IntSaab2015: Dag 5 / Tag 5 Olden-Trollstigen

Vi lämnade Olden tidigt på morgonen och hade ett fint par i Team No 9 från Nederländerna bakom. De vill stanna hemma för en annan dag. Underbar bil men!
Vi lämnade Olden tidigt på morgonen och fick tyvärr ta farväl till det trevliga paret (Team 9) från Nederländerna. Du kommer att stanna i Olden en annan dag och sedan - på grund av fordonsproblem - köra försiktigt hem. Annars en underbar bil!

Günter13_1

 

Vi börjar dagen med en rundtur till en plats utanför Grådås. Günter ville verkligen se den här stora berömda padden. Günter är på grund av den så mycket kända Günter Kastenfrosch från Janosch. Känd av vissa länder i Europa. Om du vill följa Günter har du som vår Facebook-sida. www.facebook.com/IntSaab2015Team133, Günter har nu en vän så vi hittade honom i Tyskland och var tvungen att rädda honom. Loen till Åndalsnes, via Geiranger.
Vi började dagen med en pre-tur och körde till en plats utanför Gråås. Günter ville se denna stora kända groda. Anledningen till att vi kallade vårt team "Team Günter" beror på den berömda Günter Kastenfrosch från Janoschs barnböcker. Känd i några europeiska länder. Om du vill veta mer om Günter kan du läsa vår Facebook-sida www.facebook.com/IntSaab2015Team133 Günter har nu också en vän, som vi hittade i Tyskland och var tvungen att rädda. Vid grodyrken hade vi frukost och då började vi dagens tur från Loen till Åndalsnes via Geiranger.

Günter13_4Günter13_5

Så vi gjorde en resa till Dalsnibba 1500 moh Europas högsta fjordutsikt från en väg.
På vägen gjorde vi också en resa till Dalsnibba. Dalsnibba är 1500m över havet och erbjuder den högsta utsikten från vägen över en fjord.

Günter13_6

Resan var svår på lag nr 7. Bilen var törstig.
Resan var svår för Team No. 7. Hennes bil var törstig.

Günter13_7

På färjan till Linge, många fina Saabs
På färjan till Linge var många vackra Saabs.

Vi gjorde det till Trollstigen! Nu var vi tvungna att ta den smala vägen och den sista kilometeren för dagen.
Vi gjorde det till Trollstigen! Nu var vi bara tvungna att klara av de sista kilometerna av dagen nerför den smala vägen.

Günter13_10_Och vi har kommit till huvudlägret för ikväll på Trollstigen camping. Detta skulle vara en efterturnering av IntSaab2015 via Hunderfossen, Arvika och Trollhättan. Vi vill fortsätta med resten i morgon till Hamar men då måste vi gå hem till Sverige.
Och vi anlände till den officiella campingplatsen för idag. På Trollstigen Camping. Det här är faktiskt slutet på IntSaab2015, men det finns också en postturné om Hunderfossen, Arvika och sedan till Trollhättan. Vi kommer att köra till Hamar med övriga deltagare imorgon och säga farväl att köra hem till Sverige.


Detta är det 13: e inlägget från Marcus och Manuela Bergfeldt som "Team Günter" om deras erfarenheter av att delta i IntSaab2015-evenemanget. De rapporterar från Norge och njuter av IntSaab2015-evenemanget i deras svartblå SAAB 9-5NG. Något två veckor tidigare startade de en förtur från sin hemstad Tranås i Sverige till Tyskland, via Frankrike, Belgien och Danmark till Norge. Deras tidigare inlägg finns här och nästa kommer snart att följa!

6 tankar om “IntSaab2015: Dag 5 / Tag 5 Olden-Trollstigen"

 • blank

  Åh man, dåligt för nederländska (Team9). Det är irriterande. Men i dagsturer gör det att fånga upp gruppen efter en lyckad tjänst, förmodligen ingen Sin- ;-(

  • blank

   Ja, det var verkligen synd. Vi körde så många kurvor (hårnålar) upp och nedför att de inte vågade. Team 9 var tyvärr inte det enda laget med fordonsproblem. Andra Saabs kunde repareras med kort varsel. Men vi såg också lag som hade hyrbilar ...

 • blank

  Fantastiska bilder, vacker natur, många tack till teamet Günter för att ge bilderna och rapporterna. Det är en av de bästa sakerna som någonsin skrivits på den här Saab-bloggen.

 • blank

  Har du haft tur med vädret !!! Jag var där uppe för några år sedan på sommaren (omväg från Geiranger) i dimma, snö och is, det var inget att göra med den stora utsikten.
  Kom hem bra

Kommentarer är stängda.