IntSaab2015: Välkommen till Sverige

Vi vill välkomna dig till Sweden Automobile Giessen ("Sweden Automobile Giessen") tidigare känt som Saab Zentrum Giessen. Det är inte så lätt när du är Saab-återförsäljare och plötsligt finns det inga fler nya Saabs att beställa. Tyvärr fanns det redan en Volvo-återförsäljare i närheten i Wetzlar så de började med service på Volvos och fick nu många nya kunder. De säljer också nya Volvos via en partner. De är verkligen supervänliga här så se till att du besöker dem. www.saab-giessen.de

Vi välkomnar dig varmt till Sverige Automobile Giessen, tidigare känd som Saab Zentrum Giessen. Det är inte så lätt om du är en Saab-återförsäljare och plötsligt finns det fler Saabs att beställa. Tyvärr var det redan en Volvo-återförsäljare i Wetzlar, så Saab Zentrum Giessen startade en Volvo-tjänst och fick så många nya kunder. Nya volvos lärs genom en partner. Alla anställda i Sweden Automobile Giessen är mycket vänliga. Så nästa gång planera ett besök där! www.saab-giessen.de

Günter4_1

På företagets grunder kan du se Saabs och Volvos tillsammans med Saab- och Volvoflaggorna i bakgrunderna. En sällsynt syn för en svensk turist men en ganska perfekt match tillsammans.

På grund av återförsäljaren kan du se Saabs och Volvos tillsammans med Saab och Volvo flaggor. En sällsynt syn för en svensk turist, men de passar perfekt tillsammans.

Günter4_2

Saab spotting

Günter4_3

Strax utanför Sveriges bilar såg vi att de två Saabarna var fantastiska

Strax utanför Sverige Automobile Giessen har vi upptäckt dessa fantastiska Saabs.


Detta är den fjärde posten av Marcus och Manuela Bergfeldt om deras erfarenheter att delta i IntSaab2015-evenemanget. De är tysta på en pre-turné, kör deras underbara kolsvart SAAB 9-5NG från sin hemstad Tranås i Sverige till Hessen-regionen i Tyskland, och slutligen via Frankrike, Belgien och Danmark IntSaab2015 värdlandet Norge. Deras tidigare inlägg kan hittas här och nästa kommer snart att följa!

 

 

 

 

5 tankar om “IntSaab2015: Välkommen till Sverige"

 • blank

  När det gäller Opel-återförsäljarna kan jag bara hålla med det. Jag köpte också min nuvarande Saab från en (främst) Opel-återförsäljare. Enligt sin egen reklam är den äldsta Opel-återförsäljaren som fortfarande finns i världen. Efter det första produktionsstoppet under Spykers ledning våren 2011 togs Saabs skyltar omedelbart bort där. Efter det gick jag till det här företaget igen på grund av ett litet problem och var där som Saab-kund med orden: Vi använde inte Saab längre, bara inte mer. I de flesta fall gör en mycket välkvalificerad oberoende verkstad runt hörnet det, och om det blir lite mer speciellt måste jag köra några kilometer mer.

 • blank

  Om du kör Saab är du helt enkelt fördelen. Det låter så trevligt. Men jag kan inte underteckna det här längre. Jag kör två av dessa magnifika fordon, men jag kommer nu att skilja från en. Obligatorisk. Det finns endast problem med upphandling av reservdelar, servicen lider, stress är programmerad.
  Förlåt, jag är ledsen, jag kommer inte att följa detta längre. Den enda verkstaden i fråga - tidigare Saab-återförsäljare och servicecenter - är nu bara Opel eller något affinat. Som Saab-kund står du alltid i kö för reparationer. Bakom Opel-arbetarna, även om de lätt kunde gå till någon annan verkstad. Jag, å andra sidan, utplånade för att den lysande Saab-mästaren måste ta itu med annan skit.
  Nyligen: Motorns ikon tänds och de erbjuder mig faktiskt ett möte på två veckor. Ska jag cykla med en daglig avstånd på minst 70 km? Jag har inget emot det längre.
  Jag har älskat mitt drömmärke, Saab, sedan 1992, men jag byter ut min Aero mot en Volvo XC90. Jag känner bara inte att ha klagande verkstadspersonal och halvhjärtad improvisation. Och rädslan för att inte få hjälp när saker och ting blir snäva. Att köra en Saab är helt enkelt inte längre en fördel. Moralt kanske, men i praktiken på inget sätt. Shit, shit, shit!

  • blank

   Jag förstår frustrationen och kan fortfarande göra det. Observationen är tyvärr sant för de stora återförsäljarna med blixten, men var Saab verkligen hemma där? Mestadels inte. Av denna anledning har jag alltid föredragit de små, traditionella Saab-partnerna, där varumärket fortfarande har det lämpliga värdet. Även om resan är lite längre.

 • blank

  Bra sak dessa 2 språkartiklar. Eftersom du kan vänja dig. Du kan redan prata lite engelska, men i tysk läsning är det mycket mer avslappnad. Tack för det, jag skulle vara glad över flera av dem.

  • blank

   Marcus & Manuela satsar mycket på detta, det finns arbete bakom dem. Jag är glad att du gör det, det är Saab Spirit 😉

Kommentarer är stängda.