Om du kör Saab är du helt enkelt fördelen

Förutom de välkända fördelarna, som turbokraft, kvalitet, bekväma sittplatser och mycket mer, vilket man har när man kör en Saab, uppstår ofta oväntade situationer där man plötsligt kommer som Saabfahrer i njutning av fördelar.

Saab 9-3 2.8T från Peter
Saab 9-3 2.8T från Peter

Naturligtvis är det inte stora fördelar, men jag hade 2-situationer där jag var oväntat sympatisk eftersom jag reser med min Saab. Den ena händelsen hänfördes till en parkeringsplats för stationen.

Varje år på julen finns en speciell tågservice från Nürtingen till Neuffen. Ett gammalt ånglokomotiv inklusive de historiska bilarna kommer att tas ut från motorhuset. Hela saken heter "Sofazügle". I båda städerna äger en julmarknad på denna tid och detta historiska tåg förbinder, med Nikolaus som tågledare, de två städerna och marknaderna. Det har blivit en tradition i vår familj att delta varje år i denna händelse.

Vi körde till parkeringsplatsen vid Nürtinger-stationen. Jag sökte förgäves för en fri parkeringsplats som det knackade på mitt sidofönster. Jag tappade glaset och en vänlig äldre dam hälsade mig med orden: Det är trevligt att se en Saab igen. Hon förklarade för mig att hon och hennes man reser halva sina liv med 3 Saabs, och att de hade köpt en Skoda Superb för ett halvt år sedan på grund av brist på Saab-leveranser. Hon berättade också att hon och hennes man skulle gå och jag skulle följa henne, hennes man är bara på väg att parkera ut från en parkeringsplats precis framför stationen, bygga en parkeringsplats bredvid handikappanpassad parkering.

Självklart följde jag henne i mitt hopp om en parkeringsplats för Pole Postion. Efter att Skoda hade parkerat och jag parkerade min Saab kom den trevliga damen upp till mig igen. I hennes hand hade hon ett dagskort och hon gav det till mig med orden: kan du få det, vi behöver honom inte längre. Saabfahrer är bara trevliga människor, även om de sitter nu i en Skoda.

Den andra händelsen inträffade under vår Šumava semester 2011.
Det finns möjlighet att göra en forsränning på floden Vltava. Man kör med en jolle om 20 Km gånger mildare eller också vildare över vattenfall floden från Krumau till Budweis tillsammans, och detta i jämförelse med de priser som de begärs i närliggande Österrike för liknande turer, betydligt billigare. Så vi körde till parkeringsplatsen för ett båtuthyrningsföretag för att boka en båt till oss de närmaste dagarna. Det var en liten kö av människor vi blev involverade i. När du väntar har du de modaliteter med vilka du har en båt lånad och reserverad.

Så du var tvungen att z. Till exempel fyller du i en skriftlig bokning och deponerar en insättning för att säkerställa att bindningsbokningen också uppfattas, om dagen för bokningen, kanske solen bara inte lyser. När det var vår tur och jag ville förmedla min begäran till båtuthyrningsföretaget kom den här till mig först. Du körde bara här med Saab 9-3 Sport Aero Aero. Ja självklart sa jag.

Det följdes av en konversation om teknik, prestanda och design av mina Saaber. Vid någon tidpunkt kom jag till själva anledningen till mitt besök. Muntligt togs en tidpunkt för en båttur nästa dag. Vid min fråga om formaliteterna för bokningen svarade han på mig: Du ser inte sådana bilar här så ofta, jag kan komma ihåg dem i alla fall, kom bara imorgon, det är klart.

Du kan också se här, vem har rätt bil ibland lättare i livet.

Saab läsare kopp 2015
Saab läsare kopp 2015

Tack till Peter för hans Saab-historia! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi belönar varje publikation på bloggen med en exklusiv Saab läsare kopp!

2 tankar om “Om du kör Saab är du helt enkelt fördelen"

  • blank

    Är för saaby momenten i livet, tack för brevet! 🙂

  • blank

    Underbara historier ... 🙂 Tack så mycket. Sätt ett leende eller två i ansiktet. 🙂

Kommentarer är stängda.