IntSaab2015: Ankomst i Tyskland

Hej Tyskland! Vi har kommit till Kiel till Schwedenkai men jag ser bara många Volvo! 🙂 I andra länder vet jag att svenska bilar bara är svenska bilar men i Sverige är det väldigt få som kör monter Volvo & Saab, du kör den ena eller den andra! Därför vill jag verkligen visa dig en återförsäljare i Tyskland som har gjort det bästa för att överleva efter Saabs konkurs. Jag kommer tillbaka till detta senare. Jag har aldrig gillat Volvo så mycket men jag måste säga att nya Volvos ser riktigt snygga ut och nya XC90 ser fantastiskt ut, men det ligger inte i vårt prisklass. Vi gillar Saab och kommer att köra Saab så länge som möjligt. Vi planerade att besöka Autohaus Lafrentz men radion sa att det skulle bli en av de värsta resedagarna i Tyskland så vi gick direkt mot Hessen.

Hej Tyskland! Vi anlände till Kiel vid Schwedenkai, men jag kan bara se en massa Volvos! Jag vet att det i andra länder inte skiljas mellan svenska bilar. I Sverige är det dock väldigt få personer som kör Volvo och Saab. Du kör antingen den ena eller den andra! Därför vill jag snart visa dig en Saab-återförsäljare i Tyskland, som har gjort det bästa för att överleva efter Saabs konkurs. Jag har aldrig gillat Volvo. Men jag måste erkänna att den nya Volvo ser väldigt bra ut och den nya XC90 ser fantastisk ut. Han är inte i vårt prisklass. Vi älskar Saab och vi vill köra Saab så länge som möjligt. Vi hade planerat ett besök på återförsäljaren Lafrentz, men på radion sa de att det skulle bli en av årets trängselsintensiva dagar i Tyskland. Därför bestämde vi oss för att sätta kursen direkt på Hesse.

Schwedenkai, Kiel
Schwedenkai, Kiel

Autobahn
Autobahn

Autobahn

Det är en enorm skillnad att köra i Tyskland där det finns bilar överallt, vägkonstruktioner och trafikstockningar. Jag blir mer och mer van vid att köra hit nu och jag ser inte Autobahn som en racerbana. Jag kör säkert och långsamt och följer hastighetsgränserna. Snart måste vi utlänningar betala vägavgift för att köra på Autobahn, men vad händer om tyskarna var tvungna att betala för att köra på svenska vägar? Ett annat ämne ...

Det är en stor skillnad i att köra bil i Tyskland. Bilar, byggarbetsplatser och trafikstockningar finns överallt. Jag blir mer och mer van vid att köra i Tyskland och jag ser inte Autobahn som en racerbana. Jag kör säkert och långsamt och följer hastighetsgränserna. Snart måste vi betala utlänningar för att köra på motorvägen, men tänk om tyskarna var tvungna att betala för att köra på svenska vägar? Ett annat ämne ...

SAAB spotting!
SAAB spotting!

Saab spotting!

Vi räknade totalt 5 Saabs på vår resa från Kiel till Giessen 550km. Günter är ingen fotograf! På bilden är en av dem åtminstone ledsen för den dåliga bilden, Günter är ingen fotograf!

Vi kunde räkna 550 Saabs på vår resa från Kiel till Giessen (5 km). Minst en av dessa kan ses på bilden. Vi ber om ursäkt för det dåliga fotot. Günter är inte fotograf!

 


Det här är det andra inlägget av Marcus och Manuela Bergfeldt om deras erfarenheter att delta i IntSaab2015-evenemanget. SAAB 9-5NG från deras hemstad Tranås i Sverige till Hesse-regionen i Tyskland, och slutligen via Frankrike, Belgien och Danmark till IntSaab2015 värdlandet Norge. Deras tidigare inlägg kan hittas här och nästa kommer snart att följa!

 

4 tankar om “IntSaab2015: Ankomst i Tyskland"

 • blank

  Perfect! 🙂
  Tack för tvåspråkigheten! 😉, eftersom jag inte behöver min engelska för jobbet, är mitt ordförråd "tunnare" ...

 • blank

  ... eftersom jag är äldre och ingen engelska bara "fortfarande" kan prata lite svenska är jag glad över de två språken. Var är svensk ??? & Günter Foto är jättebra

  • blank

   Bra fråga, Günter! It should be quite complicated with three languages ​​but you appreciate the post!

 • blank

  Jag är väldigt glad att denna Kommantar också skrevs i Anglic!

Kommentarer är stängda.