kommer verkligen inte att handla det för en sällsynt modern låda.

   När jag tittar på de dagliga bilarna på motorvägen känner jag mig mer medlidande, jag tycker om min turné 🙂.

   • Gilla mig med en 9000CS ... under tiden har han muterat från en LPT till en hel turbo och är fantastisk att köra över långa avstånd. Tack vare noggrann förberedelse och endast med 90 TKm kommer han som ny och förblir i flotta för alltid :-),
    Tyvärr har han inget läder, men "velour" ombord. Kan du därför berätta mer om "Bridge of Weir" (behandling / Kosteneininbau)?

 • Saab är något speciellt, det finns inget där. Jag har "bara" en och förmodligen hör inte till den sanna fansens cirkel alls, men det stör mig inte först, jag trivs fortfarande. Det som fascinerar mig är inte bara att köra, det är fortfarande bra, men många, många andra bilar och varumärken idag kan göra lika bra, om inte bättre. Men även efter 8-år och 230 TSD-kilometer (precis tillbaka), tycker jag fortfarande om att se den här bilen och gå och njuta av vägen där, som jag aldrig har upplevt med någon annan bil. Och det gör Saab så speciellt för mig. Bara en gång någonting nytt i uppfarten, inte omedelbart men vid någon tidpunkt. Och jag gillar Volvos bild och dess orientering, mycket bra. Där de var och vad som kommer att komma på marknaden inom en snar framtid hittar jag spännande. Säkert ingen Saab, men bara inte VW, Mercedes, Audi eller BMW, bilarna är alla bra, kanske även det bästa det finns (tekniskt), men också med en bild som jag inte vill ha. Jo, Volvo har också en, men jag mår bra med det. Därför tycker jag att det skulle vara bra om Volvo kunde hitta en plats här och äntligen läsa något om nya bilar och nya tekniker.

  • Jag vet det. Oavsett vilken av våra Saabs jag ser -> vilken bra bil! Skulle det fortfarande vara fallet för en annan tillverkare efter så många år? Förmodligen inte.

   • Förmodligen !! 🙂

 • faktiskt behöver människor bara VW Golf. Jag har också, Variant execution, mycket ekonomiskt, 12 år gammal. Men egentligen bara för att få de delar som min SAAB nu snabbt behöver. Egentligen ledsen men sant, för mig är det knappast ett alternativ.
  Jag måste få kroppen rostfritt igen. Inte oskyldig
  ett uttalande som lämnades till mig av en stor saabist från Wr, Neudorf
  : I Saab 9000 är saker inne,
  Du kan inte betala med pengar längre. Och i de nya bilarna finns saker som jag inte vill äga! Därför har jag övervägt och bestämt mig själv: han måste leva vidare! Jag måste spara det!

 • Har kört Volvo redan ett år och har inte ångrat "förändringen"!
  Därför kommer jag inte att ge min 9000!

 • De olika åsikterna är redan intressanta. Från "Volvo = inget alternativ alls" till "Volvo = mycket bra ett alternativ" är alla representerade. Jag tror att det beror på fordonsbehoven. Volvo var det enda alternativet för mig. Vår 9-5 måste gå eftersom en diesel behövs på grund av den årliga körsträckan. Vid den tiden var det klart att det inte kunde bli Saab. Saab och Diesel ... andra kan göra bättre. Den gamla Opeldiesel i 9-3 och 9-5 är säkert robust men högt, irriterande och utan körförmåga. Om 3.0TID Isuzu crap behöver du inte tappa ord och de nyare tidtabellerna var i mig också
  "Nya" bilar. 5Zyl. D5 i Volvo är redan en helt annan liga: Robust, anständigt prestanda, ekonomiskt och bra ljud. Om jag jämför MY02 S60 med min MY01 9-3I är Volvo betydligt högre kvalitet. Du kan nästan föreställa dig en fordonsklass högre. Jämförelsen är verkligen orättvist eftersom 9-3I är mer eller mindre en utveckling av 90ern.
  När det gäller designen är det verkligen en smakfråga. Lite mindre "grå" i inredningen skulle ha gjort Volvo riktigt bra. Därför är en revisor 9-5I i inredningen inte riktigt "spännande".
  I vilken utsträckning alternativen uppstår är också relaterat till marknadsföring. Varför Saab är "Born from Jets" eller ljud från flygindustrin är inte tillgängliga för mig. Ja, nattpanel kanske. Men annars har en Saab så lite att göra med en stridsflygplan som Peugeot med pepparkvarnar. På Top Gear tror jag att det var väl upplyst. Det var bara en mycket reflekterande och lämplig marknadsföring. En jetmotor skulle ha varit den logiska utvecklingen vid Saab efter turboen 😉

 • För mig i april 2012 frågade professionellt vad det ska vara efter Saab. Audi, VW, Mercedes, BMW? Under besöket av köpmännen lämnade de nu. I varje fall av olika skäl, vanligtvis en blandning av icke-versed säljare och delvis känslomässiga, kvalitativt tvivelaktiga produkter.
  Kortlistan vunnits av Opel Insignia och Volvo V70.
  Visst var 2012 V70 en äldre modell, men det hade gjort mig och var värt ett försök.
  I januari var 2015 inte längre frågan efter 180.000km vad nu. Brunns 2,5Jahren jag inte hade förändrats ett problem med fordonet, bara en glödlampa och en aktzetablen konsumtion.
  Det var igen en V70 som BE med den nya D4-motorn. Här kunde jag hitta ett riktigt kvantesprång genom modellvården. Motorn förbrukar endast 6,4l / 100km, chassit är mycket bättre, platser är äntligen topp- och långväga passar, trafiksignaligenkänning fungerar utan problem etc. Endast mittkonsolen i självbärande utförande kan komma undan.
  Men efter allt detta beröm har jag en mycket stor nackdel - tyvärr är det inte Saab.

 • Hej,

  Urlaubbedimngt Jag är något att läsa.

  Vad det gäller registreringssiffror sov väl, särskilt GM, som hade efter alla adresser i Laesingnehmer om deras GMC bank. För dem hade det varit lätt att fylla Laesing-flottorna med Opel eller vad som helst.

  Det finns inte egentligen några alternativ eftersom inget annat märke gör en så cool, inte-för-ingenting-skillnad i trafiken möjligt. Men jag har fortfarande lite tid med 9-5NG! 🙂

Kommentarer är stängda.