Om Volvo och Chrysler till Saab

Först vill jag presentera mig själv: Jag är en 15-årig gymnasieelever och mitt favoritbilmärke är, hur kan det vara annorlunda: Saab.

Saab 9-3 Cabriolet
Saab 9-3 Cabriolet

Min personliga historia med Saab började för nio år sedan. Vid den tiden var jag bara sex år gammal och såg några bilar i grannskapet som på något sätt skilde sig från vårt: tändningen i mitten och det omistliga ljudet av en gammal 900 turbo som våra grannar kör och kör fortfarande idag. Du vet det: Så börjar det. Jag kunde inte övertyga mina föräldrar om dessa fordon från Sverige vid denna tidpunkt, förra året i oktober.

Min pappa hade upptäckt Volvo C70 i en av mina många bilmagasiner. Den enda nackdelen var att det fanns knappast några användbara bilar i vår region, så vi distanserade oss från Volvo, även om han kunde ha hållit på med en Saab; till skillnad från nästa cabriolet, vad vi tittade på: En Chrysler Sebring med en stor 3 liters motor under huven. Från den här bilen, men vi kom relativt snabbt, som kvaliteten på interiören var på, säg, under genomsnittlig standard, så långt jag kan berätta. Som du vet har vissa (några) amerikanska märken inte den kvaliteten ...

Efter några veckor hittade jag en chans på Internet en Saab 9-3 konvertibel byggd 2000 mycket nära oss. Lyckligtvis kunde jag övertyga mina föräldrar relativt snabbt. Detta följdes av två provkörningar och sedan inköp av konvertibelt. Det är svart med svart läderbeklädnad och 154 PS-motorn. Den första åkturen var på slingrande landsvägar. Min pappa var och är fortfarande entusiastisk idag. Bilen sattes i ett torrt garage under vintern och tog ut igen för första gången i mars. Det har just köpts som en rolig bil och inte som en vardaglig bil, även om jag kunde föreställa mig att det skulle vara mycket roligare med det än med vår roliga 08 / 15 Golf ...

I maj i år råkade en begagnad bilhandlare i vår stad ha en Saab 9-3 2.0t Sportcombi som erbjuds. Jag kunde övertyga mina föräldrar om att en sådan Saab är mycket bättre än någon annan bil. Dessutom kan du nu också ta våra två hundar (mitt största argument). Utan ytterligare ado, var golfen ersatt av Saab och det var värt det. Du lär dig relativt snabbt resekvaliteten hos en sådan svensk bil med vackra lädersäten känner. De första stora resorna gick till Luxemburg och Frankrike. På motorvägen vid högre hastigheter (200-230 km / h) förblir den också av volymen så att du kan prata bra. Detta kan egentligen inte sägas för en Golf, så länge det når dessa hastigheter. Det enda negativa med den stora bilen är att den inte har någon inbyggd sat nav.

Men du kan inte ha allt! Den stora turbomotorn utgör en hel del. Med strax under 80.000 kilometer kommer han att stanna hos oss länge.

Saab läsare kopp 2015
Saab läsare kopp 2015

Tack till Johannes för hans Saab-historia! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab ingår i billivet. Oavsett vad det är, skriv oss. Vi belönar varje publikation på bloggen med en exklusiv Saab läsare kopp!

2 tankar om "Om Volvo och Chrysler till Saab"

  • Trevlig rapport. Det har börjat något liknande med oss, vi kör fortfarande SAAB

  • Stor historia ... speciellt trevligt skrivande underhållande
    Och på något sätt befinner jag mig själv i berättelsen igen ... Jag tog också mina föräldrar till Saab och under tiden körde jag en själv

Kommentarer är stängda.