Om Volvo och Chrysler till Saab

Först vill jag presentera mig själv: Jag är en 15-årig gymnasieelever och mitt favoritbilmärke är, hur kan det vara annorlunda: Saab.

Saab 9-3 Cabriolet
Saab 9-3 Cabriolet

Min personliga historia med Saab började för ungefär nio år sedan. Vid den tidpunkten var jag bara sex år gammal och såg några bilar i grannskapet som på något sätt skiljer sig från vårt: tändningslåset i mitten och detta distinkta ljud från en gammal 900 Turbo som våra grannar körde och fortfarande kör idag. Du vet det: det är så det börjar. Jag kunde inte övertyga mina föräldrar om dessa fordon från Sverige just nu förra året i oktober.

Min pappa upptäckte Volvo C70 i en av mina många bilmagasiner. Den enda nackdelen var att det knappast fanns några användbara bilar i vår region, så vi distanserade oss från Volvo igen, även om det kunde ha hållit upp med en Saab; helt annorlunda från nästa cabriolet, som vi tittade på: en Chrysler Sebring med en stor 3 liters motor under huven. Men vi körde av denna bil relativt snabbt, eftersom kvaliteten på interiören var, låt oss säga, under genomsnittlig standard, så vitt jag vet. Som du vet har (några) amerikanska märken inte kvaliteten ...

Efter några veckor hittade jag en Saab 9-3 cabriolet byggd 2000 mycket nära oss på Internet. Lyckligtvis kunde jag övertyga mina föräldrar relativt snabbt. Detta följdes av två testenheter och sedan köpet av cabriolet. Den är svart med svart läderinredning och 154 hk-motor. Den första körningen gick på vindlande landsvägar. Min pappa var och är fortfarande stolt över idag. Bilen placerades i ett torrt garage under vintern och togs ut för första gången i mars. Det köpte bara som en rolig bil och inte som en vardaglig bil, även om jag kunde föreställa mig att det skulle vara mycket roligare än med vår roliga 08/15 Golf ...

I maj i år råkade en begagnad bilhandlare i vår stad ha en Saab 9-3 2.0t Sportcombi som erbjuds. Jag kunde övertyga mina föräldrar om att en sådan Saab är mycket bättre än någon annan bil. Dessutom kan du nu också ta våra två hundar (mitt största argument). Utan ytterligare ado, var golfen ersatt av Saab och det var värt det. Du lär dig relativt snabbt resekvaliteten hos en sådan svensk bil med vackra lädersäten känner. De första stora resorna gick till Luxemburg och Frankrike. På motorvägen vid högre hastigheter (200-230 km / h) förblir den också av volymen så att du kan prata bra. Detta kan egentligen inte sägas för en Golf, så länge det når dessa hastigheter. Det enda negativa med den stora bilen är att den inte har någon inbyggd sat nav.

Men du kan inte ha allt! Den stora turbomotorn utgör en hel del. Med strax under 80.000 kilometer kommer han att stanna hos oss länge.

Saab läsare kopp 2015
Saab läsare kopp 2015

Tack till Johannes för hans Saab-historia! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi belönar varje publikation på bloggen med en exklusiv Saab läsare kopp!

2 tankar om “Om Volvo och Chrysler till Saab"

  • blank

    Trevlig rapport. Det har börjat något liknande med oss, vi kör fortfarande SAAB

  • blank

    Fantastisk historia ... särskilt välskriven
    Och på något sätt hamnar jag i berättelsen ... Jag tog också med mina föräldrar till Saab och kör nu själv

Kommentarer är stängda.