SAAB-passion och ett bröllop

passionen

En gång i taget ...

... tillbaka när jag fick mitt körkort, såg jag en SAAB 900 under mina lektioner. Denna bil såg väldigt exotisk, extraordinär och imponerande jämfört med Golf III-generationen, som var representerad i vår plats.

Wedding Saab. Rapport från Martin.
Wedding Saab. Rapport från Martin.

Så jag bestämde mig för att jag skulle vilja ha en sådan. Men vart tar du det? Eftersom jag inte hittade någonting då, men akut behövde en bil, föll beslutet på en Nissan Almera, som erbjöds till försäljning av ett äldre par. Så jag lade mina första pengar i den här bilen och han gjorde 4 års trovärdig tjänst innan han gjorde det klart för mig att vi inte skulle vara lyckliga mycket längre. Så började sökandet efter en ny bil.

Nästa kontakt med trollarna jag hade då genom min farbror. När han besökte oss körde han med en SAAB 9-3 SC. Det förvånade oss redan, för han har tidigare bara drivit VOLVO. Bilen jag gillade omedelbart, även innan jag kom in. När jag fick sitta i cockpiten, blev jag omedelbart smittad av SAAB-andan. Detta lade grunden för SAAB-önskan igen. En kort tid senare startades en provkörning med min framtida 9-3 i Dresden. Efter att formaliteterna klargjordes var jag en stolt SAAB 9-3 SC-pilot.

På de många landsvägarna med 9-3 upptäckte jag SAAB-vännerna Sachsen. Som möts på våren och faller till vanliga resor i Sachsen. Med så många SAAB-entusiaster träffade jag många trevliga människor. Bland piloterna var också 900-förare. Dessa smittade mig mer och mer med 900-viruset. Vad jag igen var intresserad av i en 900. Sökningen tog sedan 2 år, tills jag äntligen hittade ett lämpligt erbjudande.

Efter en intensiv sökning var det dags att åka till Berlin för att ta med SAAB 900Turbo 16S Aero till Sachsen. Naturligtvis hade det mindre tecken på slitage, men dessa kunde åtgärdas med noggrant manuellt arbete. Nu lyser det igen, nästan som det gjorde '89 när det rullade av monteringslinjen.
Båda SAABe går till fullo tillfredsställelse och kommer förhoppningsvis att följa med mig under många år framöver.

Bröllop

Mina föräldrar kom till mig med glädje i år och sa att min syster skulle gifta sig. Glädjen var naturligtvis bra och så bestämdes jag att jag skulle köra bröllopsbilen. Valet av mina föräldrar föll på ett tyskt märke, vilket jag inte trodde var bra. För en speciell dag tillhör en speciell bil. Jag sa till dem, låt mig göra det, jag hittar rätt bil. Och då kom Mark i spel, frågade jag honom om han skulle låna mig sitt SAAB 9-3 CV för dagen.

Mark älskade genast denna idé och sa JA. Visst misstänkte brudparet ingenting av allt detta. De visste bara att de skulle hämtas på registret.

På bröllopsdagen var det dags, i hemlighet var cv i en sidogata utan att locka uppmärksamhet. Efter bröllopsceremonin duschades det nygifta paret med grattis från familjen och många vänner och bekanta, och de första bilderna togs i och runt registret. Sedan följde mitt utseende, med toppen fortfarande stängd, stoppades före bruden och brudgummen. De såg först förundrade, men sedan strålade de över öronen när huven öppnade och många, fyllda med heliumhjärtbollonger från CV-rosen. Beaming med glädje tog de sitt säte och åtnjöt ögonblicket. Då sa de: James, kör!

Resan gick genom den pittoreska gamla staden Dresden, längs Elben via Moritzburg, till fotograferingen på slottet, upp till Spitzhaus i Radebeul, där firandet verkligen började.

Tack så mycket till Mark för att bidra till denna stora dag med hans SAAB.

Saab läsare kopp 2015
Saab läsare kopp 2015

Tack till Martin för sin Saab-historia! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi belönar varje publikation på bloggen med en exklusiv Saab läsare kopp!

5 tankar om “SAAB-passion och ett bröllop"

 • blank

  Tack för den stora konvertibla enheten och tack till föraren som körde oss genom centrum till Spitzhaus och Moritzburg, det var verkligen oförglömligt och vår bästa dag! Hälsningar brudparet

  • blank

   Hej kära brudpar

   Full throttle till vanlig lycka !!! Må din resa vara asfalterad i det gemensamma livet med många stora och värdefulla upplevelser som ytterligare stärker och fördjupa din kärlek.

   Blogglaget

 • blank

  Hej Marco, du har en PN. LG Mark

 • blank

  En mycket trevlig (Saab) berättelse. Särskilt med det överraskade brudparet och de mycket vackra bilderna av Moritzburg och Spitzhaus. På samma sätt, för några veckor sedan parkerade jag också framför Spitzhaus med min 9³ SC och åt extremt gott äggskal där. Spitzhaus kan i alla fall rekommenderas som en vacker (Saab) destination.

  Jag har fortfarande en fråga. Har du också något på internet om planerade aktiviteter i Saab-Freunde Sachsen? Ska det vara några gånger i området Dresden-Görlitz, skulle jag också vilja försöka delta i det.

  Många hälsningar från Lausitz - Marco

  • blank

   Spitzhaus äggpiebald är också läckra. 😉

   Hälsningar Andreas

Kommentarer är stängda.